Koledar

 • 09 december ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  16:30

  Pravljica

  ZASNEŽENE SMREKE

  Iz različnih vrst storžev bomo ustvarili zasnežene smreke in jih okrasili z novoletnimi okraski.

  10 december torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  16:30

  Pravljica

  17:00 2+

  Gibalnica

  11 december sreda
  10:15 1-4

  Fun Little Gym

  11:15 1-4

  Fun Little Gym

  16:30

  Pravljica

  12 december četrtek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  16:30

  Pravljica

  13 december petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  ČUSTVEN RAZVOJ DOJENČKA

  Ob petkih v Mali ulici veliko govorimo o čustvih, tokrat pa se jim bomo še bolj poglobljeno posvetile. Pogledale bomo, ob kateri starosti v dojenčku vzniknejo določena čustva in kako ta obdobja prepoznati. Seveda pa ne bo manjkalo tudi klepeta o tem, kako določene čustvene vozlje, ki jih pri sebi prepoznavamo, ob otroku predelati.

  16:30

  Pravljica

  PRAZNIČNA POJEDINA

  Praznični december nas bo navdihnil tudi v našem kiparskem ustvarjanju. Ker ta mesec zaznamujejo tudi raznorazne sladke dobrote, bomo te upodobili v vseh barvah in raznovrstnih materialih. Oblikovali bomo praznični pladenj, obložen s tortami in torticami, kolački, lizikami, pa tudi sladoledno kupo če hočete!

  14 december sobota
  11:30 3+

  Origami

  ZIMA, ZIMA BELA

  Kaj vse srečamo pozimi? Bele snežinke, sani, snežake, vile, kape in rokavice… Ujeli bomo belo zimo v kozarec za vlaganje in jo za vedno ovekovečili.

  15 december nedelja
  10:30 2+

  Svetovni zajtrki

  ŠPANIJA

  15:30 3+

  Ustvarjalnica

  ROKAVIČKA (Ukrajinska ljudska pravljica)

  Ali veš, da je topla volnena rokavička lahko tudi domek za premražene gozdne živali v hladni in zasneženi zimi? Kdo so živali, ki so v izgubljeni rokavički našle toplo zavetje?  Na delavnici bomo okrasili svojo rokavičko, izrezano iz tršega barvnega papirja.

  DARILO

  Predstava je nastala po slikanici Darilo avtorice Andreje Gregorič (Založba Zala).

  Mimi ne ve, kaj bi. Ko zre skozi okno, mestni hrup požgečka njeno radovednost. Sprehodite se z njo po pisanih uličicah in odkrijte, kaj vse skrivajo….poiščite tiste kotičke, v katerih radovedna Mimi spoznava najlepša in najboljša darila.

  Produkcija: KUD Galerija C.C.U.

  Režija, priredba in izvedba: Tina Hribar Dragar

   

  DARILO SKUC 2
  16 december ponedeljek
  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  16:30

  Pravljica

  PTIČJE HRANILNICE

  Ptice pozimi nimajo na voljo veliko hrane. Izdelali bomo ptičje hranilnice in jih skupaj obesili po vrtu Male ulice ter opazovali mestne ptice na obisku. 

  17 december torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  16:30

  Pravljica

  17:00 2+

  Gibalnica

  18 december sreda
  10:15 1-4

  Fun Little Gym

  11:15 1-4

  Fun Little Gym

  16:30

  Pravljica

  20 december petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  PREDPRAZNIČNI KLEPETEK

  Tokratni Klepetek bo odet v praznične barve. Rdeča (pa malo tudi zlata in srebrna) nit pogovora bo, kaj je pravi pomen praznikov za družino ter kaj imajo od praznikov dojenčki in otroci. Skupaj pa bomo razmislile tudi, kako izbrati tisto pravo darilce za naše otroke, da ohranimo čarobnost, a vseeno tudi ne zapademo v norost decembrskih nakupov.

