Ustvarjalnica

 • Cena: vključeno v ceno vstopnice
 • Prijava: ni potrebno

Na znanstvenih, etnoloških, umetnostnih, kulinaričnih, angleških, glasbenih, likovnih in lesarskih ustvarjalnicah otroci skozi igro, pogovor in ustvarjanje spoznavajo osnovne elemente posamezne teme. Na vsaki od ustvarjalnic se podrobneje posvetimo eni temi (glej Koledar). Ustvarjalnice vodijo usposobljene mentorice in mentorji, v skupini je 8 - 10 otrok. 

Igramo se z angleščino, Filipe Almeida
Kuharske ustvarjalnice, Irena Tomažin
Radovednice Čarobne ladje, Rada Kikelj Drašler
Ustvarjalnice z Galerijo C.C.U, Simon in Mateja 
Mašina pripovedovalnica, Maša Jazbec
Pravljične ustvarjalnice
Sladka Katka
Gibalnice z Ines
Popravljalnica igrač
Angleške urice s Petro
Znanstvena ustvarjalnica s Katjo
Lesarska ustvarjalnica z Blažem

Vsi termini

 • 25. marec ponedeljek 16:30

  Znanstvena ustvarjalnica s Katjo: Kakšno barvilo puščata zelenjava in sadje?

   

   

  Ste že kdaj delali naravno barvilo? Ste vedeli, da iz rdečega zelja lahko dobimo več različnih odtenkov barvil, če liste namakamo v sodi bikarboni, vodi ali belem vinskem kisu. Vabljeni, da se nam pridružite pri raziskovanju.

 • 25. marec ponedeljek 17:30

  Igramo se z angleščino

  Ali bi morali morda reči, da se igramo v angleščini? Kakorkoli, Filipe, native speaker, ima na zalogi neskončno število igric, pesmic in zabavnih besednih iger, ki bodo vašega malčka tako očarale, da še opazil ne bo, da Filipe ne zna slovensko. Pridružite se nam še ta ponedeljek!

  MU aktivnosti 0012 IgralneUricaVTujihJezikih

 • 26. marec torek 17:00

  Gibalnica 

  Otroci se premalo gibljejo! Vabimo vas k raznovrstnim vajam in igram, kot so lovljenje žoge, preskakovanje ovir, tekmovanje na poligonu, lovljenje ravnotežja …, vključili pa bomo tudi elemente plesa in joge.

  Otroci se bodo razgibali, spoznali osnovne telovadne veščine in se vsaj malo utrudili in morda tako zvečer bolj umirjeno zaspali.

 • 26. marec torek 18:00

  Ustvarjalnica z Borisom - Žafrani

  Da bomo lažje dočakali cvetočo in sijočo pomlad, si bomo izdelali travnik, poln žafranov.

   

 • 27. marec sreda 18:00

  Ustvarjalnica z Borisom - Pomladanski vrt 

   

  Uredili bomo vrt na Mali ulici ter posejali zelišča. Nato si bo vsak naredil lonček z zemljo in izbranimi semeni, ki si ga bo lahko odnesel domov.

   

   

   

 • 28. marec četrtek 16:30

  Pravljica

 • 28. marec četrtek 17:00

  Ustvarjalnica s Petro

 • 29. marec petek 16:30

  Ustvarjalnica z Borisom

 • 30. marec sobota 15:30

  Mašina pripovedovalnica

  masina pripovedovalnica2

  Kaj mi daš za piskrček?

  Ena izmed najbolj priljubljenih slovenskih ljudskih pravljic je tudi tista o Mojci Pokrajculji. Otroci bodo lahko zadnjo marčevsko soboto prisluhnili Mašini priredbi te pravljice, na koncu pa še sami preoblikovali dele zgodbe tako, kot jim bo narekovala njihova domišljija.

  Bo v priredbah še vedno nastopala delavna deklica Mojca, ki nekega dne med pometanjem najde krajcar in se odloči z njim kupiti piskrček za svoje domovanje? Bo v bodočih priredbah še vedno burja tista, ki bo mesarja volka, čevljarja medveda, drvarja jelena, krojača zajčka in šiviljo lisico prignala na prag Mojčinega piskrčka? In kdo bo igral vlogo zvitega junaka pravljice, ki pojé ves med, za to dejanje pa obdolži nekoga drugega?

  Tako kot do sedaj, Maša tudi tokrat z veseljem pričakuje male otroške pravljičarje, da ji pomagajo s svojim idejami in v slovensko ljudsko pravljico vnesejo še kanček svoje lastne ustvarjalnosti.


