Koledar

Rezervacij ne sprejemamo. Vstop v Malo ulico je možen do zapolnitve kapacitet. Za razumevanje se zahvaljujemo.

  • 27 maj petek
    00:00

    Gozdne poti

    Gozdna pot vas tokrat pelje na Golovec. 

    Razišči pot

    gozdne poti2

    01 junij sreda
    02 junij četrtek
    03 junij petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Skrb zase ob otroku

    Biti mama in razvijati starševstvo je pomembno poslanstvo, ki pride skupaj z otrokom. Vseeno pa ženske nismo samo mame, čeprav čustveni napor porodniške včasih pusti bolj malo manevrskega prostora za še kaj drugega. Tokrat bomo skupaj raziskovale, kako nas je materinstvo zaznamovalo in katere so tiste strasti, ki v nas še tlijo.

    Kup, kupček, kipec

    Mali kiparji bodo tokrat potopili svoje dlani v mehke naravne mase in skozi senzorično igro oblikovali različne domišljijske like in podobe. Te bodo zaživele s pomočjo različnih okrasij iz narave, ki se skrivajo po kotičkih našega malega dvorišča.

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    Ta petek nastopajo: Godalkanje Fiddle Gang.

    BOJ 3221

    04 junij sobota

    VRTIČKANJE

    Tokrat bo potrebno vse, kar raste, dobro zaliti, saj poletne temperature ne prizanašajo nikomur. Če bomo opazili plevel, bomo kakšno gredico tudi opleli, sicer pa bomo sejali, da bomo kasneje tudi želi. Tokrat solato! Ker se sonce vse bolj približuje najvišji točki na nebu, bomo z vrtičkarskimi delavnicami junija pričeli že ob 9. uri.

    20210508 120422

    Prvo junijsko soboto bo Maša popestrila malce drugače. Tokrat bo s seboj prinesla kopico knjižnih poslastic, ki večini še niso znane, saj jih ni mogoče najti v slovenskih knjižnicah in knjigarnah. Otroci se ji bodo pridružili med raziskovanjem slikanic, še posebej takšnih slikanic, ki potrebujejo za prebiranje zvrhano mero otroške domišljije!

    05 junij nedelja

    ZDRAVA JUHICA PRAZNUJE - KUHARSKA DELAVNICA ZA OTROKE

    Za pravi otroški nasmeh in iskrice v očeh ter zadovoljne brbončice potrebujemo le nekaj slastne sveže zelenjave, dišeče začimbe in kakšno sladko presenečenje. Z velikim veseljem vas vabimo, da skupaj z nami zakuhate na praznično obarvani kuharski delavnici za otroke. 

    Na kuharski delavnici uporabljamo le skrbno izbrane rastlinske sestavine ekološkega porekla brez glutena ter veliko zanimivih kuharskih pripomočkov, ki jih spretni prstki radi raziskujejo. Na dogodku bomo poskrbeli tudi za prikupen igralni kotiček z najljubšimi družabnimi igrami ter poslikavo obraza.

    Delavnico vodi Irena Tomažin, ustvarjalka Zdrave juhice. Več o dogodku si preberite tu.

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    ŽUŽNJAVA DRUŠČINA

    Mateja Fi vas vabi na potovanje polno presenečenj. Ljudske in avtorske pesmi, v katerih se pojavljajo naši drobni prijatelji, ki žive po jasah, ob potokih in v grmih – žužnjava in za vse nas življenjsko pomembna bratovščina čričkov, čebel, muh, pikapolonic, kobilic, metuljev, čmrljev, škržatov, murnov, bolh, komarjev, mušic ... Druščina, ki je žal v izumiranju, vendar s primernim ozaveščanjem in vzgojo otrok prispevamo k njihovi ohranitvi.

    Izvajalka otroke spodbudi, da skupaj ustvarijo žužnjavi orkester s svojimi glasovi, telesi in z igranjem na preprosta glasbila. Uporablja preproste lutke in slikovne podobe, ki prikažejo glavne akterje pesmi. 

    20220520 105109

     

    06 junij ponedeljek
    17:00 3+

    GIBALNICA

    08 junij sreda

    Pričetek tečaja

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Ustvarjalnica z Niko: Gibljive papirnate živalice

    Pobrskali bomo po spominu pravljic in se spomnili živali in junakov, ki so nam pri srcu. Izrisali in izrezali jih bomo iz debelega papirja ter jih z razcepkami sestavili v gibljive lutke. Papirnatim lutkam bomo lahko premikali okončine in jih animirali. Morda pa si izmislimo novo pravljico!

