Koledar

 • 20 november petek

  GOZDNA POT 3 - Ljubljanski grad

  Pot se začne pri stopnicah za Lutkovnim gledališčem, nadaljuje se po griču ter prečka cesto, ki se vzpenja na Ljubljanski grad; nato gre okoli okrogle jase in se zaključi pri vhodu v grajski vinograd.

  RAZIŠČI POT

  25 november sreda

  LONČEK ZA SHRANJEVANJE PISAL

  Najboljše je ustvarjati s stvarmi, ki jih najdemo doma. Med njimi je zagotovo toaletna rolica, kakšen neuporabljen list papirja, tudi pisalo se najde. Včasih pa ne najdemo prostora, kamor bi stvari pospravila.

  Zato bomo danes iz stvari, ki jih imamo doma, naredili lonček, v katerega boste pospravili svoja pisala. Mami bo vesela, vi pa še bolj.

  Iz rolic papirja, ki jih bomo zlepili skupaj, bomo mačku naredili trup. Iz papirja bomo naredili glavo in rep in ju prilepili na trup. Mačka bomo obarvali v tiste barve, ki so nam najbolj všeč. Mucek bo lahko tudi pisan. Prepustimo se domišljiji, saj vsi vemo, kako zares izgledajo mački!

  Potrebuješ: vsaj 3 rolice toaletnega papirja; škarje, lepilo, vodene/ tempera barve ali flomastre, bel ali barvast trši papir. 

  Pridi in se nam pridruži na ZOOMu, v sredo, 25. novembra ob 17.00!

  POVEŽI SE TUKAJ.

  Slika2

  26 november četrtek

  PRAVLJIČNE URICE Z MANCO

  Ljudska, Andersenova, basen ali pa Zverjašček, tudi izmišljena, brana ali pripovedovana, preko igre skovana ... pravljica.
  Vsak četrtek bo v živo preko ZOOM-a z vami Manca.

  Povežite se na tej povezavi.

  PRAVLJICE FB DOGODEK 11.11.2020 koncna verzija.png 1

  27 november petek

  PETRA

  Petra
  Petra je najprej gora, potem jajce, nato že otok ..., sicer pa majhen kamen. Prebrali bomo slikanico Marianne Coppo in sledili naključnim premikom Petre ter ugotovili, v kaj vse se je tekom zgodbe spremenila. Kaj pa bo postala jutri? Odgovor bo v naših rokah; da ga boš lahko naslikal, si pripravi spodnje pripomočke.

  Potrebuješ:
  - večji kamen (1 ali več)
  - tempera barve in čopiče
  - lahko tudi vodoodporni flomaster

  Se vidimo v sredo, 28. 11. 2020, ob 17. uri.

  POVEŽI SE TUKAJ.


  Zoom Petra

  30 november ponedeljek

  BABICA ZIMA, Mihail Kalinovski

  Ptičke so prifrčale k babici Zimi. »Trk-trk-trk,« so potrkale na ledena vrata babičine izbice. Babica Zima je sedela pri peči in predla sneženi puh. Ko je zaslišala trkanje, je vprašala: »Kdo je zunaj?« »Me smo, me, ptičice!« »Kaj bi pa rade?« »Zebe nas in zmrzujemo! Rade bi tople kožuščke pod perje!«

  Pa ptičice ni samo zeblo, v teh hladnih dneh in nočeh jim tudi želodček pošteno kruli. Da jih boš lahko nahranil in jih v teh mrzlih dneh opazoval se nam pridruži na ustvarjalnici, kjer jim bomo iz semenk pripravili pojedino. Naslednji dan pa ven na zrak, nahranit ptice!

  PRIPRAVI SI:

  - hrano za zunanje ptice, različna semena

  - kokosovo mast

  - večjo posodo

  - žlico

  - vrečko za pridelek (od krompirja, čebule… reciklirano)

  - jogurtov lonček

  - vrvico

  NASVET:

  Starši pred pričetkom ustvarjalnice v živo z otroki stopite kokosovo mast nad vodno soparo ali v mikrovalovni pečici, vročo posodo dobro zaščitite z brisačo.

  Se vidimo v ponedeljek; 7. 12. 2020, ob 17. uri.

  POVEŽI SE TUKAJ.

  Babica Zima

  04 december petek

  SHH! IMAMO NAČRT!

  Gozd, modrih odtenkov, in sredi njega pisana ptica. ''Shh! Imamo načrt; ujeli jo bomo!'' pripravijo mreže, ''Ena, dva tri ...'' Jim bo uspelo? Pridruži se nam, prisluhni zgodbi Chrisa Haughtona in izvedel boš. Nadaljevali bomo z ustvarjanjem pisanih ptic, katerih let v višave, boš lahko preizkusil naslednji dan.

  Za ustvarjanje potrebuješ:
  - barvni papir (ali bel papir in barvice)
  - škarje
  - lepilo
  - vrvico
  - spenjač (ni nujno)

  Se vidimo v petek, 4. 12. 2020, ob 17. uri.

  POVEŽI SE TUKAJ.

   

  Zoom Shh Imamo nacrt