Koledar

 • 02 november sobota
  11:30 4+

  Gibalnica

  16:00 3+

  Kuhamo z Borisom

  JESENSKA JUHICA

  Zavihali si bomo rokave, si nadeli predpasnike in se lotili lupljenja, rezanja, sekljanja ter razkoščičevanja. Iz sezonske jesenske zelenjave si bomo pripravili okusno in zdravo juho. 

   

  03 november nedelja

  VRTNI POLŽ

  Polž se pozimi zarije v rahlo prst, kjer razširi prostor in zapre vhod s prstjo in listjem. Šele spomladi izleže okoli 50 jajčec, iz katerih se izležejo mali polži, ki imajo že svoje hišice in so takoj samostojni. Vabljeni na ustvarjalnico, kjer si bo vsak naredil svojega vrtnega polža in vam tako ne bo potrebno čakati do pomladi.

  04 november ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  AVTOPORTRET

  Kako doživljamo sami sebe? Kako se vidimo v lastnih očeh? S pogledom v ogledalo in ščepcem domišljije bomo raziskovali poti samoupodobitve in svoje obraze prelili na papir.

  05 november torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  17:00 4+

  Gibalnica

  06 november sreda
  10:15 1-4

  Fun Little Gym

  11:15 1-4

  Fun Little Gym

  GOZDNE ŽIVALI - GLODAVCI

  Spoznali bomo različne gozdne plodove ter ostale naravne materiale. Razmislili bomo, katere živali se prehranjujejo z jesenskimi gozdnimi plodovi ter si najljubšo žival tudi sami izdelali.

   

  08 november petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  NAJINA DRUŽINA V PRIMEŽU GENERACIJ

  Bi po praznikih, preživetih s širšo družino, potrebovale kak dan dodatnega dopusta? Niste edine! Tokrat klepetamo o večnih vprašanjih, zakaj nam je ob najbližjih včasih najtežje in kaj je tisto, kar nas ob njih najbolj spravi na obrate. Pogovor bo tekel o medgeneracijskih prenosih čustvenih blokad in kako jih razvozlati, da našim otrokom kasneje ne bo tako težko biti ob nas.

  ORIGAMI - ZASPAN KUŽA

  Origami je posebna tehnika prepogibanja papirja, ki izvira iz Japonske. Tokrat bomo skupaj prepogibali papir in nastali bodo zaspani kužki. Otroci si bodo sami izbrali barvo papirja in svoje kužka odnesli domov ter z njim okrasili svojo sobo.

  09 november sobota

  NAPRSTNE LUTKE

  S pomočjo barvnega filca bomo izdelali svoje male naprstne lutke. Z dovolj spretnosti lahko naredimo družinico in se z njimi igramo prstne igre.

  10 november nedelja

  KOLAŽ IZ GEOMETRIJSKIH LIKOV

  Krog, trikotnik, kvadrat in pravokotnik – prepustili se bomo domišljiji in ustvarili sliko iz raznobarvnih geometrijskih likov

   

  11 november ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  ILUSTRACIJA

  Skupaj bomo prebrali pravljico. Kaj smo slišali in čutili ob branju? Kako izgledajo pravljični junaki in njihove prigode? Kako jih opišejo črte in barve? Je bila zgodba zabavna, strašljiva, žalostna ali razburljiva? Besede se bodo spremenile v risbe in junaki bodo zaživeli drugačna življenja vsak na svojem papirju.

  GOZDNE ŽIVALI - ŽUŽELKE

  Raziskovali bomo gozdna tla. Ogledali si bomo različne vrste listja ter razmislili, katere živali se z njimi prehranjujejo. Iz listja in gozdnega materiala bomo izdelali pisane žuželke.

   

   

  12 november torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  13 november sreda
  10:15 1-4

  Fun Little Gym

  11:15 1-4

  Fun Little Gym

  15 november petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  KAJ STA DOJENČEK IN OTROK PRI DOLOČENI STAROSTI ŽE ZMOŽNA RAZUMETI?

  Na tokratnem Klepetku si bomo izposodile dognanja nevroznanstvenikov in preučile, kdaj je otrok dejansko zmožen določeno stvar razumeti. Prečutile bomo, ali so naša pričakovanja glede vedenja dojenčkov realna in iz kje sploh prihajajo ideje, kakšen bi dojenček in otrok morala biti.

  DING DONG

  Ding dong, kdo zvoni? V zgodbi Jane Bauer se pred vrati pojavi izbirčna princesa, prestrašeni vitez, vesoljček in prenajeden povodni mož …, nič ni tako kot bi pričakovali. Kdo pa bo pozvonil na vrata našega gledališča? Izmislili si bomo nepričakovane goste, izdelali preproste lutke in z njimi odigrali hudomušne zgodbe.

   

  16 november sobota
  10:30 3+

  Origami

  HIŠICA IZ ŠKATLE

   Iz škatle za čevlje bomo izdelali svojo pravljično hišo. Imela bo okna, vrata in celo zavese. Le kdo bo živel v njej?

