Koledar

Rezervacij ne sprejemamo. Vstop v Malo ulico je možen do zapolnitve kapacitet. Za razumevanje se zahvaljujemo.

 • 06 december sreda
  16:00 3+

  Pravljica

  07 december četrtek
  16:00 3+

  Pravljica

  16:30 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica z Aleksandro

  08 december petek
  12:00 Za mamice

  KLEPETEK

  Predpraznični klepetek: Koncert klasične glasbe za dojenčke in starše

  Tokrat bo klepetek praznično obarvan, popestrili pa si ga bomo s prav posebno poslastico: koncertom klasične glasbe za dojenčke in njihove starše. Koncert bodo izvedli vrhunski glasbeniki v okviru projekta Glasba gre v svet.

  Toplo vabljeni, da se nam pridružite! 

  16:00 3+

  Pravljica

  09 december sobota

  ČAROBNE SMREČICE

  Na praznični ustvarjalnici z Matejo in Simonom bomo najprej prisluhnili pravljici, nato pa izdelovali čisto prave smreke in smrečice, ki prinašajo veselje in čarobnost v naš dom ter so spoštljive do narave.

  carobne smrecice

  16:30 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica z Niko Rupnik

  10 december nedelja
  11:00 3+

  Ustvarjalnica

  GLASBENI DOŽIVLJAJ Z MATEJO FI

  Glasbeni doživljaj je priložnost, da na plano spustiš svojo muzikalnost, lepoto petja, čudenje nad zvočnostjo besede in radostjo igranja. Pridi na svoj in naš skupen glasbeni doživljaj, raziskuj in igraje ustvarjaj z nami. Na srečanjih odpiramo čut poslušanja, muzikalnosti, ritmičnosti, sodelovanja, tu in tam zapojemo kakšno ljudsko pesem ali ustvarimo kakšno novo, situacijsko.

  ''Je to glas ali glasbilo? Cev ali veter? Bomo medveda objeli ali se ga ustrašili? Kako je slišati jutro?''

  380994867 1006250720704208 6912442313978005754 n

   

  16:00 3+

  Pravljica

  MUCA COPATARICA

  Priljubljena pravljica o muci, ki nerednim otrokom odnese copate. Otroci sklenejo poiskati mucin dom in svoje copatke. V gozdu pa srečajo mnogo živali, ki muco tudi poznajo. S skupnimi močmi najdejo njeno hišico. Kdo ve, ali bo muca otrokom vrnila njihove copatke …?

  Lutkovna pravljica je pripovedovana z lutkami, ob živo izvajani glasbi in otroških pesmicah.

  eva in muca

  11 december ponedeljek
  16:00 3+

  Pravljica

  12 december torek
  16:00 3+

  Pravljica

  16:30 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica z Manco

  13 december sreda
  16:00 3+

  Pravljica

  14 december četrtek
  16:00 3+

  Pravljica

  16:30 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica z Aleksandro

  15 december petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Predpraznični klepetek

  Tokratni Klepetek bo odet v praznične barve. Rdeča (pa malo tudi zlata in srebrna) nit pogovora bo, kaj je pravi pomen praznikov za družino ter kaj imajo od praznikov dojenčki in otroci. Skupaj pa bomo razmislile tudi, kaj je pomen obdarovanja, okrasitve in zakaj smo si kot vrsta sploh izmislili praznike.

  16:00 3+

  Pravljica

  16:30 3+

  Mojster Luka

  mojster luka

  16 december sobota

  Podkve za srečo

  Ste vedeli, da so imeli konji nekoč 3 prste? Danes pa jih podkujejo s podkvami, ki so tudi simbolične prinašalke sreče. Z željo, da si ponoči prikličemo najlepše sanje, bomo na delavnici izdelali lovilec sanj v obliki podkve. Igrali se bomo tudi s čisto pravimi podkvami, jih 'obuli' in z njimi ustvarjali realističen zven kopitljanja konj. Otroci, starejši od 6 let pa se lahko z Zvočnimi podkvami preizkusite v učenju ritmične koreografije in za zaključek delavnice starše razveselite z mini prazničnim nastopom.