    09 junij četrtek
    00:00

    Gozdne poti

    ZADNJA GOZDNA POT PRED POČITNICAMI. MUŠNICE BODO POLNE IZZIVOV PONOVNO SEPTEMBRA.

    Gozdna pot vas tokrat pelje na Rožnik. 

    Razišči pot 

    gozdne poti2

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Kateryna iz Ukrajine

    Ustvarjanje in druženje z družinami iz Ukrajine. Ustvarjalnica bo potekala trojezično (ukrajinsko, angleško in slovensko). 

    10 junij petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Miti materinstva in moja realna izkušnja

    Biti sodobna mama je lahko velik izziv predvsem zaradi raznih pričakovanj, kakšne bi morale biti. Te predstave nam pogosto ponujajo množični mediji, nemalokrat pa tudi drugi družinski člani ali pa se z nedosegljivimi ideali obremenjujemo kar same. Pot lastne preobrazbe, ki jo ustvarja materinstvo, pa ima povsem svojo logiko. Tokrat se bomo pogovarjale, kam nas je ta pot pripeljala in kaj vse smo se na njej naučile.

    Podvodna odprava

    Dolgočasno sivo cesto na dvorišču Male ulice bomo s pomočjo mavričnih barv preobrazili v mavrično podmorsko stezo, kjer se med algami skrivajo bleščeče školjke, rastejo pisane korale in se plazijo skrivnostne morske kače … Nato se bomo skupaj podali na raziskovalno odpravo po morskem dnu!

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    Godalkanje Fiddle Gang z gosti.

    BOJ 3221

    11 junij sobota
    11:00 2+

    Sladki prstki

    Sadna kupa

    Na sobotnem sladkem meniju bo sadna kupa. Rezali bomo sadje, mu dodali zdrobljene piškote, ga okrasili s smetano, prelili s čokoladnim in sadnim prelivom ter dodali še nekaj dobrot.

    16:30 3+

    Radovednice

    12 junij nedelja
    11:00 2+

    Svetovni zajtrki

    Svetovni zajtrk v Argentini

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    Delavnica čarovniške živali 

    Čarovnici Zgodbarka in Sanjalka bosta predstavili čarovniške živali. Otroci si bodo izbrali svojo najljubšo žival, sledila bo magična maska. Nato se bomo naučili oponašati živali in vsi skupaj zaplesali živalski ples.

    Animatorki: Alja Bulič in Inti Šraj
    Produkcija: Čarovniški Blues

    13 junij ponedeljek
    17:00 3+

    GIBALNICA

    15 junij sreda

    Mojster Luka – popravljalnica koles in ustvarjalna delavnica izdelovanja dodatkov za kolo

    Pokvarjena kolesa niso vedno za v koš ali na odpad! Naši mojstri znajo popraviti marsikaj. Pridružite se delavnici, kjer bomo skupaj popravili vaše najljubše kolo. Naučili se bomo uporabljati pravo orodje in postali pravi mali mojstri tudi mi. Na ustvarjalni delavnici izdelovanja dodatkov za kolo bomo ustvarili dodatke za kolo, ki bodo narejeni po meri in željah najmlajših kolesarjev.

    V Mali ulici bomo postavili različne prometne poligone in postaje ter otroke, mladostnike, starše in druge odrasle ob svetovnem kolesarskem srečanju Velo-city 2022 seznanili o pravilnem ravnanju ter vedenju v prometu.

    Izvajalec: Zavod Varna pot - Poligon varne mobilnosti

    V Zavodu Varna pot s preventivnimi vsebinami sodelujejo tudi na različnih prireditvah po vsej Sloveniji. 

    16 junij četrtek
    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Kateryna iz Ukrajine

    Ustvarjanje in druženje z družinami iz Ukrajine. Ustvarjalnica bo potekala trojezično (ukrajinsko, angleško in slovensko). 

    17 junij petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Kaj nas učijo dojenčki?

    Pregovorno se reče, da se ob otroku rodi tudi mama. Tudi v praksi se pogosto izkaže, da izkušnja materinstva ženske spremeni, saj drobno bitjece s svojo nebogljenostjo zahteva, da začnemo na marsikatero samoumevno stvar gledati drugače. Tokrat klepetamo, kaj vse je tisto, kar smo ob dojenčku začele dojemati drugače.

