Koledar

Rezervacij ne sprejemamo. Vstop v Malo ulico je možen do zapolnitve kapacitet. Za razumevanje se zahvaljujemo.

  • 01 februar sobota

    POMEN KAKOVOSTNE KULTURNO-UMETNOSTNE VZGOJE ZA RAZVOJ OTROKA

     

    bobri fotka2

    PLASTNICA, NA PLASTNICA, HRIB

    Na delavnici bomo spoznavali hribovite krajine, ki jih bomo oblikovali po svojih željah. Sprva bomo spoznali kaj so to plastnice in kako si z njihovo pomočjo predstavljamo višino ter oblikovanost zemeljskega površja. Nato bomo iz različnih plastnic začeli oblikovati makete hribovite krajine, ki bodo segale v nebo. Z barvo bodo nato te krajine dobile gozdove, reke in polja ter vse ostale krajinske prvine, ki se bodo zbudile v naši domišljiji.

    16:45 3+

    Radovednice

    SLIKA TRGANKA

    S pomočjo barvnih, natrganih in pisanih koščkov krep papirja, bomo izdelali pravcato sliko. Še pred tem pa si bomo zamislili svojo priljubljeno pokrajino. Zavihali bomo rokave in se spoprijateljili z lepljenjem.

    02 februar nedelja
    15:00 3+

    Ustvarjalnica

    MUCA

    Ker je februar v Mali ulici mesec Muce Copatarice, bomo na današnji ustvarjalnici naredili mucko. Ta nas bo lahko spremljala doma in pazila, da bodo naši copatki vedno pospravljeni na pravem mestu!

    03 februar ponedeljek
    09:30

    Pedokinetika

    10:30

    Pedokinetika

    16:30 3+

    Pravljica

    04 februar torek
    11:30 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    16:30 3+

    Pravljica

    17:00 3+

    GIBALNICA

    05 februar sreda
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    16:30 3+

    Pravljica

    07 februar petek
    16:30 3+

    Pravljica

    IZGUBLJENI COPATKI

    Copatki, ki jih je Muca Copatarica odnesla nerednim otrokom, so že lično zakrpani in očiščeni. Bodo otroci našli svoje copatke v kopici barv in vzorcev? Z uporabo alternativnih grafičnih tehnik bomo v spektru barv in tekstur upodobili copatke, Muco ter gozd skozi katerega so se sprehodili otroci na lovu za svojimi izginulimi obuvali.

    08 februar sobota
    10:30 3+

    Kuhamo z Borisom

    PREŠERNOVE TABLICE

    Na Prešernov dan bomo, kot se za tak dan spodobi, uporabili fige. Suhe fige bomo razrezali, dodali oreščke ter med. Oblikovali bomo paličice, ter jih spekli. Otroci se bodo s svojimi paličicami tudi posladkali. 

    16:45 3+

    Radovednice

    KNJIŽNO KAZALO MUCE COPATARICE

    Izdelali bomo prav posebno knjižno kazalo v obliki Muce Copatarice, s katerim bomo lahko označili prebrano stran v naši knjigi. Z Muco pa se bomo lahko tudi poigrali, kaj malega spravili v njen predpasnik, ali pa ji razkazali našo domačo knjižnico.

    09 februar nedelja
    15:30 3+

    Ustvarjalnica

    PRAVLJIČNO LETO: PREPLETANJE

     Združili bomo moči in ustvarjali skupaj. V prostoru bomo napeli dolge vrvi in mednje prepletli različne trakove. Če bomo vztrajali dovolj dolgo, bo nastala velika prepletena stena, ki bo tvorila prijeten skrit kotiček za igro.

    10 februar ponedeljek
    09:30

    Pedokinetika

    10:30

    Pedokinetika

    16:30 3+

    Pravljica

    11 februar torek
    11:30 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    16:30 3+

    Pravljica

    17:00 3+

    GIBALNICA

    12 februar sreda
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    16:30 3+

    Pravljica

    14 februar petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    IGRA Z DOJENČKOM GLEDE NA TEMPERAMENT

    Se da z dojenčkom sploh igrati? Včasih se zdi, da je zaradi manjše pozornosti in omejenih telesnih zmožnosti to skorajda nemogoče. V resnici pa dojenčki v igri zelo uživajo in jim razvojno gledano ta nudi tudi veliko dražljajev. Spregovorile bomo o tem, kako prepoznati otrokov temperament in razvojno fazo ter kako glede na to izbrati primerno igro z dojenčkom.

