Masaža za dojenčke

  • Cena paketa (4 srečanja): 60 €
  • Vaditeljica: Mojca Kurent, višja med. sestra
  • Prijave: info@malaulica.si

Vabljeni na tečaj masaže dojenčka, kjer se bomo na štirih srečanjih naučili zmasirati dojenčka. Sklop 30 prijemov bomo spoznavali postopoma in se naučili, zakaj koristijo. Tako bo postalo druženje mamice z dojenčkom še bolj navdihujoče, srečno in obojestransko koristno, saj mamica ob masaži postaja še bolj čuteča, ljubeča in pogumna v dajanju ljubezni. Z redno masažo mamica omili krče in prebavne težave, dojenčka giblje, pospešuje njegov krvni obtok, njegovo celotno presnovo, vpliva tudi na zdrav razvoj kože, muskulature in sklepov. Masira dvakrat dnevno Materini mirni prijemi otroka sprostijo. Njegov živčni sistem postane uravnovešen in dihanje se poglobi. Spanje se uredi in težave z izraščanjem zobkov se umirijo. Stranski učinki vsakodnevne masaže niso samo sproščenost otroka in optimalen razvoj, mamici so podarjene tudi mirne noči. Redno masirani dojenčki so bolj gibčni, dobro napredujejo, zadovoljni in zato manj jokavi in nemirni, lažje zaspijo in se več smejijo. Velikokrat se zgodi, da po uvedbi masaže izginejo težave z dojenjem, omilijo se krči in nemir pri dojenčku, ker sta oba z mamico začutila sproščenost in povezanost. Druženje postane pravi užitek, kjer ni več prostora za skrbi in negotovost.

Pomembno! O pozitivnih učinkih masaže govorimo, ko je le ta vsakodnevna, redna, kar pomeni, da jo mamica izvaja dvakrat dnevno.

Mamice, s seboj prinesite več tetra plenic in nepremočljivo podlogo za dojenčka, zase pa kratke hlače ali pajkice.

MOJCA KURENT, višja medicinska sestra, diplomirani organizator dela in se že poldrugo desetletje ukvarja z različnimi masažnimi tehnikami in s svetovanjem na področju zdravega načina življenja. Pomagala je že velikemu številu mladih mamic, da so lažje in polno zaživele svojo vlogo ter sprejele svoje dojenčke odprtih in ljubečih rok. Je prva, ki je v Slovenijo prinesla znanje o masaži dojenčkov in mamice navdušila, da z intenzivnim dotikom svojim dojenčkom vmasirajo v telo ljubezen, občutek varnosti, miru in sprejetosti. Ob obiskih na domu izvaja tudi klasično medicinsko masažo, refleksno masažo stopal, bownovo terapijo, poporodne tretmaje, svetuje ob težavah z dojenjem in uvajanju goste hrane, še posebno pri alergijah. Masira tudi nosečnice in jih pripravlja na porod. Je doula in spremlja nosečnico ob porodu in ji nudi čustveno oporo.

Najbolj jo je pritegnila masaža dojenčkov, ki je ena izmed najlepših komunikacij z dojenčkom in se ji posveča z vsem srcem. Njeni tečaji potekajo v malih skupinah ali pa na domu, kjer uči mamico, kako vzpostaviti ljubečo povezanost z dojenčkom. Svetuje tudi mamicam z večjimi otroci, pri težavah s spanjem in hiperaktivnostjo. Je soavtorica knjige Mini joga in masaža za dojenčke, ki je izšla pri Mladinski knjigi v maju 2015.