  Mašina pripovedovalnica je namenjena otrokom od 3. leta starosti dalje ter je zasnovana tako, da poudarja pomembno vlogo pripovedništva, izražanja, spodbujanja domišljije ter interaktivnega ustvarjanja. Pripovedovalnica poteka v pripovednem gozdičku v prostorih družinskega centra Mala ulica ter je sestavljena iz
  dveh delov. V prvem delu so otroci povabljeni, da prisluhnejo pripovedi na določeno temo. Drugi del pripovedovalnice je namenjen skupnemu ustvarjanju. S pomočjo številnih že napisanih pravljic, zgodb, slikanic ter lutk Maša spodbudi otroke, da skupaj ustvarijo novo pravljico, ki se navezuje na temo pripovedi iz prvega dela
  pripovedovalnice. Tovrsten pristop omogoča, da otroci niso zgolj pasivni poslušalci pripovedi, temveč tudi njeni aktivni soustvarjalci. Živa beseda, literatura, domišljija in skupno delo so recept za prijetno sobotno druženje.

 • 30. marec sobota 16:45

  Radovednice Čarobne ladje: Gremo na mavrico

  Dež in sonce sta najboljša prijatelja mavrici. Mi pa jo bomo naslikali s pomočjo vode in barve. 


  Otroški svet je prostor, v katerem raziskujemo sebe, svoje zmožnosti, odkrivamo domišljijski svet, talente in morda celo svoje poslanstvo. Ob naši Čarobni ladji se bomo igrali Radovednice. Skupaj z vsestransko ustvarjalko Rado bomo ustvarjali našo ladjo in vse, kar bomo na potovanju potrebovali. Ob sobotah se bomo k njej z veseljem vračali in ob njej vedno kaj novega pričarali.

  Izvajalka: Rada Kikelj Drašler, samozaposlena v kulturi, performerka in intermedijska ustvarjalka

 • 30. marec sobota 17:30

  Pravljica za lahko noč

 • 31. marec nedelja 10:30

  Pravljica za lepši dan

 • 31. marec nedelja 11:00

  Ustvarjalnica z Galerijo C.C.U: Dežela dinozavrov

  dinozavri
  Na dinozavrski ustvarjalnici se obeta razburljivo potovanje v pradavnino. 
  Po navdihu slikanice Lile Prap DINOZAVRI?! bomo s Simonom in Matejo izdelovali skoraj čisto prave stegozavre, tiranozavre, pteranodone in njihove sorodnike ter z njimi naselili Dinozavrijo.

   

 • 01. april ponedeljek 16:30

  Znanstvena ustvarjalnica s Katjo: Vodene barve

  Kaj se zgodi z vodenimi barvami na na papirju, če nanj sipamo sol? Kaj pa, če mokro sliko pokrijemo s plastično vrečko? Raziskovali bomo vodene barve in jim primešali še kaj kar najdemo v policah, mogoče silikonsko lepilo. 

   

 • 01. april ponedeljek 17:30

  Igramo se z angleščino

  Ali bi morali morda reči, da se igramo v angleščini? Kakorkoli, Filipe, native speaker, ima na zalogi neskončno število igric, pesmic in zabavnih besednih iger, ki bodo vašega malčka tako očarale, da še opazil ne bo, da Filipe ne zna slovensko. Pridružite se nam še ta ponedeljek!

  MU aktivnosti 0012 IgralneUricaVTujihJezikih

 • 02. april torek 17:00

  Gibalnica 

  Otroci se premalo gibljejo! Vabimo vas k raznovrstnim vajam in igram, kot so lovljenje žoge, preskakovanje ovir, tekmovanje na poligonu, lovljenje ravnotežja …, vključili pa bomo tudi elemente plesa in joge.

  Otroci se bodo razgibali, spoznali osnovne telovadne veščine in se vsaj malo utrudili in morda tako zvečer bolj umirjeno zaspali.

 • 02. april torek 18:00

  Ustvarjalnica z Borisom: Vremenski pojavi

  Na ustvarjalnici se bomo igrali vreme! Z voskom bomo "narisali" dež, pobarvali nebo in občudovali naše vremenske pojave.

 • 03. april sreda 18:00

  Ustvarjalnica z Borisom: Grom in strela

  Na mali ulici bo grmelo in bliskalo! Ustvarili bomo prave strele, nato bomo s pomočjo glasbil ustvarili še grom in se zabavali ob glasnem vremenskem pogromu!

 • 04. april četrtek 16:30

  Avtoportret

  Marsikateri umetnik je znan po svojem avtoportretu, kar pa ni slika njegovega avta, temveč slika njega samega, kot se je doživljal in videl v trenutku ustvarjanja. Na delavnici bomo ustvarili kar 3 avtoportrete, z vsako risbo se bomo poglobili v različne značilnosti, ki zaznamujejo našo podobo.

 • 05. april petek 16:30

  Kje je Frida?

  Prebrali bomo zgodbo o beli gosenici Fridi in izvedeli, ali se ji je uspelo skriti pred lačnim vranom. Nato bomo izdelali gosenice in se v skrivalnicah preizkusili še sami. 

