Koledar

 • 20 januar ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  16:30

  Pravljica

  MINI HOKEJ

  V Mali ulici bomo imeli mini hokej dvorano. Izdelali si bomo svoj pak in ga pobarvali. Naše hokej igrišče bo postalo prostor za zabavno in družabno igro!

  21 januar torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  10:30 Za starše

  Baby signs

  16:30

  Pravljica

  17:00 Za mamice

  Delavnica za nosečnice

  17:00 2+

  Gibalnica

  Vabljeni na današnjo gibalnico, na kateri bomo z nitjo spletli pajkovo mrežo. Pod njo se bomo plazili in čez njo skakali. Spremenili se bomo v iznajdljive muhe, da nas pajek ne ulovi. 

  22 januar sreda
  10:30 1-4

  Fun Little Gym

  16:30

  Pravljica

  24 januar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  OTROŠKA TRMA IN UČINKOVITO POSTAVLJANJE MEJA

  Ponavadi se že prvo leto začnejo naši otroci vesti na načine, ki jih definitivno nismo pričakovali: jokavost, trma, cviljenje, ljubosumnost … Zakaj do tega pride in kako postopati? Razmišljale bomo, kako ob uveljavljanju starševske avtoritete ohraniti kakovostni stik z otrokom, izvedele pa boste tudi, kakšne razvojne funkcije ima trma.

  16:30

  Pravljica

  HODEČE MASKE

  Kartonastim ploščam bomo s pomočjo lepila, škarij in risal vdahnili dušo. Preobrazili se bomo v čudežna bitja iz naše domišljije. Kakšne izraze nosijo njihovi obrazi? 

  25 januar sobota
  10:30 2+

  Sladki prstki

  SLADICA V KOZARCU

  Sladico si bomo tokrat pripravili kar v kozarcu. Kozarec bomo po plasteh napolnili z dobrotami – z datlji, lešniki, bananami, smetano, piškoti in še kaj se bo našlo. Ne bo manjkalo rezanja, mešanja, še najmanj pa sladkanja.

  PACKASTE POŠASTI

  V barvnih packah, ki jih bomo naslikali z zaprtimi očmi s pomočjo čopiča, bomo nato opazili pošast. Dodali ji bomo oči, roke in noge, ter se z njo spoprijateljili. 

  26 januar nedelja

  MAČJE DRSALIŠČE

  Vsaka mačka kdaj obišče tudi Mačje drsališče! Na ustvarjalni delavnici bomo z Matejo in Simonom izdelovali mačke Murije, muce Mace in druge knjižne mačje junake, jim obuli drsalke in se podali na čisto pravo Mačje drsališče

  TI IN JAZ

   

   Je interaktivna predstava za najmlajše otroke, ki iz nasprotij in podobnosti ustvarja humoren svet absurdnih situacij. Iz verige duhovitih transformacij, ki se zgodijo s pomočjo pralnega stroja, nastane nov, igriv in humoren svet sester dvojčic. Pralni stroj nepredvidljivo spreminja stvari: obleke postanejo bitja, vsakdanji predmeti dobivajo nove pomene; sestri dvojčici pa vselej iz njih ustvarita razburljive, smešne in prijetne dogodke.

  Čas trajanja: 35 minut, Priporočljiva najnjižja starost otrok: 1,5 let +

  ti in jaz

   

   

   

  27 januar ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  16:30

  Pravljica

  PAJKI

  Skupaj bomo razmišljali o razlikah med pajki in žuželkami. V Mali ulici bomo spletli velikansko mrežo ter vanjo poskušali ujeti kakšno žuželko. Pridite in se z nami spremenite v majhne pajke!

  MAKETA TRAVNIKA - ROŽE

  Velikansko maketo travnika že imamo. Danes bomo na našo maketo posadili rože. Iz različnih naravnih materialov bomo ustvarili veliko raznolikih rož ter jih umestili na maketo. Naš travnik bo zacvetel!

  28 januar torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  10:30 Za starše

  Baby signs

  16:30

  Pravljica

  17:00 2+

  Gibalnica

  29 januar sreda
  10:30 1-4

  Fun Little Gym

  16:30

  Pravljica

  31 januar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  MITI MATERINSTVA IN MOJA REALNA IZKUŠNJA

  Biti sodobna mama je lahko velik izziv predvsem zaradi pričakovanj okolice. Te predstave nam pogosto servirajo množični mediji, nemalokrat pa tudi drugi družinski člani ali pa si z nedosegljivimi ideali postrežemo kar same. Pot lastne preobrazbe, ki jo ustvarja materinstvo, pa ima čisto svojo logiko. Tokrat se bomo pogovarjale, kam nas je ta pot pripeljala in kaj vse smo se na njej naučile.

