Mala ulica: prostor za veliko aktivnosti

Pri nas se boste dobro počutili vsi straši, ki želite aktivno preživljati svoj čas z dojenčki in malčki, bodoče mame, ki želite biti na svojo vlogo dobro pripravljene, ter malčki in otroci, ki potrebujejo igro in druženje s sovrstniki. 

 • Fotografija notranjosti igralnice z igrivo poslikano steno, rdečima foteljema na kolescih in mizo s stoli.
 • Fotografija zunanjega igrišča Male ulice z igrali, obsijanih s soncem.

Cenik

 • Enkraten vstop otrok s spremljevalcem 2 €
 • Družinska vstopnica sorojenci s spremljevalcem 4 €
 • Letna vstopnica 40 €
 • Družinska letna vstopnica 60 €

Trenutno je možno samo plačilo z gotovino. 

Ekipa

Za kakovost dogajanja skrbi predana ekipa strokovnih delavcev in animatorjev, ki z veseljem prisluhnejo vašim željam in predlogom.

 • Fotografija Eve Strmljan Kreslin, direktorice Male ulice.

  Eva Strmljan Kreslin Direktorica Male ulice

  Sem ekonomistka, magistrica poslovnih ved, mediatorka in mama treh otrok. Ko ob dolgih deževnih vikendih nisem več vedela, kam iti in kaj početi, da bo zanimivo vsem trem, se je začela rojevati ideja o družinskem centru, kakršen je Mala ulica - prijeten in udoben prostor za mamice in otroke v vseh predšolskih obdobjih. Mislim, da mi je idejo - skupaj s predano in entuziastično ekipo in ob veliki podpori Mestne občine Ljubljana - uspelo uresničiti.

  evaskreslin@malaulica.si
 • Fotografija Katje Poznič, animatorke v Mali ulici.

  Katja PozničAnimatorka

  Po končani Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje sem svoj študij nadaljevala na Pedagoški fakulteti, kjer sem pridobila znanje in veščine iz pedagogike in andragogike. Umetniško udejstvovanje, pa tudi ustvarjanje z otroki, je del mojega življenja že od najstniških let. Njihovo veselje mi prinaša nove ideje in plete zamisli o drugačnih projektih. Pogovori s starši me spodbujajo k razmišljanju, kolektiv pa omogoča sanje razširitvi programa in ponudbe Male ulice.

  katja.poznic@malaulica.si
 • Fotografija Duši Kumer, animatorke v Mali ulici.

  Duši KumerAnimatorka

  Po izobrazbi sem socialna pedagoginja. Zanimajo me stvari, ki so drugačne, nekonvecionalne, zato imam tudi v Mali ulici še posebej rada tiste otroke, ki odstopajo od povprečja. Še posebej rada delam v počitniškem varstvu, kjer imam v tednu dni priložnost nekoliko bolj spoznati otroke. Rada sem v njihovi družbi, kjer uspem tudi v sebi prebuditi notranjega otroka. V vedno večji izziv pa so mi tudi vodenje skupin za starše v okviru projekta Neverjetna leta.

  dusi.kumer@malaulica.si
 • Fotografija Mance Kaliman, animatorke v Mali ulici.

  Manca KalimanAnimatorka

  Študirala sem socialno delo in za svojo diplomsko nalogo Telo kot sredstvo sporočanja stisk in težav mladostnikov prejela študentsko Prešernovo nagrado. Vrsto let sem svoje sposobnosti bogatila z izkušnjami psihosocialne pomoči otrokom in mladostnikom v čustveni stiski ter podpori njihovim družinam. S sodelavko trenutno vodiva skupine za starše v okviru licenčnega programa Neverjetna leta (Incredible years) - tuje mi niso niti ustvarjalne in gibalne delavnice.

  manca.kaliman@malaulica.si
 • Fotografija Ines Zagoranski, animatorke v Mali ulici.

