Moj porod

  • Kdaj: vsak torek ob 10.00
  • Prijava: aleksandra.klopcic@malaulica.si
  • Cena paketa Moj porod: 80 €

Rojstvo otroka je izkušnja, ki v trenutku postane neizbrisljiv del naše življenjske zgodbe. Ne glede na to, ali se je porod odvil točno tako, kot smo si želele, ali pa je bila izkušnja težja, kot smo pričakovale, izkušnja je kakršna je in ostane z nami. Porod je nemogoče pozabiti, saj vsakega otroka rodimo samo enkrat in je vsak porod posebna izkušnja, ki se je ženske pogosto spominjajo vse življenje.

Skupina za predelovanje porodne izkušnje je namenjena vsem ženskam, ki si želijo poseben čas in prostor, namenjen pogovoru o njihovem porodu. Potekala bo pod vodstvom Aleksandre Klopčič, zakonske in družinske terapevtke, ki se že več let ukvarja s psihoterapijo mater na porodniškem dopustu in je številnim ženskam pomagala pri predelovanju porodne izkušnje in na poti priprave na porod po predhodnem travmatičnem porodu.

Na srečanjih bomo vzpostavile varno in zaupno okolje, v katerem bomo lahko delile svoje porodne zgodbe, se o njih pogovarjale in jih pod strokovnim vodstvom analizirale. Poiskale bomo tiste manjkajoče elemente, ki so še potrebni, da lahko porodno zgodbo dokončno predelamo in pustimo za seboj. Prav tako se bomo pogovarjale o načinih, na katere je porodna izkušnja zaznamovala naš odnos s partnerjem in otrokom. Po potrebi bomo v skupino povabile tudi strokovnjaka, s katerim bomo lahko poiskale še zadnje odgovore na vprašanja, ki po porodu ostajajo. V kolikor boste želele, bomo govorile tudi o pripravah na vnovično nosečnost in porod.

Čeprav ne moremo spremeniti zgodbe, ki se je zgodila, lahko s pomočjo terapevtskega procesa vplivamo na odnos, ki ga imamo do izkušnje poroda in na posledice, ki jih ta pušča za seboj.

Skupina bo zaprtega tipa, zato so obvezne prijave na aleksandra.klopcic@malaulica.si.

Srečanja skupine so omejena na 5 udeleženk. Cena programa znaša 80 €.