Koledar

 • 19 oktober sobota
  10:30 3+

  Origami

  20 oktober nedelja

  ČAROBNI VRT

  Kaj je za vas čarobni vrt? Tisti z veliko drevja in rož ali tisti z veliko gugalnico in bazenom? Na delavnici bomo izdelali maketo vrta, ter spoznali kaj vse lahko postavimo na vrt, da se tam dobro počutimo.

  15:30 3+

  Ustvarjalnica

  RECIKLAŽNA DELAVNICA: GLASBILA IZ PLASTENK

  Tokrat bomo reciklirali plastenke in iz njih naredili prava glasbila. Uporabili bomo riževa zrnja, ki bodo oddajala zvok. Kasneje bomo plastenke okrasili in jih pobarvali, tako da bo vsak dobil svoj unikaten inštrument, ki ga bo odnesel s seboj domov.

   

   

  MAČEK KAZIMIR IN MIŠKA VALENTINA
  glasbeno-lutkovna predstava

  Maček Kazimir je poseben maček z veliko talenti. Le kaj bi lahko pokazal na Veliki avdiciji, ki zmagovalcu za nagrado ponuja polet z balonom. Morda pa mu lahko pomaga plesna učiteljica miška Valentina in ga nauči plesne korake. Morda pa z njim celo zapleše.

  SCENARIJ: Melita Osojnik, SCENA IN LUTKE: Gabrijela Bodlaj, GLASBA: Blaž Jurjevčič in Artur Azarkevich, IZVAJALKA: Melita Osojnik

   

  macek Kazimir

  21 oktober ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  KOLAŽ

  S trganjem, izrezovanjem, lepljenjem in risanjem bomo bitjem iz časopisov in revij dodali zgodbo. Kje so? Kaj počnejo? Kdo so njihovi prijatelji?

  22 oktober torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  ČAR DOTIKA - z masažo do zdravega razvoja dojenčka in ljubečih družinskih vezi.

  16:30

  Pravljica

  17:00 2+

  Gibalnica

  18:00 3+

  Ustvarjalnica

  GOZDNA MAKETA - ŽIVALI

  Ustvarili bomo maketo gozda. V naš gozd bomo naselili gozdne živali. Razmišljali bomo o njihovih vlogah in prehrani. 

  23 oktober sreda
  10:30 1-4

  Fun Little Gym

  16:30

  Pravljica

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  KRALJIČNA NA ZRNU GRAHA (Hans Christian Andersen)

   

  Na nevihtno noč se v grad zateče dekle, ki trdi, da je kraljična. Mlademu kraljeviču je dekle všeč, a sumničava mati kraljica se mora najprej prepričati, če dekle res govori resnico. Pod vse žimnice in pernice, na katerih naj bi spalo dekle, položi zrno graha. 

  Na ustvarjalnici bomo izdelovali kronice za kraljične in kraljeviče.

  25 oktober petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  KOMUNICIRANJE OD JOKA DO PRVIH BESED

  Prve besede so izjemen mejnik na poti otrokovega razvoja. Govor pa se v resnici začne razvijati že veliko pred prvimi medmeti, iz katerih kasneje nastanejo besede, kajti širša slika govornega razvoja pomeni razvoj komuniciranja s starši. Ravno zato se bomo tokrat poglobile v načine, kako lahko svojega dojenčka spodbujate k uporabi učinkovite komunikacije.

  16:30

  Pravljica

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  JESENSKI MOBILE

  Navadna breza, bukev, črna jelša ali veliki jesen? Opazovali bomo liste, jih primerjali med seboj ter jih s preprostim določevalnim ključem (B. Bajd - Moji prvi listavci) priredili ustrezni drevesni  vrsti. Iz listja in vej bomo izdelali čudovite jesenske mobile.

