KLEPETek

 • Moderira: Aleksandra Klopčič, zakonska in družinska terapevtka
 • Termin: vsak petek ob 10:30 (razen, ko je Baby Signs)
 • Cena: vključena v ceno vstopnice

Gre za neformalna, a vodena srečanja ob petkih v Mali ulici, ki jih moderira zakonska in družinska terapevtka Aleksandra Klopčič. Od vstopa v materinstvo do prve otrokove trme, nežnega odstavljanja in priprav na skupne družinske počitnice ... vsako temo bomo osvetlili iz vseh vidikov, izmenjali izkušnje, se opolnomočili in mogoče stkali nova prijateljstva. 

Klepetamo vsak petek ob 10:30 v kavarni Male ulice, razen ko je na programu delavnica znakovnega jezika za dojenčke Baby Signs.

KLEPETke moderira Aleksandra Klopčič, zakonska in družinska terapevtka, ki se ukvarja predvsem z individualnimi in partnerskimi terapijami na temo starševstva in partnerskega odnosa. Deluje tudi kot svetovalka za dojenje in je avtorica knjige Dojenje po prvem letu.

Otroci so na KLEPETku dobrodošli! 

 

Vsi termini

 • 29. marec petek 10:30

  Izkušnja poroda in vstop v materinstvo

  Porod je ena najintenzivnejših izkušenj za vsako žensko in je hkrati tudi popotnica za materinstvo. Veliko izzivov, ki jih mame doživljamo ob svojih dojenčkih, je lahko tesno povezanih prav z izkušnjo, ki jo je za sabo pustil porod. Klepetale bomo o izzivih, ki nam jih odpira materinstvo in načinih, kako razrešiti izzive, ki jih je za sabo pustila porodna izkušnja.

 • 12. april petek 10:30

  Prvo leto in že prva trma – vodnik za preživetje

  Zdi se skorajda neverjetno. Naš nežen sonček kar naenkrat začne trmariti in se vesti na načine, na katere nismo bile pripravljene, predvsem pa ne že tako zgodaj. Kaj zdaj? Ta petek bomo klepetale o izvoru dojenčkove trme, zakaj do nje pride in – morda najpomembnejše – kako postopati, da bomo z otrokom še vseeno ohranile povezanost in harmonijo, a nam ob tem njegova trma ne bo zrasla čez glavo.

 • 19. april petek 10:30

  Najine družine in midva – odnos s širšo družino po rojstvu otroka

  Babice, dedki, tašče, naše mame, sestre, svakinje … Včasih nam pridejo zelo prav, včasih pa bi rade mir pred njimi. Izziv mnogih na novo nastalih družin je, kako ustvariti razmejenost s širšo družino, ne da bi ob tem zanetili ogenj v sorodniških strehah. Prav tako pa se veliko staršev sprašuje, kako širše sorodstvo aktivirati na način, da se bodo oni počutili uporabne, mi pa bomo od njihove pomoči tudi dejansko razbremenjeni in ne samo še dodatno utrujeni. O dilemah, kako vnesti mir v napete odnose, klepetamo v petek.

 • 26. april petek 10:30

  Odstavljanje od dojenja – nežne metode in naravni procesi

  Kako dolgo naj se otrok doji? To vprašanje postaja proti koncu porodniške vedno glasnejše. Po malem že zato, ker bi si končno želele doživeti kakšno prespano noč, seveda pa tudi zato, ker se počasi bliža vrnitev na delo, mnoge mame pa si zelo želijo, da bi se odstavljanje zgodilo s čim manj joka. Klepetale o trajanju dojenja, odstavljanju, uvajanju v varstvo in vsem, kar sodi zraven.