KLEPETEK

 • Moderira: Aleksandra Klopčič, zakonska in družinska terapevtka
 • Termin: vsak petek ob 10.30
 • Cena: brezplačno

Klepetki 

Od vstopa v materinstvo do prve otrokove trme, nežnega odstavljanja in priprav na skupne družinske počitnice ... vsako temo bomo osvetlili z različnih perspektiv, izmenjali izkušnje, se opolnomočili in mogoče stkali nova prijateljstva. 

KLEPETKE moderira Aleksandra Klopčič, zakonska in družinska terapevtka, ki se ukvarja predvsem z individualnimi in partnerskimi terapijami na temo starševstva in partnerskega odnosa. Deluje tudi kot svetovalka za dojenje in je avtorica knjige Dojenje po prvem letu.

Otroci so na KLEPETku dobrodošli! 

 

Vsi termini

 • 24. marec petek 10:30

  Kdo sem, ko nisem mama?

  Ob petkih se na Mali ulici najpogosteje pogovarjamo o naših otrocih in materinstvu. Tokrat bo drugače. Pogovor bo tekel v smeri razmišljanja, kaj vse se še skriva v nas, ko ne razmišljamo o otrocih in starševstvu. Kot pravi znameniti rek, je dobra mama tista, ki poskrbi, da je dobro, zato bomo danes raziskovale vse tiste kotičke sebe, ki jih skrb za druge zasenči.

 • 31. marec petek 10:30

  Negovanje materinske intuicije

  Nihče ne pozna otroka tako kot mama, ki si dovoli začutiti materinski instinkt. Po eni strani gre za čisto fiziološko povezanost mater z njihovimi otroki, po drugi strani pa je tudi moč odnosa med mamo in otrokom tista, ki poskrbi, da mame nekatere stvari v povezavi z našimi otroki enostavno vemo. Tokrat bomo govorile o tem, zakaj družba zanika pomen intuicije in kako krepiti stik s sabo, da bomo lažje začutile svoje notranje instinkte.

 • 14. april petek 10:30

  Kaj sta dojenček in otrok pri določeni starosti že zmožna razumeti?

  Na tokratnem Klepetku si bomo izposodile dognanja nevroznanstvenikov in preučile, kdaj je otrok dejansko zmožen določeno stvar razumeti. Preučile bomo, ali so naša pričakovanja glede vedenja dojenčkov realna in iz kje sploh prihajajo ideje, kakšna bi dojenček in otrok morala biti.

 • 21. april petek 10:30

  Starševske napake – zakaj jih počnemo in kako si jih odpustiti?

  Najboljši starši na svetu so ponavadi tisti, ki otrok nimajo :). Realna izkušnja starševstva pa je pogosto ta, da se soočamo z mnogimi izzivi in stiskami, ob katerih se hitro vprašamo, ali sploh delamo prav. Starševstvo je po svoje veščina, ki se jo je treba naučiti in največ se naučimo v praksi, kjer se učimo prek napak. Tokrat se bomo poglobile razmišljanju, zakaj nas na določenih področjih »zmanjka« in kako učinkovito razrešiti napake, za katere sumimo, da so se nam zgodile.