  Delavnico izvaja arhitektka Raša Böhm Vidmar, ki želi otrokom približati čudoviti svet konj skozi ustvarjalne ideje in zanimive gibalne izzive. Izdeluje Zvočne podkve in združuje oboje.

   Hobbyhorsing MalaUlica4

  17 december nedelja

  EGON

  Maček Egon ima zelo grdo lastnost. Ničesar noče deliti. Tako ostane brez prijateljev. Iz osamljenosti ga reši Božiček, ki mu pokloni zelo nenavadno darilo. Ob darilu Egon spozna svojo zmoto, vse svoje napake popravi z eno samo velikodušno gesto. Tako zelo lepo je imeti prijatelje!

  Trajanje predstave: 30 minut. Primerno za otroke že od 2. leta dalje.

  egon

  21 december četrtek
  24 december nedelja

  Nepozabna praznična pustolovščina

  Škratka Pripovedovalka prihaja iz dežele škratov in potuje v pravljico. Svojo pot je začrtala kot povabilo v svet, ki mu vlada otroška domišljija. Le kaj bi vse njene skrivnostne stvari, če ne bi bilo čudenja in smeha male publike? Le kako bi zmaj Božo zbral pogum za bruhanje ognja? In kako bi princeska preživela praznike čisto sama? Del najlepše pravljice na svetu postanejo kovčki, pa igrače in predmeti, celo otroci.

  pzs naslovna 2023 1024x512

 • 05 januar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Regulacija ali utišanje?

  Regulacija čustev zveni zelo preprosto, vendar pa v zadnjem času odpira precej vprašanj. Kakšna regulacija čustev je »prava«? Ali to, da je cilj tolažbe, da otrok neha jokati, pomeni, da smo ga utišale? Bi otrok moral jokati? Vprašanj je zares veliko in prav je, da si jih zastavljamo. S tem rastemo in zorimo kot mame. Na tokratnem Klepetku bomo v sproščenem vzdušju iskale naše lastne odgovore na ta vprašanja, pogledale pa bomo tudi, kaj na vse skupaj pravi znanost.

  12 januar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Otroška trma in učinkovito postavljanje mej

  Ponavadi se že prvo leto začnejo naši otroci vesti na načine, ki jih definitivno nismo pričakovali: jokavost, trma, cviljenje, ljubosumnost … Zakaj do tega pride in kako postopati, bomo razmišljale na tem srečanju. Razmišljale bomo, kako ob uveljavljanju starševske avtoritete še vseeno ohraniti kakovostni stik z otrokom, izvedele pa boste tudi, kakšne razvojne funkcije ima trma.

  19 januar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Razvijanje otrokovega odnosa do hrane – od prvih žličk do zdravih malčkov

  Ne glede na to, ali vas uvajanje čvrste hrane šele čaka ali pa vaš mali jedec že spretno vihti žličko, je odnos do hrane nekaj, kar se v resnici razvija vse otroštvo. Tokrat bomo govorile o tem, kako otroku pomagati, da razvije zdrave prehranjevalne navade in odnos do hrane. To je tista taprava naložba v otrokovo vseživljenjsko zdravje. Dotaknile se bomo tudi motenj hranjenja pri otrocih in kako se lahko preprečijo.

  26 januar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Zakaj mi gre otrok včasih na živce ter kako pomagati njemu in sebi?

  Čeprav je to stisko včasih težko priznati, je mater, ki jim gredo njihovi otroci včasih dobesedno na živce, veliko. Tokrat bomo skupaj govorile o tem, zakaj do tega sploh pride ter kako lahko pomagamo sebi in našemu otroku, da bo v naši družini manj slabe volje.