    16:30 3+

    Pravljica

    KOLAŽNI RELIEF

    Zaplavali bomo skozi kup papirjev, niti in kosov blaga mavričnih barv in mnogovrstnih tekstur ter iz njega izbrskali najbolj zanimive koščke. Kljubovalno bomo zavrnili pravilne reze škarij in se v ustvarjanju barvitih reliefov polotili sproščujočega in zabavnega trganja, lepljenja in slojenja.

    15 februar sobota
    16:45 3+

    Radovednice

    LOVILEC SANJ

    Z malo spretnosti bomo pričarali pravcati lovilec sanj. Uporabili bomo trši okrogel papir, volno, perlice, perje in vse kar je potrebno, da bo lovilec sanj deloval.

    16 februar nedelja
    10:30 3+

    Ustvarjalnica

    PRAVLJIČNO LETO: ŠIVAMO COPATE ZA MUCO

    Sredi gozda stoji bela hišica z rdečo streho. V njej živi čisto posebna muca. Na oknih ima polno rož, na vratih pa napis Muca Copatarica. Ona ve, kam izginejo copati, ki jih otroci ne pospravljajo. Na ustvarjalnici bomo šivali copatke iz filca in pazili, da slučajno kdo ne pride ponje. 

    15:30 3+

    Ustvarjalnica

    PRAVLJIČNO LETO: VEZENJE

     Gobelin je ročno delo, pri katerem na mrežasto platno izvezemo določeno podobo. Mi se bomo lotili tega nekoliko drugače in se bolj kot motivu, posvetili procesu preizkušanja ter igri z linijo in nitjo. Kratka, dolga, prekinjena linija; debela, tanka, puhasta nit ..., vsaka lastnost ponudi možnost drugačnega izraza.

    17 februar ponedeljek
    16:30 3+

    Pravljica

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    MLAKA

    V mislih se bomo podali v mistični podvodni svet mlake ter ga dopolnili z domišljijo. V kaj se bo spremenil majhen paglavec, kako se bo predrugačil navadni trs, kakšne barve bo kamenje, ki prekriva dno... bomo videli!

    18 februar torek
    16:30 3+

    Pravljica

    19 februar sreda
    16:30 3+

    Pravljica

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    KOKOŠJA DRUŽINA

    Z osnovami odtiskovanja nudimo otrokom možnost spoznavanja sveta in pripravljamo podlago za kakovostno delo pri grafiki v naslednjih letih izobraževanja. Na današnji ustvarjalnici si bo vsak lahko ustvaril svojo kokošjo družino z odtisi dlani in prstov na roki. 

    20 februar četrtek
    16:30 3+

    Pravljica

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    ZEBRA

    So zebre črne z belimi progami ali bele s črnimi programi? Zakaj sploh imajo progast vzorec? Iskali bomo hudomušne odgovore na zastavljeno vprašanje. V knjigi Lile Prap poiskali pravega, nato pa našim zebram popestrili dlako s še bolj razgibanim in barvitim zaporedjem.

    21 februar petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    VARNA NAVEZANOST - KAJ JE TO IN ZAKAJ JE POMEMBNA?

    Večina staršev se vsaj tu in tam sprašuje, ali so v svoji vlogi dovolj dobri in kako bi lahko svoje starševstvo še izboljšali. Na tokratnem Klepetku bomo ugotavljale, po čem strokovnjaki presojajo ustreznost starševstva. Naučile se bomo prepoznati različne tipe navezanosti in bomo tudi skušale ugotoviti, v katero skupino spadamo same. Ob tem pa bomo tudi razmislile, kako v sebi začutiti, kaj je tisto, kar od nas naš otrok zares potrebuje.