    Akvarelna pogruntavščina

    Slikarskih barv tokrat ne bomo nanašali s čopiči, pač pa jih bomo škropili, kapljali, zlivali in prelivali! Prelivajočim se barvnim lužam na papirju bomo dodajali različne naravne zaklade jih prekrivali, prerisovali in mečkali ter tako ustvarjali zanimive teksture, barvne kombinacije in oblike. Prepustili se bomo domišljiji in presenečenjem v ustvarjanju prečudnih vodnih slikarij, kot nalašč za vroče poletne dni. 

     

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    Še zadnjič pred poletnim premorom bosta nastopila Duo Eden:
    Urška Bergant - violina, vokal
    Jure Bergant - kontrabas
    duo eden fotografija 2
    18 junij sobota

    DOGODEK ZARADI BOLEZNI ODPADE: Gremo mi ... v Kinodvor in na Družinski izlet!

    Na družinskem izletu v soboto, 18. 6. 2022, bomo tokrat raziskovali življenje žuželk. Kraj snidenja in ime tokratnega gostujočega strokovnjaka razkrijemo naknadno vsem prijavljenim družinam, in sicer teden dni pred Družinskim izletom.

    V sodelovanju s Kinodvorom vabimo družine, da se nam v nedeljo, 5. 6. 2022 ob 16.45h, pridružite na ogledu enkratne projekcije izjemnega dokumentarnega filma Na bregovih Pastaze. Kinodvor vsem prijavljenim na Družinski izlet podarja znižano ceno vstopnice v višini 3 eur. V spletnem nakupu vpišete kodo MALAULICA.

    V filmu opazujemo za nas zelo nenavaden vsakdan otrok iz plemena Achuar v Amazoniji. Otroci zelo samostojno in v izjemnem medsebojnem sodelovanju lovijo, nabirajo, veslajo, sekajo, kurijo in se igrajo. Povezani so tako z naravo kot z novimi tehnologijami.

    Navodila za koriščenje kode popusta: Pri pregledu vstopnic v košarici, označite Koda za dodatni popust. Pojavi se vam novo okence. V to okence vpišite kodo MALAULICA in in kliknite Potrdi. Cena vstopnic se osveži.

    Več o filmu: https://www.kinodvor.org/film/na-bregovih-pastaze/

    Več o dogodku: https://www.kinodvor.org/na-bregovih-pastaze-v-prisotnosti-reziserke/

     Cena družinskega izleta je 6 € na otroka. Prosim, da znesek poravnate do našega snidenja. 

    Obvezne so predhodne prijave na manca.kaliman@malaulica.si. V primeru dežja se izlet prestavi na drug termin. Po prijavi vas bomo seznanili z izhodiščno lokacijo družinskega izleta. 

    Na bregovih Pastaze nosilna2

    DEŽELA DINOZAVROV

    Na dinozavrski ustvarjalnici se obeta razburljivo potovanje v pradavnino. Po navdihu slikanice Lile Prap DINOZAVRI?! bomo s Simonom in Matejo izdelovali skoraj čisto prave stegozavre, tiranozavre, pteranodone in njihove sorodnike ter z njimi naselili Dinozavrijo. 

    dezela dinozavrov galerija CCU

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    Ustvarjalnica z Niko: Ladjice potapljat

    Malce bomo ekološki, zato bomo izdelovali iz odpadnih plastičnih posodic. Izdelali bomo majhne ladjice, s pravimi jadri in jamborom. Morda bomo dodali tudi posadko. Vsekakor pa jih bomo tudi preizkusili v bazenčku vode. Prave ladjice namreč plavajo!

    19 junij nedelja
    16:30 3+

    Origami

    20 junij ponedeljek
    17:00 3+

    GIBALNICA

    23 junij četrtek
    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Kateryna iz Ukrajine

    Ustvarjanje in druženje z družinami iz Ukrajine. Ustvarjalnica bo potekala trojezično (ukrajinsko, angleško in slovensko). 

    24 junij petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Otrokovo komuniciranje – od joka do besed

    Prve besede so izjemen mejnik na poti otrokovega razvoja. Govor pa se v resnici začne razvijati že veliko pred prvimi medmeti, iz katerih kasneje nastanejo besede, kajti širša slika govornega razvoja pomeni razvoj komuniciranja s starši. Ravno zato se bomo tokrat poglobile v načine, kako lahko svojega dojenčka spodbujate k uporabi učinkovite komunikacije.

    Otroci se s pomočjo igre, glasbe, plesa in petja seznanijo s povezavo med ritmom in gibom. Z gibi oponašajo ritmične vzorce in tako razvijajo svoje motorične in ritmične sposobnosti, kar je v otrokovih zgodnjih letih zelo pomembno, saj ples dokazano pripomore k boljšemu razvoju ritmičnih in gibalnih sposobnosti. Delavnico vodita Lea Menard in Issiaka Sanou.

    Delavnico organizira Studio 25 v sodelovanju z Malo Ulico
    Projekt podpira JSKD.

    25 junij sobota
    11:00 3+

    Ustvarjalnica

    ŽUŽNJAVA DRUŠČINA

    Mateja Fi vas vabi na potovanje polno presenečenj. Ljudske in avtorske pesmi, v katerih se pojavljajo naši drobni prijatelji, ki žive po jasah, ob potokih in v grmih – žužnjava in za vse nas življenjsko pomembna bratovščina čričkov, čebel, muh, pikapolonic, kobilic, metuljev, čmrljev, škržatov, murnov, bolh, komarjev, mušic ... Druščina, ki je žal v izumiranju, vendar s primernim ozaveščanjem in vzgojo otrok prispevamo k njihovi ohranitvi.

    Izvajalka otroke spodbudi, da skupaj ustvarijo žužnjavi orkester s svojimi glasovi, telesi in z igranjem na preprosta glasbila. Uporablja preproste lutke in slikovne podobe, ki prikažejo glavne akterje pesmi. 

    20220520 105109

     

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    Žive knjižnice

    Smo si kdaj predstavljali, da bodo junaki iz knjige oživeli... Zakaj pa ne?! Znotraj platnic majhnih knjigic bomo izdelali figurice, ki jih bomo kot lutke oživeli po notranjih straneh knjige. Izmislili si bomo tudi zgodbice ... novi junaki iz knjižic že čakajo na vdih življenja!

     

    26 junij nedelja
    11:00 3+

    Ustvarjalnica

    Delavnica o vodi

    Malo ulico bo spet obiskala Zgodbarka. Otrokom bo predstavila pesem o vodi, ki bo izhodišče za nadaljnje ustvarjanje. Otroci bodo barvali stekleničke za vodo, ki jih bodo odnesli domov, ter v škaf želja metali kristalčke.

    Delavnica Voda

    Vodi: Alja Bulič
    Ilustracija: Sabell-Christina Fabian

    Reka v mestu

    Skozi zgodovino so imele reke vedno neposreden vpliv na razvoj mest in imajo v mestu še danes družbeni, ekološki in estetski pomen. Predvsem v luči klimatskih sprememb so reke pomemben gradnik mesta, saj nižajo temperature v mestu, če so dovolj čiste, nudijo tudi priložnost za ohladitev. 

    Tako bomo v teh vročih dneh naredili maketo reke v mestu in se pogovarjali o tem, kako pomemben je stik z vodo v javnem prostoru, kako lahko oblikujemo obrečni prostor ter kako lahko poskrbimo, da bodo naše reke v prihodnosti bolj čiste. 

    28 junij torek
    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Čudežni kolaž

    Iz kupa papirjev bomo izbrskali koščke najbolj nenavadnih oblik, barv in tekstur ter iz njih sestavili sliko ali kip. Podobe, nastale s trganjem, mečkanjem, rezanjem in lepljenjem nam bodo povedale skrivnostno zgodbo naše domišljije …

    29 junij sreda
    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Monotipija

    Čas za packanje! Monotipija je grafična tehnika, pri kateri nastane en sam, neponovljiv odtis. Otroci bodo svobodno naslikali svoj motiv, ki se bo zatem z odtisom pretvoril v povsem novo umetnino, ki bo enaka, a hkrati zelo drugačna. Pogovarjali se bomo o mešanju barv in se čudili zrcaljenju oblik. 

    30 junij četrtek
    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Podvodna odprava

    Dolgočasno sivo cesto na dvorišču Male ulice bomo s pomočjo mavričnih barv preobrazili v mavrično podmorsko stezo, kjer se med algami skrivajo bleščeče školjke, kjer rastejo pisane korale in se plazijo skrivnostne morske kače … Nato se bomo skupaj podali na raziskovalno odpravo po morskem dnu!

  • 27 maj petek
    00:00

    Gozdne poti

    Gozdna pot vas tokrat pelje na Golovec. 

    Razišči pot

    gozdne poti2

    01 junij sreda
    02 junij četrtek
    03 junij petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Skrb zase ob otroku

    Biti mama in razvijati starševstvo je pomembno poslanstvo, ki pride skupaj z otrokom. Vseeno pa ženske nismo samo mame, čeprav čustveni napor porodniške včasih pusti bolj malo manevrskega prostora za še kaj drugega. Tokrat bomo skupaj raziskovale, kako nas je materinstvo zaznamovalo in katere so tiste strasti, ki v nas še tlijo.

    Kup, kupček, kipec

    Mali kiparji bodo tokrat potopili svoje dlani v mehke naravne mase in skozi senzorično igro oblikovali različne domišljijske like in podobe. Te bodo zaživele s pomočjo različnih okrasij iz narave, ki se skrivajo po kotičkih našega malega dvorišča.

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    Ta petek nastopajo: Godalkanje Fiddle Gang.

    BOJ 3221

    04 junij sobota

    VRTIČKANJE

    Tokrat bo potrebno vse, kar raste, dobro zaliti, saj poletne temperature ne prizanašajo nikomur. Če bomo opazili plevel, bomo kakšno gredico tudi opleli, sicer pa bomo sejali, da bomo kasneje tudi želi. Tokrat solato! Ker se sonce vse bolj približuje najvišji točki na nebu, bomo z vrtičkarskimi delavnicami junija pričeli že ob 9. uri.

    20210508 120422

    Prvo junijsko soboto bo Maša popestrila malce drugače. Tokrat bo s seboj prinesla kopico knjižnih poslastic, ki večini še niso znane, saj jih ni mogoče najti v slovenskih knjižnicah in knjigarnah. Otroci se ji bodo pridružili med raziskovanjem slikanic, še posebej takšnih slikanic, ki potrebujejo za prebiranje zvrhano mero otroške domišljije!

    05 junij nedelja

    ZDRAVA JUHICA PRAZNUJE - KUHARSKA DELAVNICA ZA OTROKE

    Za pravi otroški nasmeh in iskrice v očeh ter zadovoljne brbončice potrebujemo le nekaj slastne sveže zelenjave, dišeče začimbe in kakšno sladko presenečenje. Z velikim veseljem vas vabimo, da skupaj z nami zakuhate na praznično obarvani kuharski delavnici za otroke. 

    Na kuharski delavnici uporabljamo le skrbno izbrane rastlinske sestavine ekološkega porekla brez glutena ter veliko zanimivih kuharskih pripomočkov, ki jih spretni prstki radi raziskujejo. Na dogodku bomo poskrbeli tudi za prikupen igralni kotiček z najljubšimi družabnimi igrami ter poslikavo obraza.

    Delavnico vodi Irena Tomažin, ustvarjalka Zdrave juhice. Več o dogodku si preberite tu.

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    ŽUŽNJAVA DRUŠČINA

    Mateja Fi vas vabi na potovanje polno presenečenj. Ljudske in avtorske pesmi, v katerih se pojavljajo naši drobni prijatelji, ki žive po jasah, ob potokih in v grmih – žužnjava in za vse nas življenjsko pomembna bratovščina čričkov, čebel, muh, pikapolonic, kobilic, metuljev, čmrljev, škržatov, murnov, bolh, komarjev, mušic ... Druščina, ki je žal v izumiranju, vendar s primernim ozaveščanjem in vzgojo otrok prispevamo k njihovi ohranitvi.

    Izvajalka otroke spodbudi, da skupaj ustvarijo žužnjavi orkester s svojimi glasovi, telesi in z igranjem na preprosta glasbila. Uporablja preproste lutke in slikovne podobe, ki prikažejo glavne akterje pesmi. 

    20220520 105109

     

    06 junij ponedeljek
    17:00 3+

    GIBALNICA

    08 junij sreda

    Pričetek tečaja

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Ustvarjalnica z Niko: Gibljive papirnate živalice

    Pobrskali bomo po spominu pravljic in se spomnili živali in junakov, ki so nam pri srcu. Izrisali in izrezali jih bomo iz debelega papirja ter jih z razcepkami sestavili v gibljive lutke. Papirnatim lutkam bomo lahko premikali okončine in jih animirali. Morda pa si izmislimo novo pravljico!

