Koledar

 • 01 januar sreda
  02 januar četrtek
  16:30

  Pravljica

  03 januar petek
  16:30

  Pravljica

  USTVARJANJE Z GLINO

  Kaj vse se da ustvariti iz kupčka gline? Grad, torto ali tigra? Mali kiparji bodo z gnetenjem, valjanjem, mečkanjem in lepljenjem gradili nove svetove, upodobaljajoč podobe iz svoje domišljije. Morda jih bo navdihnila tudi zabavna pravljica. Z nastalimi kipci bomo nato sestavili majhno skupinsko glineno instalacijo.

  04 januar sobota
  11:30 3+

  Kuhamo z Borisom

  GRISINI

  Zgnetli in razvaljali bomo testo. Iz testa bomo oblikovali grisine in jih posuli z različnimi semeni. Svoje grisine bomo tudi pohrustali.

  15:30 3+

  Mojster Luka

  ZAZNAMEK ZA KNJIGO

  Začetek novega leta je namenjen izdelovanju zaznamka za knjigo, ki jo bomo prebrali v prihajajočem letu.  Vabljeni k navdihujočemu ustvarjanju.

  05 januar nedelja

  ČOKOLATINČKI

  Tokratna delavnica bo zadišala po čokoladi. Z otroki bomo zavihali rokave in izdelali osnovo za čisto pravo čokolado. Sestavine bodo zdravju prijazne. Za še večjo zabavo bomo uporabili silikonske modelčke, ki nam bodo v pomoč pri ustvarjanju prelepih čokoladic. Vabljeni!

  15:30 3+

  Ustvarjalnica

  ZA SREČO

  Bibi in Gustiju ni prav nič dolgčas. S polnim cekarjem se odpravita na pot. Pri mlaki pa Gustiju spodrsne in po ledu se usuje najmehkejša in najčistejša sreča.

  Tudi mi si bomo zadali podobno nalogo in pripravili lesketajočemu snegu podobno slano testo ter oblikovali simbole sreče.

  STARKA ZIMA

  Starka Zima pripravlja mrzle, zasnežene, z ledom prekrite zimske dni. Dela je vsako leto veliko, zato poišče pomoč. Prvi se zglasi krojač Gruden, nato za delo poprime zidar Prosinec, zatem je na vrsti slikar Svečan in na koncu se javi še brezbrižni Sušec. A s Suščevim  delom starka Zima ni več zadovoljna ... Takrat  v deželo pokuka pomlad.

   Poljska pravljica in njena hudomušna, zabavna in duhovita lutkovna uprizoritev otrokom pričara ostrino in lepoto zimskega letnega  časa in prikaže koledarski potek leta.

   Predstava traja 30 minut.

  Primerna je za otroke od 3. leta naprej.

   

  AVTOR: Lucyna Krzemienicka

  REŽIJA IN IGRA: Brigita Leban

  LIKOVNA PODOBA IN LUTKE: Petra Prosen

   

        

                             starka zima2

  06 januar ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  16:30

  Pravljica

  07 januar torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  16:30

  Pravljica

  17:00 2+

  Gibalnica

  08 januar sreda
  10:30 1-4

  Fun Little Gym

  16:30

  Pravljica

  GOZDNI OKVIR

  Iz različnega gozdnega materiala bomo ustvarili zelo poseben okvir. V okvir bodo lahko otroci doma vstavili svojo najljubšo sliko ali fotografijo.

  10 januar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  IZKUŠNJA ROJSTVA IN MOJE MATERINSTVO

  Porod je ena najintenzivnejših izkušenj za žensko, ki je hkrati tudi popotnica v materinstvo. Veliko izzivov, ki jih mame doživljamo ob svojih dojenčkih, je lahko tesno povezanih prav z izkušnjo, ki jo je za sabo pustil porod. Tokrat klepetamo o izzivih, ki nam jih je odprl vstop v materinstvo.

  16:30

  Pravljica

  MONOTIPIJA

  Čas je za packanje! Monotipija je grafična tehnika, pri kateri nastane en sam, neponovljiv odtis. Otroci bodo svobodno naslikali svoj motiv, ki se bo zatem z odtisom pretvoril v povsem novo umetnijo. Pogovarjali se bomo o mešanju barv in problemu motiva.

  11 januar sobota
  10:30 2+

  Gibalnica

  11:15 3+

  Ustvarjalnica

  MESTO V OBLAKIH

  Zazrli se bomo v nebo in se podali med oblake. Njihovi belini in sivini bomo pridali pisane barve domišljije; na izmikajočih oblačnih oblikah bomo naslikali mesto.

  PRAVLJIČNA KNJIGA

  Izdelali bomo knjigo, v katero bomo lahko spravili svojega pravljičnega junaka. To bo igralna 3D knjiga, v katero bomo vstopili skozi vrata. 