    16:30 3+

    Pravljica

    GLINENA ZGODBA

    Mehkoba in elastičnost surove gline nas povabita, da z mečkanjem, valjanjem, gnetenjem in dodajanjem razgibamo domišljijo in svoje prstke. Osredotočili se bomo na sam proces ročnega modeliranja in kepi gline vdahnili različna življenja in osebnosti.

    22 februar sobota
    10:00

    PUSTOVANJE

    Vabljeni na pustni ples v maskah, na katerem bomo plesali, rajali in odganjali zimo. Medtem, ko nas bo Mare Čare razveseljeval z baloni, bomo mi z zabavno igro priklicali spomladansko sonce. 

    16:45 3+

    Radovednice

    PUSTNO RAJANJE S PIKO NOGAVIČKO

    Na pustni dan se spodobi, da zarajamo! Z nami bo Pika nogavička, ki se bo igrala in plesala. Otroci lahko pridete že namaskirani, kdor pa ne bo imel maske, si bo Pika že kaj izmislila zanj/zanjo! Vabljeni!

    23 februar nedelja
    10:00

    PUSTOVANJE

    PUSTNA USTVARJALNICA

    Na ustvarjalni delavnici bomo s Simonom in Matejo izdelovali unikatne maske izbranih živali.

    15:30 3+

    Ustvarjalnica

    BARVITO OKRASJE

    Tako mački, kot bojevniku ali kuharici, vsaki maski ali kostumu je moč dodati naglavno okrasje. Po navdihu cvetličnih elementov del Fride Kahlo in barvne študije koncentričnih krogov Kandinskega bomo izdelali barvita, zabavna, drugačna in izstopajoča okrasja, s katerimi bomo popestrili naše maske.

    24 februar ponedeljek
    09:30

    Pedokinetika

    10:30

    Pedokinetika

    16:30 3+

    Pravljica

    25 februar torek
    11:30 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    16:30 3+

    Pravljica

    26 februar sreda
    16:30 3+

    Pravljica

    27 februar četrtek
    10:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    16:30 3+

    Pravljica

    28 februar petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    VZGOJA KOT PREVENTIVA PRED PEDOFILIJO

    Pojav pedofilije je najverjetneje največji strah vsake mame. Eden največjih mitov pa je, da je spolna zloraba nekaj naključnega. Dokazano je namreč, da so pedofili ponavadi bližji družinski prijatelji (ali pa celo člani). Prav tako pa je dokazano, da pedofili svoje žrtve skrbno izbirajo glede na določene karakteristike. Kako vzgojiti otroka tako, da ne bo mogel postati žrtev, bo tokratna tema.

    16:30 3+

    Pravljica

    KOLAŽ

    Je res, kar vidim? Nad mestom valovi morje, mucki rastejo slonja ušesa? Iz kopice fotografij, ilustracij in barvnih papirjev bomo izbrskali najbolj zanimive motive. Z razporejanjem oblik bomo izumili še neodkrite pokrajine, nenavadne stavbe in fantastična bitja in jih povezali v skupno domišljijsko zgodbo.

    29 februar sobota
    10:30 2+

    Sladki prstki

    ČAJANKA IN LETEČE PALAČINKE

    Na pustnem rajanju nas je obiskala Pika Nogavička in nam pustila recept za pripravo odličnih letečih palačink, ki jih sama pripravlja za čajanke v vili Čira Čara. Tudi mi si bomo pripravili čaj in maso za palačinke; te bomo spekli, preobračali v zraku ter okrasili z norčavimi, a sladkimi, motivi.

    16:45 3+

    Radovednice

    PTICA KRALJICA

    Ptica kraljica je pisana s krono na glavi. Njeno perje pa je v obliki naših dlani, zato je vsaka ptica različno velika in prav vsaka je kraljica.

  • 17 julij sobota

    MORSKE POŠASTI

     Z Matejo in Simonom se bomo potopili v pravljične morske globine in ustvarjali tako strašne kot tudi strašno prijazne morske pošasti, ki bodo nato zaplavale v morskem gledališču.

    morske posasti4

  • 11 marec petek