Koledar

Rezervacij ne sprejemamo. Vstop v Malo ulico je možen do zapolnitve kapacitet. Za razumevanje se zahvaljujemo.

  • 01 julij petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Branje z dojenčki

     

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    02 julij sobota
    11:00 3+

    Ustvarjalnica

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    Ustvarjalnica s Karmen

    03 julij nedelja
    11:00 3+

    Ustvarjalnica

    Poletna ustvarjalnica z Matejo: Hop v vesolje

    Življenje zna biti sila razburljivo. Včasih pa ti jo zagode sosed  na prav poseben način. Vse  kar si želiš je, da bi si zgradil medzvezdno raketo in z njo pobegnil med jasno nebo. V zgodbi bomo spoznali živali, si tudi sami  izdelali raketo ter se s pisano druščino izstrelili v vesolje. Bi se nam pridružil?

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    Ustvarjalnica s Katjo

    05 julij torek
    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Ustvarjalnica z Emo: Stojalca za fotografije

    06 julij sreda
    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Ustvarjalnica z Manco

    07 julij četrtek
    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Ustvarjalnica z Manco

    08 julij petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Ženstvenost in materinstvo

    Ženska ima mnogo vlog: partnerica, mama, hčerka, sestra, teta, zaposlena, … In vendar v želji, da bi dobro opravljale naloge, ki jih s seboj prinesejo vse te identitete, najhitreje pozabimo na tisto vlogo, ki se skriva pod vsemi drugimi – biti ženska. Tokrat razmišljamo o tem, kaj ženstvenost pomeni nam osebno, kaj nam pomeni za odnos z otrokom in partnerjem ter kako jo razvijati ob zahtevah vseh drugih nalog, s katerimi se vsakodnevno srečujemo.

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Ustvarjalnica z Manco

    09 julij sobota

    MORSKE POŠASTI

    Z Matejo in Simonom se bomo potopili v pravljične morske globine in ustvarjali tako strašne kot tudi strašno prijazne morske pošasti, ki bodo nato zaplavale v morskem gledališču. 

     morske posasti 2

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    10 julij nedelja
    11:00 3+

    Ustvarjalnica

    Poletna ustvarjalnica z ilustratorko Matejo Lukežič: Kdo sem jaz

    Se vam je že zgodilo, da niste bili dovolj veliki ali celo majhni in zaradi tega niste smeli početi stvari, ki ste si jih želeli? Prav to se je zgodilo deklici v naši zgodbi. S skupnimi močmi bomo poskusili ugotoviti kdo smo. Morda le nismo dečki ali deklice, temveč super junaki ali pa celo  posebna  kosmata druščina.  Le kdo bi to vedel! Spoznali bomo sebe in si izdelali svoj avtoportret.

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    11 julij ponedeljek
    16:30 3+

    GIBALNICA

    12 julij torek
    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    VOŽNJA PO MORJU

    Na tla bomo razporedili velike kose papirja in prijeli vsak svoj čopič. Tri, štiri zdaj! Čopiči se bodo spremenili v ladje, jadrnice, podmornice …, ki bodo vijugale po morski gladini in pod njo ter za seboj puščale raznolike sledi. Da pa bo vožnja pravi zabavni izziv, bomo dodali še nekaj ovir in drugih nalog.

    13 julij sreda
    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    PIKA

    Pika, majhna, pa malo večja, pika v piki, pika blizu, pika daleč … Najprej bomo prebrali interaktivno slikanico Pritisni tukaj, slikanico polno pik, seveda. Sledilo pa bo še pravo pikčasto ustvarjanje ob velikem kosu papirja, s čopiči in zabavnimi izzivi.

    14 julij četrtek
    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    ODTISI POLETJA

    Na kaj vse pomisliš, ko slišiš besedo poletje? Sladoled, peščeni grad, sonce, školjke, kamenje … Naše asociacije bomo drug drugemu predstavili z izdelavo preprostih monoprintov in skupaj ustvarili pisano razstavo odtisov poletja.

