Koledar

 • 01 december nedelja

  ČOKOLADNO DARILO

  Na tokratni delavnici bo zadišalo po čokoladi. Vendar je žal ne bomo dali v usta. Izdelali bomo unikatno čokoladno darilo za svojo prijateljico, mamico ali koga, ki nam je posebej pri srcu. Poleg darila bomo priložili unikatno posvetilo. Vas mika, kaj bomo izdelali? Naj zaenkrat ostane še skrivnost.

   

  enostavno in zabavno2

   

  ROKAVIČKA

  Rokavička – ukrajinska basen, ki se odvija v temačnem in mrzlem gozdu, a nosi toplo in svetlo sporočilo o pomenu solidarnosti in prijateljstva. Besedilo in ilustracije H. Stupice, prežete s čarobnostjo, napletejo zgodbo o izgubljeni rokavički, v katero se naselijo gozdni prebivalci, vse dokler v njej ne postane zelo tesno, nato … Konca zgodbe ne izdamo, se bomo pa po njem, tudi sami lotili prepletanja, zapletanja, pretikanja in gozdnim živalim ustvarili tople, pisane pletenine.

  Na prvi decembrski dan, 1.12., bomo v Mali ulici ob 18.00 prižgali lučke, ki bodo osvetlile našo pravljično hišo. Ogrela pa nas bosta dišeč čaj in dobra volja. Vabljeni!

  02 december ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  03 december torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  17:00 3+

  Gibalnica

  04 december sreda
  10:15 1-4

  Fun Little Gym

  06 december petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  KAJ LAHKO OD DOJENČKA IN OTROKA PRI DOLOČENI STAROSTI PRIČAKUJEM?

  Na tokratnem Klepetku si bomo izposodile dognanja nevroznanstvenikov in preučile, kdaj je otrok dejansko zmožen določeno stvar razumeti. Razmislile bomo, ali so naša pričakovanja glede vedenja dojenčkov realna in od kod prihajajo ideje, kakšen bi dojenček in otrok morala biti.

  ROŽNI PARK

  V pravljici Virginija Volk mala Vanesa svoji potrti sestri naslika rožni park. Mračno voljo preženejo ljubezen, veliko domišljije in park, kjer so bombonasti cvetovi, drevesa kot lizike in grm kot slon. Tudi mi bomo skupaj naslikali svoj zimsko obarvan rožni vrt. Kaj vse se skriva v njem? Slikali bomo s čudno prečudnimi čopiči, ki puščajo nenavadne sledi.

  07 december sobota
  15:30 3+

  Mojster Luka

  STEKLEN LAMPIJON

   Ob dolgemu temnemu večeru si bomo izdelali svoj lampijon iz steklenega kozarca in dekorativnega papirnatega serveta. S svečko nas bo pospremil vse do našega doma.

  08 december nedelja

  NOVOLETNI OBESKI

  Leseni okraski, posuti z bleščicami, predstavljajo vsestransko božično dekoracijo. Tokrat se bomo poigrali z lesenimi palčkami ter ustvarili novoletne obeske. Okrasitev božičnega drevesca pri vas doma in v Mali ulici bo tako še bolj zabavna, saj bo vsak prispeval svoj novoletni okrasek.

  09 december ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  10 december torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  17:00 3+

  Gibalnica

  11 december sreda
  10:15 1-4

  Fun Little Gym

  11:15 1-4

  Fun Little Gym

  13 december petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  ČUSTVEN RAZVOJ DOJENČKA

  Ob petkih v Mali ulici veliko govorimo o čustvih, tokrat pa se jim bomo še bolj poglobljeno posvetile. Pogledale bomo, ob kateri starosti v dojenčku vzniknejo določena čustva in kako ta obdobja prepoznati. Seveda pa ne bo manjkalo tudi klepeta o tem, kako določene čustvene vozlje, ki jih pri sebi prepoznavamo, ob otroku predelati.

  PRAZNIČNA POJEDINA

  Praznični december nas bo navdihnil tudi v našem kiparskem ustvarjanju. Ker ta mesec zaznamujejo tudi raznorazne sladke dobrote, bomo te upodobili v vseh barvah in raznovrstnih materialih. Oblikovali bomo praznični pladenj, obložen s tortami in torticami, kolački, lizikami, pa tudi sladoledno kupo če hočete!

  14 december sobota
  11:30 3+

  Origami

  ZIMA, ZIMA BELA

  Kaj vse srečamo pozimi? Bele snežinke, sani, snežake, vile, kape in rokavice… Ujeli bomo belo zimo v kozarec za vlaganje in jo za vedno ovekovečili.

  15 december nedelja

  ROKAVIČKA (Ukrajinska ljudska pravljica)

  Ali veš, da je topla volnena rokavička lahko tudi domek za premražene gozdne živali v hladni in zasneženi zimi? Kdo so živali, ki so v izgubljeni rokavički našle toplo zavetje?  Na delavnici bomo okrasili svojo rokavičko, izrezano iz tršega barvnega papirja.