 • 06. april sobota 10:30

  Glasbena ustvarjalnica z Andrejem Fonom BUUM TRESK FIIIIIU ...

  Glasbena ustvarjalnica Andrej Fon small

  ... in še mnogo drugih zvokov bomo izvabljali z glasbil in zvočil iz vseh koncev in krajev. Ker nam to še ne bo dovolj, bomo kakšno glasbilo izdelali še sami in se mimogrede poučili o kakšni zvočni zakonitosti. Ker hočemo, da nič ne gre v nič, bo počen balon postal balonofon, stara cev za električne žice pa zvočilo, ki izvrstno para odraslim živce. Vabljeni vsi mali glasbeni pustolovci!

 • 06. april sobota 11:30

  Angleška urica s Petro

  english 2724442 960 720

  Spoznavanje angleških zgodb, pravljic, pripovedi in pesmic je lahko nadvse zanimivo, še posebej v družbi vedno domiselne Petre. Otroci bodo preko pristopa "story-telling" usvojili nove angleške besede, se naučili krajših pesmic in se ob tem nedvomno tudi zabavali. 
  Vabljeni vsako drugo soboto v mesecu!

 • 06. april sobota 15:30

  Popravljalnica igrač

  popravljalnica igrac small

   

  Popravljalnica igrač, Bina Štampe Žmavc
  Ko so otroci izvedeli za popravljalca igrač, so k njemu prinesli pokvarjene igrače, ki jih je v enem dnevu popravil. V zameno za popravljene igrače dedek od otrok ni zahteval denarja, temveč jih je prosil za pomoč pri urejanju paviljona in okolice. Otroci so se odločili, da mu bodo z veseljem pomagali. Starši so bili nad vsem tem zelo ogorčeni. Ni jim bilo všeč, da njihovi otroci večino časa preživijo v parku in da mislijo le na igro. Tudi dedek se jim je zdel zelo sumljiv, ker v zameno za popravljene igrače ni zahteval denarja. Sklenili so da, bodo popravljalnico igračukinili, dedka pa izgnali iz mesta."
  Tudi v igralnici je ogromno igrač, ki tekom sezone odslužijo svojo javno uporabo. Zaradi odlomljenega kolesa je lahko tovornjak nesprejemljiva igrača. Lahko pa je tudi igrača, ki spodbuja otroke, da se igrajo mehanično delavnico in jo popravijo... Pobrskali bomo po omarah in popravili vse kar se nam je po nesreči polomilo, pokvarilo, uničilo.

 • 06. april sobota 16:45

  Radovednice Čarobne ladje: Spomladansko tihožitje

  radovednice rada kikelj

  Kaj vse raste spomladi? Kaj v raste v naši domišljiji? Naslikajmo to s pomočjo čopiča in se igrajmo impresionizem. 


  Otroški svet je prostor, v katerem raziskujemo sebe, svoje zmožnosti, odkrivamo domišljijski svet, talente in morda celo svoje poslanstvo. Ob naši Čarobni ladji se bomo igrali Radovednice. Skupaj z vsestransko ustvarjalko Rado bomo ustvarjali našo ladjo in vse, kar bomo na potovanju potrebovali. Ob sobotah se bomo k njej z veseljem vračali in ob njej vedno kaj novega pričarali.

  Izvajalka: Rada Kikelj Drašler, samozaposlena v kulturi, performerka in intermedijska ustvarjalka

 • 06. april sobota 17:30

  Pravljica za lahko noč

 • 07. april nedelja 10:30

  Pravljica za lepši dan

 • 07. april nedelja 11:00

  Sladka Katka: Limonin cheesecake

  sladka katka small

  Umili bomo roke, si zavihali rokave in nadeli predpasnike, potem pa drobili piškote, zmešali sirček, zavreli smetano, ter naribali in oželi limono. Pripravljeno zmes bomo na hitro postavili v zamrzovalnik potem pa uživali v sladko kislih okusih. 

   

 • 07. april nedelja 15:30

  Pravljična ustvarjalnica: Mala pošast Mici - Nalepke

  "Ampak Mici, ta Mici... Vzela je nalepke iz predala in jih lepila. Lepila jih je na mizo, na omare, na štedilnik, na sredo televizorja, na vsa okna v stanovanju. Nazadnje si je eno nalepila na vrh glave." je napisala Majda Koren v knjigi Mala pošast Mici, zgodbi Nalepke. Po prebrani zgodbi bomo naredili lepljivo steno, na katero ne boste lepili nalepk, temveč vse, kar pride pod prstke.

