Koledar

 • 20 november sreda
  10:15 1-4

  Fun Little Gym

  16:30

  Pravljica

  GOZDNA MAKETA - PREDALPSKI SVET

  Na našo maketo gozda bomo postavili gore in hribe. Razmislili bomo o različnih tipih gozda, ki se v teh predelih pojavljajo ter naše gore tudi pogozdili.

  21 november četrtek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  16:30

  Pravljica

  22 november petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  ŽENSTVENOST IN MATERINSTVO

  Ženska ima mnogo vlog: partnerica, mama, hčerka, sestra, teta, zaposlena, … In vendar v želji, da bi dobro opravljale naloge, ki jih s seboj prinesejo vse te identitete, najhitreje pozabimo na tisto vlogo, ki se skriva pod vsemi drugimi – biti ženska. Ta petek razmišljamo o tem, kaj ženstvenost pomeni nam osebno, kaj nam pomeni za odnos z otrokom in partnerjem ter kako jo razvijati ob zahtevah vseh drugih nalog, ki jih vsakodnevno srečujemo.

  16:30

  Pravljica

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  MINI BANJO

  Banjo, tudi bendžo je afriško strunsko glasbilo iz družine brenkal kitarskega tipa. Ali veste, koliko strun ima? Vabljeni na delavnico, kjer si bo vsak lahko izdelal svoj mini banjo.

  23 november sobota

  ZELENO, KI TE LJUBIM ZELENO

  Na delavnici bomo potrebovali veliko zelene barve, saj bomo narisali park po naših željah. Pogovarjali se bomo o pomenu parkovnih površin v mestu ter razmišljali o oblikah in vsebinah, ki bi kreirale naš park.

  TOPLI COPATI

  Iz filca bomo izdelali copate, ki nas bodo greli v prihajajočih zimskih dneh. Copate bomo tudi okrasili.  24 november nedelja

  DINOZAVRI PONOVNO NA POHODU

  Na dinozavrski ustvarjalnici se obeta razburljivo popotovanje v pradavnino.Po navdihu slikanice Lile Prap DINOZAVRI?! bomo s Simonom in Matejo izdelovali skoraj čisto prave arheopterikse, elazmozavre in njihove sorodnike ter z njimi naselili Dinozavrijo.  

   

  15:30 3+

  Ustvarjalnica

  PRAZNIČNI JEDILNIK

  Pred vrati je praznični mesec – december – mesec praznovanj in obdarovanj. Pomenili se bomo o hrani, ki  je takrat na našem jedilniku. Je kaj drugačna? Je boljša ali slabša? Z nekaj domišljije in ščepcem ustvarjalnosti si bomo pričarali svoj praznično obarvan krožnik!

  NAJBOLJŠI CIGANSKI MUZIKANT

  Pravljica romskega avtorja Rajka Šajnoviča nam pove, da ima prav vsak med nami kakšen talent. Včasih je  potreben  le pravi splet okoliščin in malo sreče, četudi le v nesreči, da skrite nadarjenosti najdejo pot.

  Mama Drvarka in oče Drvar sta imela pridnega in dobrega sina po imenu Muzikant. Tako sta ga imenovala, ker je vsak trenutek izkoristil za muziciranje. Družina je bila pridna in delovna, a se je z izdelovanjem lesenih izdelkov težko preživljala. Kot Rome, jih  ljudje niso marali in so jih od povsod preganjali. Ko je oče od težkega življenja zbolel in je bila mama že globoko žalostna je Muzikant srečal vilo, ki jima pomaga.

  AVTOR: Rajko Šajnovič, REŽIJA: Brigita Leban, Gregor Hrovatin, IGRA: Brigita Leban, LUTKE: Maja Ljubič, SCENOGRAFIJA: Matjaž Loboda, Maja Ljubič, PREDLOGA: Brigita Leban, Klemen Lah, GLASBA: Ando Drom, The trio Bulgarka, Ferus Mustafov, Taraf de Haidouks

   

   

   muzikanta2

  25 november ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  ABSTRAKTNI MOBILE

  Različne odpadne materiale bomo preluknjali, pobarvali, zvezali, razrezali in polepili. Reciklirali jih bomo v zanimive skulpture, ki bodo lebdele, letele, visele in se vrtele. Bo to obraz, žival ali jabolko? Mogoče nič stvarnega? Pogovarjali se bomo o pojmu abstraktne umetnine in zakaj se včasih na vprašanje "kaj je to?" ne da odgovoriti.

