Koledar

Rezervacij ne sprejemamo. Vstop v Malo ulico je možen do zapolnitve kapacitet. Za razumevanje se zahvaljujemo.

  • 01 marec torek
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    16:30 2+

    PUSTOVANJE

    Poslikava obraza z Anjo

    Anja bo na pustni torek poskrbela, da prav nihče ne bo odšel iz Male ulice brez pustno poslikanega obraza.

    16:30 2+

    PUSTOVANJE

    Pravljica: Uganke iz vrečke presenečenja za pogumne maškare

    17:00 2+

    PUSTOVANJE

    Ustvarjalnica: Rakete Konfete

    18:00 2+

    PUSTOVANJE

    Pustno rajanje: Pustne igre in rajanje od hiše do hiše

    02 marec sreda
    16:30 3+

    Pravljica

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Ustvarjalnica z Borisom: Stopinje

    Naredili bomo obrise svojih stopal, ki jih bomo oblepili z različnimi materiali, nato se bomo pa bosi sprehodili po njih in ugibali, po čem hodimo.

    03 marec četrtek
    10:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    11:15 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    16:30 3+

    Pravljica

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Ustvarjalnica z Aleksandro: ČUSTVORIS

    Po pravljici se bomo pogovarjali o čustvih. S starejšimi otroki se bomo skušali vživeti v različna čustva, ki so jih čutili liki v pravljici. Vsi, tudi mlajši otroci, pa bomo potem raziskovali in ugotavljali barve določenih čustev. Čustva bomo narisali in se o njih pogovarjali.

    04 marec petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Midva in najine družine – odnos s širšo družino po rojstvu otrok

    Bi po vikendu, preživetem s širšo družino, potrebovale kak dan dodatnega dopusta? Niste edine! Tokrat klepetamo o večnih vprašanjih, zakaj nam je ob najbližjih včasih najtežje in kaj je tisto, kar nas ob njih najbolj spravi na obrate. Pogovor bo tekel o medgeneracijskih prenosih čustvenih blokad in kako jih razvozlati, da našim otrokom kasneje ne bo tako težko biti ob nas.

    16:30 3+

    Pravljica

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Ustvarjalnica z Manco: STE KJE VIDELI SLONA? (David Barrow)

    Zlata hruška je projekt Mestne knjižnice Ljubljana, ki vsako leto najbolj kakovostnim otroškim in mladinskim knjigam podeli nalepko Zlata hruška. Tokrat bomo torej prebrali otroško knjigo, ki se ponaša z dotično nalepko in je tako morda vsaj pri kakšnemu otroku vzpodbudila listanje in branje. Slon bi se rad igral skrivalnice. Lahko se igraš z njim, ampak pazi: slon se res dobro skriva! Na ustvarjalnici bodo otroci narisali slona in ga nato skrili pred radovednimi pogledi. Ga boste uspeli najti?

    06 marec nedelja

    Ustvarjanje z glino

    Kaj vse se da ustvariti iz kupčka gline? Grad, torto, tigra? Mali kiparji bodo z gnetenjem, valjanjem, mečkanjem in lepljenjem gradili nove svetove, upodabljajoč podobe iz svoje domišljije, morda pa jih bo navdihnila tudi zabavna pravljica... Z nastalimi kipci bomo nato sestavili majhno skupinsko glineno instalacijo.

    Oblikovana divja narava

    Oblikovana narava je del narave, ki ga človek preoblikuje z namenom vzgoje, izobraževanja, oblikovanja krajinskih elementov ali katerim drugim namenom in je pomemben zaradi ohranjanja biotske raznovrstnosti, kot so recimo botanični vrtovi, drevoredi, krajinski parki. Pogovarjali se bomo o načinih oblikovanja narave in s pomočjo makete vzpostavili prostor, ki je oblikovan in reguliran, vendar je njegov izgled namenjen bohotenju narave, mi pa bomo obiskovalci. Ko bo prostor oblikovan, se bomo po njem sprehodili in se pogovarjali o pomenu ohranjanja oblikovane narave.

