KLEPETEK

 • Moderira: Aleksandra Klopčič, zakonska in družinska terapevtka
 • Termin: vsak torek in četrtek ob 10:30
 • Cena: vključena v ceno vstopnice

Klepetki se vračajo! 

Neformalna, a vodena srečanja bodo potekala ob torkih in četrtkih ob 10.30 na vrtu  Male ulice.  Od vstopa v materinstvo do prve otrokove trme, nežnega odstavljanja in priprav na skupne družinske počitnice ... vsako temo bomo osvetlili iz vseh vidikov, izmenjali izkušnje, se opolnomočili in mogoče stkali nova prijateljstva. 

KLEPETKE moderira Aleksandra Klopčič, zakonska in družinska terapevtka, ki se ukvarja predvsem z individualnimi in partnerskimi terapijami na temo starševstva in partnerskega odnosa. Deluje tudi kot svetovalka za dojenje in je avtorica knjige Dojenje po prvem letu.

Otroci so na KLEPETku dobrodošli! 

Posebno opozorilo: Klepetki se bodo do nadaljnega izvajali na vrtu Male ulice. Za vse udeleženke veljajo enaka priporočila kot za goste gostinskih teras; umivanje in razkuževanje rok, higiena kašlja in medsebojna razdalja najmanj 1,5 m. 

Vsi termini

 • 29. september torek 11:00
 • 06. oktober torek 11:00

  KAKO VEM, DA SEM (DOVOLJ) DOBRA MAMA

  Večna tema materinstva. Odpira se predvsem takrat, ko s strani okolice poslušamo, da bi nekaj, kar v srcu čutimo, da je prav, morale delati drugače. Pogosto pa tudi takrat, ko materinstvo pred nas postavlja izzive, za katere še ne vemo, ali smo jim kos. Kdaj torej vemo, da smo dovolj dobre mame in kako ohranjati notranjo svobodo, da lahko delamo tako, kot je prav za nas in našega otroka? Na srečo razvojna psihologija ponuja kar nekaj indicev, ki si jih bomo ogledale ta petek.

 • 13. oktober torek 11:00
 • 20. oktober torek 11:00

  OTROŠKA TRMA IN UČINKOVITO POSTAVLJANJE MEJA

  Ponavadi se že prvo leto začnejo naši otroci vesti na načine, ki jih definitivno nismo pričakovali: jokavost, trma, cviljenje, ljubosumnost … Zakaj do tega pride in kako postopati? Razmišljale bomo, kako ob uveljavljanju starševske avtoritete ohraniti kakovostni stik z otrokom, izvedele pa boste tudi, kakšne razvojne funkcije ima trma.

 • 27. oktober torek 11:00

  RAZVOJ OTROKOVIH MOŽGANOV V PRVEM LETU

  Dojenčkovi možgani gredo v prvem letu skozi tako intenziven razvoj, kot nikoli več v življenju. Obenem pa niso samo skrivnostna črna skrinjica, v kateri se odvijajo nenavadne spremembe, ampak so socialni organ in s tem v prvi vrsti odvisni od odnosov, v katerih živijo. Tokrat bomo klepetale, s katerimi preprostimi in čisto vsakdanjimi, a hkrati tudi znanstveno utemeljenimi, načeli lahko starši pripomoremo k čim bolj optimalnemu razvoju možganov naših otrok.