Koledar

 • 21 april četrtek
  00:00

  Gozdne poti

  Gozdna pot vas tokrat pelje na Rožnik. 

  Razišči pot

  gozdne poti2

  01 maj nedelja
  00:00

  Zaprto

  02 maj ponedeljek
  00:00

  Zaprto

  04 maj sreda

  Ženstvenost in materinstvo

  Ženska ima mnogo vlog: partnerica, mama, hčerka, sestra, teta, zaposlena, … In vendar v želji, da bi dobro opravljale naloge, ki jih s seboj prinesejo vse te identitete, najhitreje pozabimo na tisto vlogo, ki se skriva pod vsemi drugimi – biti ženska. Tokrat razmišljamo o tem, kaj ženstvenost pomeni nam osebno, kaj nam pomeni za odnos z otrokom in partnerjem ter kako jo razvijati ob zahtevah vseh drugih nalog, s katerimi se vsakodnevno srečujemo.

  05 maj četrtek
  16:30 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjanje in druženje z družinami iz Ukrajine. Ustvarjalnica bo potekala trojezično (ukrajinsko, angleško in slovensko). 

  Tokrat se bomo z ustvarjanjem sončnic obračali proti soncu. 

  06 maj petek
  11:00 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  SUVERENO V SVET 

  Slej ko prej gredo naši dojenčki v svet. Nekateri na igrišče, k babici, spet drugi v vrtec. Kako dojenčku pomagati, da se bo tam suvereno znašel? Kdaj naj se vmešamo in do kje je še smiselno, da se otroci znajdejo sami? Vse to in še več!

  Ustvarjanje z glino

  Kaj vse se da ustvariti iz kupčka gline? Grad, torto, tigra? Mali kiparji bodo z gnetenjem, valjanjem, mečkanjem in lepljenjem gradili nove svetove, upodabljajoč podobe iz svoje domišljije, morda pa jih bo navdihnila tudi zabavna pravljica... Z nastalimi kipci bomo nato sestavili majhno skupinsko glineno instalacijo.

  07 maj sobota

  VRTIČKANJE

  Dela na našem vrtičku nikoli ne zmanjka! To soboto bomo v vsakem vremenu in v spremstvu Gregorja uživali na svežem zraku in okoli postavljene ograje nasuli sekance, s čimer bomo vztrajnemu plevelu onemogočili gosto rast. Cvetlično gredico bomo obložili s kamenčki in posadili sončnice ter rožice, ki nas bodo razveseljevale med poletjem.

  Toplo vabljeni, da se nam pridružite!

  278662451 1423978124712452 6558948647508628674 n

  11:00 3+

  Kuhamo z Borisom

  Domači namazi

  Sprehodili se bomo do visokih gredic in pogledali, katera zelišča so pokukala na plano na igrišču Male ulice. Naredili bomo humus in namaz iz skute ter namaze obogatili in začinili z nabranimi domačimi zelišči.

  Aktivni očki popravljajo igrače (V MALI ULICI)

  Pokvarjene igrače niso vedno za v koš! Mojstra Luka in Boris znata popraviti marsikaj, a vseeno potrebujeta pomoč aktivnih očkov. Pridružite se nam na delavnicah, kjer bomo skupaj popravili vašo najljubšo igračo in ustvarili tudi kakšno novo. Naučili se bomo uporabljati pravo orodje in postali pravi mali mojstri tudi mi.

  08 maj nedelja
  11:00 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica z Niko Rupnik: Knjižice harmonike

  Ste vedeli, da lahko na zelo enostaven način ustvarimo svojo knjižico z narisano zgodbo? Raztegne se kot harmonika, zloži pa v prav majhno obliko. Zgodbico narišemo čisto v svojem stilu – lahko je sličic več ali pa se samo ena razpotegne čez doooolg papir.

  Za platnice bomo uporabili razne predmete ali jih oblikovali iz debelega penastega materiala. 

