Koledar

 • 20 februar četrtek
  16:30

  Pravljica

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  ZEBRA

  So zebre črne z belimi progami ali bele s črnimi programi? Zakaj sploh imajo progast vzorec? Iskali bomo hudomušne odgovore na zastavljeno vprašanje. V knjigi Lile Prap poiskali pravega, nato pa našim zebram popestrili dlako s še bolj razgibanim in barvitim zaporedjem.

  21 februar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  VARNA NAVEZANOST - KAJ JE TO IN ZAKAJ JE POMEMBNA?

  Večina staršev se vsaj tu in tam sprašuje, ali so v svoji vlogi dovolj dobri in kako bi lahko svoje starševstvo še izboljšali. Na tokratnem Klepetku bomo ugotavljale, po čem strokovnjaki presojajo ustreznost starševstva. Naučile se bomo prepoznati različne tipe navezanosti in bomo tudi skušale ugotoviti, v katero skupino spadamo same. Ob tem pa bomo tudi razmislile, kako v sebi začutiti, kaj je tisto, kar od nas naš otrok zares potrebuje.

  16:30

  Pravljica

  GLINENA ZGODBA

  Mehkoba in elastičnost surove gline nas povabita, da z mečkanjem, valjanjem, gnetenjem in dodajanjem razgibamo domišljijo in svoje prstke. Osredotočili se bomo na sam proces ročnega modeliranja in kepi gline vdahnili različna življenja in osebnosti.

  22 februar sobota
  10:00

  PUSTOVANJE

  ČAROVNIJE IZ KOVČKA

  care2

  Vabljeni na pustni ples v maskah, na katerem bomo plesali, rajali in odganjali zimo. Medtem, ko nas bo Mare Čare razveseljeval z baloni, bomo mi z zabavno igro priklicali spomladansko sonce. 

  PUSTNO RAJANJE S PIKO NOGAVIČKO

  Na pustni dan se spodobi, da zarajamo! Z nami bo Pika nogavička, ki se bo igrala in plesala. Otroci lahko pridete že namaskirani, kdor pa ne bo imel maske, si bo Pika že kaj izmislila zanj/zanjo! Vabljeni!

  23 februar nedelja
  10:00

  PUSTOVANJE

  PUSTNA USTVARJALNICA

  Na ustvarjalni delavnici bomo s Simonom in Matejo izdelovali unikatne maske izbranih živali.

  15:30 3+

  Ustvarjalnica

  BARVITO OKRASJE

  Tako mački, kot bojevniku ali kuharici, vsaki maski ali kostumu je moč dodati naglavno okrasje. Po navdihu cvetličnih elementov del Fride Kahlo in barvne študije koncentričnih krogov Kandinskega bomo izdelali barvita, zabavna, drugačna in izstopajoča okrasja, s katerimi bomo popestrili naše maske.

  ČAROVNIŠKI BLUES

  Interaktivna otroška predstava, ki govori o obisku čarovnic iz mesta Plamen daleč s severa, od koder se po svetu vali magija. Sanjalka, Ognjenka, Vodenka Zgodbarka, Zeliščarka in Darovalka so prišle v moderni svet, ker iščejo male čarovnice in čarodeje za vpis v Čarovno šolo. Ker so prijazne čarovnice, jim pokažejo svoje magične uroke; Urok za nevidnost, Urok za pogum in Urok za srečo.

   

  carovniski blues 15 06 2019 valdoltra tomi pelicon 040

  24 februar ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  16:30

  Pravljica

  MAKETA TRAVNIKA - ROŽE

  Velikansko maketo travnika že imamo. Danes bomo na našo maketo posadili rože. Iz različnih naravnih materialov bomo ustvarili veliko raznolikih rož ter jih umestili na maketo. Naš travnik bo zacvetel!

  28 februar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  VZGOJA KOT PREVENTIVA PRED PEDOFILIJO

  Pojav pedofilije je najverjetneje največji strah vsake mame. Eden največjih mitov pa je, da je spolna zloraba nekaj naključnega. Dokazano je namreč, da so pedofili ponavadi bližji družinski prijatelji (ali pa celo člani). Prav tako pa je dokazano, da pedofili svoje žrtve skrbno izbirajo glede na določene karakteristike. Kako vzgojiti otroka tako, da ne bo mogel postati žrtev, bo tokratna tema.

