Nananije umetnije

Otroci bodo z Nano spoznavali različna področja likovne umetnosti – risanje, slikanje, grafiko, kiparstvo, arhitekturo ... Ustvarjanje bomo navdihnili z branjem pravljic, poslušanjem glasbe, pogovorom in spoznavanjem tujih kultur. Z otroki bomo razvijali domišljijo in spretnosti ter na vsaki ustvarjalnici skupaj ali posamezno ustvarili takšno ali drugačno umetnino.

Vsi termini

 • 24. januar petek 17:00
 • 31. januar petek 17:00
 • 07. februar petek 17:00

  KOLAŽNI RELIEF

  Zaplavali bomo skozi kup papirjev, niti in kosov blaga mavričnih barv in mnogovrstnih tekstur ter iz njega izbrskali najbolj zanimive koščke. Kljubovalno bomo zavrnili pravilne reze škarij in se v ustvarjanju barvitih reliefov polotili sproščujočega in zabavnega trganja, lepljenja in slojenja.

 • 14. februar petek 17:00

  IZGUBLJENI COPATKI

  Copatki, ki jih je Muca Copatarica odnesla nerednim otrokom, so že lično zakrpani in očiščeni. Bodo otroci našli svoje copatke v kopici barv in vzorcev? Z uporabo alternativnih grafičnih tehnik bomo v spektru barv in tekstur upodobili copatke, Muco ter gozd skozi katerega so se sprehodili otroci na lovu za svojimi izginulimi obuvali.

 • 21. februar petek 17:00

  GLINENA ZGODBA

  Mehkoba in elastičnost surove gline nas povabita, da z mečkanjem, valjanjem, gnetenjem in dodajanjem razgibamo domišljijo in svoje prstke. Osredotočili se bomo na sam proces ročnega modeliranja in kepi gline vdahnili različna življenja in osebnosti.