Koledar

Rezervacij ne sprejemamo. Vstop v Malo ulico je možen do zapolnitve kapacitet. Za razumevanje se zahvaljujemo.

 • 23 september sobota
  11:00 3+

  Ustvarjalnica

  GLASBENI DOŽIVLJAJ Z MATEJO FI: "Ta lisičje"

  Na tokratni glasbeni doživljaj bodo prišle lisičke in njihovi prijatelji. Naše najmlajše bom popeljala na zabavno popotovanje z glasbili, zvočili, lisičjimi pesmicami in zgodbami ter plesom.

  Glasbeni doživljaj je priložnost, da na plano spustiš svojo muzikalnost, lepoto petja, čudenje nad zvočnostjo besede in radostjo igranja. Pridi na svoj in naš skupen glasbeni doživljaj, raziskuj in igraje ustvarjaj z nami. Na srečanjih odpiramo čut poslušanja, muzikalnosti, ritmičnosti, sodelovanja, tu in tam zapojemo kakšno ljudsko pesem ali ustvarimo kakšno novo, situacijsko.

  ''Je to glas ali glasbilo? Cev ali veter? Bomo medveda objeli ali se ga ustrašili? Kako je slišati jutro?''

   Mateja Fi v Mali ulici

  16:30 3+

  Radovednice

  24 september nedelja

  Na čarobnem travniku z ilustratorko Matejo Lukežič: JESENSKI ŽIVŽAV

  Na čarobni travnik prihaja jesen. Kmalu bo odet v toplih jesenskih barvah. Življenje na travniku se počasi umirja. Žužki lenobno poležujejo na cvetlicah in se nastavljajo toplemu jesenskemu soncu. Medved na široko zeha in razmišlja, kje bo preživel zimo. Ptice si želijo, da bi šle v tople kraje. Žabe si kopljejo veliko luknjo v blatu, kjer bodo mirno prespale najbolj hladne dni. Tudi druge živali si iščejo primeren prostor, kjer bodo lahko shranile svojo ozimnico in preživele zimo. Da pa jim ne bo pretežko, jim bomo pomagali narediti bivališče, kjer bodo varno preživele hladne dni.

  Krt jesen barve

  25 september ponedeljek
  09:00

  Pedokinetika

  10:00

  Pedokinetika

  11:00

  Pedokinetika

  16:30 3+

  Pravljica

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  26 september torek
  16:30 3+

  Pravljica

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  27 september sreda
  16:30 3+

  Pravljica

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  28 september četrtek
  16:30 3+

  Pravljica

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  29 september petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  ODPADE

  16:30 3+

  Pravljica

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  03 oktober torek
  06 oktober petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Kako vem, da sem (dovolj) dobra mama?

  Najboljši starši na svetu so ponavadi tisti, ki otrok nimajo :). Realna izkušnja starševstva pa je pogosto ta, da se soočamo z mnogimi izzivi in stiskami, ki v nas zbujajo vprašanja, ali smo sploh dovolj dobre mame in kaj bi lahko še naredile drugače ali boljše. Ogledale si bomo, po čem strokovnjaki presojajo ustreznost starševstva, prav tako pa bomo razmislile, kako v sebi začutiti, kaj je tisto, kar od nas naš otrok zares potrebuje.

  10 oktober torek
  13 oktober petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Kaj sta dojenček in otrok pri določeni starosti že zmožna razumeti?

  Na tokratnem Klepetku si bomo izposodile dognanja nevroznanstvenikov in preučile, kdaj je otrok dejansko zmožen določeno stvar razumeti. Prečutile bomo, ali so naša pričakovanja glede vedenja dojenčkov realna in iz kje sploh prihajajo ideje, kakšna bi dojenček in otrok morala biti.

  14 oktober sobota

  DEŽELA ZMAJEV

  Na ustvarjalnici z Matejo in Simonom bomo najprej prisluhnili pravljici, zatem si bomo izdelali unikatne zmaje različnih rodov ter jih vzgojili, da bomo nekoč skupaj z njimi odšli na potep v Zmajevo deželo.

  Dezela zmajev

  19 oktober četrtek
  20 oktober petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Skrb zase ob otroku

  Biti mama in razvijati starševstvo je pomembno poslanstvo, ki pride skupaj z otrokom. Vseeno pa ženske nismo samo mame, čeprav čustveni napor porodniške včasih pusti bore malo manevrskega prostora za še kaj drugega. Tokrat bomo skupaj raziskovale, kako se je ob materinstvu spremenilo naše doživljanje sebe ter katere so tiste strasti, ki v nas še tlijo.