  26 oktober sobota
  10:30 2+

  Sladki prstki

  15:30 3+

  Mojster Luka

  VODNE ROPOTULJE

  Izdelali bomo svojo vodno ropotuljo. Potrebovali bomo vodo z mehurčki, drobno kamenje, okrasne perlice, bleščice in lepilni trak. Skupaj bomo sestavili pesem o vodi in zapeli. 

  27 oktober nedelja

  DEŽELA ZMAJEV

  Na delavnici bomo izdelali unikatne zmaje različnih rodov ter jih vzgojili, da bomo nekoč skupaj z njimi odšli na potep v Zmajevo deželo.

  15:30 3+

  Ustvarjalnica

  CECILIJA IN ZMAJ

  Gledališka predstava v izvedbi KUD Galerije C.C.U.
  3+, trajanje 35 min

  Predstava "Cecilija in zmaj" je nastala po istoimenski knjigi avtorja Lawrenca Schimla (prevod Brane Mozetič, Center za slovensko književnost). Glavna junakinja Cecilija, tkalčeva hči, se ne preda malodušju, ki jo preveva ob domači obrti. Sanjari o srečanju z zmajem in pravih viteških podvigih. Predstava preizprašuje delitev na moške in ženske vloge ter pomete s kar nekaj okostenelimi "izmi," ko se Cecilija kot neustrašna bojevnica sooči z zmajem in izpod njegovih krempljev reši deklico Mirando.


  REŽIJA, PRIREDBA IN IZVEDBA: Tina Hribar Dragar, SCENOGRAFIJA IN IZDELAVA LUTK: Mateja Herbst, Simon Drofelnik  in Jasenka Lojović, KOSTUMOGRAFIJA: Simon Drofelnik, GLASBA: Polona Tomori Dobrovič in Tina Hribar 

   

  cecilija in zmaj

  28 oktober ponedeljek

  PALČKASTI KIPI

  Kiparili bomo z lesenimi palčkami – jih sestavljali, lepili, obešali, lomili...ter ustvarili mreže, stolpe, lestve.

  29 oktober torek
  16:30

  Pravljica

  17:00 2+

  Gibalnica

  30 oktober sreda
  10:30 1-4

  Fun Little Gym

  16:30

  Pravljica

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  IZROČILO STARIH KELTOV

   Noč čarovnic, praznik starih Keltov, prvotno imenovan  Samhain, je obeleževal začetek temnega dela leta. Veljalo je, da so na ta dan še bolj kot sicer aktivni zli duhovi; Kelti so si zato izdelali strašljive maske, saj so verjeli, da jih bodo duhovi pustili pri miru, misleč, da spadajo mednje.

  Nikoli ne veš, koliko resnice je v starih zgodbah, zato si bomo masko izdelali tudi mi. 

   

  31 oktober četrtek
  10:30 3+

  Ustvarjalnica

  SLIKA IZ ČRK

  Tiskanje knjig je bilo nekoč dolgotrajno in zahtevno. Ročno stavljenje posameznih svinčenih enot je bilo zelo natančno delo. Bolj sproščeno in igrivo kot nekoč, se bomo tudi mi preizkusili v tiskanju in iz odtisov črk ustvarili zanimive slike. Najprej pa bomo morali dobro napeti oči ter v igralnici poiskati vse manjkajoče črke naše abecede.

   crke

  02 november sobota
  03 november nedelja
  05 november torek
  17:00 2+

  Gibalnica

  09 november sobota
  12 november torek
  17:00 Za mamice

  Delavnica za nosečnice

  17:00 2+

  Gibalnica

  16 november sobota
  11:30

  Plesne igre

  17 november nedelja
  19 november torek
  17:00 2+

  Gibalnica

  24 november nedelja

  DINOZAVRI PONOVNO NA POHODU

  Na dinozavrski ustvarjalnici se obeta razburljivo popotovanje v pradavnino.Po navdihu slikanice Lile Prap DINOZAVRI?! bomo s Simonom in Matejo izdelovali skoraj čisto prave arheopterikse, elazmozavre in njihove sorodnike ter z njimi naselili Dinozavrijo.