Koledar

Rezervacij ne sprejemamo. Vstop v Malo ulico je možen do zapolnitve kapacitet. Za razumevanje se zahvaljujemo.

  • 01 september sreda
    16:30 3+

    Pravljica

    PIKČASTA SLIKA

    Kaj se zgodi, če na naš risalni papir prileti jata pik? Lahko iz njih ustvarimo prav posebno sliko? Pike bodo papirnate, penaste in kosmate. Iz katerih bo nastala najzanimivejša umetnina?

     

    02 september četrtek
    16:30 3+

    Pravljica

    ROGAČEVA ZMAGA (Nina Mav Hrovat)

    Prebrali bomo zgodbo o rogaču in njegovem kamnitem kupčku. Potem bomo s pisanimi barvami okrasili vsak svoj kamen in iz njih skupaj zgradili stolp. Kako visoko ga bomo postavili, preden se bo zrušil?

    03 september petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Vzgoja otrok – med avtoritarnim, permisivnim in mojim notranjim občutkom

    Že v prvem letu se rade odprejo dileme, kako si želimo vzgajati svoje otroke. Zdi se, da nam svet ponuja dva pristopa: stara šola promovira pogosto pretrde pristope, ki veliko staršev odbija; po drugi strani pa tudi permisivna vzgoja mnogim ne diši, saj starši ostanejo brez avtoritete. Tokrat se bomo pogovarjale, zakaj je avtoritativna vzgoja škodljiva in zakaj tudi permisivna vzgoja ni ničkaj prijazna do otrok. Seveda pa se bomo dotaknile tudi najpomembnejše teme, in sicer: kako razviti harmonično sodelovanje z otrokom, ki ne bo oviralo niti naše avtoritete, niti otrokovega razvoja avtonomnosti.

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    04 september sobota
    11:00 3+

    Pravljica

    ZIDAMO HIŠKE

    Ste že spoznali poklic arhitekta? Na hitro se lahko prelevimo v tiste, ki si zamislijo in postavljajo hiše! Razrežemo material, ga spojimo s paličico in postavimo pokonci. Bele
    hiške so postavljene kar brez lepljenja. Le sestaviti jih moramo! Dodamo še kakšen kip, instalacijo... in že lahko naselimo v mesto naše najljubše domišljijske junake!

    05 september nedelja

    AMULETI CeCeUji

    S Simonom in Matejo bomo s pluto, preobraženo v zanimive oblike, ustvarjali pisana čudežna bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam kot amuleti prinašala srečo.

    07 september torek
    16:30 3+

    Pravljica

    ČEBELJE KARTE (Sebastijan Pregelj)

    Ob zgodbi o medvedu, jazbecu in rakunu, ki bi se radi sladkali z medom, bomo spoznali delo čebel. Potem bomo iz kartonastih tulcev izdelali čebelice, ki ne bodo le rumene in črne, ampak bodo pisane odbrenčale z nami domov!

    08 september sreda
    16:30 3+

    Pravljica

    ČLOVEK, NE JEZI SE Anja Štefan (Iz zbirke Gugalnica za vse)

    »Medved in medvedek sta se igrala človek, ne jezi se. Medvedu je šlo dobro, medvedku pa slabo. Kocka ga ni ubogala, nobene šestice ni dobil…«

    Tako se je razjezil, da je sredi igre stekel na vrt in se zamotil in pomiril z drugimi opravili. Prisluhni pravljici, naredi svojega medvedka in ga umesti v svoj prenosni vrtiček.

    09 september četrtek
    10:15 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    16:30 3+

    Pravljica

    OBRAZ

    Si že kdaj opazil/a da se tvoj obraz spremeni, ko si jezen? Ali veš, da pokažeš zobe, ko se glasno zasmeješ? Skupaj bomo spoznali, kako različni so si lahko naši obrazi in jih s pomočjo različnih materialov prikazali kot pravo umetnino. 

    10 september petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Miti materinstva in moja realna izkušnja

    Biti sodobna mama je lahko velik izziv predvsem zaradi raznih pričakovanj, kakšne bi morale biti. Te predstave nam pogosto servirajo množični mediji, nemalokrat pa tudi drugi družinski člani ali pa si z nedosegljivimi ideali postrežemo kar same. Pot lastne preobrazbe, ki jo ustvarja materinstvo, pa ima čisto svojo logiko. Tokrat se bomo pogovarjale, kam nas je ta pot pripeljala in kaj vse smo se na njej naučile.

