Pedokinetika

  • Cena uvodne učne ure: 20 €
  • Cena paketa (4 obiski): 80 €
  • Število mest: 6
  • Termini: vsak ponedeljek
  • Učno - razvojni proces vodijo: Andreja Semolič in njene praktikantke
  • Prijave: info@malaulica.si

Na učnih urah razvojnega koncepta pedokinetika® preko gibanja in dotika povezujemo zakone težnosti, biomehanike, anatomskega, fiziološkega in psihološkega razvoja človeka. Z dojenčkom iščemo stik preko dotika in se učimo kje nuditi dojenčku oporo in kako jo spreminjati, da dosežemo optimalen nevrološki razvoj.

Gibalne urice so namenjene dojenčkom od 3. meseca dalje vse tja do hoje. Na uro so poleg mamice z dojenčkom vabljeni tudi očetje ter dedki in babice, ki se se zavedajo pomena pravilnega gibanja in ravnanja z dojenčkom. S pedokinetiko ozavestite svojo funkcionalnost in spoznate, da je vse kar naredite dobro, ko veste, kaj delate in kako to delate.  

Učno - razvojni proces vodijo praktikantke Andreje Semolič in  razvojna utemeljiteljica pedokinetike® Andreja Semolič.

Uvodno uro bomo ponovno izvedli (datum), ciklus petih zaporednih obiskov pa se bo začel teden za tem. Na uvodno uro vas bomo povabili pravočasno. Prijave na info@malaulica.si

 

Kaj pričakovati na učnih urah

-       Ne bo telovadbe za mamice in dojenčke, bo pa veliko premikanja, ki zamaje ustaljeno prepričanje in ustvarja nove občutke dojemanja varnosti in uporabe samega sebe.

-       Ne bo animacije, bo pa veliko podpornega prostora za premik iz krčev, strahu, pričakovanj.

-       Ne bo podajanja navodil, bo pa veliko usmerjanja v raziskovanje in spodbud, da na lasten način krenete naprej in opazujete, kako delate, kar delate in kako je to usklajeno z organsko podporo razvoja.

-       Bo veliko opazovanja, dihanja, korakov do preboja iz comfortne cone, ki aktivira ko-regulacijo. Da jo zares dosežemo, je potreben korak razlikovanja med reakcijami in odzivi v prisotnem trenutku.

-       To niso igralne gibalne urice z napotki od vsepovsod. To so učne ure o odnosni kinetiki, nevrobiologiji in razvojnimi funkcionalnimi prijemi, ki vas učijo, kako igrivo delovati in se soočati ob razvojnih izzivih, ki jih narekuje narava sama. 

-       Ne prakticiramo klasičnega handliga. Učili se boste rokovanja z razvojnimi funkcionalnimi prijemi pedokinetike.

-       Ne boste se učili, kako je prav, ker pedokinetičen pristop ne uči, kaj je prav in kaj narobe, ampak vas vodi v proces spoznavanja, kako delujete s svojim rokovanjem na dojenčka in kako je to usklajeno z organskimi potrebami razvoja.

-       Ne prakticiramo klasičnih mejnikov razvoja. Učimo uvid v proces razvoja avtentične biti. Bistven je proces, ki aktivira razvojne korake in ne dosežen mejnik.

Ure so namenjene tistim staršem, ki se želijo razviti v starša mentorja, ki deluje v zavednem odzivu. Bodite pripravljeni na soočanje z nelagodji, ki so spremljevalen proces prestopanja iz nezavednih reakcij v zaveden odziv in aktivirate ko-regulacijo. Korakali boste po učni poti uvida, kaj otrok organsko zares potrebuje in kaj v njem narekuje narava – to pomeni podpreti otroka v organsko dinamiko. Ne boste le govorili in razpravljali, ampak spoznavali in se učili nevroplastične razsežnosti. 

Če ste pripravljeni razširiti »mind set«, ste zagotovo kandidat za učno skupino pedokinetike.