    15 julij petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    15. 7. 2022 ZARADI BOLEZNI ODPADE

    Midva in najine družine – odnos s širšo družino po rojstvu otrok

    Bi po vikendu, preživetem s širšo družino, potrebovale kak dan dodatnega dopusta? Niste edine! Tokrat klepetamo o večnih vprašanjih, zakaj nam je ob najbližjih včasih najtežje in kaj je tisto, kar nas ob njih najbolj spravi na obrate. Pogovor bo tekel o medgeneracijskih prenosih čustvenih blokad in kako jih razvozlati, da našim otrokom kasneje ne bo tako težko biti ob nas.

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    POŠASTI

    Pošasti velike, majhne, široke, ozke, strašne in prijazne, tihe ter glasne … nešteto možnosti. Da se bomo lažje odločili o lastnostih pošasti, ki jih bomo ustvarili, bomo uporabili igralne kocke. Zakaj in kako, pa izveš na ustvarjalnici.

    16 julij sobota

    AMULETI CeCeUji

    S Simonom in Matejo bomo s pluto, preobraženo v zanimive oblike, ustvarjali pisana čudežna bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam kot amuleti  prinašala srečo.

    Amuleti CeCeUji 3

    17 julij nedelja
    11:00 3+

    Ustvarjalnica

    Poletna ustvarjalnica z ilustratorko Matejo Lukežič: Gozdna bitja

    Življenje v gozdu zna biti izredno razburljivo, še posebej če je tvoj videz podoben veji. Po prebrani pravljici si bomo naredili prav posebna gozdna bitja in vsakemu posebej podelili še bolj posebno zgodbo.

    22 julij petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Varna navezanost pri dojenčkih

    23 julij sobota

    LADJE IN BARČICE

    Tokrat se obeta prava pomorska ustvarjalna dogodivščina. Vsak si bo izdelal čisto svojo unikatno ladjo, jo poimenoval in z njo odplul po pravljičnih morjih. Delavnico vodita Simon in Mateja.

     Ladje in barcice2

     

    24 julij nedelja
    11:00 3+

    Ustvarjalnica

    Poletna ustvarjalnica z ilustratorko Matejo Lukežič: Pravljični ribolov

    Okoli nas živijo čarobna bitja. S pravljico si jih bomo pomagali priklicati v spomin. Vsak od nas si bo izdelal svoje najljubše pravljično bitje, ki ga bo z malo spretnosti tudi ujel. Naj se pravljični ribolov začne!

    29 julij petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Negovanje materinske intuicije

    Nihče ne pozna otroka tako kot mama, ki si dovoli začutiti materinski instinkt. Po eni strani gre za čisto fiziološko povezanost mater z njihovimi otroci, po drugi strani pa je tudi moč odnosa med mamo in otrokom tista, ki poskrbi, da mame nekatere stvari v povezavi z našimi otroci enostavno vemo. Tokrat bomo govorile o tem, zakaj družba zanika pomen intuicije in kako krepiti stik s sabo, da bomo lažje začutile svoje notranje instinkte.

    30 julij sobota
    11:00 3+

    Ustvarjalnica

    Poletna ustvarjalnica z ilustratorko Matejo Lukežič: Strašno pošastno prijazno

    Pravijo, da se lahko skrivajo v omari, pod posteljo, morda tudi v predalu za nogavice. In zelo strašne naj bi bile. Ja, pošasti seveda! Kar pa seveda sploh ni nujno ali res. Znajo biti izredno prijazne, mehke, okrogle ali bodičaste. Spoznali bomo pošasti, take in drugačne. In pod našimi rokami bodo nastale točno take, ki si jih sami želimo imeti ob sebi.

    31 julij nedelja

    DEŽELA SAMOROGOV

    Na ustvarjalni delavnici bomo s Simonom in Matejo izdelovali unikatne samoroge, konjičke in druga pravljična bitja iz najljubših pravljic.

    dezela SAMOROGOV2