Mala ulica na Velo-city

Ljubljana je letos gostiteljica svetovnega kolesarskega srečanja Velo-city, ki bo trajal od 14. do 17. junija 2022. Največji kongres s področja kolesarjenja bo potekal pod osrednjo temo »Cycling the change« oziroma »Kolesari – spremembo ustvari«.

Vsako leto se je udeležijo predstavniki lokalnih, regionalnih, vladnih, nevladnih pa tudi mednarodnih organizacij ter strokovnjaki z različnih področij (mobilnosti, urbanih in infrastrukturnih politik ter prometa na splošno, varstva okolja, tehnologije, zdravja, vedenjskih sprememb …).

V okviru kolesarskega srečanja se bo 15. 6. 2022 na Kongresnem trgu odvijal kolesarski festival, kjer bomo prisotni tudi mi. Košček Male ulice bomo preselili na stojnico in dan preživeli ob popravljanju koles in ustvarjalnem izdelovanju dodatkov za kolo.

Pokvarjena kolesa namreč niso vedno za v koš ali na odpad! Naši mojstri znajo popraviti marsikaj. Pridružite se delavnici, kjer bomo skupaj popravili vaše najljubše kolo. Naučili se bomo uporabljati pravo orodje in postali pravi mali mojstri tudi mi. Na ustvarjalni delavnici izdelovanja dodatkov za kolo bomo ustvarili dodatke za kolo, ki bodo narejeni po meri in željah najmlajših kolesarjev.

Več o dogodku: