Koledar

Rezervacij ne sprejemamo. Vstop v Malo ulico je možen do zapolnitve kapacitet. Za razumevanje se zahvaljujemo.

  • 01 december nedelja

    ČOKOLADNO DARILO

    Na tokratni delavnici bo zadišalo po čokoladi. Vendar je žal ne bomo dali v usta. Izdelali bomo unikatno čokoladno darilo za svojo prijateljico, mamico ali koga, ki nam je posebej pri srcu. Poleg darila bomo priložili unikatno posvetilo. Vas mika, kaj bomo izdelali? Naj zaenkrat ostane še skrivnost.

     

    enostavno in zabavno2

     

    15:30 3+

    Ustvarjalnica

    ROKAVIČKA

    Rokavička – ukrajinska basen, ki se odvija v temačnem in mrzlem gozdu, a nosi toplo in svetlo sporočilo o pomenu solidarnosti in prijateljstva. Besedilo in ilustracije H. Stupice, prežete s čarobnostjo, napletejo zgodbo o izgubljeni rokavički, v katero se naselijo gozdni prebivalci, vse dokler v njej ne postane zelo tesno, nato … Konca zgodbe ne izdamo, se bomo pa po njem, tudi sami lotili prepletanja, zapletanja, pretikanja in gozdnim živalim ustvarili tople, pisane pletenine.

    Na prvi decembrski dan, 1.12., bomo v Mali ulici ob 18.00 prižgali lučke, ki bodo osvetlile našo pravljično hišo. Ogrela pa nas bosta dišeč čaj in dobra volja. Vabljeni!

    02 december ponedeljek
    09:30

    Pedokinetika

    10:30

    Pedokinetika

    11:30

    Pedokinetika

    16:30 3+

    Pravljica

    03 december torek
    10:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    16:30 3+

    Pravljica

    17:00 3+

    GIBALNICA

    04 december sreda
    10:15 1-4

    Fun Little Gym

    16:30 3+

    Pravljica

    06 december petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    KAJ LAHKO OD DOJENČKA IN OTROKA PRI DOLOČENI STAROSTI PRIČAKUJEM?

    Na tokratnem Klepetku si bomo izposodile dognanja nevroznanstvenikov in preučile, kdaj je otrok dejansko zmožen določeno stvar razumeti. Razmislile bomo, ali so naša pričakovanja glede vedenja dojenčkov realna in od kod prihajajo ideje, kakšen bi dojenček in otrok morala biti.

    16:30 3+

    Pravljica

    ROŽNI PARK

    V pravljici Virginija Volk mala Vanesa svoji potrti sestri naslika rožni park. Mračno voljo preženejo ljubezen, veliko domišljije in park, kjer so bombonasti cvetovi, drevesa kot lizike in grm kot slon. Tudi mi bomo skupaj naslikali svoj zimsko obarvan rožni vrt. Kaj vse se skriva v njem? Slikali bomo s čudno prečudnimi čopiči, ki puščajo nenavadne sledi.

    07 december sobota

    PRENOVIMO TRG!

    Ali ste kdaj razmišljali o bližnjem mestnem trgu in njegovi podobi? Bi si želeli, da je v njemu več klopi, dreves, ali pa bi morda dodali pitnik za vodo? Na delavnici se bomo skozi maketo ozrli v podoba trga v mestu in ga z našimi domislicami poskusili preoblikovati ter mu podati novo podobo.

    15:30 3+

    Mojster Luka

    16:45 3+

    Radovednice

    STEKLEN LAMPIJON

     Ob dolgemu temnemu večeru si bomo izdelali svoj lampijon iz steklenega kozarca in dekorativnega papirnatega serveta. S svečko nas bo pospremil vse do našega doma.

    08 december nedelja
    15:30 3+

    Ustvarjalnica

    NOVOLETNI OBESKI

    Leseni okraski, posuti z bleščicami, predstavljajo vsestransko božično dekoracijo. Tokrat se bomo poigrali z lesenimi palčkami ter ustvarili novoletne obeske. Okrasitev božičnega drevesca pri vas doma in v Mali ulici bo tako še bolj zabavna, saj bo vsak prispeval svoj novoletni okrasek.

    09 december ponedeljek
    09:30

    Pedokinetika

    10:30

    Pedokinetika

    16:30 3+

    Pravljica

    10 december torek
    10:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    16:30 3+

    Pravljica

    17:00 3+

    GIBALNICA

    11 december sreda
    10:15 1-4

    Fun Little Gym

    11:15 1-4

    Fun Little Gym

    16:30 3+

    Pravljica

    13 december petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    ČUSTVEN RAZVOJ DOJENČKA

    Ob petkih v Mali ulici veliko govorimo o čustvih, tokrat pa se jim bomo še bolj poglobljeno posvetile. Pogledale bomo, ob kateri starosti v dojenčku vzniknejo določena čustva in kako ta obdobja prepoznati. Seveda pa ne bo manjkalo tudi klepeta o tem, kako določene čustvene vozlje, ki jih pri sebi prepoznavamo, ob otroku predelati.

    16:30 3+

    Pravljica

    PRAZNIČNA POJEDINA

    Praznični december nas bo navdihnil tudi v našem kiparskem ustvarjanju. Ker ta mesec zaznamujejo tudi raznorazne sladke dobrote, bomo te upodobili v vseh barvah in raznovrstnih materialih. Oblikovali bomo praznični pladenj, obložen s tortami in torticami, kolački, lizikami, pa tudi sladoledno kupo če hočete!

    14 december sobota
    11:30 3+

    Origami

    16:45 3+

    Radovednice

    ZIMA, ZIMA BELA

    Kaj vse srečamo pozimi? Bele snežinke, sani, snežake, vile, kape in rokavice… Ujeli bomo belo zimo v kozarec za vlaganje in jo za vedno ovekovečili.

    15 december nedelja
    10:30 2+

    Svetovni zajtrki

    ŠPANIJA

    15:30 3+

    Ustvarjalnica

    ROKAVIČKA (Ukrajinska ljudska pravljica)

    Ali veš, da je topla volnena rokavička lahko tudi domek za premražene gozdne živali v hladni in zasneženi zimi? Kdo so živali, ki so v izgubljeni rokavički našle toplo zavetje?  Na delavnici bomo okrasili svojo rokavičko, izrezano iz tršega barvnega papirja.

    16 december ponedeljek
    10:30

    Pedokinetika

    11:30

    Pedokinetika

    16:30 3+

    Pravljica

    17 december torek
    10:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    16:30 3+

    Pravljica

    17:00 3+

    GIBALNICA

    18 december sreda
    16:30 3+

    Pravljica

    20 december petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    PREDPRAZNIČNI KLEPETEK

    Tokratni Klepetek bo odet v praznične barve. Rdeča (pa malo tudi zlata in srebrna) nit pogovora bo, kaj je pravi pomen praznikov za družino ter kaj imajo od praznikov dojenčki in otroci. Skupaj pa bomo razmislile tudi, kako izbrati tisto pravo darilce za naše otroke, da ohranimo čarobnost, a vseeno tudi ne zapademo v norost decembrskih nakupov.

    16:30 3+

    Pravljica

    TJA, KJER SO ZVERINE DOMA

    Vsi smo kdaj pa kdaj zverinsko razpoloženi - ko smo zaspani, jezni ali pa le pri volji za razgrajanje. S pomočjo pravljice Maurica Sendaka bomo odpluli daleč proč, tja kjer so zverine doma. Tam bodo zverine zverinsko zarjovele, zaškripale s svojimi strašnimi zobmi, zavrtele svoje strašne oči in pokazale svoje strašne kremplje! Zverine bodo tokrat prišle na plano v papirnati izvedbi in Mala ulica se bo spremenila v Mali zverinjak. Naj se rompompom začne!

    21 december sobota
    11:30

    Plesne igre

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    PRAZNIČNA USTVARJALNICA - OGNJEMET NAD MESTOM

    Kaj, ko bi ustvarili svoje mesto,in nad mestom pričarali ognjemet? Mesto bi zasijalo tako kot zasije na novoletni večer..

     Vabimo vas na ustvarjalnico, na kateri bomo z otroki iz časopisnega papirja izrezali in oblikovali svoje mesto. Da bo mesto zares zasijalo, bomo iz tulcev odtisnili čarobne barve ognjemeta.