  16:30

  Pravljica

  SKUPINSKA UMETNINA

  Potovali bomo skozi proces ustvarjanja kipa. Kaj želimo upodobiti, zakaj in kako? Preizkušali bomo različne tehnike in preizkušali različne materiale ter skupaj ustvarili kiparsko delo, ki bo rezultat naših idej in navdihov.

  01 februar sobota

  POMEN KAKOVOSTNE KULTURNO-UMETNOSTNE VZGOJE ZA RAZVOJ OTROKA

   

  bobri2

  SLIKA TRGANKA

  S pomočjo barvnih, natrganih in pisanih koščkov krep papirja, bomo izdelali pravcato sliko. Še pred tem pa si bomo zamislili svojo priljubljeno pokrajino. Zavihali bomo rokave in se spoprijateljili z lepljenjem.

  02 februar nedelja
  15:00 3+

  Ustvarjalnica

  MUCA

  Ker je februar v Mali ulici mesec Muce Copatarice, bomo na današnji ustvarjalnici naredili mucko. Ta nas bo lahko spremljala doma in pazila, da bodo naši copatki vedno pospravljeni na pravem mestu!

  MUCA COPATARICA

  Priljubljena pravljica o muci, ki nerednim otrokom odnese copate. Otroci sklenejo poiskati mucin dom in svoje copatke. V gozdu pa srečajo mnogo živali, ki tudi poznajo Muco. s skupnimi močmi najdejo njeno hišico. Kdo ve ali bo muca otrokom vrnila njihove copatke...?

  Lutkovna pravljica je pripovedovana z lutkami ob živo izvajani glasbi in otroških pesmicah.

  Primerna za najmlajše od 2. leta dalje, traja 30 minut.

  Produkcija: Lutkovno gledališče FRU FRU

   

  muca copatarica

  03 februar ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  MAKETA TRAVNIKA - TIPI TRAVNIKOV

  Ustvarili bomo velikansko maketo travnika. Razmislili bomo o različnih tipih travnikov kot so močvirni, visokogorski, itd, ter jih narisali.

  04 februar torek
  10:30 Za starše

  Baby signs

  11:30 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  05 februar sreda
  10:30 1-4

  Fun Little Gym

  06 februar četrtek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  07 februar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  UVAJANJE V VRTEC

  Za vse tiste, ki vas še pred poletjem čaka uvajanje v vrtec, bomo tokrat spregovorile o tem, kako otrokov odhod v vrtec narediti čim bolj sproščen, nežen in seveda tudi uspešen. Med izzivi, o katerih bomo spregovorile, bodo: ustrezna jutranja rutina, kvaliteten odnos z vzgojiteljico, separacijska tesnoba, različni občutki ob zaključku porodniške … Seveda pa bo veliko prostora na voljo tudi za individualna vprašanja.

  KOLAŽNI RELIEF

  Zaplavali bomo skozi kup papirjev, niti in kosov blaga mavričnih barv in mnogovrstnih tekstur ter iz njega izbrskali najbolj zanimive koščke. Kljubovalno bomo zavrnili pravilne reze škarij in se v ustvarjanju barvitih reliefov polotili sproščujočega in zabavnega trganja, lepljenja in slojenja.

  08 februar sobota
  10:30 3+

  Kuhamo z Borisom

  PREŠERNOVE TABLICE

  Na Prešernov dan bomo, kot se za tak dan spodobi, uporabili fige. Suhe fige bomo razrezali, dodali oreščke ter med. Oblikovali bomo paličice, ter jih spekli. Otroci se bodo s svojimi paličicami tudi posladkali. 

  09 februar nedelja

  MEDVEDEK PU

  10 februar ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  RIS IN KOŽUH

  Ste vedeli, da ima vsak ris drugačen vzorec na kožuhu? Ustvarili bomo vsak svoj mačji kožuh, se spremenili v prave rise ter se prav po risje poigrali!

  11 februar torek
  10:30 Za starše

  Baby signs

  11:30 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  12 februar sreda
  10:30 1-4

  Fun Little Gym

  13 februar četrtek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  14 februar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  IGRA Z DOJENČKOM GLEDE NA TEMPERAMENT

  Se da z dojenčkom sploh igrati? Včasih se zdi, da je zaradi manjše pozornosti in omejenih telesnih zmožnosti to skorajda nemogoče. V resnici pa dojenčki v igri zelo uživajo in jim razvojno gledano ta nudi tudi veliko dražljajev. Spregovorile bomo o tem, kako prepoznati otrokov temperament in razvojno fazo ter kako glede na to izbrati primerno igro z dojenčkom.

  IZGUBLJENI COPATKI

  Copatki, ki jih je Muca Copatarica odnesla nerednim otrokom, so že lično zakrpani in očiščeni. Bodo otroci našli svoje copatke v kopici barv in vzorcev? Z uporabo alternativnih grafičnih tehnik bomo v spektru barv in tekstur upodobili copatke, Muco ter gozd skozi katerega so se sprehodili otroci na lovu za svojimi izginulimi obuvali.