  GOZDNA MAKETA - JEZERA IN REKE

  Na našo gozdno maketo bomo narisali jezera, reke ter potočke. Izdelali bomo svojo sladkovodno žival in jo spustili v vodo. 

   

  26 november torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  16:30

  Pravljica

  17:00 2+

  Gibalnica

  27 november sreda
  10:15 1-4

  Fun Little Gym

  11:15 1-4

  Fun Little Gym

  16:30

  Pravljica

  29 november petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  VZGOJA OTROK - MED AVTORITATIVNIM, PERMISIVNIM IN MOJIM NOTRANJIM OBČUTKOM

  Družba nam ponuja mnogo načinov, kako naj vzgajamo svoje otroke. Tokrat bomo ugotavljale, zakaj zagovorniki uporabe sile nikoli ne zmorejo ustvariti avtentične starševske avtoritete in zakaj je permisivni način vzgajanja v resnici strašno krivičen do otrok. Brez receptov, ki ponujajo instantne rešitve, pa nam v resnici ostane samo eno: vzgoja iz srca.

   

  16:30

  Pravljica

  30 november sobota
  10:30 3+

  Ustvarjalnica

  USTVARJALNICA Z GLINO

   Sproščeno sobotno ustvarjanje nas bo popeljalo v svet keramike, kjer se bodo otroci srečali z osnovnimi tehnikami oblikovanja gline. Z gnetenjem, dodajanjem ali odvzemanjem gline si bo vsak udeleženec izdelal unikatno posodico ali skodelico.

   

  loncarska delavnica1

  15:30 3+

  Kuhamo z Borisom

  ZELENJAVNI OBLOŽENI KRUHKI

  Na delavnici bomo izdelovali obložene kruhke. Pripravili bomo namaz iz smetane z začimbami. Poleg namaza bomo pripravili svežo, na hitro okisano zelenjavo. Kruhke bomo obložili in jih pojedli. 

  SENČNO GLEDALIŠČE

  Dnevi so kratki in ravno pravšnji za senčne igre. S pomočjo škatle in luči bomo izdelali preprosto senčno gledališče. Nato bomo oblikovali svojo lutko in se igrali senčno gledališče.

  01 december nedelja

  ČOKOLADNO DARILO

  Na tokratni delavnici bo zadišalo po čokoladi. Vendar je žal ne bomo dali v usta. Izdelali bomo unikatno čokoladno darilo za svojo prijateljico, mamico ali koga, ki nam je posebej pri srcu. Poleg darila bomo priložili unikatno posvetilo. Vas mika, kaj bomo izdelali? Naj zaenkrat še ostane skrivnost.

   

  15:30 3+

  Ustvarjalnica

  ROKAVIČKA

  Rokavička – ukrajinska basen, ki se odvija v temačnem in mrzlem gozdu, a nosi toplo in svetlo sporočilo o pomenu solidarnosti in prijateljstva. Besedilo in ilustracije H. Stupice, prežete s čarobnostjo, napletejo zgodbo o izgubljeni rokavički, v katero se naselijo gozdni prebivalci, vse dokler v njej ne postane zelo tesno, nato … Konca zgodbe ne izdamo, se bomo pa po njem, tudi sami lotili prepletanja, zapletanja, pretikanja in gozdnim živalim ustvarili tople, pisane pletenine.

  ZIMSKA PRAVLJICA

  Maša in Janko si želita, da bi zapadel sneg, saj se bosta kepala, sankala in delala snežake. Želja se jima uresniči, kar pa ni najbolj po godu kosu in sinički, saj težko najdeta zavetje in hrano. Kužka se najprej zelo veselita, potem pa ju prične zebsti. Maša in Janko pa uživata v snežnih radostih in seveda naredita imenitnega sneženega moža. Ponoči pa ta snežak oživi, pomaga kosu in sinički ter svetuje tudi kužkoma.

  Otroci med sneženjem začutijo čarobnost spreminjanja pokrajine v čisto belino, začutijo stisko živali, ujetih pod sneženo odejo. Nežna, mehka, prijetna predstava, primerna tudi za najmlajše.