 • 08. april ponedeljek 16:30

  Znanstvena ustvarjalnica s Katjo: Nazaj v pradavnino

   

  Vrnili se bomo v čas dinozavrov in raziskovali kot znanstveniki, arheologi. S kladivi in dleti bomo klesali in razbijali led: S čopiči, pometali ostanke in s krpicami brisali najdena okostja in ostanke dinozavrov. 

 • 08. april ponedeljek 17:30

  Igramo se z angleščino

  Ali bi morali morda reči, da se igramo v angleščini? Kakorkoli, Filipe, native speaker, ima na zalogi neskončno število igric, pesmic in zabavnih besednih iger, ki bodo vašega malčka tako očarale, da še opazil ne bo, da Filipe ne zna slovensko. Pridružite se nam še ta ponedeljek!

  MU aktivnosti 0012 IgralneUricaVTujihJezikih

 • 08. april ponedeljek 18:00

  Ustvarjalnica z Borisom: Grom in strela

  Ustvarili si bomo prave cvetlične lončke, vanje posejali kakšno zelišče, jih odnesli domov in skrbno negovali.

 • 09. april torek 17:00

  Gibalnica 

  Otroci se premalo gibljejo! Vabimo vas k raznovrstnim vajam in igram, kot so lovljenje žoge, preskakovanje ovir, tekmovanje na poligonu, lovljenje ravnotežja …, vključili pa bomo tudi elemente plesa in joge.

  Otroci se bodo razgibali, spoznali osnovne telovadne veščine in se vsaj malo utrudili in morda tako zvečer bolj umirjeno zaspali.

 • 10. april sreda 18:00

  Ustvarjalnica z Borisom: Stopinje živali

  Napravili bomo štampiljke ter na papir odtisnili stopinje znanih gozdnih živali: medveda, volka, risa, lisice, veveričk ... 

 • 11. april četrtek 16:30

  Pravljična ustvarjalnica: Mala pošast Mici - Med lutkami

  "Mici je hodila in hodila. Bil je večer. V mestu so se prižgale luči. "O, tamle stoji imenitna hiša! vsa je osvetljena. In vanjo vstopajo otroci. Grem še jaz pogledat! se je odločila Mici." je napisala Majda Koren v knjigi Mala pošast Mici, zgodbi Med lutkami. Mi pa bomo postavili velik reflektor, ki bo obsijal zbrane živali. V soju luči bomo na papir risali njihove sence.  

   

   

 • 12. april petek 16:30

  Grajske zgodbe

  Iz blazin bomo zgradili grad, se z naglavnimi svetilkami nagnetli vanj ter si ob senčnih lutkah iz papirja, pripovedovali grajske zgodbe.

 • 13. april sobota 15:30

  Lesarska ustvarjalnica z Blažem: Lesen fotoaparat

   

   

  lesne delavnice small

  Da bodo otroci lahko izdelovali »selfije« in prikupne družinske fotografije, bodo naj delavnici izdelovali prav posebne lesene fotoaparate. Na tej delavnici bodo otroci s pomočjo različnih orodij izdelovali vse sestavne dele fotoaparata, se z njimi spoznali in jih nato sestavili ter na koncu tudi pobarvali. Fotoaparate bodo na koncu lahko odnesli domov.

 • 13. april sobota 16:45

  Radovednice Čarobne ladje: Fižolčki in cvetlični lončki

  Čas je, da posadimo svojega rastlinskega prijatelja. Doma ga bomo zalivali, ter opazovali kako raste. 


  Otroški svet je prostor, v katerem raziskujemo sebe, svoje zmožnosti, odkrivamo domišljijski svet, talente in morda celo svoje poslanstvo. Ob naši Čarobni ladji se bomo igrali Radovednice. Skupaj z vsestransko ustvarjalko Rado bomo ustvarjali našo ladjo in vse, kar bomo na potovanju potrebovali. Ob sobotah se bomo k njej z veseljem vračali in ob njej vedno kaj novega pričarali.

  Izvajalka: Rada Kikelj Drašler, samozaposlena v kulturi, performerka in intermedijska ustvarjalka

 • 13. april sobota 17:30

  Pravljica za lahko noč

 • 14. april nedelja 10:30

  Ustvarjalnica z Manco: Račka kvačka pisano preprogo

  kvackanje small

  Na ustvarjalnici bomo urili svoje prstke v kvačkanju. Zraven bomo povabili tudi starše. Pretikali bomo raznobarvne bombažne niti in širili našo mavrično preprogo, ki smo jo pričeli kvačkati že na Malem festivalu. Mogoče bo nekoč iz nje nastala leteča preproga v domišljijski svet?
  Otroci in starši se bodo naučili osnov kvačkanja, hkrati pa ob prepletanju niti spodbujali fino motoriko.