  16:30 3+

  Origami

  Origami kazala za knjige

  11 maj sreda
  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  Naprstne lutke z Niko Rupnik

  Kako uprizoriti pravljice in zgodbice prijateljem? Z lutkami, ki jih izdelamo sami. Kako ustvariti zanimive lutke? Naredimo preproste, majhne in posebne ter jih nataknemo kar na prste. Naprstne lutke! Izdelali jih bomo iz koščkov filca in papirja ter z njimi tudi odigrali naše najljubše zgodbe. Komaj čakamo, da spoznamo kakšno zgodbo, ki je še ne poznamo.

  Miti materinstva in moja realna izkušnja

  Biti sodobna mama je lahko velik izziv predvsem zaradi raznih pričakovanj, kakšne bi morale biti. Te predstave nam pogosto servirajo množični mediji, nemalokrat pa tudi drugi družinski člani ali pa si z nedosegljivimi ideali postrežemo kar same. Pot lastne preobrazbe, ki jo ustvarja materinstvo, pa ima čisto svojo logiko. Tokrat se bomo pogovarjale o tem, kam nas je ta pot pripeljala in kaj vse smo se na njej naučile.

  12 maj četrtek
  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjanje in druženje z družinami iz Ukrajine. Ustvarjalnica bo potekala trojezično (ukrajinsko, angleško in slovensko). 

  13 maj petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  KAKO SVET VIDI DOJENČEK

  Otroški možgani gredo skozi najbolj intenziven razvoj v življenju. Obenem pa niso samo skrivnostna črna skrinjica, v kateri se odvijajo nenavadne spremembe, ampak so socialni organ in s tem v prvi vrsti odvisni od odnosov, v katerih živijo. Na praktičnih primerih si bomo ogledale, kako dojenčki doživljajo svet okoli sebe in zakaj je tako.

  Polite slike

  Tokrat se bodo mali slikarji podali na novo slikarsko dogodivščino, kjer bodo slikali z zmešnjavo vode in barvnih papirjev. Skupaj bomo ustvarjali barvite sanjske pokrajine, abstraktne vrtove in izumljali prelivajoče se vzorce. S čarobnimi spontanimi slikarijami bomo pomladno okrasili Malo ulico in naše domače sobice.

   

  17:30

  Mala terasa

  INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

  14 maj sobota

  Velike zveri Slovenije

  V soboto, 14. maja, se bomo odpravili v dolino reke Iške. Tokrat bomo svojo pozornost namenili vsem trem velikim zverem, ki živijo v Sloveniji.
  Postali bomo pravi gozdni raziskovalci in se odpravili po sledeh zveri. Morda nas katera pripelje prav do živali, ki jo bomo lahko opazovali z varne razdalje. Na lovu po sledeh za zvermi se bomo seznanili tudi s tem, s čim se prehranjujejo, kje živijo in kako se oglašajo.

  Z nami bo Gregor Simčič, gozdar in ekolog, ki je trenutno zaposlen na Zavodu za Gozdove Slovenije, kjer sodeluje pri številnih projektih povezanih z varovanjem in upravljanjem velikih zveri. V času študija je v poletnih mesecih več let sodeloval z Javnim zavodom Mala Ulica pri izvedbi počitniškega varstva na Rožniku.

  Obvezne so predhodne prijave na manca.kaliman@malaulica.si. V primeru dežja se izlet prestavi na drug termin. Po prijavi vas bomo seznanili z izhodiščno lokacijo družinskega izleta. 

  VRTIČKANJE

  Tokrat bom sadili fižol, nekoliko še uredili cvetlično gredico in malo razbremenili gredice vztrajnega plevela, ki zelenjavi jemlje hranilne snovi. 

  278662451 1423978124712452 6558948647508628674 n

  Plesna urica za malčke s spremljevalci do 3 let

  Plesna urica za otroke od 4 leta

  Radovednice z Rado: Moj spomladanski šopek

  Iz krep papirja in pripomočkov bomo izdelali čudovit šopek. Vanj bomo vdahnili veliko domišljije in se z njim očarljivo sprehodili domov.