  Produkcija: TEATER ZA VSE

   

  zimska pravljica2

  02 december ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  VENČKI

  Iz smrekovih vej bomo izdelovali zimske venčke. Okrasili jih bomo z različnimi novoletnimi okraski. Nanje bomo pritrdili kljukico, da jih bomo doma lahko obesili na vrata. 

  03 december torek
  16:30

  Pravljica

  17:00 2+

  Gibalnica

  04 december sreda
  16:30

  Pravljica

  06 december petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  16:30

  Pravljica

  07 december sobota
  11:30 2+

  Gibalnica

  STEKLEN LAMPIJON

   Ob dolgemu temnemu večeru si bomo izdelali svoj lampijon iz steklenega kozarca in dekorativnega papirnatega serveta. S svečko nas bo pospremil vse do našega doma.

  08 december nedelja

  PRENOVIMO TRG!

  Ali ste kdaj razmišljali o bližnjem mestnem trgu in njegovi podobi? Bi si želeli, da je v njemu več klopi, dreves, ali pa bi morda dodali pitnik za vodo? Na delavnici se bomo skozi maketo ozrli v podoba trga v mestu in ga z našimi domislicami poskusili preoblikovati ter mu podati novo podobo.

  15:30 3+

  Ustvarjalnica

  NOVOLETNI OBESKI

  Leseni okraski, posuti z bleščicami, predstavljajo vsestransko božično dekoracijo. Tokrat se bomo poigrali z lesenimi palčkami ter ustvarili novoletne obeske. Okrasitev božičnega drevesca pri vas doma in v Mali ulici bo tako še bolj zabavna, saj bo vsak prispeval svoj novoletni okrasek.

  MUCA COPATARICA

  Priljubljena pravljica o muci, ki nerednim otrokom odnese copate. Otroci sklenejo poiskati mucin dom in svoje copatke. V gozdu pa srečajo mnogo živali, ki tudi poznajo Muco. s skupnimi močmi najdejo njeno hišico. Kdo ve ali bo muca otrokom vrnila njihove copatke...?

  Lutkovna pravljica je pripovedovana z lutkami ob živo izvajani glasbi in otroških pesmicah.

  Primerna za najmlajše od 2. leta dalje, traja 30 minut.

  Produkcija: Lutkovno gledališče FRU FRU

   

  muca copatarica

  09 december ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  10 december torek
  16:30

  Pravljica

  17:00 2+

  Gibalnica

  11 december sreda
  16:30

  Pravljica

  13 december petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  16:30

  Pravljica

  14 december sobota
  11:30

  Plesne igre

  13:30 3+

  Origami

  ZIMA, ZIMA BELA

  Kaj vse srečamo pozimi? Bele snežinke, sani, snežake, vile, kape in rokavice… Ujeli bomo belo zimo v kozarec za vlaganje in jo za vedno ovekovečili.

  15 december nedelja
  10:30 2+

  Svetovni zajtrki

  15:30 3+

  Ustvarjalnica

  ROKAVIČKA (Ukrajinska ljudska pravljica)

  Ali veš, da je topla volnena rokavička lahko tudi domek za premražene gozdne živali v hladni in zasneženi zimi? Kdo so živali, ki so v izgubljeni rokavički našle toplo zavetje?  Na delavnici bomo okrasili svojo rokavičko, izrezano iz tršega barvnega papirja.

  DARILO

  Predstava je nastala po slikanici Darilo avtorice Andreje Gregorič (Založba Zala).

  Mimi ne ve, kaj bi. Ko zre skozi okno, mestni hrup požgečka njeno radovednost. Sprehodite se z njo po pisanih uličicah in odkrijte, kaj vse skrivajo….poiščite tiste kotičke, v katerih radovedna Mimi spoznava najlepša in najboljša darila.

  Produkcija: KUD Galerija C.C.U.

  Režija, priredba in izvedba: Tina Hribar Dragar

   

  DARILO SKUC 2
  16 december ponedeljek
  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  16:30

  Pravljica

  17 december torek
  16:30

  Pravljica

  17:00 2+

  Gibalnica

  18 december sreda
  16:30

  Pravljica

  20 december petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  16:30

  Pravljica

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  ZA SREČO

  Bibi in Gustiju v pestrem prazničnem decembru ni prav nič dolgčas, saj je to čas, ko je treba pravočasno prenesti srečo med ljudi. S ponim cekarjem se odpravita na pot. Pri mlaki pa Gustiju spodrsne in po ledu se usuje najmehkejša in najčistejša sreča. Jima bo vseeno uspelo?