  16:30

  Pravljica

  29 februar sobota
  10:30 2+

  Sladki prstki

  SRČKI S ČOKOLADNO KREMO

  Valentinov mesec kipi od srčkov na vsakem koraku. Tudi sladki prstki bodo ustvarjali srčke in sicer iz listnatega testa. Srčke bomo obogatili s čokoladno kremo in sadjem.

  PTICA KRALJICA

  Ptica kraljica je pisana s krono na glavi. Njeno perje pa je v obliki naših dlani, zato je vsaka ptica različno velika in prav vsaka je kraljica.

  03 marec torek
  17:00 Za mamice

  Delavnica za nosečnice

  06 marec petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  NAJIN ODNOS, OD KAR SVA DRUŽINA

  Postati starši je ena najdragocenejših izkušenj mladega para, a po drugi strani tudi ena največjih preizkušenj, ki se zgodijo v partnerstvu. Skoraj vsi pari po prihodu otroka čutijo (vsaj začasno) precejšnji upad zadovoljnosti v odnosu. Čeprav je to običajno, stiska mladih staršev zato ni nič manjša. Klepetamo torej o tem, kako razviti sodelovanje v starševstvu in ob tem ohraniti povezanost, predanost in ljubezen.

  08 marec nedelja

  DREVO V MESTU

  Drevesa predstavljajo košček narave v mestu, imajo vpliv na kakovost bivanja, zadržujejo padavine, dajejo senco, čistijo in ohlajajo zrak. Na delavnici se bomo pogovarjali o našem odnosu do dreves v mestu, omenili nekatera naša najljubša drevesa, nato pa bomo izdelali svoje drevo, ki nas bo spominjal na vsa lepa drevesa, ki jih najdemo v Ljubljani.

   

   

  13 marec petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  RAZVOJ OTROKOVIH MOŽGANOV V PRVEM LETU

  Dojenčkovi možgani gredo v prvem letu skozi tako intenziven razvoj, kot nikoli več v življenju. Obenem pa niso samo skrivnostna črna skrinjica, v kateri se odvijajo nenavadne spremembe, ampak so socialni organ in s tem v prvi vrsti odvisni od odnosov, v katerih živijo. Tokrat bomo klepetale, s katerimi preprostimi in čisto vsakdanjimi, a hkrati tudi znanstveno utemeljenimi, načeli lahko starši pripomoremo k čim bolj optimalnemu razvoju možganov naših otrok.

  20 marec petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  VZGOJA OTROK - med avtoritarnim, permisivnim in mojim notranjim občutkom

  Že v prvem letu se rade odprejo dileme, kako si želimo vzgajati svoje otroke. Zdi se, da nam svet ponuja dva pristopa: stara šola promovira pogosto pretrde pristope, ki veliko staršev odbija; po drugi strani pa tudi permisivna vzgoja mnogim ne diši, saj starši ostanejo brez avtoritete. Tokrat se bomo pogovarjale, zakaj je avtoritativna vzgoja škodljiva in zakaj tudi permisivna vzgoja ni prijazna do otrok. Seveda pa se bomo dotaknile tudi najpomembnejše teme, in sicer: kako razviti harmonično sodelovanje z otrokom, ki ne bo oviralo niti naše avtoritete, niti otrokovega razvoja avtonomnosti.

  22 marec nedelja

  ČUDEŽNI SVET ŽUŽELK

  Na delavnici bomo z Matejo in Simonom spoznali čudežni svet žuželk, ki živijo v našem okolju ter jih z recikliranjem upodobili v različnih likovnih tehnikah.

  27 marec petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  USPEŠNO USPAVANJE IN SPANJE OTROK - MIT ALI REALNOST?

  Materinstvo je baje dokaz, da človeštvo za obstoj ne potrebuje spanca :) Tudi, če vam ni več do smeha, lepo vabljene na tokratni klepet, na katerem se bomo pogovarjale o izzivih, ki jih v naše življenje vnaša nekaj tako na videz preprostega, kot je spanec. Teme tega petka: kakšen je pomen spanca za otrokov razvoj, kako uspavati, uspavanje na dojki, zakaj nekatere metode ne delujejo, kdaj ukiniti dnevni spanec, … Vse to in še kava zraven

  28 marec sobota
  10:30 2+

  Sladki prstki

  LEŠNIKOV NAPITEK

  Lešnikov napitek bo razveselil vsakega sladokusca. Še angelčki bi ga pili. Da bo napitek še bolj okusen, bomo vrh napitka okrasili s kokosovo kremo, ki jo bomo posuli z lešniki in čokolado.