Politika varstva zasebnosti in piškotkov

Ta Politika varstva zasebnosti in uporabe piškotkov na spletnem mestu velja za vsakogar, ki se šteje za uporabnika ter za celotno spletno mesto, vključno z njegovimi podstranmi.

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno mesto www.malaulica.si (v nadaljevanju: uporabnik).

Kupec je vsaka pravna ali fizična oseba, ki v skladu s Splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine Javnega zavoda Mala ulica sklene eno izmed pogodb (v nadaljevanju: kupec).

Z uporabo spletnega mesta, uporabnik potrjuje, da se strinja s to Politiko varstva zasebnosti in piškotkov na spletnem mestu. Uporabnik se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta strinja s spremembami.

 

I. Varstvo osebnih podatkov

V Javnem zavodu Mala ulica spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za navedene namene. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varovanju osebnih podatkov - ZVOP-1), Politiko varstva zasebnosti in piškotkov na spletnem mestu in internim aktom našega zavoda.

1. Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s Politiko varstva zasebnosti in internim aktom, je Javni zavod Mala ulica, Prečna 7, 1000 Ljubljana.

2. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v Javnem zavodu Mala ulica je Eva Strmljan Kreslin, dosegljiva na e-naslovu info@malaulica.si.

3. Obdelovalec osebnih podatkov

Pogodbeni obdelovalec osebnih podatkov Javnega zavoda Mala ulica je družba Innovatif d.o.o., Poljanski nasip 6, 1000 Ljubljana. Upravljavec in obdelovalec osebnih podatkov sta medsebojna razmerja in obveznosti opredelila in uredila s pisno pogodbo.

4. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam ali v tretje države

Javni zavod Mala ulica zbranih osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam ali v tretje države.

Edina izjema je, ko se za pošiljanje e-novičnikov uporablja spletna platforma MailChimp, kjer so shranjeni osebni podatki za pošiljanje takih novic (ime, priimek, elektronska pošta). Spletna platforma MailChimp v svojih Splošnih pogojih uporabe in Politiki zasebnosti zagotavlja spoštovanje pravil iz Splošne uredbe GDPR (Uredba EU 2016/679) in potrjuje, da je pridobila certifikat skladnosti z zasebnostnim ščitom EU-ZDA (EU-U.S. Privacy Shield Framework).

5. Vrste osebnih podatkov in nameni njihove obdelave

Javni zavod Mala ulica zbira in obdeluje osebne podatke na podlagi privolitve, pogodbenega odnosa in za namene uresničevanja zakonitega interesa zavoda.

Javni zavod Mala ulica zbira in obdeluje tudi osebne podatke otrok in posebne osebne podatke - podatke o zdravstvenem stanju.

Za posredovanje osebnih podatkov otrok, mlajših od 16 let, so odgovorni starši otroka, njegovi skrbniki ali zakoniti zastopniki.

Podatki o zdravstvenem stanju otrok, to so vedenjske posebnosti otroka, alergije in kronične bolezni, diete ali kakršne koli druge zdravstvene težave (v primeru diete predložiti tudi zdravniško potrdilo), se zbirajo izključno za namene prijave na počitniško varstvo, ki ga organizira Javni zavod Mala ulica.

5.1. Obdelava na podlagi privolitve

Javni zavod Mala ulica zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov za namene pošiljanja novic z informacijami o aktivnostih v zavodu, kot so ustvarjalnice, tečaji in številni dogodki za male in velike. Navedena obvestila se pošiljajo izključno preko elektronske pošte. 

Za ta Javni zavod Mala ulica od posameznika zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, elektronski naslov.

5.2. Obdelava na podlagi pogodbe

Javni zavod Mala ulica zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov, ki jih potrebuje za izvajanje pogodbe, predvsem to velja za nakupe v spletni trgovini, ki se opravljajo na podlagi Splošnih pogojev poslovanja spletne trgovine Mala ulica ali naročila drugih aktivnosti, ki jih ponuja Javni zavod Mala ulica. Obvezni osebni podatki so: ime, priimek, elektronski naslov, ulica, poštna številka, mesto.

To velja tudi za izvajanje aktivnosti Počitniškega varstva, ki je opredeljeno v Pogojih za udeležbo otrok v času počitniškega varstva javnega zavoda Mala ulica Centra za otroke in družine v Ljubljani. Ob prijavi je potrebno navesti naslednje osebne podatke: razred, ime in priimek otroka, spol otroka, rojstni datum otroka, stalno prebivališče otroka, ime in priimek matere in očeta, mobilni telefon matere in očeta, kontaktni e-naslov, ime in priimek osebe, ki otroka prevzame po varstvu, vedenjske posebnosti otroka, alergije in kronične bolezni, diete ali kakršne koli druge zdravstvene težave (v primeru diete predložiti tudi zdravniško potrdilo).

5.3. Obdelava na podlagi zakonitega interesa

Javni zavod Mala ulica zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov na podlagi zakonitega interesa v primerih, ko posameznik preko kontaktnega obrazca na spletni strani www.malaulica.si  odda povpraševanje za aktivnosti zavoda (rojstni dnevi, ustvarjalnice, tečaji in številni dogodki). Posameznik potrjuje, da je z oddajo podatkov preko tega obrazca seznanjen z namenom in pravili varovanja zasebnosti, omogočena pa mu je tudi povezava do tega dokumenta. Tako zbrane osebne podatke bo Javni zavod Mala ulica uporabil izključno za pripravo ponudbe.

