KLEPETek

 • Moderira: Aleksandra Klopčič, zakonska in družinska terapevtka
 • Termin: vsak petek ob 10:30 (razen, ko je Baby Signs)
 • Cena: vključena v ceno vstopnice

Gre za neformalna, a vodena srečanja ob petkih v Mali ulici, ki jih moderira zakonska in družinska terapevtka Aleksandra Klopčič. Od vstopa v materinstvo do prve otrokove trme, nežnega odstavljanja in priprav na skupne družinske počitnice ... vsako temo bomo osvetlili iz vseh vidikov, izmenjali izkušnje, se opolnomočili in mogoče stkali nova prijateljstva. 

Klepetamo vsak petek ob 10:30 v kavarni Male ulice, razen ko je na programu delavnica znakovnega jezika za dojenčke Baby Signs.

KLEPETke moderira Aleksandra Klopčič, zakonska in družinska terapevtka, ki se ukvarja predvsem z individualnimi in partnerskimi terapijami na temo starševstva in partnerskega odnosa. Deluje tudi kot svetovalka za dojenje in je avtorica knjige Dojenje po prvem letu.

Otroci so na KLEPETku dobrodošli! 

 

Vsi termini

 • 19. julij petek 10:30

  Otroška trma – vodnik za preživetje

  Slej kot prej se začnejo naši otroci vesti na načine, na katere starši nismo pripravljeni. Najpogosteje so to trma, ljubosumje in jokavost – ja, že v prvem letu! Tokrat se bomo posvetile razmišljanju, kako postopati, da ob uveljaljanju starševske avtoritete še vseeno ohranimo kakovostni stik z otrokom. Prav tako pa boste izvedele, kakšne funkcije ima trma pri razvoju človeške osebnosti.

 • 26. julij petek 10:30

  Kaj otrok dobi od očeta in kaj od mame 

  Čeprav je prvo leto za otrokovo preživetje sicer res bolj pomembna mama, je tudi vloga očeta neprecenljiva že zdaj. Vsak od staršev na svoj način obogati otrokov svet in s tem pripomore k zdravemu razvoju osebnosti. Ta petek klepetamo o pomenu različnih pristopov k vzgoji ter kateri se dopolnjujejo in kateri se izničujejo, pa tudi o načinih, kako v družino in med partnerja vnesti več harmonije.

 • 02. avgust petek 10:30

  Najina družina v primežu generacij

  Pravijo, da cela vas vzgaja otroka. In vendar so babice, dedki, strici in tete lahko včasih res blagoslov, včasih pa tudi v breme. Ključno vprašanje je, kako ohraniti tople odnose in ob tem vzpostaviti ustrezne razmejitve, da lahko nova družinica resnično zaživi po svoje. Tokrat o vsem tem, pa tudi o načinih, kako ukrotiti divjo taščo ☺

 • 09. avgust petek 10:30

  Vzgojne dileme

  Želite svojega otroka vzgajati sočutno, permisivno, avtoritativno, po metodi montessori ali pa morda še kako drugače? Potrošniška družba nam je dala res ogromno izbire ☺ Starši, ki želijo svojemu otroku nuditi optimalen razvoj, ob tem pa ne želijo biti niti preveč trdi in hkrati tudi ne preveč razpuščeni, se ob tem upravičeno počutijo izgubljene. Ravno zato bomo tokrat klepetale o individualnem razvijanju starševstva in lastnega odnosa z otrokom.

 • 23. avgust petek 10:30

  Uvajanje v vrtec – priprava za starše  

  Na prvem od dveh srečanj, namenjenih uvajanju v vrtec, bomo spregovorile o izzivih, ki jih uvajanje v vrtec odpira za starše. Nekateri starši se sprašujejo, kako bodo prenesli otroški jok in protest, spet drugi pa imajo drugačne, morda samo logistične izzive, ki jih morajo še dodelati. Spregovorile bomo o vsem od načrtovanju logistike samega uvajanja pa vse do načinov, kako z vzgojiteljicami vzpostaviti takšne odnose, ki bodo v korist našemu otroku.

 • 30. avgust petek 10:30

  Uspešno uvajanje otroka v vrtec

  Drugo srečanje na temo uvajanja v vrtec bo posvečeno raziskovanju načinov, kako lahko starši otroku olajšamo vstop v vrtec. Od prvega obiska pa do mirnega bivanja v vrtcu, gre otrok skozi različne faze izgrajevanja stika z vzgojiteljicami. Izvedele boste, na kakšne načine lahko otroku ta prehod olajšamo in kaj vse je pomembno, da pri tem upoštevamo.