Koledar

 • 15 avgust sobota

  ŠTAMPILJKASTA SLIKA
  Tokrat se bomo igrali štampiljkanje. S pomočjo različnih velikosti pene, ki jo bomo pomakali v različne barve, bomo izdelali svojo slikanico in jo štampiljkasto uokvirili.

  16 avgust nedelja

  AMULET CECEUJI

  amuleti ceceuji2

  S Simonom in Matejo bomo s pluto, preobraženo v zanimive oblike, ustvarjali pisana čudežna bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam kot amuleti prinašala srečo.

   

  17 avgust ponedeljek
  18 avgust torek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Varna navezanost – kaj je to in zakaj je pomembna?

  Večina staršev se vsaj tu in tam sprašuje, ali so v svoji vlogi dovolj dobri in kako bi lahko svoje starševstvo še izboljšali. Na tokratnem Klepetku bomo ugotavljale, po čem strokovnjaki presojajo ustreznost starševstva. Naučile se bomo prepoznati različne tipe navezanosti in bomo tudi skušale ugotoviti, v katero skupino spadamo same. Ob tem pa bomo tudi razmislile, kako v sebi začutiti, kaj je tisto, kar od nas naš otrok zares potrebuje.

  17:00 3+

  Gibalnica

  20 avgust četrtek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Miti materinstva in moja realna izkušnja

  Biti sodobna mama je lahko velik izziv predvsem zaradi raznih pričakovanj, kakšne bi morale biti. Te predstave nam pogosto servirajo množični mediji, nemalokrat pa tudi drugi družinski člani ali pa si z nedosegljivimi ideali postrežemo kar same. Pot lastne preobrazbe, ki jo ustvarja materinstvo, pa ima čisto svojo logiko. Tokrat se bomo pogovarjale, kam nas je ta pot pripeljala in kaj vse smo se na njej naučile.

  21 avgust petek

  ZAPESTNICE IN PERLICE

  Podali se bomo v barvit svet perlic, volne in domišljije. Vsak otrok si bo po svojih željah spletel unikatno zapestnico ali pa nanjo nanizal najrazličnejše perlice. Lahko jo bo komu podaril ali pa jo nosil kar sam.

  22 avgust sobota

  POTUJOČI BALON
  S pomočjo barvnega kolaža bomo izdelali čudovit balon, ki bo ponesel košaro v svet. Koga pa nosi v svoji košari? Pridi in ustvari.

  23 avgust nedelja

  SONČNA USTVARJALNICA

  Na ustvarjalni delavnici bomo z Matejo in Simonom izdelovali male in velike pisane sončnice z mozaično sredico, ki nam bodo polepšale dan.

  soncna ustvarjalnica

  24 avgust ponedeljek
  25 avgust torek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Kaj lahko od dojenčka in otroka pri določeni starosti pričakujem?

  Na tokratnem Klepetku si bomo izposodile dognanja nevro znanstvenikov in preučile, kdaj je otrok dejansko zmožen določeno stvar razumeti. Preučile bomo, ali so naša pričakovanja glede vedenja dojenčkov realna in iz kje sploh prihajajo ideje, kakšen bi dojenček in otrok morala biti.

  17:00 3+

  Gibalnica

  27 avgust četrtek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  UVAJANJE V VRTEC

  Za vse tiste, ki vas kmalu poletjem čaka uvajanje v vrtec, bomo tokrat spregovorile o tem, kako otrokov odhod v vrtec narediti čim bolj sproščen, nežen in seveda tudi uspešen. Med izzivi, o katerih bomo spregovorile, bodo: ustrezna jutranja rutina, kvaliteten odnos z vzgojiteljico, separacijska tesnoba, različni občutki ob zaključku porodniške … Seveda pa bo veliko prostora na voljo tudi za individualna vprašanja.

  30 avgust nedelja

  ČUDEŽNI SVET ŽUŽELK

  Na delavnici bomo z Matejo in Simonom spoznali čudežni svet žuželk, ki živijo v našem okolju ter jih z recikliranjem upodobili v različnih likovnih tehnikah.

  zuzelke2