Koledar

 • 04 julij sobota

  POLŽJA HIŠICA 

  Iz zvitkov pisanega papirja bomo izdelali polžjo hišico. Z malo lepila in spretnimi prsti bomo lahko končan izdelek odnesli domov.

  05 julij nedelja

  DEŽELA KONJIČEV

  Na ustvarjalni delavnici bomo s Simonom in Matejo izdelovali unikatne konjičke, samoroge in druga pravljična bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam prinašala srečo.

  samorogi

  06 julij ponedeljek

  Podvodni mobile
  Dvorišče Male ulice se bo spremenilo v pisan podvodni svet, v katerem plavajo, lebdijo in se vrtinčijo prečudna morska bitja. Izdelali jih bomo iz raznolikih materialov, ki bodo plapolala v vetru kot bi jih nosili valovi.

  07 julij torek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  RAZVIJANJE OTROKOVEGA ODNOSA DO  – od prvih žličk do zdravih malčkov
  Ne glede na to, ali vas uvajanje čvrste hrane šele čaka ali pa vaš mali jedec že spretno vihti žličko, je odnos do hrane nekaj, kar se v resnici razvija vse otroštvo. Tokrat bomo govorile o tem, kako otroku pomagati, da razvije zdrave prehranjevalne navade in odnos do hrane. To je tista prava naložba v otrokovo vseživljenjsko zdravje. Dotaknile se bomo tudi motenj hranjenja pri otrocih in kako se lahko preprečijo.

  17:00 4+

  Gibalnica

  08 julij sreda

  Zemljevid
  Dolgočasno sivi beton bomo z vrsto barvnih kred spremenili v velik zemljevid - kam bomo odpotovali? Na plažo, za mavrico, na drug planet? Da pridemo tja, bomo morali preplavati razburkano morje, zato si bomo izdelali tudi splave in čolničke.

  09 julij četrtek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  OTROŠKA TRMA IN UČINKOVITO POSTAVLJANJE MEJA

  Običajno se že prvo leto začnejo naši otroci vesti na načine, ki jih definitivno nismo pričakovali: jokavost, trma, cviljenje, ljubosumnost … Zakaj do tega pride in kako postopati, bomo razmišljale na tem srečanju. Razmišljale bomo, kako ob uveljavljanju starševske avtoritete še vseeno ohraniti kakovostni stik z otrokom, izvedele pa boste tudi, kakšne razvojne funkcije ima trma.

  11:15 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  10 julij petek

  Vodne slikarije
  Ker se v vročih dneh prileže malo vodne osvežitve, bomo tokrat namesto s čopiči slikali z barvnimi škropilkami, kapalkami in spužvami. Čudili se bomo svobodnemu prelivanju barv v potočke in lužice na papirju.

  17:30

  Mala terasa

  INTERAKTIVNI KONCERT

  11 julij sobota

  ROČNA MAČKA

  Na črn šeleshamer bomo obrisali svojo dlan in obrezano spremenili v rep in tačke. Dodali bomo še glavo in dobili mačko. Dodali ji bomo še ime in jo naučili mijavkati. Mijav!

  12 julij nedelja

  VIKINŠKE LADJE

  Tokrat se obeta prava pomorska ustvarjalna dogodivščina. Vsak si bo izdelal čisto svojo unikatno vikinško ladjo, jo poimenoval in z njo odplul po pravljičnih morjih. Delavnico vodita Simon in Mateja.

  vikinske ladje2

  14 julij torek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  RAZVOJ OTROKOVIH MOŽGANOV V PRVEM LETU
  V prvem letu gredo otrokovi možgani skozi najbolj neverjetne spremembe. Čeprav so znanstveniki dolgo časa verjeli, da so te spremembe avtomatične, se danes dobro ve, da je razvoj otrokovih možganov močno odvisen od odnosov, v katerih otrok živi. Zakaj je stik s starši tako pomemben in kako lahko k optimalnemu razvoju otrokovih možganov pripomorejo, bo rdeča nit tega srečanja.

  15 julij sreda
  16 julij četrtek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  UVAJANJE V VRTEC

  Za vse tiste, ki vas kmalu poletjem čaka uvajanje v vrtec, bomo tokrat spregovorile o tem, kako otrokov odhod v vrtec narediti čim bolj sproščen, nežen in seveda tudi uspešen. Med izzivi, o katerih bomo spregovorile, bodo: ustrezna jutranja rutina, kvaliteten odnos z vzgojiteljico, separacijska tesnoba, različni občutki ob zaključku porodniške … Seveda pa bo veliko prostora na voljo tudi za individualna vprašanja.

  11:15 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  18 julij sobota

  MOJ PRVI BALZAM ZA USTNICE

  Na tokratni delavnici se bomo z otroki zopet prepustili opojnemu svetu naravnih sestavin za nego kože. Tokrat bomo poskrbeli za svoje ustnice in izdelali čisto svoj balzam. Zabavali se bomo z različnimi masli, olji in voski ter ugotavljali, kako se ti obnašajo pri različnih temperaturah. Balzam bodo otroci ob koncu pospravili v svoj žep, da bo z njimi ostal celo zimo.

   

  19 julij nedelja

  MAGIČNI NAKIT

  nakit magicni

  Z unikatno poslikavo trakov papirja bomo ustvarjali prav poseben nakit za vse priložnosti in okuse. Delavnico vodita Simon in Mateja.

  21 julij torek
  22 julij sreda
  23 julij četrtek
  11:15 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  25 julij sobota

  REPELENT PROTI KOMARJEM

  Na tokratni delavnici bomo izdelali nekaj zelo uporabnega za poletne dni. Svoje prvo naravno razpršilo za odganjanje komarjev.
  Poigravali se bomo z različnimi vonji in pripravili mešanico, ki bo prijetnega vonja za naše nosove. Vabljeni!

   

  26 julij nedelja

  DEŽELA DINOZAVROV

  Na dinozavrski ustvarjalnici se obeta razburljivo potovanje v pradavnino. Po navdihu slikanice Lile Prap DINOZAVRI?! bomo s Simonom in Matejo izdelovali skoraj čisto prave stegozavre, tiranozavre, pteranodone in njihove sorodnike ter z njimi naselili Dinozavrijo. 

   

   dinozavri ponovno na pohodu2

  28 julij torek
  29 julij sreda
  30 julij četrtek
  11:15 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  16 avgust nedelja

  AMULET CECEUJI

  S Simonom in Matejo bomo s pluto, preobraženo v zanimive oblike, ustvarjali pisana čudežna bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam kot amuleti prinašala srečo.