Koledar

 • 24 junij četrtek
  10:30 Za mamice

  KLEpetek

  Varna navezanost – kaj je to in zakaj je pomembna?

  Večina staršev se vsaj tu in tam sprašuje, ali so v svoji vlogi dovolj dobri in kako bi lahko svoje starševstvo še izboljšali. Na tokratnem Klepetku bomo ugotavljale, po čem strokovnjaki presojajo ustreznost starševstva. Naučile se bomo prepoznati različne tipe navezanosti in bomo tudi skušale ugotoviti, v katero skupino spadamo same. Ob tem pa bomo tudi razmislile, kako v sebi začutiti, kaj je tisto, kar od nas naš otrok zares potrebuje.

  AFRIŠKI PRAVLJIČNI SVET

  Pokukajte v pravljični svet daljne Afrike z Leo in Issiako, kjer boste srečali mogočne slone, divje leve in elegantne žirafe, spekli koruzni kruh, bosih nog zaplesali, zapeli afriško tradicionalno pesem ter se preizkusili v bobnanju na pravih afriških bobnih.

  Prepustite se glasnim afriškim ritmom in čudoviti afriški glasbi!
  Primerno za najmlajše, od 2 leta dalje.

  Delavnica je nastala v okviru projekta Afriški pravljični svet
  Organizator Studio 25, zavod za kulturne dejavnosti v sodelovanju z Javnim zavodom Mala Ulica
  Projekt podpira JSKD.

  O Lei in Issiaki
  Lea Menard je igralka, plesna pedagoginja, video ustvarjalka in lutkovna animatorka. Pravkar je zaključila magistrski študij umetnosti govora na ljubljanski AGRFT. Ustvarja avtorske predstave za otroke (Pasjedivščina, Trobla in Ključ, Ko bom velik..., Čebula itd) ter po vrtcih in drugod po Sloveniji izvaja delavnice za otroke - afriške urice.
  Issiaka Sanou je tolkalec iz Burkine Faso, ki je svoje znanje igranja na afriške instrumente pridobival pri svetovno znanih glasbenikih, ki prihajajo iz Afrike. Njegova želja in cilj je, da bo preko svojega delovanja, igranja na afriška glasbila in z učenjem afriških bobnov širši množici približal svojo - afriško glasbo in kulturo.

  V primeru dežja delavnica odpade!

  25 junij petek
  17:30

  Mala terasa

  INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

  26 junij sobota

  ŠTAMPILJKANJE – GRAFIKA

  Velike grafične podlage bomo potiskali z vzorčki. Štampiljke bomo izrezali in jih potunkali v pisane barve. Z njimi bomo poštampiljkali ogromen papir in ustvarili raznovrstne vzorce. Skupaj bomo izdelali prostrano grafiko, sestavljeno z idejami vseh udeležencev. Ideje bomo črpali v počitnicah in poletju. Čolnički, plavutke in sončna očala bodo naša glavna inspiracija!

  27 junij nedelja

  MAGIČNI NAKIT

  Z unikatno poslikavo trakov papirja bomo ustvarjali prav poseben nakit za vse priložnosti in okuse. Delavnico vodita Simon in Mateja.

  nakit magicni2

  28 junij ponedeljek

  PISANE OBEŠANKE

  Ko v toplih poletnih dneh skozi okna in vrtove zapihlja veter, se spomnimo na zvoke morja in narave. Tam drevesa pokljajo in izvajajo ritme, ki nam pričarajo pravo poletno vzdušje. Obešanke bomo izdelali iz naravnih materialov, ki oddajajo zvoke in čarajo melodije. Barvite razgibane obešanke si lahko obesimo doma na balkonu na vrtu ali pa odnesemo s seboj na poletni potep.

  29 junij torek
  30 junij sreda

  LEŠNIKI, LEŠNIKI (Anja Štefan)

  Prebrali bomo eno izmed zgodbic Anje Štefan iz zbirke Lešniki, Lešniki. Zgodbice so zapisane v obliki slikopisa, zato bodo pri branju lahko sodelovali vsi otroci, ne glede na starost. Po prebrani pravljici bomo tudi sami ustvarili svoje pravljice v obliki risbic ali slikopisov.

  01 julij četrtek
  02 julij petek

  LONČEK, KUHAJ (Hans Christian Andersen)

  Znano pravljico Lonček, kuhaj!  bomo skupaj prebrali. Pogovorili se bomo, katero hrano imamo najraje in kaj bi kuhali naši čarobni lončki. Ustvarili bomo svoje lončke in videli, če bodo tudi naši lončki čarobni.

  03 julij sobota

  ŠTAMPILJKANJE – GRAFIKA

  Z japonsko tehniko zgibanja papirja origami pripravimo žepke iz papirja. Žepki so pisani, porisani in polepljeni. Vanj vstavimo risbice in kolaže, ki jih prav tako sami
  napackamo. Potem žepek uporabljamo kot knjigo, skladišče ali pa kar tako za ustvarjalne drobnarije.
  Pomembno je, da imamo ustvarjalni material nekam za pospraviti. V žep!

  04 julij nedelja

  DEŽELA DINOZAVROV

  Na dinozavrski ustvarjalnici se obeta razburljivo potovanje v pradavnino. Po navdihu slikanice Lile Prap DINOZAVRI?! bomo s Simonom in Matejo izdelovali skoraj čisto prave stegozavre, tiranozavre, pteranodone in njihove sorodnike ter z njimi naselili Dinozavrijo. 

   

   dinozavri ponovno na pohodu2

  LETAL

  Na ustvarjalni delavnici z Matejo in Simonom bomo izdelovali unikatna letala vseh vrst, ki nam bodo polepšala počitniške dni.

  LETALA

  05 julij ponedeljek

  ANIMIRANE KNJIŽICE

  Male animiranke spominjajo na risanko, strip, pravljice in še kaj. Izdelamo jih preprosto,
  samo z nekaj papirja, barvic in domišljije.
  Kako se sprehodi deklica, kako odleti ptica in kako se razlije barva po papirju? To vse si
  lahko izmislimo in ustvarimo, kot pravi pravcati ustvarjalci zgodb!

  06 julij torek

  ZIDAMO HIŠKE

  Ste že spoznali poklic arhitekta? Na hitro se lahko prelevimo v tiste, ki si zamislijo in postavljajo hiše! Razrežemo material, ga spojimo s paličico in postavimo pokonci. Bele
  hiške so postavljene kar brez lepljenja. Le sestaviti jih moramo! Dodamo še kakšen kip, instalacijo... in že lahko naselimo v mesto naše najljubše domišljijske junake!

  08 julij četrtek

  PIKO DINOZAVER (Leopold Suhodolčan)

  Prebrali bomo odlomek iz zgodbe Piko dinozaver. V njej nastopata Benjamin in njegov hišni ljubljenček, ki ni hrček ali pes, ampak čisto pravi dinozaver! Izdelali bomo svoje dinozavre in razmislili, kaj vse bi počeli, če bi imeli doma svojega dinozavra.

  17 julij sobota

  MORSKE POŠASTI

   Z Matejo in Simonom se bomo potopili v pravljične morske globine in ustvarjali tako strašne kot tudi strašno prijazne morske pošasti, ki bodo nato zaplavale v morskem gledališču.

  morske posasti4