    07 marec ponedeljek
    16:30 3+

    Pravljica

    17:00 3+

    Mojster Luka

    08 marec torek
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    16:30 3+

    Pravljica

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Ustvarjalnica z Borisom: Cvetlični lončki in sadike za Vrtišče

    Vsak si bo izdelal svoj cvetlični lonček, v katerega bo posadil seme, pripravili pa bomo tudi sadike za Vrtišče.

    09 marec sreda
    16:30 3+

    Pravljica

    10 marec četrtek
    10:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    11:15 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    16:30 3+

    Pravljica

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Ustvarjalnica z Duši

    Ker je marec mesec, ko v naše kraje pride koledarska pomlad, bomo danes na ustvarjalnici naredili nekaj tulipanov in drugih spomladanskih cvetlic, ki bodo krasile vaše okenske police in tako še bolj klicale sonce in prijetne tople dni.

    11 marec petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    VARNA NAVEZANOST – kaj je to in zakaj je pomembna?

    Večina staršev se vsaj tu in tam sprašuje, ali so v svoji vlogi dovolj dobri in kako bi lahko svoje starševstvo še izboljšali. Na tokratnem Klepetku bomo ugotavljale, po čem strokovnjaki presojajo ustreznost starševstva. Naučile se bomo prepoznati različne tipe navezanosti in bomo tudi skušale ugotoviti, v katero skupino spadamo same. Ob tem pa bomo tudi razmislile, kako v sebi začutiti, kaj je tisto, kar od nas naš otrok zares potrebuje.

    16:30 3+

    Pravljica

    Risalni nered 

    Na tokratnih Nananijah bomo raziskovali različna risala. Kaj izžarevajo, v čem se razlikujejo med seboj in kako delujejo v kombinaciji z drugimi? Ustvarjali in opazovali bomo različne debeline linij ter nasičenost barv. Zakaj se nekje oblike prekrivajo, drugje pa mešajo? Kako se počutimo ob določeni barvi? Čas je za svobodno risanje, pravi ustvarjalni nered!

    12 marec sobota

    VRTIČKANJE - Ustvarjalnica na Gregorjevo

    Ponovno vabljeni na našem vrtu na Rakovi Jelši!

    Pomlad je čas, ko se narava ponovno prebuja, zato vas z marcem, ko se začenja meteorološka in tudi koledarska pomlad, vabimo na brezplačne delavnice, ki jih bomo organizirali ob sobotah dopoldne (10.00 – 12.00) za celotno družino. Začeli bomo na Gregorjevo, 12. marca 2022, ko je po starem julijanskem koledarju nastopila pomlad, po starih običajih pa so se na ta dan ženili tudi ptički. Dan je bil povezan z daljšimi dnevi, ki so prinesli več dnevne svetlobe in nanj je vezanih veliko običajev. Otroci so na primer mislili, da se na ta ptički ne le ženijo, temveč tudi gostijo, zato so po drevesih in grmih iskali pogače.

    Zato bomo danes na ustvarjalnici naredili pogačo, ki jo bomo izobesili na bližnje drevo oziroma grm in tako pripravili ptičkom pravo pogostitev, če se bodo že ženili.

    Na prihodnjih dveh sobotah v marcu bomo spoznavali naš vrt, ga ponekod prekopali, da bo zemlja bolj rahla in primerna za sajenje še mladih in rahlih koreninic raznih zelenjadnic in dišavnic; prekopali bomo kompostnik, v katerem že od lanskega leta nastaja nova zaloga rodovitnega humusa; pregledali bomo orodje, potrebno za obdelovanje vrta in se ob vsem tem prijetno zabavali. Če bo vreme primerno, bomo v razrahljane gredice posadili tudi česen, por in solato.

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Ustvarjalnica z Duši - GREGORJEVO

    Danes praznujemo Gregorjevo – dan, ko se ptički ženijo. Dan je bil povezan z daljšimi dnevi, ki so prinesli več dnevne svetlobe in nanj je vezanih veliko običajev. Otroci so na primer mislili, da se na ta dan ptički ne le ženijo, temveč tudi gostijo, zato so po drevesih in grmih iskali pogače.

