Koledar

 • 30 november torek
  02 december četrtek
  03 december petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  Igra z dojenčkom glede na njegov temperament

  Se da z dojenčkom sploh igrati? Včasih se zdi, da je zaradi manjše pozornosti in omejenih telesnih zmožnosti to skorajda nemogoče. V resnici pa dojenčki v igri zelo uživajo in jim razvojno gledano nudi veliko dražljajev. Spregovorile bomo o tem, kako prepoznati otrokov temperament in razvojno fazo ter kako glede na to izbrati primerno igro z dojenčkom.

  07 december torek
  08 december sreda

  Midva in najine družine – odnos s širšo družino po rojstvu otrok

  Bi po vikendu, ki ste ga preživele s širšo družino, potrebovale kak dan dodatnega dopusta? Niste edine! Tokrat klepetamo o večnih vprašanjih, zakaj nam je ob najbližjih včasih najtežje in kaj je tisto, kar nas ob njih najbolj iztiri. Pogovor bo tekel o medgeneracijskih prenosih čustvenih blokad in kako jih razvozlati, da našim otrokom kasneje ne bo tako težko biti ob nas.  

  09 december četrtek
  10 december petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  Razvijanje otrokovega odnosa do hrane – od prvih žličk do zdravih malčkov

  Ne glede na to, ali vas uvajanje čvrste hrane šele čaka ali pa vaš mali jedec že spretno vihti žličko, je odnos do hrane nekaj, kar se v resnici razvija vse otroštvo. Tokrat bomo govorile o tem, kako otroku pomagati, da razvije zdrave prehranjevalne navade in odnos do hrane, saj gre za naložbo v otrokovo vseživljenjsko zdravje. Dotaknile se bomo tudi motenj hranjenja pri otrocih in kako se lahko preprečijo.

  14 december torek
  15 december sreda

  Ženstvenost in materinstvo

  Ženska ima mnogo vlog: partnerica, mama, hčerka, sestra, teta, zaposlena, … In vendar v želji, da bi dobro opravljale naloge, ki jih s seboj prinesejo vse te identitete, najhitreje pozabimo na tisto vlogo, ki se skriva pod vsemi drugimi – biti ženska. Tokrat razmišljamo o tem, kaj ženstvenost pomeni nam osebno, kaj nam pomeni za odnos z otrokom in partnerjem ter kako jo razvijati ob zahtevah vseh drugih nalog, s katerimi se vsakodnevno srečujemo.

  16 december četrtek
  17 december petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  Otrokovo komuniciranje – od joka do besed

  Prve besede so izjemen mejnik na poti otrokovega razvoja. Govor pa se v resnici začne razvijati že veliko pred prvimi medmeti, iz katerih kasneje nastanejo besede, kajti širša slika govornega razvoja pomeni razvoj komuniciranja s starši. Ravno zato se bomo tokrat poglobile v načine, kako lahko svojega dojenčka spodbujate k uporabi učinkovite komunikacije.

  22 december sreda

  Predpraznični Klepetek

  Tokratni Klepetek bo odet v praznične barve. Rdeča (pa malo tudi zlata in srebrna) nit pogovora bo, kakšen je pravi pomen praznikov za družino ter kaj imajo od praznikov otroci. Skupaj bomo razmislile tudi o pomenu obdarovanja, okrasitve in zakaj smo si ljudje sploh praznike sploh izmislili.

  24 december petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  Predpraznični Klepetek

  Tokratni Klepetek bo odet v praznične barve. Rdeča (pa malo tudi zlata in srebrna) nit pogovora bo, kakšen je pravi pomen praznikov za družino ter kaj imajo od praznikov dojenčki in otroci. Skupaj bomo razmislile tudi o pomenu obdarovanja, okrasitve in zakaj smo si ljudje praznike sploh izmislili.