Koledar

Rezervacij ne sprejemamo. Vstop v Malo ulico je možen do zapolnitve kapacitet. Za razumevanje se zahvaljujemo.

 • 03 marec nedelja

  1001 PRAVLJICA

  Ksenija in Mateja najdeta knjigo 1001 pravljica. Skupaj z junakoma, pridno deklico, ki jo mama pošlje k babici in nagajivim dečkom, ki se najraje potepa po gozdu, se odpravita skozi pravljični labirint. V vrtincu znanih zgodb se pravljična junaka spopadeta z najrazličnejšimi ovirami. Z vztrajnostjo, pogumom in medsebojno pomočjo premagata vse preizkušnje. Ob tem pa spoznata, kaj pomeni imeti ob sebi prijatelja.

  Predstava traja 35 minut, primerna za vse od 3. leta dalje.

  IMG 29 b

  (Fotografija: Lucija Čermelj)

  04 marec ponedeljek
  09:00

  Pedokinetika

  10:00

  Pedokinetika

  11:00

  Pedokinetika

  16:00 3+

  Pravljica

  BANANIN KOLAČ S ČOKOLADO

  05 marec torek
  16:00 3+

  Pravljica

  16:30 3+

  Ustvarjalnica

  USTVARJALNICA Z BORISOM

  06 marec sreda
  16:00 3+

  Pravljica

  07 marec četrtek
  16:00 3+

  Pravljica

  16:30 3+

  Mojster Luka

  mojster luka

  08 marec petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Ženstvenost in materinstvo

  Ženska ima mnogo vlog: partnerica, mama, hčerka, sestra, teta, zaposlena, … In vendar v želji, da bi dobro opravljale naloge, ki jih s seboj prinesejo vse te identitete, najhitreje pozabimo na tisto vlogo, ki se skriva pod vsemi drugimi – biti ženska. Tokrat razmišljamo o tem, kaj ženstvenost pomeni nam osebno, kaj nam pomeni za odnos z otrokom in partnerjem ter kako jo razvijati ob zahtevah vseh drugih nalog, ki jih vsakodnevno srečujemo.

  16:00 3+

  Pravljica

  16:30 3+

  Ustvarjalnica

  USTVARJALNICA Z EVO

  09 marec sobota

  PODKVE ZA SREČO

  Ste vedeli, da so imeli konji nekoč 3 prste? Danes pa jih podkujejo s podkvami, ki so tudi simbolične prinašalke sreče. Z željo, da si ponoči prikličemo najlepše sanje, bomo na delavnici izdelali lovilec sanj v obliki podkve. Igrali se bomo tudi s čisto pravimi podkvami, jih 'obuli' in z njimi ustvarjali realističen zven kopitljanja konj. Otroci, starejši od 6 let pa se lahko z Zvočnimi podkvami preizkusite v učenju ritmične koreografije in za zaključek delavnice starše razveselite z mini prazničnim nastopom.

  Delavnico izvaja arhitektka Raša Böhm Vidmar, ki želi otrokom približati čudoviti svet konj skozi ustvarjalne ideje in zanimive gibalne izzive. Izdeluje Zvočne podkve in združuje oboje.

   Hobbyhorsing MalaUlica4

  11 marec ponedeljek
  09:00

  Pedokinetika

  10:00

  Pedokinetika

  11:00

  Pedokinetika

  15 marec petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Varna navezanost – kaj je to in zakaj je pomembna?

  Večina staršev se vsaj tu in tam sprašuje, ali so v svoji vlogi dovolj dobri in kako bi lahko svoje starševstvo še izboljšali. Na tokratnem Klepetku bomo ugotavljale, po čem strokovnjaki presojajo ustreznost starševstva. Naučile se bomo prepoznati različne tipe navezanosti in bomo tudi skušale ugotoviti, v katero skupino spadamo same. Ob tem pa bomo tudi razmislile, kako v sebi začutiti, kaj je tisto, kar od nas naš otrok zares potrebuje.

  16 marec sobota
  16:30 3+

  Radovednice

  METULJI NAVDIHA

  Počasi se prebuja pomlad in navdih v metuljevih krilih. Izdelajmo svoje pisane metulje in jih naučimo leteti.

  19 marec torek
  21 marec četrtek
  17:00 Za očke

  Klepetalnica za očke

  KAKO ZDRŽIM NEPRIJETNOST OMEJEVANJA IN PREPOVEDI?

  22 marec petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Delavnica terapevtske poezije

  Tokrat bo Klepetek drugačen, kot ponavadi. Raziskovale bomo jezik človeških čustev: poezijo. Teme, ki nam jih odpira materinstvo, bomo najprej raziskovale skozi pogovor in nekatere vaje, nato pa bomo ta občutja zapisale in spravile v smiselno obliko. Na delavnici so – kot vedno – dojenčki dobrodošli!

  04 april četrtek
  05 april petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Midva in najine družine – odnos s širšo družino po rojstvu otrok

  Bi po vikendu, preživetem s širšo družino, potrebovale kak dan dodatnega dopusta? J Niste edine! Tokrat klepetamo o večnih vprašanjih, zakaj nam je ob najbližjih včasih najtežje in kaj je tisto, kar nas ob njih najbolj spravi na obrate. Pogovor bo tekel o medgeneracijskih prenosih čustvenih blokad in kako jih razvozlati, da našim otrokom kasneje ne bo tako težko biti ob nas.

  06 april sobota

  DINOZAVRI PONOVNO NA POHODU

  Na dinozavrski ustvarjalnici se obeta razburljivo popotovanje v pradavnino. Po navdihu slikanice Lile Prap DINOZAVRI?! bomo s Simonom in Matejo izdelovali skoraj čisto prave stegozavre, tiranozavre, pteranodone in njihove sorodnike ter z njimi naselili Dinozavrijo.

  dinozavri ponovno na pohodu 1

   

   

  12 april petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Skrb zase ob otroku

  Biti mama in razvijati starševstvo je pomembno poslanstvo, ki pride skupaj z otrokom. Vseeno pa ženske nismo samo mame, čeprav čustveni napor porodniške včasih pusti bore malo manevrskega prostora za še kaj drugega. Tokrat bomo skupaj raziskovale, kako se je ob materinstvu spremenilo naše doživljanje sebe ter katere so tiste strasti, ki v nas še tlijo.

  18 april četrtek
  17:00 Za očke

  Klepetalnica za očke

  KAJ NAREDITI Z OTROKOVO JEZO IN AGRESIJO?