  16:30

  Pravljica

  TJA, KJER SO ZVERINE DOMA

  Vsi smo kdaj pa kdaj zverinsko razpoloženi - ko smo zaspani, jezni ali pa le pri volji za razgrajanje. S pomočjo pravljice Maurica Sendaka bomo odpluli daleč proč, tja kjer so zverine doma. Tam bodo zverine zverinsko zarjovele in zaškripale s svojimi strašnimi zobmi in zavrtele svoje strašne oči in pokazale svoje strašne kremplje! Zverine bodo tokrat prišle na plano v papirnati izvedbi in Mala ulica se bo spremenila v Mali zverinjak. Naj se rompompom začne!

  21 december sobota
  11:30

  Plesne igre

  LETEČE SNEŽINKE

  S pomočjo rezljanja pisanega papirja bomo izdelali pisane snežinke. Oblikovali jim bomo frizuro, nadeli obleko, oči in usta. Ne bodo manjkala niti krilca, s katerimi bodo lahko poletele zimi naproti.

  22 december nedelja

  ČAROBNE SMREČICE

  Na praznični ustvarjalnici bomo s Simonom in Matejo izdelovali čisto prave smreke in smrečice, ki prinašajo veselje in čarobnost v naš dom ter so spoštljive do narave.

  15:30 3+

  Ustvarjalnica

  ZA SREČO

  Bibi in Gustiju v pestrem prazničnem decembru ni prav nič dolgčas, saj je to čas, ko je treba pravočasno prenesti srečo med ljudi. S ponim cekarjem se odpravita na pot. Pri mlaki pa Gustiju spodrsne in po ledu se usuje najmehkejša in najčistejša sreča. Jima bo vseeno uspelo?

  Tudi mi si bomo zadali podobno nalogo, pripravili, lesketajočemu snegu podobno, slano testo in oblikovali simbole sreče; enega zase in enega za nekoga, ki bi mu s pozornostjo radi podarili košček sreče.

  BOŽIČEK, KJE SI?

  Interaktivna predstava za otroke, 3+, 35min 

  Božiček, Dedek Mraz, Mož s severa, Bradati obdarovalec in še kakšno poimenovanje bi lahko našli za skrivnostnega junaka, ki v decembrskem času obdaruje male in velike otroke. Predstava, ki uporablja pripovedne elemente, različne lutkovne žanre in prvine kamišibaja, ne želi odkriti novega poimenovanja za radosten lik, ki obdaruje otroke po vsem svetu. Predstava, ki v zgodbo vpeljuje tradicionalne božične pesmi, želi v slehernem obiskovalcu prebuditi božični duh solidarnosti in medsebojnega sprejemanja. Največje darilo si lahko navsezadnje podarimo sami!

   

  Zasnova, zgodba in izvedba: Maša Jazbec, 

  Izdelava lutk in scenskih elementov: Maša Jazbec

  Priredba tradicionalnih božičnih pesmi (v slovenščini in francoščini): Maša Jazbec

   

  Kje Si predstava 6

  23 december ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  16:30

  Pravljica

  STOPINJE V SNEGU

  Na Mestnem trgu Male ulice bo zapadel sneg! Razmislili bomo, kako izgledajo sledi naših divjih živali. Skozi igro jih bomo tudi posnemali. 

  24 december torek
  16:30

  Pravljica

  17:00 2+

  Gibalnica

  25 december sreda
  26 december četrtek
  16:30

  Pravljica

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  BABICA ZIMA (Ruska pravljica)

  Prisluhnili bomo ruski ljudski pravljici, kjer Babica Zima premraženim gozdnim živalim, ki trkajo na njena vrata, priskrbi toplejše kožuhe. Na delavnici bomo na večji kartonski površini ustvarili pravo zimsko idilo.

  27 december petek
  08:00 1. - 4. razred

  Novoletne počitnice

  16:30

  Pravljica

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  SNEŽNE KROGLE

  S prvimi snežnimi kroglami so v Franciji želeli vrniti spomin na lepo doživetje trenutka, ko so na novo zgradili Eifflov stolp. Nasledile so steklene uteži za papir. Zbiratelji se z njimi vedno znova vračajo v pravljični svet lepih spominov. Vabljeni na ustvarjalnico, kjer si bo vsak izdelal papirnato snežno kroglo s svojo pravljično pokrajino. Podarite jo lahko svojim najbližjim za novoletno darilo.