  16 december ponedeljek
  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  17 december torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  17:00 3+

  Gibalnica

  18 december sreda
  20 december petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  PREDPRAZNIČNI KLEPETEK

  Tokratni Klepetek bo odet v praznične barve. Rdeča (pa malo tudi zlata in srebrna) nit pogovora bo, kaj je pravi pomen praznikov za družino ter kaj imajo od praznikov dojenčki in otroci. Skupaj pa bomo razmislile tudi, kako izbrati tisto pravo darilce za naše otroke, da ohranimo čarobnost, a vseeno tudi ne zapademo v norost decembrskih nakupov.

  TJA, KJER SO ZVERINE DOMA

  Vsi smo kdaj pa kdaj zverinsko razpoloženi - ko smo zaspani, jezni ali pa le pri volji za razgrajanje. S pomočjo pravljice Maurica Sendaka bomo odpluli daleč proč, tja kjer so zverine doma. Tam bodo zverine zverinsko zarjovele, zaškripale s svojimi strašnimi zobmi, zavrtele svoje strašne oči in pokazale svoje strašne kremplje! Zverine bodo tokrat prišle na plano v papirnati izvedbi in Mala ulica se bo spremenila v Mali zverinjak. Naj se rompompom začne!

  21 december sobota

  PRAZNIČNA USTVARJALNICA - OGNJEMET NAD MESTOM

  Kaj, ko bi ustvarili svoje mesto,in nad mestom pričarali ognjemet? Mesto bi zasijalo tako kot zasije na novoletni večer..

   Vabimo vas na ustvarjalnico, na kateri bomo z otroki iz časopisnega papirja izrezali in oblikovali svoje mesto. Da bo mesto zares zasijalo, bomo iz tulcev odtisnili čarobne barve ognjemeta.

  22 december nedelja

  ČAROBNE SMREČICE

  Na praznični ustvarjalnici bomo s Simonom in Matejo izdelovali čisto prave smreke in smrečice, ki prinašajo veselje in čarobnost v naš dom ter so spoštljive do narave.

  OKRASKI IZ SLANEGA TESTA

  Danes bomo skupaj pripravili slano testo in se naučili, kako naredimo svoje unikatne okraske iz le treh sestavin.  Okraske bomo nato lahko po želji tudi pobarvali, jim nadeli vrvice in pripravljeni bodo, da jih otroci zvečer obesijo na drevesca. 

  23 december ponedeljek

  PRAZNIČNA USTVARJALNICA - SNEŽNE KROGLE

  S prvimi snežnimi kroglami so v Franciji želeli vrniti spomin na lepo doživljanje trenutka, ko so na novo zgradili Eifflov stolp. Nasledile so steklene uteži za papir. Zbiratelji se z njimi vedno znova vračajo v pravljični svet lepih spominov. Vabljeni na ustvarjalnico, kjer si bo vsak izdelal papirnato snežno kroglo s svojo pravljično pokrajino. Podarite jo lahko svojim najbližjim za novoletno darilo.

  24 december torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  25 december sreda
  26 december četrtek

  BABICA ZIMA (Ruska pravljica)

  Prisluhnili bomo ruski ljudski pravljici, kjer Babica Zima premraženim gozdnim živalim, ki trkajo na njena vrata, priskrbi toplejše kožuhe. Na delavnici bomo na večji kartonski površini ustvarili pravo zimsko idilo.

  27 december petek
  08:00 1. - 4. razred

  Novoletne počitnice

  ZIMSKA POKRAJINA

  Kako na papirju ponarediti mehkobo snega? Kaj pa piš vetra ali hrapavost smrekovega lubja? S preprosto grafično tehniko bomo  tipali, lepili, barvali in tiskali ter upodobili zimsko dogajanje z različnimi teksturami raznoraznih materialov.

  28 december sobota
  10:30 2+

  Sladki prstki

  BOŽIČNI VAFLJI

  Naši sladki prstki bodo izdelali sladkega Božička. Njegova kapa bo jagodna, brada bananina, oči borovničeve, obraz pa bo bržkone sladek in okusen.

  NOVOLETNE ČESTITKE

   Spodobi se, da ob koncu starega leta izdelamo super pop up čestitko in jo namenimo svojemu najdražjemu. Vanjo lahko napišemo svoje želje ob prihajajočemu novemu letu.

  29 december nedelja

  NOVOLETNE VOŠČILNICE

  Ker je december mesec obdarovanj in je pred nami le še nekaj dni do prihoda dedka Mraza, bomo ustvarjali novoletne čestitke. Vanje bomo zapisali nekaj misli o iztekajočem letu, prostor pa bomo namenili tudi želji, ki jo bo - upajmo - izpolnil zadnji dobri mož tega meseca. 

   

  30 december ponedeljek
  08:00 1. - 4. razred

  Novoletne počitnice

  SNEŽINKE (Anja Štefan)

   »Tretji ne posluša, v žep lovi snežinke, rad bi si najlepšo spravil v spominke.« Pesem pripoveduje o treh škratkih, ki stopajo po snegu in iščejo svojo pot domov. Te zanima ali so jo našli? Pridi in prisluhni pesmi Snežinke. Na ustvarjalnici bomo v rokah vihteli škarjice in iz snežno belega papirja izrezali snežinke.

  31 december torek
  08:00 1. - 4. razred

  Novoletne počitnice

 • 22 junij ponedeljek