    09 junij četrtek
    00:00

    Gozdne poti

    ZADNJA GOZDNA POT PRED POČITNICAMI. MUŠNICE BODO POLNE IZZIVOV PONOVNO SEPTEMBRA.

    Gozdna pot vas tokrat pelje na Rožnik. 

    Razišči pot 

    gozdne poti2

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Kateryna iz Ukrajine

    Ustvarjanje in druženje z družinami iz Ukrajine. Ustvarjalnica bo potekala trojezično (ukrajinsko, angleško in slovensko). 

    10 junij petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Miti materinstva in moja realna izkušnja

    Biti sodobna mama je lahko velik izziv predvsem zaradi raznih pričakovanj, kakšne bi morale biti. Te predstave nam pogosto ponujajo množični mediji, nemalokrat pa tudi drugi družinski člani ali pa se z nedosegljivimi ideali obremenjujemo kar same. Pot lastne preobrazbe, ki jo ustvarja materinstvo, pa ima povsem svojo logiko. Tokrat se bomo pogovarjale, kam nas je ta pot pripeljala in kaj vse smo se na njej naučile.

    Podvodna odprava

    Dolgočasno sivo cesto na dvorišču Male ulice bomo s pomočjo mavričnih barv preobrazili v mavrično podmorsko stezo, kjer se med algami skrivajo bleščeče školjke, rastejo pisane korale in se plazijo skrivnostne morske kače … Nato se bomo skupaj podali na raziskovalno odpravo po morskem dnu!

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    Godalkanje Fiddle Gang z gosti.

    BOJ 3221

    11 junij sobota
    11:00 2+

    Sladki prstki

    Sadna kupa

    Na sobotnem sladkem meniju bo sadna kupa. Rezali bomo sadje, mu dodali zdrobljene piškote, ga okrasili s smetano, prelili s čokoladnim in sadnim prelivom ter dodali še nekaj dobrot.

    16:30 3+

    Radovednice

    12 junij nedelja
    11:00 2+

    Svetovni zajtrki

    Svetovni zajtrk v Argentini

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    Delavnica čarovniške živali 

    Čarovnici Zgodbarka in Sanjalka bosta predstavili čarovniške živali. Otroci si bodo izbrali svojo najljubšo žival, sledila bo magična maska. Nato se bomo naučili oponašati živali in vsi skupaj zaplesali živalski ples.

    Animatorki: Alja Bulič in Inti Šraj
    Produkcija: Čarovniški Blues

    13 junij ponedeljek
    17:00 3+

    GIBALNICA

    15 junij sreda

    Mojster Luka – popravljalnica koles in ustvarjalna delavnica izdelovanja dodatkov za kolo

    Pokvarjena kolesa niso vedno za v koš ali na odpad! Naši mojstri znajo popraviti marsikaj. Pridružite se delavnici, kjer bomo skupaj popravili vaše najljubše kolo. Naučili se bomo uporabljati pravo orodje in postali pravi mali mojstri tudi mi. Na ustvarjalni delavnici izdelovanja dodatkov za kolo bomo ustvarili dodatke za kolo, ki bodo narejeni po meri in željah najmlajših kolesarjev.

    V Mali ulici bomo postavili različne prometne poligone in postaje ter otroke, mladostnike, starše in druge odrasle ob svetovnem kolesarskem srečanju Velo-city 2022 seznanili o pravilnem ravnanju ter vedenju v prometu.

    Izvajalec: Zavod Varna pot - Poligon varne mobilnosti

    V Zavodu Varna pot s preventivnimi vsebinami sodelujejo tudi na različnih prireditvah po vsej Sloveniji. 

    16 junij četrtek
    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Kateryna iz Ukrajine

    Ustvarjanje in druženje z družinami iz Ukrajine. Ustvarjalnica bo potekala trojezično (ukrajinsko, angleško in slovensko). 

    17 junij petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Kaj nas učijo dojenčki?

    Pregovorno se reče, da se ob otroku rodi tudi mama. Tudi v praksi se pogosto izkaže, da izkušnja materinstva ženske spremeni, saj drobno bitjece s svojo nebogljenostjo zahteva, da začnemo na marsikatero samoumevno stvar gledati drugače. Tokrat klepetamo, kaj vse je tisto, kar smo ob dojenčku začele dojemati drugače.

