Masaža za dojenčke

  • Cena paketa (4 srečanja): 90 €
  • Izvajalka: Mojca Kurent, višja med. sestra
  • Prijave: ines.zagoranski@malaulica.si

Vabljeni na tečaj masaže dojenčka, kjer se bomo na štirih srečanjih naučili zmasirati dojenčka. Sklop 30 prijemov bomo spoznavali postopoma in se naučili, zakaj koristijo. Redna masaža pozitivno vpliva na optimalen razvoj dojenčka, na uravnoteženost njegovega živčnega sistema in presnovo. Z redno masažo velikokrat izginejo težave z dojenjem in s spanjem. Dojenčki so bolj mirni in zadovoljni. Mamica postaja bolj čuteča in pogumna v svoji vlogi, saj se telesnim stikom in komunikacijo preko masažnih prijemov vzpostavljata in poglabljata povezanost in občutek varnosti. Masaža v Mali ulici je primerna od 8. tedna starosti dalje. 

Pomembno! O pozitivnih učinkih masaže govorimo, ko je le ta vsakodnevna, redna, kar pomeni, da jo mamica izvaja dvakrat dnevno.

Mamice, s seboj prinesite več tetra plenic in nepremočljivo podlogo za dojenčka, zase pa kratke hlače ali pajkice.

MOJCA KURENT, višja medicinska sestra, diplomirani organizator dela in se že poldrugo desetletje ukvarja z različnimi masažnimi tehnikami in s svetovanjem na področju zdravega načina življenja. Pomagala je že velikemu številu mladih mamic, da so lažje in polno zaživele svojo vlogo ter sprejele svoje dojenčke odprtih in ljubečih rok. Je prva, ki je v Slovenijo prinesla znanje o masaži dojenčkov in mamice navdušila, da z intenzivnim dotikom svojim dojenčkom vmasirajo v telo ljubezen, občutek varnosti, miru in sprejetosti. Ob obiskih na domu izvaja tudi klasično medicinsko masažo, refleksno masažo stopal, Bownovo terapijo, poporodne tretmaje, svetuje ob težavah z dojenjem in uvajanju goste hrane, še posebno pri alergijah. Masira tudi nosečnice in jih pripravlja na porod. Je doula in spremlja nosečnico ob porodu ter ji nudi čustveno oporo.

Najbolj jo je pritegnila masaža dojenčkov, ki je ena izmed najlepših komunikacij z dojenčkom in se ji posveča z vsem srcem. Njeni tečaji potekajo v malih skupinah ali pa na domu, kjer uči mamico, kako vzpostaviti ljubečo povezanost z dojenčkom. Svetuje tudi mamicam z večjimi otroci, pri težavah s spanjem in hiperaktivnostjo. Je soavtorica knjige Mini joga in masaža za dojenčke, ki je izšla pri Mladinski knjigi v maju 2015.