KLEPETek

 • Moderira: Aleksandra Klopčič, zakonska in družinska terapevtka
 • Termin: vsak petek ob 10:30 (razen, ko je Baby Signs)
 • Cena: vključena v ceno vstopnice

Gre za neformalna, a vodena srečanja ob petkih v Mali ulici, ki jih moderira zakonska in družinska terapevtka Aleksandra Klopčič. Od vstopa v materinstvo do prve otrokove trme, nežnega odstavljanja in priprav na skupne družinske počitnice ... vsako temo bomo osvetlili iz vseh vidikov, izmenjali izkušnje, se opolnomočili in mogoče stkali nova prijateljstva. 

Klepetamo vsak petek ob 10:30 v kavarni Male ulice, razen ko je na programu delavnica znakovnega jezika za dojenčke Baby Signs.

KLEPETke moderira Aleksandra Klopčič, zakonska in družinska terapevtka, ki se ukvarja predvsem z individualnimi in partnerskimi terapijami na temo starševstva in partnerskega odnosa. Deluje tudi kot svetovalka za dojenje in je avtorica knjige Dojenje po prvem letu.

Otroci so na KLEPETku dobrodošli! 

 

Vsi termini

 • 31. maj petek 10:30

  Vzgoja otrok – med avtoritarnim, permisivnim in mojim notranjim občutkom 

  Že v prvem letu se rade odprejo dileme, kako si želimo vzgajati svoje otroke. Zdi se, da nam svet ponuja dva pristopa: stara šola promovira pogosto pretrde pristope, ki veliko staršev odbija; po drugi strani pa tudi permisivna vzgoja mnogim ne diši, saj starši ostanejo brez avtoritete. Tokrat se bomo pogovarjale, zakaj je avtoritativna vzgoja škodljiva in zakaj tudi permisivna vzgoja ni ničkaj prijazna do otrok. Seveda pa se bomo dotaknile tudi najpomembnejše teme, in sicer: kako razviti harmonično sodelovanje z otrokom, ki ne bo oviralo niti naše avtoritete, niti otrokovega razvoja avtonomnosti.

 • 07. junij petek 10:30

  Midva odkar smo trije 

  Postati starši je ena najdragocenejših izkušenj mladega para, a po drugi strani tudi ena največjih preizkušenj, ki se zgodijo v partnerstvu. Skoraj vsi pari po prihodu otroka čutijo (vsaj začasno) precejšnji upad zadovoljnosti v odnosu. Čeprav je to običajno, stiska mladih staršev zato ni nič manjša. Klepetamo torej o tem, kako razviti sodelovanje v starševstvu in ob tem ohraniti povezanost, predanost in ljubezen.

 • 14. junij petek 10:30

  Kako lahko pomagam razdraženemu otroku? Kolike, evening blues, neutolažljivost,… 

  Kolike, evening blues, sitnoba, … Veliko besed imamo za situacijo, v kateri se slej ko prej znajde vsaka mama. Včasih enostavno pride do trenutka, ko se zdi, da otroka sploh ne znamo več pomiriti in se sprašujemo, kaj nam še sploh preostane. Ta petek bo namenjen klepetanju o različnih načinih, kako otroka pomiriti, kako predvideti sitnost in s katerimi ukrepi jo že vnaprej vsaj ublažiti.

 • 21. junij petek 10:30

  Miti materinstva in moja realna izkušnja 

  Biti sodobna mama je lahko velik izziv predvsem zaradi raznih pričakovanj, kakšne bi morale biti. Te predstave nam pogosto servirajo množični mediji, nemalokrat pa tudi drugi družinski člani ali pa si z nedosegljivimi ideali postrežemo kar same. Pot lastne preobrazbe, ki jo ustvarja materinstvo, pa ima čisto svojo logiko. Tokrat se bomo pogovarjale, kam nas je ta pot pripeljala in kaj vse smo se na njej naučile.