KLEPETek

 • Moderira: Aleksandra Klopčič, zakonska in družinska terapevtka
 • Termin: vsak torek in četrtek ob 10:30
 • Cena: vključena v ceno vstopnice

Klepetki se vračajo! 

Neformalna, a vodena srečanja bodo potekala ob torkih in četrtkih ob 10.30 na vrtu  Male ulice.  Od vstopa v materinstvo do prve otrokove trme, nežnega odstavljanja in priprav na skupne družinske počitnice ... vsako temo bomo osvetlili iz vseh vidikov, izmenjali izkušnje, se opolnomočili in mogoče stkali nova prijateljstva. 

KLEPETke moderira Aleksandra Klopčič, zakonska in družinska terapevtka, ki se ukvarja predvsem z individualnimi in partnerskimi terapijami na temo starševstva in partnerskega odnosa. Deluje tudi kot svetovalka za dojenje in je avtorica knjige Dojenje po prvem letu.

Otroci so na KLEPETku dobrodošli! 

Posebno opozorilo: Klepetki se bodo do nadaljnega izvajali na vrtu Male ulice. Za vse udeleženke veljajo enaka priporočila kot za goste gostinskih teras; umivanje in razkuževanje rok, higiena kašlja in medsebojna razdalja najmanj 1,5 m. 

Vsi termini

 • 02. junij torek 10:30

  OTROKOVO KOMUNICIRANJE - OD JOKA DO BESED

  Materinstvo v prvem letu verjetno najbolj okrona čarobnost, ko iz otrokovih ust slišimo: »Mama«. Otrokovo učenje komuniciranja pa se v resnici začne že mnogo prej, tako rekoč od rojstva naprej. Otrok se celotno prvo leto uči, s katerimi dejanji vzpostavlja stik in kako se svet na njegovo iniciativnost odziva. Kaj je tisto, kar v otroku zaneti željo, da bi nekaj povedal in vero, da bo v tem tudi slišan? Tokrat bomo pokrile vse o otrokovemu komuniciranju, razumevanju govora in sposobnosti izražanja.

 • 04. junij četrtek 10:30

  KAKO VEM, DA SEM (DOVOLJ) DOBRA MAMA

  Večna tema materinstva. Odpira se predvsem takrat, ko s strani okolice poslušamo, da bi nekaj, kar v srcu čutimo, da je prav, morale delati drugače. Pogosto pa tudi takrat, ko materinstvo pred nas postavlja izzive, za katere še ne vemo, ali smo jim kos. Kdaj torej vemo, da smo dovolj dobre mame in kako ohranjati notranjo svobodo, da lahko delamo tako, kot je prav za nas in našega otroka? Na srečo razvojna psihologija ponuja kar nekaj indicev, ki si jih bomo ogledale ta petek.

 • 09. junij torek 10:30

  ODVAJANJE OD PLENIČK

  Prihajajo topli dnevi, kar je lahko idealni čas za prve poskuse življenja brez pleničk. Kdaj je otrok za ta korak zrel in kje je meja med spodbujanjem in siljenjem v svet brez plenice? To so pogosta vprašanja, ki se odpirajo staršem, ki bi si želeli svoje otroke počasi odvaditi od plenice, vendar še niso čisto prepričani, ali je čas že pravi, prav tako pa se veliko staršev sooča z dilemami, kako se sploh lotiti prvih korakov proti suhosti. V tej smeri bo tekel tudi pogovor, ki ga bomo dopolnile z nekaj najpomembnejšimi  načeli brezpleničenja, ki so lahko v pomoč vsakemu staršu.