    Akvarelna pogruntavščina

    Slikarskih barv tokrat ne bomo nanašali s čopiči, pač pa jih bomo škropili, kapljali, zlivali in prelivali! Prelivajočim se barvnim lužam na papirju bomo dodajali različne naravne zaklade jih prekrivali, prerisovali in mečkali ter tako ustvarjali zanimive teksture, barvne kombinacije in oblike. Prepustili se bomo domišljiji in presenečenjem v ustvarjanju prečudnih vodnih slikarij, kot nalašč za vroče poletne dni. 

     

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    Še zadnjič pred poletnim premorom bosta nastopila Duo Eden:
    Urška Bergant - violina, vokal
    Jure Bergant - kontrabas
    duo eden fotografija 2
    18 junij sobota

    DOGODEK ZARADI BOLEZNI ODPADE: Gremo mi ... v Kinodvor in na Družinski izlet!

    Na družinskem izletu v soboto, 18. 6. 2022, bomo tokrat raziskovali življenje žuželk. Kraj snidenja in ime tokratnega gostujočega strokovnjaka razkrijemo naknadno vsem prijavljenim družinam, in sicer teden dni pred Družinskim izletom.

    V sodelovanju s Kinodvorom vabimo družine, da se nam v nedeljo, 5. 6. 2022 ob 16.45h, pridružite na ogledu enkratne projekcije izjemnega dokumentarnega filma Na bregovih Pastaze. Kinodvor vsem prijavljenim na Družinski izlet podarja znižano ceno vstopnice v višini 3 eur. V spletnem nakupu vpišete kodo MALAULICA.

    V filmu opazujemo za nas zelo nenavaden vsakdan otrok iz plemena Achuar v Amazoniji. Otroci zelo samostojno in v izjemnem medsebojnem sodelovanju lovijo, nabirajo, veslajo, sekajo, kurijo in se igrajo. Povezani so tako z naravo kot z novimi tehnologijami.

    Navodila za koriščenje kode popusta: Pri pregledu vstopnic v košarici, označite Koda za dodatni popust. Pojavi se vam novo okence. V to okence vpišite kodo MALAULICA in in kliknite Potrdi. Cena vstopnic se osveži.

    Več o filmu: https://www.kinodvor.org/film/na-bregovih-pastaze/

    Več o dogodku: https://www.kinodvor.org/na-bregovih-pastaze-v-prisotnosti-reziserke/

     Cena družinskega izleta je 6 € na otroka. Prosim, da znesek poravnate do našega snidenja. 

    Obvezne so predhodne prijave na manca.kaliman@malaulica.si. V primeru dežja se izlet prestavi na drug termin. Po prijavi vas bomo seznanili z izhodiščno lokacijo družinskega izleta. 

    Na bregovih Pastaze nosilna2

    DEŽELA DINOZAVROV

    Na dinozavrski ustvarjalnici se obeta razburljivo potovanje v pradavnino. Po navdihu slikanice Lile Prap DINOZAVRI?! bomo s Simonom in Matejo izdelovali skoraj čisto prave stegozavre, tiranozavre, pteranodone in njihove sorodnike ter z njimi naselili Dinozavrijo. 

    dezela dinozavrov galerija CCU

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    Ustvarjalnica z Niko: Ladjice potapljat

    Malce bomo ekološki, zato bomo izdelovali iz odpadnih plastičnih posodic. Izdelali bomo majhne ladjice, s pravimi jadri in jamborom. Morda bomo dodali tudi posadko. Vsekakor pa jih bomo tudi preizkusili v bazenčku vode. Prave ladjice namreč plavajo!

    19 junij nedelja
    16:30 3+

    Origami

    20 junij ponedeljek
    17:00 3+

    GIBALNICA

    23 junij četrtek
    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Kateryna iz Ukrajine

    Ustvarjanje in druženje z družinami iz Ukrajine. Ustvarjalnica bo potekala trojezično (ukrajinsko, angleško in slovensko). 

    24 junij petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Otrokovo komuniciranje – od joka do besed

    Prve besede so izjemen mejnik na poti otrokovega razvoja. Govor pa se v resnici začne razvijati že veliko pred prvimi medmeti, iz katerih kasneje nastanejo besede, kajti širša slika govornega razvoja pomeni razvoj komuniciranja s starši. Ravno zato se bomo tokrat poglobile v načine, kako lahko svojega dojenčka spodbujate k uporabi učinkovite komunikacije.