 • 14. april nedelja 10:30

  Pravljica za lepši dan

 • 15. april ponedeljek 16:30

  Znanstvena ustvarjalnica s Katjo: Kaj vidimo in kaj čutimo

   

  Na delavnici bomo pripravili podloge iz naravnih materialov. Podloge bomo opazovali s svojimi očmi, jih tipali z rokami in se nazadnje po njih sprehodili z bosimi nogami. Pogovarjali se bomo. kaj smo videli in kaj smo dejansko čutili. 

 • 15. april ponedeljek 17:30

  Igramo se z angleščino

  Ali bi morali morda reči, da se igramo v angleščini? Kakorkoli, Filipe, native speaker, ima na zalogi neskončno število igric, pesmic in zabavnih besednih iger, ki bodo vašega malčka tako očarale, da še opazil ne bo, da Filipe ne zna slovensko. Pridružite se nam še ta ponedeljek!

  MU aktivnosti 0012 IgralneUricaVTujihJezikih

 • 16. april torek 17:00

  Gibalnica 

  Otroci se premalo gibljejo! Vabimo vas k raznovrstnim vajam in igram, kot so lovljenje žoge, preskakovanje ovir, tekmovanje na poligonu, lovljenje ravnotežja …, vključili pa bomo tudi elemente plesa in joge.

  Otroci se bodo razgibali, spoznali osnovne telovadne veščine in se vsaj malo utrudili in morda tako zvečer bolj umirjeno zaspali.

 • 16. april torek 18:00

  Ustvarjalnica z Borisom: Kup vej

  Iz kupa vej bomo ustvarili različne skulpture, ki jih bomo lahko odnesli s seboj domov. Bo nastala strašna rogovila ali divja gozdna frizura?

 • 17. april sreda 18:00

  Ustvarjalnica z Borisom: Rečni kamni

  Naučili se bomo, kako se v vodi kamni oblikujejo. Naše "kamne" bomo dali v vodo ter jih tresli, premetavali ter drgnili, dokler se ne oblikujejo v rečne kamne.

 • 18. april četrtek 16:30

  Avtoportret

  Marsikateri umetnik je znan po svojem avtoportretu, kar pa ni slika njegovega avta, temveč slika njega samega, kot se je doživljal in videl v trenutku ustvarjanja. Na delavnici bomo ustvarili avtoportret iz odrezkov različnih revij ter primerjali tipične značilnosti naše podobe.

 • 19. april petek 16:30

  Čarobna zmes

  Po zgodbi o eni od dogodivščin čarovnice Vilme in njenega mačka Vilija, bomo preizkusili recept iz njene čarovniške knjige z naslovom Čarobna zmes: nam bo uspelo pripraviti zmes, ki bo hkrati trda kot kamen in tekoča kot voda?

 • 20. april sobota 10:30

  Kuhamo z Ireno: Moja prva potica

  Če se še niste lotili peke domače potice, je zdaj pravi čas. Pehtran, čokolada ali mak, preproste potice se lahko nauči zamesiti prav vsak. Lepo vabljeni, veliki in mali kuharski ustvarjalci. 

   

   

 • 20. april sobota 16:45

  Radovednice Čarobne ladje: Zajčka ali jajčka?

  Bližajo se velikonočni prazniki, zato bomo izdelali zajčka ali jajčka?


  Otroški svet je prostor, v katerem raziskujemo sebe, svoje zmožnosti, odkrivamo domišljijski svet, talente in morda celo svoje poslanstvo. Ob naši Čarobni ladji se bomo igrali Radovednice. Skupaj z vsestransko ustvarjalko Rado bomo ustvarjali našo ladjo in vse, kar bomo na potovanju potrebovali. Ob sobotah se bomo k njej z veseljem vračali in ob njej vedno kaj novega pričarali.

  Izvajalka: Rada Kikelj Drašler, samozaposlena v kulturi, performerka in intermedijska ustvarjalka

 • 20. april sobota 17:30

  Pravljica za lahko noč

 • 21. april nedelja 10:30

  Pravljica za lepši dan

 • 21. april nedelja 11:00

   Lončarske delavnice: Igramo se z glino

  Otroci na lončarski ustvarjalnici krepijo likovno izražanje ter motorične sposobnosti. Aktivnosti potekajo v sproščenem in ustvarjalnem vzdušju pod vodstvom izkušenih mentorjev iz Ateljeja za poslikavo in oblikovanje keramike.

  loncarska delavnica

 • 21. april nedelja 15:30

  Pika

  Prebrali bomo interaktivno slikanico Pritisni tukaj, in se tudi v nadaljevanju poigrali z modrimi, rdečimi in rumenimi pikami – v kaj vse bo naša domišljija spremenila te preproste pike?

