Koledar

 • 17 september petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Kaj lahko od dojenčka in otroka pri določeni starosti pričakujem?

  Na tokratnem Klepetku si bomo izposodile dognanja nevroznanstvenikov in preučile, kdaj je otrok dejansko zmožen določeno stvar razumeti. Prečutile bomo, ali so naša pričakovanja glede vedenja dojenčkov realna in iz kje sploh prihajajo ideje, kakšen bi dojenček in otrok morala biti.

  GOZDNA POT 31 - GOLOVEC

  Izhodišče tokratne poti je na Rakovniku pri NK Krim, Pot k ribniku 6.

  RAZIŠČI POT.

  slika 4 3

  PISAN METULJČEK 

  Si že kdaj videl, kako iz pisanih pack nastane čudovit metuljček? Pridi in ga skupaj z nami ustvari tudi ti! 

  17:30

  Mala terasa

  INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

  18 september sobota

  VRTIČKANJE ZA CELO DRUŽINO

  Vreme nam letos dobro služi, zato na vrtu zelenjava še kar raste. Danes bomo vrt in pridelke najprej zalili, odstranili plevel, da bodo rastline bolje obrodile, nato bomo pripravili gredice in vanjo posadili čebulnice, ki nam bodo zgodaj spomladi obarvali vrt v tiste lepe, sijoče barve. Vabljeni!

  GRADIMO OGRAJO

  Vsi aktivni očki pridite s svojimi otroki in nam pomagajte pri gradnji ograje na otroški hišici. Ograjo bomo na koncu tudi skupaj pobarvali.

  Uglasbimo jesen

  Jeseni v naravi slišimo zvoke vode, dežja, vetra in podobno. Preprosta glasbila, ki jih bomo na delavnici ustvarili bodo oponašala zvoke in mi bomo z njimi zaplesali v jesensko popoldne. Z zvoki bomo morda celo priklicali dež in se malce ohladili, ali pa se bomo vsaj spomnili nanj!

  19 september nedelja

  ČAROBNE ŠTAMPILJKE

  Na ustvarjalnici bomo najprej prisluhnili pravljici, zatem pa bomo izdelovali raznovrstne unikatne štampiljke, ki jih bomo tudi preizkusili.

  stampiljke6

  20 september ponedeljek

  JESENSKO LISTJE

  21 september torek
  22 september sreda
  10:30 1-4

  Fun Little Gym

  TRGANKA

  Po tem, ko bomo prebrali pravljico Hvaležni medved, se bodo naši prstki lotili trganke. Iz drobnih koščkov pisanega papirja bomo ustvarjali jesenske sadeže. Kdor bo želel, bo lahko naredil prav takšne tepke, kot jih je prinesel medved iz gozda, če pa vas bo navdihnil kak drugačen sadež, pa bo še toliko bolj pisano in veselo!

  23 september četrtek

  AKVATIPIJA

  Ustvarjali bomo s posebno bazensko tehniko barvanja papirja, ki ji rečemo akvatipija. V veliko posodo z vodo bomo vmešali barve, dodali papir in ga tako obarvali v pisane vzorce. Papir pisanih vzorcev in oblik bomo obesili kot zastavice in ga posušili.

  24 september petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Slepe pege materinstva – preseganje družinskih vzorcev

  Večkrat mame opažamo, da nam izziv predstavljajo zelo različne situacije. Kar je nekaterim enostavno, je drugim težko in obratno. Najpogosteje do tega prihaja zato, ker izhajamo iz različnih družin, kjer so stisko zbujale različne situacije. Tokrat se bomo poglobile v naše primarne družine in bomo skušale izluščiti, katere čustvene slepe pege imamo in kako te čustvene zagate razvozlati.

  17:30

  Mala terasa

  INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

  25 september sobota

  VRTIČKANJE ZA CELO DRUŽINO

  28 september torek
  29 september sreda
  10:30 1-4

  Fun Little Gym

  30 september četrtek
  01 oktober petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Zakaj mi gre otrok včasih na živce ter kako lahko pomagam njemu in sebi?

  Čeprav je to stisko včasih težko priznati, je mater, ki jim gredo njihovi otroci včasih dobesedno na živce, veliko. Tokrat bomo skupaj govorile o tem, zakaj do tega sploh pride ter kako lahko pomagamo sebi in našemu otroku, da bo v naši družini manj slabe volje.

  04 oktober ponedeljek
  07 oktober četrtek
  10:30

  Moj porod

  08 oktober petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  SOCIALIZACIJA DOJENČKA

  O socializaciji se v družbi veliko govori, žal pa kroži tudi veliko netočnih trditev. Na tokratnem srečanju bomo klepetale o tem, kaj socializacija sploh je, kje se odvija ter kako sta videti socialno kompetenten dojenček in malček.

  11 oktober ponedeljek
  14 oktober četrtek
  10:30

  Moj porod

  15 oktober petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  NEGOVANJE MATERINSKE INTUICIJE

  Nihče ne pozna otroka tako kot mama, ki si dovoli začutiti materinski instinkt. Po eni strani gre za čisto fiziološko povezanost mater z njihovimi otroci, po drugi strani pa je tudi moč odnosa med mamo in otrokom tista, ki poskrbi, da mame nekatere stvari v povezavi z našimi otroci enostavno vemo. Tokrat bomo govorile o tem, zakaj družba zanika pomen intuicije in kako krepiti stik s sabo, da bomo lažje začutile svoje notranje instinkte.

  21 oktober četrtek
  10:30

  Moj porod

  22 oktober petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  MIDVA ODKAR SMO TRIJE

  Postati družina je ena najdragocenejših izkušenj para, a po drugi strani tudi ena največjih preizkušenj, ki se zgodijo v partnerstvu. Skoraj vsi pari po prihodu otroka čutijo (vsaj začasno) precejšnji upad zadovoljnosti v odnosu. Čeprav je to običajno, stiska mladih staršev zato ni nič manjša. Tokrat klepetamo o tem, kako razviti sodelovanje v starševstvu in ob tem ohraniti povezanost, predanost in ljubezen.

  28 oktober četrtek
  10:30

  Moj porod