6. Varstvo osebnih podatkov 

Javni zavod Mala ulica za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvaja vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistično-tehnične postopke in ukrepe, bodisi sam na podlagi internih aktov, bodisi preko svojih pogodbenih partnerjev, tako, da se:

  • varujejo prostori, oprema in sistemsko programska oprema, vključno z vhodno-izhodnimi enotami;
  • varuje aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki;
  • preprečuje nepooblaščen dostop do osebnih podatkov pri njihovem prenosu, vključno s prenosom po telekomunikacijskih sredstvih in omrežjih;
  • zagotavlja učinkovit način blokiranja, uničenja, izbrisa ali anonimiziranja osebnih podatkov;
  • omogoča poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni osebni podatki uporabljeni in vneseni v zbirko podatkov in kdo je to storil, in sicer za obdobje za katero se posamezni podatki shranjujejo.

7. Rok hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki posameznika, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, se lahko obdelujejo in hranijo, dokler obstaja namen oziroma do preklica dane privolitve posameznika.

Osebni podatki posameznika, ki se obdelujejo na podlagi pogodbe, se lahko obdelujejo in hranijo še 5 let od izpolnitve pogodbenih obveznosti obeh strank. Računi se hranijo še 10 let po poteku leta, na katerega se račun nanaša v skladu z zakonom, ki ureja področje davka na dodano vrednost.

Osebni podatki posameznika, ki se obdeljujejo na podlagi zakonitega interesa, se lahko obdelujejo in hranijo po izteku namena, zaradi katerega so bili ti osebni podatki pridobljeni, samo če tako določajo zakoniti predpisi.

8. Pravice posameznika

Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati dostop do podatkov, popravek podatkov, omejitev obdelave, izbris osebnih podatkov, prenosljivost podatkov ali pravico do ugovora, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov Javni zavod Mala ulica, Prečna 7, 1000 Ljubljana ali preko elektronske pošte info@malaulica.si. Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi pritožbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Posameznik pa lahko pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

9. Ravnanje v primeru kršitev

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo Javni zavod Mala ulica nemudoma izvedel vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bo o tem obvestil, prav tako bo s tem seznanil pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

 

II. Politika piškotkov

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.

Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta, se uporabljajo naslednji piškotki (ang. cookies):

  • Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.
  • Piškotki za spremljanje statistike so piškotki, ki jih potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje.
  • Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve je razviden iz naslednje tabele:

Zahtevani piškotki

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
PHPSESSID Mala ulica seja Piškotek ustvarijo aplikacije na podlagi jezika PHP. To je identifikator splošnega namena, ki se uporablja za vzdrževanje spremenljivk uporabniških sej. Običajno je naključno generirana številka, kako se uporablja je specifično za spletno mesto, dober primer pa je vzdrževanje statusa prijavljenega uporabnika med stranmi.
_iCD2 Mala ulica leto Uporablja se za shranjevanje odločitev uporabnika o piškotkih. Veljavnost piškotka je določena s strani uporabnika.
card-shop Mala ulica 10 dni Piškotek se uporablja pri prikazu vsebine nakupovalne košare.

Piškotki za spremljanje statistike

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
_ga Google Analytics 2 leti Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.
_gat Google Analytics seja Aplikacija Google Analytics uporablja piškotek za uravnavanje števila zahtevkov.
_gid Google Analytics seja Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.

Piškotki za trženje

Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
CM Tripadvisior.com 10 let Uporablja se za prikaz vdelanih vsebin iz TripAdvisorja, vključno s plačilom pristojbin za napotitev in sledenjem uporabnikov na spletnih mestih.
PMC Tripadvisior.com 2 leti Uporablja se za prikaz vdelanih vsebin iz TripAdvisorja, vključno s plačilom pristojbin za napotitev in sledenjem uporabnikov na spletnih mestih.
ServerPool Tripadvisior.com do konca seje Uporablja se za prikaz vdelanih vsebin iz TripAdvisorja, vključno s plačilom pristojbin za napotitev in sledenjem uporabnikov na spletnih mestih.
TASession Tripadvisior.com do konca seje Uporablja se za prikaz vdelanih vsebin iz TripAdvisorja, vključno s plačilom pristojbin za napotitev in sledenjem uporabnikov na spletnih mestih.
TASSK Tripadvisior.com 179 dni Uporablja se za prikaz vdelanih vsebin iz TripAdvisorja, vključno s plačilom pristojbin za napotitev in sledenjem uporabnikov na spletnih mestih.
TATravelInfo Tripadvisior.com 13 dni Uporablja se za prikaz vdelanih vsebin iz TripAdvisorja, vključno s plačilom pristojbin za napotitev in sledenjem uporabnikov na spletnih mestih.
TAUD Tripadvisior.com 13 dni Uporablja se za prikaz vdelanih vsebin iz TripAdvisorja, vključno s plačilom pristojbin za napotitev in sledenjem uporabnikov na spletnih mestih.
TAUnique Tripadvisior.com 2 leti Uporablja se za prikaz vdelanih vsebin iz TripAdvisorja, vključno s plačilom pristojbin za napotitev in sledenjem uporabnikov na spletnih mestih.

III. Veljavnost

To Politiko varstva zasebnosti in piškotkov na spletnem mestu Javnega zavoda Mala ulica bomo po potrebi dopolnjevali, o čemer vas bomo ustrezno obvestili.

Ta Politika je objavljena na spletnem mestu www.malaulica.si in velja od 25. maja 2018 dalje.