  15 maj nedelja

  Mala pisana bitja

  Na ustvarjalnici s Simonom in Matejo bomo najprej prisluhnili pravljici, nato pa ustvarjali pisana čudežna bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam kot amuleti prinašala srečo.

  16 maj ponedeljek
  18 maj sreda

  Pričetek tečaja

  Vzgojne dileme

  Želite svojega otroka vzgajati sočutno, permisivno, avtoritativno, po metodi Montessori ali pa morda še kako drugače? Potrošniška družba nam je dala res ogromno izbire. Starši, ki želijo svojemu otroku nuditi optimalen razvoj, ob tem pa ne želijo biti niti preveč trdi in hkrati tudi ne preveč razpuščeni, se ob tem upravičeno počutijo izgubljene. Ravno zato bomo tokrat klepetale o individualnem razvijanju starševstva in lastnega odnosa z otrokom.

  19 maj četrtek
  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  Kateryna iz Ukrajine

  Ustvarjanje in druženje z družinami iz Ukrajine. Ustvarjalnica bo potekala trojezično (ukrajinsko, angleško in slovensko). 

  20 maj petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  Kako vem, da sem (dovolj) dobra mama?

  Najboljši starši na svetu so ponavadi tisti, ki otrok nimajo :). Realna izkušnja starševstva pa je pogosto ta, da se soočamo z mnogimi izzivi in stiskami, ki v nas zbujajo vprašanja, ali smo sploh dovolj dobre mame in kaj bi lahko še naredile drugače ali boljše. Ogledale si bomo, po čem strokovnjaki presojajo ustreznost starševstva, prav tako pa bomo razmislile, kako v sebi začutiti, kaj je tisto, kar od nas naš otrok zares potrebuje.

  Akvarelna čudesa

  Slikarskih barv tokrat ne bomo nanašali s čopiči, pač pa jih bomo škropili, kapljali, zlivali in prelivali! Prelivajočim se barvnim lužam na papirju bomo dodajali različne snovi, jih prekrivali, prerisovali in mečkali ter tako ustvarjali zanimive teksture, barvne kombinacije in oblike. Prepustili se bomo domišljiji in presenečenjem v ustvarjanju čudovito različnih vodnih slikarij - kot nalašč za vroče poletne dni.

  17:30

  Mala terasa

  INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

  Ta petek pa nastopajo: Ajda Cvek (violina, ukulela, vokal), Nika Škodič (violina, ukulela), Areh Mahkovic (e-bas), Andi Fatur (tenor ukulela).

  BOJ 2341
  21 maj sobota

  Plastnica na plastnico - HRIB

  Na delavnici bomo spoznavali hribovite krajine, ki jih bomo oblikovali po svojih željah. Sprva bomo spoznali, kaj sploh so to plastnice in kako si z njihovo pomočjo predstavljamo višino ter oblikovanost zemeljskega površja. Nato bomo iz različnih plastnic začeli oblikovati makete hribovite krajine, ki bodo segale v nebo. Z barvo bodo nato te krajine dobile gozdove, reke in polja ter vse ostale krajinske prvine, ki se bodo zbudile v naši domišljiji.

  Majska sobota kar kliče po novih zgodbah in otroški domišljiji. Tokrat bo Maša postregla z zgodbami, ki premorejo dobršno mero smeha. Poslušali bomo zgodbe o trmastem prašičku, ki ni hotel domov, o mišaku, ki je ugnal tatvinskega nepridiprava, o mornarčku, ki si je stesal barčico kar iz orehove lupine ter o prav posebnem loncu, ki nikogar ni pustil lačnega. Pravljice, ki jih bo Maša pripovedovala, bodo pomagale otrokom, da bodo v drugem delu pripovedovalnice ustvarili še kakšno novo navihano zgodbo.