 • 22. april ponedeljek 16:30

  Znanstvena ustvarjalnica s Katjo: Svetlobni laboratorij

   

  Na vrtu bomo poiskali liste, vejice, cvetove, trave, lubje in še kaj, kar nam bo prišlo pod prste. V leseni hišici bomo zaprli okna in vanjo umestili svetlobni laboratorij. V soju luči bomo opazovali in raziskovali zbran material. 
 • 22. april ponedeljek 17:30

  Igramo se z angleščino

  Ali bi morali morda reči, da se igramo v angleščini? Kakorkoli, Filipe, native speaker, ima na zalogi neskončno število igric, pesmic in zabavnih besednih iger, ki bodo vašega malčka tako očarale, da še opazil ne bo, da Filipe ne zna slovensko. Pridružite se nam še ta ponedeljek!

  MU aktivnosti 0012 IgralneUricaVTujihJezikih

 • 23. april torek 17:00

  Gibalnica 

  Otroci se premalo gibljejo! Vabimo vas k raznovrstnim vajam in igram, kot so lovljenje žoge, preskakovanje ovir, tekmovanje na poligonu, lovljenje ravnotežja …, vključili pa bomo tudi elemente plesa in joge.

  Otroci se bodo razgibali, spoznali osnovne telovadne veščine in se vsaj malo utrudili in morda tako zvečer bolj umirjeno zaspali.

 • 23. april torek 18:00

  Ustvarjalnica z Borisom: Dan knjige

  Na dan knjige si bomo ustvarili vsak svojo knjižico, si izmislili zgodbo ter ustvarili platnico.
 • 24. april sreda 18:00

  Ustvarjalnica z Borisom: Vodni filter

  Naučili se bomo, kako zemlja čisti vodo. Iz različnih materialov bomo napravili plasti, čez katere bomo spustili umazano vodo. Mislite, da nam jo uspe očistiti?

 • 25. april četrtek 16:30

  Avtoportret

  Marsikateri umetnik je znan po svojem avtoportretu, kar pa ni slika njegovega avta, temveč slika njega samega, kot se je doživljal in videl v trenutku ustvarjanja. 

  Na delavnici bomo ustvarili avtoportret na velik bel papir, na katerega bomo obrisali svoje telo in ga pobarvali z voščenkami.

 • 26. april petek 16:30

  Guji-guji

  Guji Guji je zgodba o jajcu v račjem gnezdu, iz katerega se izvali krokodil, je torej zgodba o kroko-račku. Kako pa bi se imenoval in izgledal ptič v družini miši, ali pa slon med žirafami, polž s krili, ali tiger z rilcem …? Poigrali se bomo s kolažem in ustvarjali nove vrste živali ter jim nadeli zabavna imena.

   

   

   

 • 27. april sobota 15:30

  Mašina pripovedovalnica

  masina pripovedovalnica2

  Mišon in nepridiprav

  Zakladnica arabskih pravljic ponuja nešteto primerov, kjer sta pretkanost in smeh tesno povezana. Aprilska Mašina pripovedovalnica se bo tokrat pričela s priredbo libanonske pravljice o mišonu, ki je nekega dne našel cekinček in si z njim kupil kos sočnega kolača. Prvo polovico je pojedel še isti dan, drugo polovico pa je shranil za zajtrk naslednjega dne in se odpravil spat. Temna noč pa je v mišakovo domovanje privabila pretkanega tatiča, ki je kolač mišjega junaka brez slabe vesti pohrustal. Samo predstavljate si lahko jezo mišona, ko je naslednji dan odkril prazen krožnik brez kolača na njem! Še dobro, da se je razočarani mišon odpravil k sodniku, ki mu je kmalu pomagal najti način, kako ujeti tatiča pri nemarnem delu.

  Hudomušni in s humorjem prepredeni priredbi pravljice, ki bo mišonu navsezadnje le postregla s kosom pravice, bo sledil drugi del. Otroci se bodo tako lahko poigrali s svojimi hudomušnimi idejami in Mašino pravljico spremenili v svojo zvijačno in pustolovsko pravljico.


  Mašina pripovedovalnica je namenjena otrokom od 3. leta starosti dalje ter je zasnovana tako, da poudarja pomembno vlogo pripovedništva, izražanja, spodbujanja domišljije ter interaktivnega ustvarjanja. Pripovedovalnica poteka v pripovednem gozdičku v prostorih družinskega centra Mala ulica ter je sestavljena iz
  dveh delov. V prvem delu so otroci povabljeni, da prisluhnejo pripovedi na določeno temo. Drugi del pripovedovalnice je namenjen skupnemu ustvarjanju. S pomočjo številnih že napisanih pravljic, zgodb, slikanic ter lutk Maša spodbudi otroke, da skupaj ustvarijo novo pravljico, ki se navezuje na temo pripovedi iz prvega dela
  pripovedovalnice. Tovrsten pristop omogoča, da otroci niso zgolj pasivni poslušalci pripovedi, temveč tudi njeni aktivni soustvarjalci. Živa beseda, literatura, domišljija in skupno delo so recept za prijetno sobotno druženje.