    22 december nedelja

    ČAROBNE SMREČICE

    Na praznični ustvarjalnici bomo s Simonom in Matejo izdelovali čisto prave smreke in smrečice, ki prinašajo veselje in čarobnost v naš dom ter so spoštljive do narave.

    15:30 3+

    Ustvarjalnica

    OKRASKI IZ SLANEGA TESTA

    Danes bomo skupaj pripravili slano testo in se naučili, kako naredimo svoje unikatne okraske iz le treh sestavin.  Okraske bomo nato lahko po želji tudi pobarvali, jim nadeli vrvice in pripravljeni bodo, da jih otroci zvečer obesijo na drevesca. 

    23 december ponedeljek
    16:30 3+

    Pravljica

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    PRAZNIČNA USTVARJALNICA - SNEŽNE KROGLE

    S prvimi snežnimi kroglami so v Franciji želeli vrniti spomin na lepo doživljanje trenutka, ko so na novo zgradili Eifflov stolp. Nasledile so steklene uteži za papir. Zbiratelji se z njimi vedno znova vračajo v pravljični svet lepih spominov. Vabljeni na ustvarjalnico, kjer si bo vsak izdelal papirnato snežno kroglo s svojo pravljično pokrajino. Podarite jo lahko svojim najbližjim za novoletno darilo.

    24 december torek
    10:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    14:30 3+

    Pravljica

    26 december četrtek
    11:00 3+

    Ustvarjalnica

    BABICA ZIMA (Ruska pravljica)

    Prisluhnili bomo ruski ljudski pravljici, kjer Babica Zima premraženim gozdnim živalim, ki trkajo na njena vrata, priskrbi toplejše kožuhe. Na delavnici bomo na večji kartonski površini ustvarili pravo zimsko idilo.

    16:30 3+

    Pravljica

    27 december petek
    08:00 1. - 4. razred

    Novoletne počitnice

    16:30 3+

    Pravljica

    ZIMSKA POKRAJINA

    Kako na papirju ponarediti mehkobo snega? Kaj pa piš vetra ali hrapavost smrekovega lubja? S preprosto grafično tehniko bomo  tipali, lepili, barvali in tiskali ter upodobili zimsko dogajanje z različnimi teksturami raznoraznih materialov.

    28 december sobota
    10:30 2+

    Sladki prstki

    BOŽIČNI VAFLJI

    Naši sladki prstki bodo izdelali sladkega Božička. Njegova kapa bo jagodna, brada bananina, oči borovničeve, obraz pa bo bržkone sladek in okusen.

    16:45 3+

    Radovednice

    NOVOLETNE ČESTITKE

     Spodobi se, da ob koncu starega leta izdelamo super pop up čestitko in jo namenimo svojemu najdražjemu. Vanjo lahko napišemo svoje želje ob prihajajočemu novemu letu.

    29 december nedelja
    15:30 3+

    Ustvarjalnica

    NOVOLETNE VOŠČILNICE

    Ker je december mesec obdarovanj in je pred nami le še nekaj dni do prihoda dedka Mraza, bomo ustvarjali novoletne čestitke. Vanje bomo zapisali nekaj misli o iztekajočem letu, prostor pa bomo namenili tudi želji, ki jo bo - upajmo - izpolnil zadnji dobri mož tega meseca. 

     

    30 december ponedeljek
    08:00 1. - 4. razred

    Novoletne počitnice

    16:30 3+

    Pravljica

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    SNEŽINKE (Anja Štefan)

     »Tretji ne posluša, v žep lovi snežinke, rad bi si najlepšo spravil v spominke.« Pesem pripoveduje o treh škratkih, ki stopajo po snegu in iščejo svojo pot domov. Te zanima ali so jo našli? Pridi in prisluhni pesmi Snežinke. Na ustvarjalnici bomo v rokah vihteli škarjice in iz snežno belega papirja izrezali snežinke.

    31 december torek
    08:00 1. - 4. razred

    Novoletne počitnice

  • 17 julij sobota

    MORSKE POŠASTI

     Z Matejo in Simonom se bomo potopili v pravljične morske globine in ustvarjali tako strašne kot tudi strašno prijazne morske pošasti, ki bodo nato zaplavale v morskem gledališču.

    morske posasti4

  • 11 marec petek