  22 maj nedelja
  11:00 2+

  Sladki prstki

  Banana split

  Na nedeljsko dopoldne, ko bodo temperature risale poletje, bomo v Mali ulici poskrbeli za ohladitev s sladico, ki se je mamice in očiji sigurno spomnijo iz otroških let. Glavni sestavini sta banana in sladoled. Pripravili bomo še dodatke in na koncu ustvarili božanski banana split! Dobrodošli, da se pridružite sladkanju.

  16:30 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica z Niko: Monotipija s plastenkami

  Odslužene plastenke nam lahko služijo tudi kot slikarski pripomočki. Namočili jih bomo v barve in povaljali po papirju. Skupaj bomo odkrivali, kakšne zanimive sledi puščajo za seboj povaljane plastenke in tako ustvarili velike zanimive slike.

  23 maj ponedeljek
  25 maj sreda

  Razvoj otrokovih možganov

  Otroški možgani se v prvih letih življenja najbolj intenzivno razvijajo. Obenem pa niso samo skrivnostna črna skrinjica, v kateri se odvijajo nenavadne spremembe, ampak so socialni organ in s tem v prvi vrsti odvisni od odnosov, v katerih živijo. Tokrat bomo klepetale, s katerimi preprostimi in čisto vsakdanjimi, a hkrati tudi znanstveno utemeljenimi načeli lahko starši pripomoremo k čim bolj optimalnemu razvoju otroških možganov.

  27 maj petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  Dojenje po prvem letu in odvajanje od dojenja

  Najkasneje proti koncu porodniške se nam začenja odpirati vprašanje: do kdaj je smiselno dojiti? Dojenčki se ravno okoli prvega leta še vedno precej dojijo in dojenju sploh ni videti konca, a brez skrbi: ravno takrat se odvija pomemben poskok rasti. Tokrat se bomo pogovarjale, kdaj se je otrok pripravljen odstaviti sam in kakšen je pomen dojenja po prvem letu. Naslovile pa bomo tudi vprašanje, kako speljati otroku prijazno odstavljanje in kako urediti nočno dojenje.

  30 maj ponedeljek
  31 maj torek
 • 21 april četrtek
  00:00

  Gozdne poti

  Gozdna pot vas tokrat pelje na Rožnik. 

  Razišči pot

  gozdne poti2

  01 maj nedelja
  00:00

  Zaprto

  02 maj ponedeljek
  00:00

  Zaprto

  04 maj sreda

  Ženstvenost in materinstvo

  Ženska ima mnogo vlog: partnerica, mama, hčerka, sestra, teta, zaposlena, … In vendar v želji, da bi dobro opravljale naloge, ki jih s seboj prinesejo vse te identitete, najhitreje pozabimo na tisto vlogo, ki se skriva pod vsemi drugimi – biti ženska. Tokrat razmišljamo o tem, kaj ženstvenost pomeni nam osebno, kaj nam pomeni za odnos z otrokom in partnerjem ter kako jo razvijati ob zahtevah vseh drugih nalog, s katerimi se vsakodnevno srečujemo.

  05 maj četrtek
  16:30 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjanje in druženje z družinami iz Ukrajine. Ustvarjalnica bo potekala trojezično (ukrajinsko, angleško in slovensko). 

  Tokrat se bomo z ustvarjanjem sončnic obračali proti soncu. 

  06 maj petek
  11:00 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  SUVERENO V SVET 

  Slej ko prej gredo naši dojenčki v svet. Nekateri na igrišče, k babici, spet drugi v vrtec. Kako dojenčku pomagati, da se bo tam suvereno znašel? Kdaj naj se vmešamo in do kje je še smiselno, da se otroci znajdejo sami? Vse to in še več!

  Ustvarjanje z glino

  Kaj vse se da ustvariti iz kupčka gline? Grad, torto, tigra? Mali kiparji bodo z gnetenjem, valjanjem, mečkanjem in lepljenjem gradili nove svetove, upodabljajoč podobe iz svoje domišljije, morda pa jih bo navdihnila tudi zabavna pravljica... Z nastalimi kipci bomo nato sestavili majhno skupinsko glineno instalacijo.