  Tudi mi si bomo zadali podobno nalogo, pripravili, lesketajočemu snegu podobno, slano testo in oblikovali simbole sreče; enega zase in enega za nekoga, ki bi mu s pozornostjo radi podarili košček sreče.

  21 december sobota

  LETEČE SNEŽINKE

  S pomočjo rezljanja pisanega papirja bomo izdelali pisane snežinke. Oblikovali jim bomo frizuro, nadeli obleko, oči in usta. Ne bodo manjkala niti krilca, s katerimi bodo lahko poletele zimi naproti.

  22 december nedelja

  BOŽIČEK, KJE SI?

  Interaktivna predstava za otroke, 3+, 35min 

  Božiček, Dedek Mraz, Mož s severa, Bradati obdarovalec in še kakšno poimenovanje bi lahko našli za skrivnostnega junaka, ki v decembrskem času obdaruje male in velike otroke. Predstava, ki uporablja pripovedne elemente, različne lutkovne žanre in prvine kamišibaja, ne želi odkriti novega poimenovanja za radosten lik, ki obdaruje otroke po vsem svetu. Predstava, ki v zgodbo vpeljuje tradicionalne božične pesmi, želi v slehernem obiskovalcu prebuditi božični duh solidarnosti in medsebojnega sprejemanja. Največje darilo si lahko navsezadnje podarimo sami!

   

  Zasnova, zgodba in izvedba: Maša Jazbec, 

  Izdelava lutk in scenskih elementov: Maša Jazbec

  Priredba tradicionalnih božičnih pesmi (v slovenščini in francoščini): Maša Jazbec

  23 december ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  24 december torek
  16:30

  Pravljica

  17:00 2+

  Gibalnica

  25 december sreda
  26 december četrtek
  16:30

  Pravljica

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  BABICA ZIMA (Ruska pravljica)

  Prisluhnili bomo ruski ljudski pravljici, kjer Babica Zima premraženim gozdnim živalim, ki trkajo na njena vrata, priskrbi toplejše kožuhe. Na delavnici bomo na večji kartonski površini ustvarili pravo zimsko idilo.

  27 december petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  16:30

  Pravljica

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  SNEŽNE KROGLE

  S prvimi snežnimi kroglami so v Franciji želeli vrniti spomin na lepo doživetje trenutka, ko so na novo zgradili Eifflov stolp. Nasledile so steklene uteži za papir. Zbiratelji se z njimi vedno znova vračajo v pravljični svet lepih spominov. Vabljeni na ustvarjalnico, kjer si bo vsak izdelal papirnato snežno kroglo s svojo pravljično pokrajino. Podarite jo lahko svojim najbližjim za novoletno darilo.

  28 december sobota
  10:30 2+

  Sladki prstki

  BOŽIČNI VAFLJI

  Naši sladki prstki bodo izdelali sladkega Božička. Njegova kapa bo jagodna, brada bananina, oči borovničeve, obraz pa bo bržkone sladek in okusen.

  15:30 3+

  Ustvarjalnica

  NOVOLETNE VOŠČILNICE

  Ker je december mesec obdarovanj in je pred nami le še nekaj dni do prihoda dedka Mraza, bomo ustvarjali novoletne čestitke. Vanje bomo zapisali nekaj misli o iztekajočem letu, prostor pa bomo namenili tudi želji, ki jo bo - upajmo - izpolnil zadnji dobri mož tega meseca. 

   

  NOVOLETNE ČESTITKE

   Spodobi se, da ob koncu starega leta izdelamo super pop up čestitko in jo namenimo svojemu najdražjemu. Vanjo lahko napišemo svoje želje ob prihajajočemu novemu letu.

  29 december nedelja
  11:00 2+

  Dedek Mraz

  S ČAROVNIJO DO NOVOLETNE SMREČICE

  Interaktivna čarovniška predstava, v kateri bodo otroci pomagali Maretu Čaretu pričarati pravo novoletno smrečico. Za vrhunec predstave bodo pričarali zajčico Neli in belo grlico Veroniko. Otroci ju obožujejo.

  Profilna Mare Care2