KLEPETek

 • Moderira: Aleksandra Klopčič, zakonska in družinska terapevtka
 • Termin: vsak torek in četrtek ob 10:30
 • Cena: vključena v ceno vstopnice

Klepetki se vračajo! 

Neformalna, a vodena srečanja bodo potekala ob torkih in četrtkih ob 10.30 na vrtu  Male ulice.  Od vstopa v materinstvo do prve otrokove trme, nežnega odstavljanja in priprav na skupne družinske počitnice ... vsako temo bomo osvetlili iz vseh vidikov, izmenjali izkušnje, se opolnomočili in mogoče stkali nova prijateljstva. 

KLEPETke moderira Aleksandra Klopčič, zakonska in družinska terapevtka, ki se ukvarja predvsem z individualnimi in partnerskimi terapijami na temo starševstva in partnerskega odnosa. Deluje tudi kot svetovalka za dojenje in je avtorica knjige Dojenje po prvem letu.

Otroci so na KLEPETku dobrodošli! 

Posebno opozorilo: Klepetki se bodo do nadaljnega izvajali na vrtu Male ulice. Za vse udeleženke veljajo enaka priporočila kot za goste gostinskih teras; umivanje in razkuževanje rok, higiena kašlja in medsebojna razdalja najmanj 1,5 m. 

Vsi termini

 • 07. julij torek 10:30
 • 09. julij četrtek 10:30

  OTROŠKA TRMA IN UČINKOVITO POSTAVLJANJE MEJA

  Običajno se že prvo leto začnejo naši otroci vesti na načine, ki jih definitivno nismo pričakovali: jokavost, trma, cviljenje, ljubosumnost … Zakaj do tega pride in kako postopati, bomo razmišljale na tem srečanju. Razmišljale bomo, kako ob uveljavljanju starševske avtoritete še vseeno ohraniti kakovostni stik z otrokom, izvedele pa boste tudi, kakšne razvojne funkcije ima trma.

 • 14. julij torek 10:30

  RAZVOJ OTROKOVIH MOŽGANOV V PRVEM LETU
  V prvem letu gredo otrokovi možgani skozi najbolj neverjetne spremembe. Čeprav so znanstveniki dolgo časa verjeli, da so te spremembe avtomatične, se danes dobro ve, da je razvoj otrokovih možganov močno odvisen od odnosov, v katerih otrok živi. Zakaj je stik s starši tako pomemben in kako lahko k optimalnemu razvoju otrokovih možganov pripomorejo, bo rdeča nit tega srečanja.

 • 16. julij četrtek 10:30

  UVAJANJE V VRTEC

  Za vse tiste, ki vas kmalu poletjem čaka uvajanje v vrtec, bomo tokrat spregovorile o tem, kako otrokov odhod v vrtec narediti čim bolj sproščen, nežen in seveda tudi uspešen. Med izzivi, o katerih bomo spregovorile, bodo: ustrezna jutranja rutina, kvaliteten odnos z vzgojiteljico, separacijska tesnoba, različni občutki ob zaključku porodniške … Seveda pa bo veliko prostora na voljo tudi za individualna vprašanja.