  07 maj sobota

  VRTIČKANJE

  Dela na našem vrtičku nikoli ne zmanjka! To soboto bomo v vsakem vremenu in v spremstvu Gregorja uživali na svežem zraku in okoli postavljene ograje nasuli sekance, s čimer bomo vztrajnemu plevelu onemogočili gosto rast. Cvetlično gredico bomo obložili s kamenčki in posadili sončnice ter rožice, ki nas bodo razveseljevale med poletjem.

  Toplo vabljeni, da se nam pridružite!

  278662451 1423978124712452 6558948647508628674 n

  11:00 3+

  Kuhamo z Borisom

  Domači namazi

  Sprehodili se bomo do visokih gredic in pogledali, katera zelišča so pokukala na plano na igrišču Male ulice. Naredili bomo humus in namaz iz skute ter namaze obogatili in začinili z nabranimi domačimi zelišči.

  Aktivni očki popravljajo igrače (V MALI ULICI)

  Pokvarjene igrače niso vedno za v koš! Mojstra Luka in Boris znata popraviti marsikaj, a vseeno potrebujeta pomoč aktivnih očkov. Pridružite se nam na delavnicah, kjer bomo skupaj popravili vašo najljubšo igračo in ustvarili tudi kakšno novo. Naučili se bomo uporabljati pravo orodje in postali pravi mali mojstri tudi mi.

  08 maj nedelja
  11:00 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica z Niko Rupnik: Knjižice harmonike

  Ste vedeli, da lahko na zelo enostaven način ustvarimo svojo knjižico z narisano zgodbo? Raztegne se kot harmonika, zloži pa v prav majhno obliko. Zgodbico narišemo čisto v svojem stilu – lahko je sličic več ali pa se samo ena razpotegne čez doooolg papir.

  Za platnice bomo uporabili razne predmete ali jih oblikovali iz debelega penastega materiala. 

  16:30 3+

  Origami

  Origami kazala za knjige

  11 maj sreda
  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  Naprstne lutke z Niko Rupnik

  Kako uprizoriti pravljice in zgodbice prijateljem? Z lutkami, ki jih izdelamo sami. Kako ustvariti zanimive lutke? Naredimo preproste, majhne in posebne ter jih nataknemo kar na prste. Naprstne lutke! Izdelali jih bomo iz koščkov filca in papirja ter z njimi tudi odigrali naše najljubše zgodbe. Komaj čakamo, da spoznamo kakšno zgodbo, ki je še ne poznamo.

  Miti materinstva in moja realna izkušnja

  Biti sodobna mama je lahko velik izziv predvsem zaradi raznih pričakovanj, kakšne bi morale biti. Te predstave nam pogosto servirajo množični mediji, nemalokrat pa tudi drugi družinski člani ali pa si z nedosegljivimi ideali postrežemo kar same. Pot lastne preobrazbe, ki jo ustvarja materinstvo, pa ima čisto svojo logiko. Tokrat se bomo pogovarjale o tem, kam nas je ta pot pripeljala in kaj vse smo se na njej naučile.

  12 maj četrtek
  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjanje in druženje z družinami iz Ukrajine. Ustvarjalnica bo potekala trojezično (ukrajinsko, angleško in slovensko). 

  13 maj petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  KAKO SVET VIDI DOJENČEK

  Otroški možgani gredo skozi najbolj intenziven razvoj v življenju. Obenem pa niso samo skrivnostna črna skrinjica, v kateri se odvijajo nenavadne spremembe, ampak so socialni organ in s tem v prvi vrsti odvisni od odnosov, v katerih živijo. Na praktičnih primerih si bomo ogledale, kako dojenčki doživljajo svet okoli sebe in zakaj je tako.

  Polite slike

  Tokrat se bodo mali slikarji podali na novo slikarsko dogodivščino, kjer bodo slikali z zmešnjavo vode in barvnih papirjev. Skupaj bomo ustvarjali barvite sanjske pokrajine, abstraktne vrtove in izumljali prelivajoče se vzorce. S čarobnimi spontanimi slikarijami bomo pomladno okrasili Malo ulico in naše domače sobice.