  ZIMSKA POKRAJINA

  Kako na papirju ponarediti mehkobo snega? Kaj pa piš vetra ali hrapavost smrekovega lubja? S preprosto grafično tehniko bomo upodobili zimsko dogajanje z različnimi teksturami raznoraznih materialov, tipali, lepili, barvali in odtiskovali.

  28 december sobota
  10:30 2+

  Sladki prstki

  BOŽIČNI VAFLJI

  Naši sladki prstki bodo izdelali sladkega Božička. Njegova kapa bo jagodna, brada bananina, oči borovničeve, obraz pa bo bržkone sladek in okusen.

  NOVOLETNE ČESTITKE

   Spodobi se, da ob koncu starega leta izdelamo super pop up čestitko in jo namenimo svojemu najdražjemu. Vanjo lahko napišemo svoje želje ob prihajajočemu novemu letu.

  29 december nedelja

  S ČAROVNIJO DO NOVOLETNE SMREČICE

  Interaktivna čarovniška predstava, v kateri bodo otroci pomagali Maretu Čaretu pričarati pravo novoletno smrečico. Za vrhunec predstave bodo pričarali zajčico Neli in belo grlico Veroniko. Otroci ju obožujejo.

  Profilna Mare Care2
  15:30 3+

  Ustvarjalnica

  NOVOLETNE VOŠČILNICE

  Ker je december mesec obdarovanj in je pred nami le še nekaj dni do prihoda dedka Mraza, bomo ustvarjali novoletne čestitke. Vanje bomo zapisali nekaj misli o iztekajočem letu, prostor pa bomo namenili tudi želji, ki jo bo - upajmo - izpolnil zadnji dobri mož tega meseca. 

   

  30 december ponedeljek
  08:00 1. - 4. razred

  Novoletne počitnice

  16:30

  Pravljica

  16:30

  Pravljica

  31 december torek
  08:00 1. - 4. razred

  Novoletne počitnice

 • 01 januar sreda
  10 januar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  IZKUŠNJA ROJSTVA IN MOJE MATERINSTVO

  Porod je ena najintenzivnejših izkušenj za žensko, ki je hkrati tudi popotnica v materinstvo. Veliko izzivov, ki jih mame doživljamo ob svojih dojenčkih, je lahko tesno povezanih prav z izkušnjo, ki jo je za sabo pustil porod. Tokrat klepetamo o izzivih, ki nam jih je odprl vstop v materinstvo.

  17 januar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  ZAKAJ MI GRE MOJ OTROK VČASIH NA ŽIVCE IN KAKO LAHKO POMAGAM NJEMU IN SEBI?

  Čeprav je to stisko včasih težko priznati, je mater, katerim gredo njihovi otroci včasih dobesedno na živce, veliko. Tokrat bomo skupaj govorile o tem, zakaj do tega sploh pride ter kako lahko pomagamo sebi in našemu otroku, da bo v naši družini manj slabe volje.

  21 januar torek
  17:00 Za mamice

  Delavnica za nosečnice

  24 januar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  OTROŠKA TRMA IN UČINKOVITO POSTAVLJANJE MEJA

  Ponavadi se že prvo leto začnejo naši otroci vesti na načine, ki jih definitivno nismo pričakovali: jokavost, trma, cviljenje, ljubosumnost … Zakaj do tega pride in kako postopati? Razmišljale bomo, kako ob uveljavljanju starševske avtoritete ohraniti kakovostni stik z otrokom, izvedele pa boste tudi, kakšne razvojne funkcije ima trma.

  31 januar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  MITI MATERINSTVA IN MOJA REALNA IZKUŠNJA

  Biti sodobna mama je lahko velik izziv predvsem zaradi pričakovanj okolice. Te predstave nam pogosto servirajo množični mediji, nemalokrat pa tudi drugi družinski člani ali pa si z nedosegljivimi ideali postrežemo kar same. Pot lastne preobrazbe, ki jo ustvarja materinstvo, pa ima čisto svojo logiko. Tokrat se bomo pogovarjale, kam nas je ta pot pripeljala in kaj vse smo se na njej naučile.