 • 27. april sobota 16:45

  Radovednice Čarobne ladje: Spomladanski šopek

  Naberimo nekaj barv iz krep papirja in izdelajmo svoj priljubljen šopek za mamico. 


  Otroški svet je prostor, v katerem raziskujemo sebe, svoje zmožnosti, odkrivamo domišljijski svet, talente in morda celo svoje poslanstvo. Ob naši Čarobni ladji se bomo igrali Radovednice. Skupaj z vsestransko ustvarjalko Rado bomo ustvarjali našo ladjo in vse, kar bomo na potovanju potrebovali. Ob sobotah se bomo k njej z veseljem vračali in ob njej vedno kaj novega pričarali.

  Izvajalka: Rada Kikelj Drašler, samozaposlena v kulturi, performerka in intermedijska ustvarjalka

 • 28. april nedelja 11:00

   

  Ustvarjalnica z Galerijo C.C.U: AMULETI CeCeUji

  amuleti ceceuji
  S Simonom in Matejo bomo s pluto, preobraženo v zanimive oblike, ustvarjali pisana čudežna bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam kot amuleti prinašala srečo. 

   

 • 07. maj torek 17:00

  Gibalnica 

  Otroci se premalo gibljejo! Vabimo vas k raznovrstnim vajam in igram, kot so lovljenje žoge, preskakovanje ovir, tekmovanje na poligonu, lovljenje ravnotežja …, vključili pa bomo tudi elemente plesa in joge.

  Otroci se bodo razgibali, spoznali osnovne telovadne veščine in se vsaj malo utrudili in morda tako zvečer bolj umirjeno zaspali.

 • 11. maj sobota 16:45

  Radovednice Čarobne ladje: Pisani tulipani

  S pomočjo tršega papirja in barv bomo ustvarili navdihujoče slike pisanih tulipanov.   


  Otroški svet je prostor, v katerem raziskujemo sebe, svoje zmožnosti, odkrivamo domišljijski svet, talente in morda celo svoje poslanstvo. Ob naši Čarobni ladji se bomo igrali Radovednice. Skupaj z vsestransko ustvarjalko Rado bomo ustvarjali našo ladjo in vse, kar bomo na potovanju potrebovali. Ob sobotah se bomo k njej z veseljem vračali in ob njej vedno kaj novega pričarali.

  Izvajalka: Rada Kikelj Drašler, samozaposlena v kulturi, performerka in intermedijska ustvarjalka

 • 11. maj sobota 17:30

  Pravljica za lahko noč

 • 12. maj nedelja 10:30

  Pravljica za lepši dan

 • 14. maj torek 17:00

  Gibalnica 

  Otroci se premalo gibljejo! Vabimo vas k raznovrstnim vajam in igram, kot so lovljenje žoge, preskakovanje ovir, tekmovanje na poligonu, lovljenje ravnotežja …, vključili pa bomo tudi elemente plesa in joge.

  Otroci se bodo razgibali, spoznali osnovne telovadne veščine in se vsaj malo utrudili in morda tako zvečer bolj umirjeno zaspali.

 • 18. maj sobota 15:30

  Lesarska ustvarjalnica z Blažem: Leseni natikači

   

   

  lesne delavnice small

  Bliža se poletje, zato otroci potrebujejo modne natikače za poletne dni. Na tej delavnici bodo otroci izdelovali unikatne natikače, izdelane skoraj v celoti iz lesa. Učili se bodo žagati, vrtati in brusiti. Na koncu pa bodo natikače lahko tudi pobarvali in odnesli domov.

 • 18. maj sobota 16:45

  Radovednice Čarobne ladje: Pisana beležka

  Iz svojih priljubljenih barv bomo izdelali svojo beležko, ki jo bomo uporabljali za zapisovanje svojih spominov ali načrtov.  


  Otroški svet je prostor, v katerem raziskujemo sebe, svoje zmožnosti, odkrivamo domišljijski svet, talente in morda celo svoje poslanstvo. Ob naši Čarobni ladji se bomo igrali Radovednice. Skupaj z vsestransko ustvarjalko Rado bomo ustvarjali našo ladjo in vse, kar bomo na potovanju potrebovali. Ob sobotah se bomo k njej z veseljem vračali in ob njej vedno kaj novega pričarali.

  Izvajalka: Rada Kikelj Drašler, samozaposlena v kulturi, performerka in intermedijska ustvarjalka

 • 18. maj sobota 17:30

  Pravljica za lahko noč

 • 19. maj nedelja 10:30

  Pravljica za lepši dan

 • 21. maj torek 17:00

  Gibalnica 

  Otroci se premalo gibljejo! Vabimo vas k raznovrstnim vajam in igram, kot so lovljenje žoge, preskakovanje ovir, tekmovanje na poligonu, lovljenje ravnotežja …, vključili pa bomo tudi elemente plesa in joge.