   

  17:30

  Mala terasa

  INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

  14 maj sobota

  Velike zveri Slovenije

  V soboto, 14. maja, se bomo odpravili v dolino reke Iške. Tokrat bomo svojo pozornost namenili vsem trem velikim zverem, ki živijo v Sloveniji.
  Postali bomo pravi gozdni raziskovalci in se odpravili po sledeh zveri. Morda nas katera pripelje prav do živali, ki jo bomo lahko opazovali z varne razdalje. Na lovu po sledeh za zvermi se bomo seznanili tudi s tem, s čim se prehranjujejo, kje živijo in kako se oglašajo.

  Z nami bo Gregor Simčič, gozdar in ekolog, ki je trenutno zaposlen na Zavodu za Gozdove Slovenije, kjer sodeluje pri številnih projektih povezanih z varovanjem in upravljanjem velikih zveri. V času študija je v poletnih mesecih več let sodeloval z Javnim zavodom Mala Ulica pri izvedbi počitniškega varstva na Rožniku.

  Obvezne so predhodne prijave na manca.kaliman@malaulica.si. V primeru dežja se izlet prestavi na drug termin. Po prijavi vas bomo seznanili z izhodiščno lokacijo družinskega izleta. 

  VRTIČKANJE

  Tokrat bom sadili fižol, nekoliko še uredili cvetlično gredico in malo razbremenili gredice vztrajnega plevela, ki zelenjavi jemlje hranilne snovi. 

  278662451 1423978124712452 6558948647508628674 n

  Plesna urica za malčke s spremljevalci do 3 let

  Plesna urica za otroke od 4 leta

  Radovednice z Rado: Moj spomladanski šopek

  Iz krep papirja in pripomočkov bomo izdelali čudovit šopek. Vanj bomo vdahnili veliko domišljije in se z njim očarljivo sprehodili domov.

  15 maj nedelja

  Mala pisana bitja

  Na ustvarjalnici s Simonom in Matejo bomo najprej prisluhnili pravljici, nato pa ustvarjali pisana čudežna bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam kot amuleti prinašala srečo.

  16 maj ponedeljek
  18 maj sreda

  Pričetek tečaja

  Vzgojne dileme

  Želite svojega otroka vzgajati sočutno, permisivno, avtoritativno, po metodi Montessori ali pa morda še kako drugače? Potrošniška družba nam je dala res ogromno izbire. Starši, ki želijo svojemu otroku nuditi optimalen razvoj, ob tem pa ne želijo biti niti preveč trdi in hkrati tudi ne preveč razpuščeni, se ob tem upravičeno počutijo izgubljene. Ravno zato bomo tokrat klepetale o individualnem razvijanju starševstva in lastnega odnosa z otrokom.

  19 maj četrtek
  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  Kateryna iz Ukrajine

  Ustvarjanje in druženje z družinami iz Ukrajine. Ustvarjalnica bo potekala trojezično (ukrajinsko, angleško in slovensko). 

  20 maj petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  Kako vem, da sem (dovolj) dobra mama?

  Najboljši starši na svetu so ponavadi tisti, ki otrok nimajo :). Realna izkušnja starševstva pa je pogosto ta, da se soočamo z mnogimi izzivi in stiskami, ki v nas zbujajo vprašanja, ali smo sploh dovolj dobre mame in kaj bi lahko še naredile drugače ali boljše. Ogledale si bomo, po čem strokovnjaki presojajo ustreznost starševstva, prav tako pa bomo razmislile, kako v sebi začutiti, kaj je tisto, kar od nas naš otrok zares potrebuje.

