Iz Male ulice

BlogPage.LEGEND_TITLE
 • eva4

  Ob materinskem dnevu

  Smo mame in očetje res enakopravni?

 • eva IMG 6950 adriana 3

  Res potrebujemo digitalizacijo v šolah?

  Danes sem na poti v službo naletela na strašljiv prizor. Babica z roko v roki z malčico, verjetno na poti v vrtec, na eni strani prometnica, na drugi park. Ne pogovarjata se. Ne štejeta avtomobilov, ne poslušata ptic, ki se oglašajo na drugi strani, ne opazujeta, katera drevesa so tik pred razcvetom. Babica s prosto roko malčici pred očmi drži telefon. Petletnica bolšči v ekran, ne ozira se ne levo ne desno, zdi se (in najverjetneje to drži), da se okolice sploh ne zaveda. Ne ve, kje hodi, ne bo vedela, kako je sploh prišla do vrtca.  

 • ek 10

  Kako se pripraviti na prihod dojenčka?

  Alternativna materinska šola je bila ena od prioritetnih nalog, ki sem jih želela uresničiti v Mali ulici. Razočarana nad materinsko šolo, v katero sem hodila dvakrat (pri prvem otroku seveda,  drugič v tretji nosečnosti, upajoč, da se je vsebina spremenila) in kjer so nam večinoma narekovali spisek opreme, ki jo novorojenček potrebuje, ter nekaj malega o negi dojenčka, sem želela mladim materam povedati, kaj se zares spremeni.

 • ek 10

  Konec počitnic!

  Odprto pismo šolskemu ministru

  Šolskih počitnic je konec. So bile lepe, zanimive, ustvarjalne? So se otroci spočili in naučili česa novega? Kakor kdo. Vemo, da so nekateri otroci doživeli marsikaj - morje s starši, pa še malo z babico, jezikovne tečaje, tabore v naravi, izlet v kako evropsko prestolnico ... nekateri so pomagali staršem na kmetiji, nekateri pa so ždeli doma, s telefonom v roki. Deset tednov!

 • Kava v mali ulici logo

  Kava v Mali ulici - pogovor z Nikom Beseničarjem, dr. med.

  Tokrat v podcastu gostimo pediatra, ki vsak zadnji ponedeljek v mesecu v Mali ulici vodi večerna predavanja na teme, za katere v ambulantah pogosto zmanjka časa.

 • Lutke custva in dinozaver Kava v mali ulici logo2

  Kava v Mali ulici - pogovor s Katjo Poznič

  V prvem podcastu se s Katjo Poznič, izvajalko programa Dino šola in vodjo programa za otroke v Mali ulici, pogovarjamo o lutkah, čustvih in dinozavrih. Vabljeni k poslušanju!