  Ines ZagoranskiAnimatorka

  Po izobrazbi sem etnologinja in kulturna antropologinja ter mama dveh deklic. Športna aktivnost me je veselila že v rosnih letih, zaradi veselja do dela z otroki pa sem to ljubezen prenesla tudi v Malo ulico, kjer kot učiteljica športa otrok in mladine tedensko razveseljujem naše najmlajše obiskovalce in njihove starše.  Delo v igralnici me izpopolnjuje in bogati, zato zelo rada ustvarjam, se zabavam z malimi nadobudneži in z njimi soustvarjam nove domišljijske zgodbe. 

  ines.zagoranski@malaulica.si
 • Fotografija Borisa Jurca, animatorja v Mali ulici.

  Boris JurcAnimator

  Po izobrazbi sem inženir gozdarstva in odkar pomnim, se rad potikam po naravi s svojim psom, plezam po brezah, se igram v drevesnih hiškah ali se odpravim na daljšo alpinistično turo. V Mali ulici lahko združim dve svoji strasti: pohode v naravo in druženje z otroki. 
  Velikokrat otroke rad presenetim tudi s kakšno zabavno kulinarično delavnico ali pa skupaj naredimo popolnoma novo igračo iz plodov narave. Zagotovo pa daleč najbolj uživam z njimi ravno v objemu gozdnih potk in odkrivanju skrivnosti Rožnika.

  boris.jurc@malaulica.si
 • Brigita HabjanVodja glavne pisarne

  brigita.habjan@malaulica.si

Hišni red

Mala ulica je zasnovana tako, da se družine v njej prijetno počutijo. Skrbimo za kakovost ponudbe, zagotavljamo higienske standarde in namenjamo posebno pozornost varnosti obiskovalcev.

Obisk

Ko se kapacitete prostora napolnijo, se vrata Male ulice zaradi zagotavljanja kakovosti obiska zaklenejo. Rezervacija vstopa ni mogoča. Pri skupinah nad 8 otrok prosimo za predhodno najavo obiska. Otroci lahko vstopijo v Malo ulico le v spremstvu odrasle osebe (nad 18 let), ki je zanje odgovorna ves čas obiska v Mali ulici. 

Bolezni

V Mali ulici skrbimo za redno čiščenje in zagotavljanje standardov, s katerimi se trudimo kar se da zmanjšati morebiten prenos bolezni. Otroci, ki se slabo počutijo in so bolni, naj zato v tem času ne obiskujejo Male ulice. Če po obisku DC Mala ulica ugotovite, da ima otrok nalezljivo bolezen (kot npr. norice, ošpice ipd.) vas prosimo, da nas o tem nemudoma obvestite.

Higiena

Da bi prostore ohranili kar se da čiste in tako obiskovalce, predvsem otroke, ki se radi igrajo na tleh, čimbolje zaščitili, priporočamo, da v Mali ulici obujete copate. Lahko prinesete svoje (oziroma otrokove), nekaj parov copat pa je na voljo tudi na recepciji.

Dostop

Za parkiranje otroških vozičkov je na voljo poseben prostor pred glavnim vhodom. Motorna vozila lahko parkirate na zunanjem javnem parkirišču na Dalmatinovi ulici ali v eni izmed garažnih hiš (Trdinova, Kozolec ali Kongresni trg). Družinski center je dostopen otrokom in odraslim z gibalnimi ovirami, vstop za osebe na invalidskem vozičku je možen iz parka.

Osebna izkaznica

Javni zavod Mala ulica - Center za otroke in družine v Ljubljani je ustanovila Mestna občina Ljubljana. 

Ime: Javni zavod Mala ulica – Center za otroke in družine v Ljubljani
Naslov: Prečna 7, 1000 Ljubljana
Telefon: 01 306 27 00
E-pošta: info@malaulica.si
URL naslov: www.malaulica.si
Matična št.: 6636454000
ID za DDV: SI38302586
Podračun: SI56 0126 1600 0002 610

Svet Javnega zavoda Mala ulica
Predsednik sveta zavoda: Iztok Kordiš (predstavnik MOL)
Podpredsednica sveta zavoda: Jožica Pantar (predstavnica Aktiva ravnateljic vrtcev v Ljubljani)

Člani
Maja Gojkovič (predstavnica MOL)
Ksenija Sever (predstavnica MOL)
Manca Kaliman (predstavnica zaposlenih)

Direktorica zavoda
Eva Strmljan Kreslin