  12 januar nedelja

  HRIB

  Bi si želeli postati velikan in v roki držati celoten hrib? Na delavnici bomo spoznali, kako v prostoru narišemo hrib. Nato bomo izdelali maketo svojega hriba in nanj posadili drevesa različnih velikosti in oblik. Tako bomo postali velikani in si ustvarili hribovito krajino po svojih željah. 

  malo mesto

  15:30 3+

  Ustvarjalnica

  PINGVINI RAJAJO

  Pingvini so vodne, neleteče ptice, ki živijo izključno na južni polobli. So izvrstni plavalci in potapljači, ki lahko dosežejo globino do 20m. Vabljeni na ustvarjalnico, na kateri bomo izdelali svojega pingvina in uprizorili eno izmed treh različnih tehnik plavanja pingvinov. 

  JURI MURI

   

  Juri Muri v Afriki je simpatična otroška lutkovna predstava o tegobah vseh tistih malčkov, ki bi se radi izognili umivanju. V rime postavljeno zgodbo Toneta Pavčka smo oživeli  s  slikovitimi lutkami in razigrano glasbo,  ki nas popelje naravnost v Afriko, kakopak!

  Predstava traja 30 minut in je primerna je za otroke  od 3. leta naprej.

   

  Režija: Renata Kalemba

  Igra: Brigita Leban, Renata Kalemba

  Likovna podoba in lutke: Primož Seliškar

  Glasba: Katarina Šetinc, Andrej Žibert

  juri muri

   

   

  13 januar ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  16:30

  Pravljica

  PAZI, KAČA!

  Ste vedeli, da imamo v Sloveniji le 3 vrste strupenih kač? Pogovorili se bomo o njihovih značilnostih ter ustvarili svojo kačo. Vabljeni na poučno in zabavno ustvarjalnico.

  14 januar torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  16:30

  Pravljica

  17:00 2+

  Gibalnica

  16 januar četrtek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  16:30

  Pravljica

  17 januar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  ZAKAJ MI GRE MOJ OTROK VČASIH NA ŽIVCE IN KAKO LAHKO POMAGAM NJEMU IN SEBI?

  Čeprav je to stisko včasih težko priznati, je mater, katerim gredo njihovi otroci včasih dobesedno na živce, veliko. Tokrat bomo skupaj govorile o tem, zakaj do tega sploh pride ter kako lahko pomagamo sebi in našemu otroku, da bo v naši družini manj slabe volje.

  16:30

  Pravljica

  RISARSKA ZMEŠNJAVA

  Na tokratnih Nananijah bomo raziskovali različna risala. Kaj izžarevajo, v čem se razlikujejo med sabo in kako delujejo v kombinaciji z drugimi? Ustvarjali in opazovali bomo različne debelosti linij ter nasičenost barv. Kako se počutimo ob določeni barvi? Čas je za svobodno risanje in pravi ustvarjalni nered!

  18 januar sobota

  ŠIVILJA IN ŠKARJICE

  sivilja

  10:30 3+

  Ustvarjalnica

  PAJKOVA MREŽA - PLETENJE Z NITJO

  Kdo med živalmi bi lahko pomagal šivilji pri izdelavi čudovitih oblek? Pajek je zagotovo mojster niti, saj za svojo mrežo proizvede in spretno preplete tudi 30 m dolgo nit. Medtem ko pajki pletejo za lov na plen, bomo mi v svoje pisane mreže lovili misli in spomine.

  11:30

  Plesne igre

  17:00 3+

  Origami

  19 januar nedelja
  10:30 2+

  Svetovni zajtrki

  KITAJSKA IN AMERIKA

  15:30 3+

  Ustvarjalnica

  RISANJE Z NITJO

  Ko šivilja ne šiva, je umetnica. Tudi tu ne more brez barvitega sukanca, ki namesto čopiča in svinčnika riše oblike po papirju. Tudi mi bomo s pomočjo pisanih niti risali malo drugače in ustvarjali razgibane linijske umetnine.

  ŠIVILJA IN ŠKARJICE

   

  Na nekem gradu živi pridna šivilja Bogdanka in dela za nečimrno grofico.  Bogdanki družbo dela le majhen ptiček, ki ji nekoč podari škarjice, ki kar same režejo in krojijo, če le uporabiš prave besede. Ko grofica zagleda čudežne škarjice, si jih nasilno prisvoji in Bogdanko spodi z gradu. Toda ali grofica pozna prave besede?

  Produkcija: Gledališče Lalanit

   sivilja in skarje

   

   

   

  20 januar ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  16:30

  Pravljica

  MINI HOKEJ

  V Mali ulici bomo imeli mini hokej dvorano. Izdelali si bomo svoj pak in ga pobarvali. Naše hokej igrišče bo postalo prostor za zabavno in družabno igro!

  21 januar torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  10:30 Za starše

  Baby signs

  16:30

  Pravljica

  17:00 Za mamice

  Delavnica za nosečnice

  17:00 2+

  Gibalnica

  Vabljeni na današnjo gibalnico, na kateri bomo z nitjo spletli pajkovo mrežo. Pod njo se bomo plazili in čez njo skakali. Spremenili se bomo v iznajdljive muhe, da nas pajek ne ulovi. 

  22 januar sreda
  10:30 1-4

  Fun Little Gym

  16:30

  Pravljica

  24 januar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  OTROŠKA TRMA IN UČINKOVITO POSTAVLJANJE MEJA

  Ponavadi se že prvo leto začnejo naši otroci vesti na načine, ki jih definitivno nismo pričakovali: jokavost, trma, cviljenje, ljubosumnost … Zakaj do tega pride in kako postopati? Razmišljale bomo, kako ob uveljavljanju starševske avtoritete ohraniti kakovostni stik z otrokom, izvedele pa boste tudi, kakšne razvojne funkcije ima trma.

  16:30

  Pravljica

  HODEČE MASKE

  Kartonastim ploščam bomo s pomočjo lepila, škarij in risal vdahnili dušo. Preobrazili se bomo v čudežna bitja iz naše domišljije. Kakšne izraze nosijo njihovi obrazi? 

  25 januar sobota
  10:30 2+

  Sladki prstki

  SLADICA V KOZARCU

  Sladico si bomo tokrat pripravili kar v kozarcu. Kozarec bomo po plasteh napolnili z dobrotami – z datlji, lešniki, bananami, smetano, piškoti in še kaj se bo našlo. Ne bo manjkalo rezanja, mešanja, še najmanj pa sladkanja.

  PACKASTE POŠASTI

  V barvnih packah, ki jih bomo naslikali z zaprtimi očmi s pomočjo čopiča, bomo nato opazili pošast. Dodali ji bomo oči, roke in noge, ter se z njo spoprijateljili. 

  26 januar nedelja

  MAČJE DRSALIŠČE

  Vsaka mačka kdaj obišče tudi Mačje drsališče! Na ustvarjalni delavnici bomo z Matejo in Simonom izdelovali mačke Murije, muce Mace in druge knjižne mačje junake, jim obuli drsalke in se podali na čisto pravo Mačje drsališče

  TI IN JAZ

   

   Je interaktivna predstava za najmlajše otroke, ki iz nasprotij in podobnosti ustvarja humoren svet absurdnih situacij. Iz verige duhovitih transformacij, ki se zgodijo s pomočjo pralnega stroja, nastane nov, igriv in humoren svet sester dvojčic. Pralni stroj nepredvidljivo spreminja stvari: obleke postanejo bitja, vsakdanji predmeti dobivajo nove pomene; sestri dvojčici pa vselej iz njih ustvarita razburljive, smešne in prijetne dogodke.

  Čas trajanja: 35 minut, Priporočljiva najnjižja starost otrok: 1,5 let +

  ti in jaz

   

   

   

  27 januar ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  16:30

  Pravljica

  PAJKI

  Skupaj bomo razmišljali o razlikah med pajki in žuželkami. V Mali ulici bomo spletli velikansko mrežo ter vanjo poskušali ujeti kakšno žuželko. Pridite in se z nami spremenite v majhne pajke!

  MAKETA TRAVNIKA - ROŽE

  Velikansko maketo travnika že imamo. Danes bomo na našo maketo posadili rože. Iz različnih naravnih materialov bomo ustvarili veliko raznolikih rož ter jih umestili na maketo. Naš travnik bo zacvetel!

  28 januar torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  10:30 Za starše

  Baby signs

  16:30

  Pravljica

  17:00 2+

  Gibalnica

  29 januar sreda
  10:30 1-4

  Fun Little Gym

  16:30

  Pravljica

  31 januar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  MITI MATERINSTVA IN MOJA REALNA IZKUŠNJA

  Biti sodobna mama je lahko velik izziv predvsem zaradi pričakovanj okolice. Te predstave nam pogosto servirajo množični mediji, nemalokrat pa tudi drugi družinski člani ali pa si z nedosegljivimi ideali postrežemo kar same. Pot lastne preobrazbe, ki jo ustvarja materinstvo, pa ima čisto svojo logiko. Tokrat se bomo pogovarjale, kam nas je ta pot pripeljala in kaj vse smo se na njej naučile.

  16:30

  Pravljica

  SKUPINSKA UMETNINA

  Potovali bomo skozi proces ustvarjanja kipa. Kaj želimo upodobiti, zakaj in kako? Preizkušali bomo različne tehnike in preizkušali različne materiale ter skupaj ustvarili kiparsko delo, ki bo rezultat naših idej in navdihov.