  15 februar sobota

  LOVILEC SANJ

  Z malo spretnosti bomo pričarali pravcati lovilec sanj. Uporabili bomo trši okrogel papir, volno, perlice, perje in vse kar je potrebno, da bo lovilec sanj deloval.

  16 februar nedelja

  DVA ZMERJAVCA

  Nerodna reč se je pripetila dvema bratcema, ki sta se neprestano zmerjala; ti si osel, ti pa tele, ti slon, ti žirafa… In vse te živali so prišle naravnost v njun dom. Si lahko mislite, da je bila taka gneča, da sta še fanta morala ven!

  Dva zmerjavca je hecna 30 minutna lutkovna predstava za otroke vseh vrst, predvsem za tiste, ki ne zbirajo besed.

  Produkcija: GLEDALIŠČE BIČIKLETA, Avtor: Lojze Kovačič, Igra: Brigita Leban, Režija in likovna podoba: Barbara Bulatović, Glasba: Nino de Gleria

  dva zmerjavca

   

  17 februar ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  STOPINJE V SNEGU

  Na Mestnem trgu bo danes čarobno, saj bo zapadel sneg. Ogledali si bomo različne sledi, ki jih puščajo živali v snegu ter si izdelali vsak svoj odtis stopinje.

  18 februar torek
  10:30 Za starše

  Baby signs

  11:30 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  19 februar sreda
  10:30 1-4

  Fun Little Gym

  20 februar četrtek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  21 februar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  VARNA NAVEZANOST - KAJ JE TO IN ZAKAJ JE POMEMBNA?

  Večina staršev se vsaj tu in tam sprašuje, ali so v svoji vlogi dovolj dobri in kako bi lahko svoje starševstvo še izboljšali. Na tokratnem Klepetku bomo ugotavljale, po čem strokovnjaki presojajo ustreznost starševstva. Naučile se bomo prepoznati različne tipe navezanosti in bomo tudi skušale ugotoviti, v katero skupino spadamo same. Ob tem pa bomo tudi razmislile, kako v sebi začutiti, kaj je tisto, kar od nas naš otrok zares potrebuje.

  GLINENA ZGODBA

  Mehkoba in elastičnost surove gline nas povabita, da z mečkanjem, valjanjem, gnetenjem in dodajanjem razgibamo domišljijo in svoje prstke. Osredotočili se bomo na sam proces ročnega modeliranja in kepi gline vdahnili različna življenja in osebnosti.

  22 februar sobota

  Vabljeni na pustni ples v maskah, na katerem bomo plesali, rajali in odganjali zimo. Medtem, ko nas bo Mare Čare razveseljeval z baloni, bomo mi z zabavno igro priklicali spomladansko sonce. 

  PUSTNO RAJANJE

  Na pustni dan se spodobi, da zarajamo! Z nami bo Pika nogavička, ki se bo igrala in plesala. Otroci lahko pridete že namaskirani, kdor pa ne bo imel maske, si bo Pika že kaj izmislila zanj/zanjo! Vabljeni!

  23 februar nedelja

  PUSTNA USTVARJALNICA

  Na ustvarjalni delavnici bomo s Simonom in Matejo izdelovali unikatne maske izbranih živali.

  15:30 3+

  Ustvarjalnica

  BARVITO OKRASJE

  Tako mački, kot bojevniku ali kuharici, vsaki maski ali kostumu je moč dodati naglavno okrasje. Po navdihu cvetličnih elementov del Fride Kahlo in barvne študije koncentričnih krogov Kandinskega bomo izdelali barvita, zabavna, drugačna in izstopajoča okrasja, s katerimi bomo popestrili naše maske.

  ČAROVNIJE IZ KOVČKA

  Profilna Mare Care 2

  24 februar ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  25 februar torek
  10:30 Za starše

  Baby signs

  11:30 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  26 februar sreda
  10:30 1-4

  Fun Little Gym

  27 februar četrtek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  28 februar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  VZGOJA KOT PREVENTIVA PRED PEDOFILIJO

  Pojav pedofilije je najverjetneje največji strah vsake mame. Eden največjih mitov pa je, da je spolna zloraba nekaj naključnega. Dokazano je namreč, da so pedofili ponavadi bližji družinski prijatelji (ali pa celo člani). Prav tako pa je dokazano, da pedofili svoje žrtve skrbno izbirajo glede na določene karakteristike. Kako vzgojiti otroka tako, da ne bo mogel postati žrtev, bo tokratna tema.

  29 februar sobota

  PTICA KRALJICA

  Ptica kraljica je pisana s krono na glavi. Njeno perje pa je v obliki naših dlani, zato je vsaka ptica različno velika in prav vsaka je kraljica.