Pravljične male ulice

Prostori, oprema in detajli so zasnovani z namenom, da otroke popeljejo v različne domišljijske svetove in jim skozi igro vzpodbudijo željo po odkrivanju in spoznavanju novega. Prostori pa bodo navdušili tudi starše, saj so zasnovani kot »mesto v malem«.  Vsak od njih ima svoj namen, čeprav se zaradi raznolike in medsebojno povezane zasnove prostorov tega sploh ne začuti.

Vstopite v mesto v malem

Že ob prvem pogledu boste začutili vtis pisanega prostora. Obujte mestne copate in se odpravite v mali svet, kjer se lahko najmlajši brez skrbi igrajo kotalijo, valjajo in plazijo - tudi po tleh.

Igralnica

Zasnovana kot mini stanovanje s pravimi prostori in celo balkoni, skrivnostimi rovi, v katere se lahko splazijo tudi bolj pogumni starši, toboganom, oblazinjenimi avtomobilčki ter kupom igrač.

Kavica za mamico

V kavarnici boste starši medtem, ko se bodo vaši najmlajši igrali, lahko v miru spili kavico ali drugo pijačo in kaj sladkega prigriznili. Za kratek čas so na voljo tudi revije in časopisi.

Kotiček za dojenčke

Za čisto male je urejen poseben oblazinjen prostor, namenjen dojenčkom in manjšim otrokom, ki potrebujejo več bližine. Prostor je malenkost dvignjen od tal in zato staršem bolj dostopen.

Prostor za aktivnosti

V Mali ulici je na voljo tudi funkcionalen prostor, ki gosti številne domače in tuje dogodke ter aktivnosti. V njem se izvajajo številne delavnice in dogodki, namenjeni izobraževanju staršev.

Mini in maxi toaleta

So več kot sanitarije, saj po ureditvi spominjajo na ljudsko kopališče, vsi elementi pa so po višini prilagojeni otrokom različnih starosti. Tako si bodo prav vsi z veseljem umivali roke!

Mini igralnica

Majhna igralnica v prvem nadstropju stolpa ima okroglo oblazinjeno počivališče, kjer se otroci lahko igrajo s kockami, počivajo ali le sanjarijo. Namenjena je bolj umirjeni igri.

Knjižnica

Urejena v drugem nadstropju za obisk otrok s starši, ure pravljic ter kot kotiček za dojenje. Zbirka knjig je pestra, prostor pa je zasnovan tudi kot čitalnica, kjer si lahko vzamete trenutek zase.

Zunanje igrišče

Košata senca mestnih dreves ponuja igrišče za mlajše otroke, zavarovano z mehko gumo, starejši pa bodo uživali na peščeni površini in prostoru za igro z žogo, kotalkanje, vožnjo s kolesi in drugo.