  Akvarelna čudesa

  Slikarskih barv tokrat ne bomo nanašali s čopiči, pač pa jih bomo škropili, kapljali, zlivali in prelivali! Prelivajočim se barvnim lužam na papirju bomo dodajali različne snovi, jih prekrivali, prerisovali in mečkali ter tako ustvarjali zanimive teksture, barvne kombinacije in oblike. Prepustili se bomo domišljiji in presenečenjem v ustvarjanju čudovito različnih vodnih slikarij - kot nalašč za vroče poletne dni.

  17:30

  Mala terasa

  INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

  Ta petek pa nastopajo: Ajda Cvek (violina, ukulela, vokal), Nika Škodič (violina, ukulela), Areh Mahkovic (e-bas), Andi Fatur (tenor ukulela).

  BOJ 2341
  21 maj sobota

  Plastnica na plastnico - HRIB

  Na delavnici bomo spoznavali hribovite krajine, ki jih bomo oblikovali po svojih željah. Sprva bomo spoznali, kaj sploh so to plastnice in kako si z njihovo pomočjo predstavljamo višino ter oblikovanost zemeljskega površja. Nato bomo iz različnih plastnic začeli oblikovati makete hribovite krajine, ki bodo segale v nebo. Z barvo bodo nato te krajine dobile gozdove, reke in polja ter vse ostale krajinske prvine, ki se bodo zbudile v naši domišljiji.

  Majska sobota kar kliče po novih zgodbah in otroški domišljiji. Tokrat bo Maša postregla z zgodbami, ki premorejo dobršno mero smeha. Poslušali bomo zgodbe o trmastem prašičku, ki ni hotel domov, o mišaku, ki je ugnal tatvinskega nepridiprava, o mornarčku, ki si je stesal barčico kar iz orehove lupine ter o prav posebnem loncu, ki nikogar ni pustil lačnega. Pravljice, ki jih bo Maša pripovedovala, bodo pomagale otrokom, da bodo v drugem delu pripovedovalnice ustvarili še kakšno novo navihano zgodbo.

  22 maj nedelja
  11:00 2+

  Sladki prstki

  Banana split

  Na nedeljsko dopoldne, ko bodo temperature risale poletje, bomo v Mali ulici poskrbeli za ohladitev s sladico, ki se je mamice in očiji sigurno spomnijo iz otroških let. Glavni sestavini sta banana in sladoled. Pripravili bomo še dodatke in na koncu ustvarili božanski banana split! Dobrodošli, da se pridružite sladkanju.

  16:30 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica z Niko: Monotipija s plastenkami

  Odslužene plastenke nam lahko služijo tudi kot slikarski pripomočki. Namočili jih bomo v barve in povaljali po papirju. Skupaj bomo odkrivali, kakšne zanimive sledi puščajo za seboj povaljane plastenke in tako ustvarili velike zanimive slike.

  23 maj ponedeljek
  25 maj sreda

  Razvoj otrokovih možganov

  Otroški možgani se v prvih letih življenja najbolj intenzivno razvijajo. Obenem pa niso samo skrivnostna črna skrinjica, v kateri se odvijajo nenavadne spremembe, ampak so socialni organ in s tem v prvi vrsti odvisni od odnosov, v katerih živijo. Tokrat bomo klepetale, s katerimi preprostimi in čisto vsakdanjimi, a hkrati tudi znanstveno utemeljenimi načeli lahko starši pripomoremo k čim bolj optimalnemu razvoju otroških možganov.

  27 maj petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  Dojenje po prvem letu in odvajanje od dojenja

  Najkasneje proti koncu porodniške se nam začenja odpirati vprašanje: do kdaj je smiselno dojiti? Dojenčki se ravno okoli prvega leta še vedno precej dojijo in dojenju sploh ni videti konca, a brez skrbi: ravno takrat se odvija pomemben poskok rasti. Tokrat se bomo pogovarjale, kdaj se je otrok pripravljen odstaviti sam in kakšen je pomen dojenja po prvem letu. Naslovile pa bomo tudi vprašanje, kako speljati otroku prijazno odstavljanje in kako urediti nočno dojenje.

  30 maj ponedeljek
  31 maj torek