  Otroci se bodo razgibali, spoznali osnovne telovadne veščine in se vsaj malo utrudili in morda tako zvečer bolj umirjeno zaspali.

 • 25. maj sobota 16:45

  Radovednice Čarobne ladje: Moja mandala

  S pomočjo različnih drobnih materialov bomo izdelali mandalo po svojih merah.


  Otroški svet je prostor, v katerem raziskujemo sebe, svoje zmožnosti, odkrivamo domišljijski svet, talente in morda celo svoje poslanstvo. Ob naši Čarobni ladji se bomo igrali Radovednice. Skupaj z vsestransko ustvarjalko Rado bomo ustvarjali našo ladjo in vse, kar bomo na potovanju potrebovali. Ob sobotah se bomo k njej z veseljem vračali in ob njej vedno kaj novega pričarali.

  Izvajalka: Rada Kikelj Drašler, samozaposlena v kulturi, performerka in intermedijska ustvarjalka

 • 25. maj sobota 17:30

  Pravljica za lahko noč

 • 26. maj nedelja 10:30

  Pravljica za lepši dan

 • 28. maj torek 17:00

  Gibalnica 

  Otroci se premalo gibljejo! Vabimo vas k raznovrstnim vajam in igram, kot so lovljenje žoge, preskakovanje ovir, tekmovanje na poligonu, lovljenje ravnotežja …, vključili pa bomo tudi elemente plesa in joge.

  Otroci se bodo razgibali, spoznali osnovne telovadne veščine in se vsaj malo utrudili in morda tako zvečer bolj umirjeno zaspali.

 • 01. junij sobota 15:30

  Mašina pripovedovalnica

  masina pripovedovalnica2

  Čof, čof, kdo si upa skočiti v lužo resnice?

  Že res, da ima laž kratke noge! V zadnji Mašini pripovedovalnici pred poletnimi počitnicami bo kar začofotalo od resnice. Maša je za nadobudne male pravljičarje pripravila priredbo priljubljene orientalske pravljice, ki je do danes navdihnila že mnoge pripovedovalce po svetu. Poslušalci bodo v prvem delu pripovedovalnice spoznali ponižno putko, ki je nekega dne našla pšenično zrno in se ga odločila posejati. K poljedelskemu opravilu je želela povabiti še svoje prijatelje: gospoda goloba, ponosnega petelina, razvajeno raco in osladnega osla. Prijatelji pa taki! Nihče izmed putkinih prijateljev ji ni želel pomagati, zato se je morala pernata junakinja sama polotiti dela. Pšenica je rasla in rasla, a putka ni dočakala žetve, da bi lahko pripravila okusen kolač iz pšenične moke. Nekdo je namreč neke noči vso pšenično klasje pojedel, tako da od njega ni ostalo niti prgišča več. Ponižne putke to ni ustavilo, saj je s pomočjo luže resnice naposled le odkrila lažnivca in fičfiriča, ki je snedel njeno pšenico.

  Zabavni pravljici, ki se tematike vztrajnosti pri delu, požrešnosti in lažnivosti dotika z veliko mero preprostosti in smeha, bo sledil drugi del pripovedovalnice, kjer se bodo otroci še sami lahko pomerili v preoblikovanju zabavne zgodbice.


  Mašina pripovedovalnica je namenjena otrokom od 3. leta starosti dalje ter je zasnovana tako, da poudarja pomembno vlogo pripovedništva, izražanja, spodbujanja domišljije ter interaktivnega ustvarjanja. Pripovedovalnica poteka v pripovednem gozdičku v prostorih družinskega centra Mala ulica ter je sestavljena iz
  dveh delov. V prvem delu so otroci povabljeni, da prisluhnejo pripovedi na določeno temo. Drugi del pripovedovalnice je namenjen skupnemu ustvarjanju. S pomočjo številnih že napisanih pravljic, zgodb, slikanic ter lutk Maša spodbudi otroke, da skupaj ustvarijo novo pravljico, ki se navezuje na temo pripovedi iz prvega dela
  pripovedovalnice. Tovrsten pristop omogoča, da otroci niso zgolj pasivni poslušalci pripovedi, temveč tudi njeni aktivni soustvarjalci. Živa beseda, literatura, domišljija in skupno delo so recept za prijetno sobotno druženje.

 • 02. junij nedelja 11:00

   Ustvarjalnica z Galerijo C.C.U: Vikinške ladje

  ladje in barke
  Tokrat se obeta s Simonom in Matejo prava pomorska ustvarjalna dogodivščina. 
  Vsak si bo izdelal čisto svojo unikatno vikinško ladjo, jo poimenoval in z njo odplul po pravljičnih morjih.