    13 marec nedelja

    Dinozavri ponovno na pohodu - KUD Galerija C.C.U.

    Na dinozavrski ustvarjalnici se obeta razburljivo popotovanje v pradavnino. Po navdihu slikanice Lile Prap DINOZAVRI?! bomo izdelovali skoraj čisto prave arheopterikse, elazmozavre in njihove sorodnike ter z njimi naselili Dinozavrijo.

    Delavnico vodita Mateja Herbst in Simon Drofelnik.

    Vas in v njej vaško središče

    Vas je podeželsko naselje, ki je izrazito agrarnega značaja ter nima pomembnejših upravnih funkcij, dejavnosti in ustanov. Spoznavali bomo pojma vaško/ruralno in pomen teh pojmov v slovenskem prostoru. S pomočjo makete v merilu bomo oblikovali in spoznavali, kako se vaško središče razlikuje od mestnega središča, kaj so njegove glavne oblikovne značilnosti ter zakaj je vaško središče pomembno za prebivalce vasi. 

    14 marec ponedeljek
    16:30 3+

    Pravljica

    17:00 3+

    GIBALNICA

    16 marec sreda
    16:30 3+

    Pravljica

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Ustvarjalnica z Ines: Pomladni zvončki

    Prihaja pomlad in prebujajo se tudi rastline. Danes bomo uporabili stare jajčne kartone, iz katerih bomo izrezali cvetove in jih pobarvali z vodenimi barvicami. Dodali bomo še stebelca in naredili zvončke, ki bodo zacveteli v pomladne dni.

    17 marec četrtek
    00:00

    Gozdne poti

    Gozdna pot vas tokrat pelje na Ljubljanski grad. 

    Razišči pot

    gozdne poti2

    09:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    10:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    11:15 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    16:30 3+

    Pravljica

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Ustvarjalnica z Aleksandro: ČUSTVORIS

    Po pravljici se bomo pogovarjali o čustvih. S starejšimi otroki se bomo skušali vživeti v različna čustva, ki so jih čutili liki v pravljici. Vsi, tudi mlajši otroci, pa bomo raziskovali in ugotavljali barve določenih čustev. Čustva bomo narisali in se o njih pogovarjali.

    18 marec petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Zakaj mi gre otrok včasih na živce ter kako lahko pomagam njemu in sebi?

    Čeprav je to stisko včasih težko priznati, je mater, ki jim gredo njihovi otroci včasih dobesedno na živce, veliko. Tokrat bomo skupaj govorile o tem, zakaj do tega sploh pride ter kako lahko pomagamo sebi in našemu otroku, da bo v naši družini manj slabe volje.

    16:30 3+

    Pravljica

    Risalni nered

    Na tokratnih Nananijah bomo raziskovali različna risala. Kaj izžarevajo, v čem se razlikujejo med seboj in kako delujejo v kombinaciji z drugimi? Ustvarjali in opazovali bomo različne debelosti linij ter nasičenost barv. Zakaj se nekje oblike prekrivajo, drugje pa med seboj zmešajo? Kako se počutimo ob določeni barvi? Čas je za svobodno risanje, pravi ustvarjalni nered!

    19 marec sobota

    VRTIČKANJE

    Ponovno vabljeni na našem vrtu na Rakovi Jelši!

    Gregorjevo je za nami, izdelali smo nekaj pogač in z njimi pogostili ptičke, ki so se tisti dan po starih običajih ženili. Tudi vrt smo preorali, zato zrahljana zemlja že čaka, da vanjo kaj posadimo. Za sejanje je še prehladno, ker nas v tem času mraz še vendarle lahko preseneti.

    Tokrat bomo na vrtičkarski delavnici s Katjo uredili našo toplo gredo, v kateri že vse od jeseni vztraja zimska solata. Morda bo ostalo še kaj časa in bomo solato zasadili tudi na zunanjo gredico k čebuli in česnu, ki čakata na pomlad že vse od jeseni.

