Sladki prstki

Malo ulico bomo skupaj z otroki s ščepcem sladkega spremenili v Sladko ulico. Otroci bodo urili svoje prste z mešanjem, gnetenjem, valjanjem, oblikovanjem in drugimi slaščičarskimi spretnostmi. V ščepcu sladkega bomo odkrivali alternativne načine sladkanja. Namesto sladkorja bomo uporabili sladke sadeže, med, suho sadje in druga sladila. Najboljše in najslajše - sladkanje pa bomo vedno pustili za konec delavnice.

Vsi termini

  • 25. april sobota 10:30

    SADNA NABODALA S ČOKOLADNIM PRELIVOM

    April velja za deževni mesec. Sivino aprilskega deževja lahko med drugim preženemo s pestro barvno paleto raznolikih sadežev. Zato za aprilsko ustvarjalnico pripravljamo sadno poslastico. Sladki prstki se bodo tokrat urili v fini motoriki, saj bomo sadje natikali na paličice. Zmešali bomo še domač čokoladni preliv, ki bo naša sadna nabodalca obogatil. Mnjam, kako bo to dobro.

  • 30. maj sobota 10:30

    SLADOLEDNO RAZVAJANJE

    Sladoled po deset, kdor ga kupi se veseli, kdor domačega naredi pa od veselja ponori. Približuje se poletje, vročina in preganjanje le te s sladolednim razvajanjem. Odprli bomo sezono domačega sladoleda. Zmešali bomo sadni sladoled, naredili čokoladni preliv, oboje združili in sladoledne skledice z užitkom izpraznili.