Koledar

 • 12 avgust petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  SUVERENO V SVET 

  Slej ko prej gredo naši dojenčki v svet. Nekateri na igrišče, k babici, spet drugi v vrtec. Kako dojenčku pomagati, da se bo tam suvereno znašel? Kdaj naj se vmešamo in do kje je še smiselno, da se otroci znajdejo sami? Vse to in še več!

  13 avgust sobota

  DEŽELA PINGVINOV

  Na poletni ustvarjalnici nas bo osvežilo pravljično popotovanje v mrzle kraje, kjer bomo ustvarjali unikatne lutke pingvinov in drugih pravljičnih bitij, ki nas bodo razveseljevale in nam polepšale poletje. Delavnico vodita Simon in Mateja.

  pingvini3

  19 avgust petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  Razvijanje otrokovega odnosa do hrane – od prvih žličk do zdravih malčkov

  Ne glede na to, ali vas uvajanje čvrste hrane šele čaka ali pa vaš mali jedec že spretno vihti žličko, je odnos do hrane nekaj, kar se v resnici razvija vse otroštvo. Tokrat bomo govorile o tem, kako otroku pomagati, da razvije zdrave prehranjevalne navade in odnos do hrane. To je najboljša naložba v otrokovo vseživljenjsko zdravje. Dotaknile se bomo tudi motenj hranjenja pri otrocih in kako se lahko preprečijo.

  20 avgust sobota

  ČUDEŽNI SVET ŽUŽELK

  Na delavnici bomo z Matejo in Simonom spoznali čudežni svet žuželk, ki živijo v našem okolju ter jih z recikliranjem upodobili v različnih likovnih tehnikah.

  cudezni svet zuzelk2

   

  21 avgust nedelja
  11:00 3+

  Ustvarjalnica

  Poletna ustvarjalnica z ilustratorko Matejo Lukežič: Hip, hop, hura!

  Obrni, poskoči in zavrti se. Seznanili se bomo z različnimi zanimivim igračami in točno take si bomo tudi sami izdelali. Igrivo in zabavno bo. Pridruži se nam!

  26 avgust petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  Kako vem, da sem (dovolj) dobra mama?

  Najboljši starši na svetu so ponavadi tisti, ki otrok nimajo :). Realna izkušnja starševstva pa je pogosto ta, da se soočamo z mnogimi izzivi in stiskami, ki v nas zbujajo vprašanja, ali smo sploh dovolj dobre mame in kaj bi lahko še naredile drugače ali boljše. Ogledale si bomo, po čem strokovnjaki presojajo ustreznost starševstva, prav tako pa bomo razmislile, kako v sebi začutiti, kaj je tisto, kar od nas naš otrok zares potrebuje.

  27 avgust sobota

  SONČNA USTVARJALNICA

  Na ustvarjalni delavnici bomo z Matejo in Simonom izdelovali male in velike pisane sončnice z mozaično sredico, ki nam bodo polepšale dan in še dolgo zatem cvetele.

  Soncnice

  29 avgust ponedeljek

  UVODNA URA PEDOKINETIKE

  03 september sobota

  DEŽELA LISIC

  Na ustvarjalnici bomo izdelovali unikatne lisice, volkove, pse in njihove bližnje ter daljne sorodnike, pa tudi nove, še neodkrite vrste. Delavnico vodita Simon in Mateja.

  dezela lisic 1

  04 september nedelja
  11:00 3+

  Ustvarjalnica

  Poletna ustvarjalnica z ilustratorko Matejo Lukežič: Morsko kraljestvo

  Pod morsko gladino se skriva kup zanimivih prebivalcev voda. Nekatere  smo morda že spoznali, drugi pa se skrivajo globoko v temnih predelih kjer do njih le s težavo pridemo. Skozi zgodbo bodo do nas priplavali različni morski prebivalci. S pomočjo domišljije pa bomo ustvarili svoja vodna bitja, jih morda ujeli ali pa ponovno spustili v svet okoli nas.

  16 september petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  Česa nas učijo dojenčki?

  Pregovorno se reče, da se ob otroku rodi tudi mama. Tudi v praksi se pogosto izkaže, da izkušnja materinstva ženske spremeni, saj drobno bitjece s svojo nebogljenostjo zahteva, da začnemo na marsikatero samoumevno stvar gledati drugače. Tokrat klepetamo, kaj vse je tisto, kar smo ob dojenčku začele dojemati drugače.

  23 september petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  Skrb zase ob otroku

  Biti mama in razvijati starševstvo je pomembno poslanstvo, ki pride skupaj z otrokom. Vseeno pa ženske nismo samo mame, čeprav čustveni napor porodniške včasih pusti bolj malo manevrskega prostora za še kaj drugega. Tokrat bomo skupaj raziskovale, kako nas je materinstvo zaznamovalo in katere so tiste strasti, ki v nas še tlijo.

  30 september petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  Miti materinstva in moja realna izkušnja

  Biti sodobna mama je lahko velik izziv predvsem zaradi raznih pričakovanj, kakšne bi morale biti. Te predstave nam pogosto ponujajo množični mediji, nemalokrat pa tudi drugi družinski člani ali pa se z nedosegljivimi ideali obremenjujemo kar same. Pot lastne preobrazbe, ki jo ustvarja materinstvo, pa ima povsem svojo logiko. Tokrat se bomo pogovarjale, kam nas je ta pot pripeljala in kaj vse smo se na njej naučile.