    Tudi v prihodnje bomo marca spoznavali naš vrt, ga ponekod prekopali, da bo zemlja bolj rahla in primerna za sajenje. Prekopali bomo kompostnik, pregledali orodje, ki ga potrebujemo za obdelovanje vrta in se ob vsem tem prijetno zabavali. Če bo vreme primerno, bomo v razrahljane gredice posadili tudi česen, por in solato.

    11:00 3+

    Ustvarjalnica

    USTVARJALNICA Z BLANKO AMULETI IZ GLINE

    Glina je eden prvih materialov, s katerim je človek ustvarjal. Izdelovali bomo amulete za srečo in jih z različnimi naravnimi materiali tudi okrasili.

    20 marec nedelja
    17:00 3+

    Origami

    21 marec ponedeljek
    17:00 3+

    GIBALNICA

    23 marec sreda
    24 marec četrtek
    09:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    11:15 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Čistilna akcija na igrišču Male ulice

    Med 22. marcem in 22. aprilom 2022 potekajo na območju Mestne občine Ljubljana različne čistilne akcije. Akciji za lepšo Ljubljano se bomo pridružili tudi v Mali ulici. Zavihali bomo rokave, očistili gredice na igrišču Male ulice, sadili ter zaplesali z metlami in grabljicami v rokah. 

    25 marec petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    NEGOVANJE MATERINSKE INTUICIJE

    Nihče ne pozna otroka tako kot mama, ki si dovoli začutiti materinski instinkt. Po eni strani gre za čisto fiziološko povezanost mater s svojimi otroki, po drugi strani pa je tudi moč odnosa med mamo in otrokom tista, ki poskrbi, da mame nekatere stvari v povezavi s svojimi otroki enostavno vemo. Tokrat bomo govorile o tem, zakaj družba zanika pomen intuicije in, kako okrepiti stik s seboj, da bomo lažje začutile svoje notranje instinkte.

    26 marec sobota

    VRTIČKANJE

    V topli gredi že od jeseni raste solata, nekaj pa smo jo skupaj z vašo pomočjo še posadili. Čeprav je tudi preostanek vrta preoran in pripravljen na novo sezono pridelkov, pa si je potrebno vzeti tudi čas za načrtovanje vrta (pripravljen je zemljevid), da bo na njem uspevala okusna zelenjava.

    Na sobotni delavnici na vrtu bomo pripravili gredice, potke med njimi pa posuli s sekanci, ki bodo trdovratnemu plevelu preprečile rast in našemu vrtičku omogočili, da zažari v vsej svoji lepoti.

    Vrtisce Dusi1

    11:00 3+

    Kuhamo z Borisom

    GRISINI

    Zgnetli in razvaljali bomo testo. Nato bomo oblikovali grisine in jih okrasili z različnimi semeni. Medtem ko se bodo grisini pekli, si bomo pripravili krožnike in jih sveže pečene tudi z veseljem pohrustali.

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    Radovednice - Žuželke

    Prebudila se je pomlad in z njo tudi žuželke. Radovedno bomo pokukali v svojo domišljijo in izdelali svojo žuželko, ki jo bomo tudi poimenovali. Z njo bomo poleteli v toplejše dni, ki prihajajo.

    27 marec nedelja
    16:30 Za očke

    Aktivni očka

    Aktivni očki - TOKRAT V MALI ULICI

    Med 22. marcem in 22. aprilom 2022 potekajo različne čistilne akcije na območju Mestne občine Ljubljana. Akciji za lepšo Ljubljano se bomo pridružili tudi v Mali ulici. Odpihnili bomo listje, pograbili pesek, napolnili peskovnik. Ko bo igrišče urejeno, bomo izdelali še veliko zunanjo garažno hišo, s katero se bomo lahko v prihodnosti igrali v Mali ulici!

    28 marec ponedeljek
    17:00 3+

    Mojster Luka

    29 marec torek
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    Ustvarjalnica s Katjo

    30 marec sreda
    09:00 Za starše

    Moj neverjetni dojenček

    31 marec četrtek
    10:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    11:15 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    17:00 3+

    Mojster Luka

    Garažna hiša