    Otroci se s pomočjo igre, glasbe, plesa in petja seznanijo s povezavo med ritmom in gibom. Z gibi oponašajo ritmične vzorce in tako razvijajo svoje motorične in ritmične sposobnosti, kar je v otrokovih zgodnjih letih zelo pomembno, saj ples dokazano pripomore k boljšemu razvoju ritmičnih in gibalnih sposobnosti. Delavnico vodita Lea Menard in Issiaka Sanou.

    Delavnico organizira Studio 25 v sodelovanju z Malo Ulico
    Projekt podpira JSKD.

    25 junij sobota
    11:00 3+

    Ustvarjalnica

    ŽUŽNJAVA DRUŠČINA

    Mateja Fi vas vabi na potovanje polno presenečenj. Ljudske in avtorske pesmi, v katerih se pojavljajo naši drobni prijatelji, ki žive po jasah, ob potokih in v grmih – žužnjava in za vse nas življenjsko pomembna bratovščina čričkov, čebel, muh, pikapolonic, kobilic, metuljev, čmrljev, škržatov, murnov, bolh, komarjev, mušic ... Druščina, ki je žal v izumiranju, vendar s primernim ozaveščanjem in vzgojo otrok prispevamo k njihovi ohranitvi.

    Izvajalka otroke spodbudi, da skupaj ustvarijo žužnjavi orkester s svojimi glasovi, telesi in z igranjem na preprosta glasbila. Uporablja preproste lutke in slikovne podobe, ki prikažejo glavne akterje pesmi. 

    20220520 105109

     

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    Žive knjižnice

    Smo si kdaj predstavljali, da bodo junaki iz knjige oživeli... Zakaj pa ne?! Znotraj platnic majhnih knjigic bomo izdelali figurice, ki jih bomo kot lutke oživeli po notranjih straneh knjige. Izmislili si bomo tudi zgodbice ... novi junaki iz knjižic že čakajo na vdih življenja!

     

    26 junij nedelja
    11:00 3+

    Ustvarjalnica

    Delavnica o vodi

    Malo ulico bo spet obiskala Zgodbarka. Otrokom bo predstavila pesem o vodi, ki bo izhodišče za nadaljnje ustvarjanje. Otroci bodo barvali stekleničke za vodo, ki jih bodo odnesli domov, ter v škaf želja metali kristalčke.

    Delavnica Voda

    Vodi: Alja Bulič
    Ilustracija: Sabell-Christina Fabian

    Reka v mestu

    Skozi zgodovino so imele reke vedno neposreden vpliv na razvoj mest in imajo v mestu še danes družbeni, ekološki in estetski pomen. Predvsem v luči klimatskih sprememb so reke pomemben gradnik mesta, saj nižajo temperature v mestu, če so dovolj čiste, nudijo tudi priložnost za ohladitev. 

    Tako bomo v teh vročih dneh naredili maketo reke v mestu in se pogovarjali o tem, kako pomemben je stik z vodo v javnem prostoru, kako lahko oblikujemo obrečni prostor ter kako lahko poskrbimo, da bodo naše reke v prihodnosti bolj čiste. 

    28 junij torek
    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Čudežni kolaž

    Iz kupa papirjev bomo izbrskali koščke najbolj nenavadnih oblik, barv in tekstur ter iz njih sestavili sliko ali kip. Podobe, nastale s trganjem, mečkanjem, rezanjem in lepljenjem nam bodo povedale skrivnostno zgodbo naše domišljije …

    29 junij sreda
    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Monotipija

    Čas za packanje! Monotipija je grafična tehnika, pri kateri nastane en sam, neponovljiv odtis. Otroci bodo svobodno naslikali svoj motiv, ki se bo zatem z odtisom pretvoril v povsem novo umetnino, ki bo enaka, a hkrati zelo drugačna. Pogovarjali se bomo o mešanju barv in se čudili zrcaljenju oblik. 

    30 junij četrtek
    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Podvodna odprava

    Dolgočasno sivo cesto na dvorišču Male ulice bomo s pomočjo mavričnih barv preobrazili v mavrično podmorsko stezo, kjer se med algami skrivajo bleščeče školjke, kjer rastejo pisane korale in se plazijo skrivnostne morske kače … Nato se bomo skupaj podali na raziskovalno odpravo po morskem dnu!