  17 november nedelja
  10:30 2+

  Sladki prstki

  JESENSKI ČOKOLADNI PUDING

  Naše brbončice bomo tokrat razveselili s čokoladnim pudingom. Ampak ne navadnim, temveč posebnim. Zaupam vam, da ga ne bomo skuhali. Kako ga bomo pripravili naj ostane skrivnost do naše ustvarjalnice. Pudingu bosta družbo delala kakijeva krema in smetana.

  PUNČKE IZ KUHLE

  Ste že kdaj izdelali čisto pravo lutko iz kuhalnice? Včasih so se s takimi igrale prav vaše babice in dedki. Iz lesene "kuhle" bomo izdelali punčke in fantke, s katerimi se bodo otroci lahko igrali tudi doma. 

  18 november ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  19 november torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  17:00 4+

  Gibalnica

  20 november sreda
  10:15 1-4

  Fun Little Gym

  22 november petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  ŽENSTVENOST IN MATERINSTVO

  Ženska ima mnogo vlog: partnerica, mama, hčerka, sestra, teta, zaposlena, … In vendar v želji, da bi dobro opravljale naloge, ki jih s seboj prinesejo vse te identitete, najhitreje pozabimo na tisto vlogo, ki se skriva pod vsemi drugimi – biti ženska. Ta petek razmišljamo o tem, kaj ženstvenost pomeni nam osebno, kaj nam pomeni za odnos z otrokom in partnerjem ter kako jo razvijati ob zahtevah vseh drugih nalog, ki jih vsakodnevno srečujemo.

  MINI BANJO

  Banjo, tudi bendžo je afriško strunsko glasbilo iz družine brenkal kitarskega tipa. Ali veste, koliko strun ima? Vabljeni na delavnico, kjer si bo vsak lahko izdelal svoj mini banjo.

  23 november sobota

  TOPLI COPATI

  Iz filca bomo izdelali copate, ki nas bodo greli v prihajajočih zimskih dneh. Copate bomo tudi okrasili.  24 november nedelja

  PRAZNIČNI JEDILNIK

  Pred vrati je praznični mesec – december – mesec praznovanj in obdarovanj. Pomenili se bomo o hrani, ki  je takrat na našem jedilniku. Je kaj drugačna? Je boljša ali slabša? Z nekaj domišljije in ščepcem ustvarjalnosti si bomo pričarali svoj praznično obarvan krožnik!

  25 november ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  26 november torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  17:00 4+

  Gibalnica

  27 november sreda
  28 november četrtek

  ABSTRAKTNI MOBILE

  Različne odpadne materiale bomo preluknjali, pobarvali, zvezali, razrezali in polepili. Reciklirali jih bomo v zanimive skulpture, ki bodo lebdele, letele, visele in se vrtele. Bo to obraz, žival ali jabolko? Mogoče nič stvarnega? Pogovarjali se bomo o pojmu abstraktne umetnine in zakaj se včasih na vprašanje "kaj je to?" ne da odgovoriti.

  29 november petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  VZGOJA OTROK - MED AVTORITATIVNIM, PERMISIVNIM IN MOJIM NOTRANJIM OBČUTKOM

  Družba nam ponuja mnogo načinov, kako naj vzgajamo svoje otroke. Tokrat bomo ugotavljale, zakaj zagovorniki uporabe sile nikoli ne zmorejo ustvariti avtentične starševske avtoritete in zakaj je permisivni način vzgajanja v resnici strašno krivičen do otrok. Brez receptov, ki ponujajo instantne rešitve, pa nam v resnici ostane samo eno: vzgoja iz srca.

   

  ŠTAMPILJKE

  Ustvarjanje s štampiljkami je vedno zabavno. Z raznoraznimi motivi, ki krasijo naše štampiljke, bomo ustvarjali vsak svojo sliko, ki bo lahko služila tudi kot predloga za pripovedovanje zgodb.

  30 november sobota

  USTVARJALNICA Z GLINO

   Sproščeno sobotno ustvarjanje nas bo popeljalo v svet keramike, kjer se bodo otroci srečali z osnovnimi tehnikami oblikovanja gline. Z gnetenjem, dodajanjem ali odvzemanjem gline si bo vsak udeleženec izdelal unikatno posodico ali skodelico.

   

  loncarska delavnica1

  15:00 3+

  Kuhamo z Borisom

  ZELENJAVNI OBLOŽENI KRUHKI

  Na delavnici bomo izdelovali obložene kruhke. Pripravili bomo namaz iz smetane z začimbami. Poleg namaza bomo pripravili svežo, na hitro okisano zelenjavo. Kruhke bomo obložili in jih pojedli. 

  SENČNO GLEDALIŠČE

  Dnevi so kratki in ravno pravšnji za senčne igre. S pomočjo škatle in luči bomo izdelali preprosto senčno gledališče. Nato bomo oblikovali svojo lutko in se igrali senčno gledališče.

 • 22 junij ponedeljek