    16:30 3+

    Pravljica

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    11 september sobota
    11:00 3+

    Pravljica

    AKVATIPIJA

    Med poletjem komaj čakamo, da roke namočimo v bazen! Zato bomo ustvarjali s posebno bazensko tehniko barvanja papirja, ki ji rečemo akvatipija.

    V veliko posodo z vodo bomo vmešali barve, dodali papir in ga tako obarvali v pisane vzorce. Papir pisanih vzorcev in oblik bomo obesili kot zastavice in ga posušili na

    sončku.

    11:30 Za očke

    Aktivni očka

    12 september nedelja

    DEŽELA LISIC

    Na ustvarjalnici bomo izdelovali unikatne lisice, volkove, pse in njihove bližnje ter daljne sorodnike, pa tudi nove, še neodkrite vrste. Delavnico vodita Simon in Mateja.

    dezela lisic

    14 september torek
    16:30 3+

    Pravljica

    15 september sreda
    16:30 3+

    Pravljica

    USTVARJALNICA Z GLINO 

    Glina je eden prvih materialov s katerim je človek ustvarjal.   Izdelovali bomo amulete za srečo.   

     

    16 september četrtek
    10:15 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    11:15 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    16:30 3+

    Pravljica

    ČEBELJE KARTE (Sebastijan Pregelj) 

    Ob zgodbi o medvedu, jazbecu in rakunu, ki bi se radi sladkali z medom, bomo spoznali delo čebel. Potem bomo iz kartonastih tulcev izdelali čebelice, ki ne bodo le rumene in črne, ampak bodo pisane odbrenčale z nami domov!

    17 september petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Kaj lahko od dojenčka in otroka pri določeni starosti pričakujem?

    Na tokratnem Klepetku si bomo izposodile dognanja nevroznanstvenikov in preučile, kdaj je otrok dejansko zmožen določeno stvar razumeti. Prečutile bomo, ali so naša pričakovanja glede vedenja dojenčkov realna in iz kje sploh prihajajo ideje, kakšen bi dojenček in otrok morala biti.

    16:30 3+

    Pravljica

    PISAN METULJČEK 

    Si že kdaj videl, kako iz pisanih pack nastane čudovit metuljček? Pridi in ga skupaj z nami ustvari tudi ti! 

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    18 september sobota
    11:00 Za očke

    Aktivni očka

    GRADIMO OGRAJO

    Vsi aktivni očki pridite s svojimi otroki in nam pomagajte pri gradnji ograje na otroški hišici. Ograjo bomo na koncu tudi skupaj pobarvali.

    11:00 3+

    Pravljica

    Uglasbimo jesen

    Jeseni v naravi slišimo zvoke vode, dežja, vetra in podobno. Preprosta glasbila, ki jih bomo na delavnici ustvarili bodo oponašala zvoke in mi bomo z njimi zaplesali v jesensko popoldne. Z zvoki bomo morda celo priklicali dež in se malce ohladili, ali pa se bomo vsaj spomnili nanj!

    19 september nedelja

    ČAROBNE ŠTAMPILJKE

    Na ustvarjalnici bomo najprej prisluhnili pravljici, zatem pa bomo izdelovali raznovrstne unikatne štampiljke, ki jih bomo tudi preizkusili.

    stampiljke6

    20 september ponedeljek
    09:30

    Pedokinetika

    10:30

    Pedokinetika

    16:30 3+

    Pravljica

    JESENSKO LISTJE

    21 september torek
    17:00 3+

    GIBALNICA

    22 september sreda
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    16:30 3+

    Pravljica

    TRGANKA

    Po tem, ko bomo prebrali pravljico Hvaležni medved, se bodo naši prstki lotili trganke. Iz drobnih koščkov pisanega papirja bomo ustvarjali jesenske sadeže. Kdor bo želel, bo lahko naredil prav takšne tepke, kot jih je prinesel medved iz gozda, če pa vas bo navdihnil kak drugačen sadež, pa bo še toliko bolj pisano in veselo!

    23 september četrtek
    10:15 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    11:15 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    16:30 3+

    Pravljica

    AKVATIPIJA

    Ustvarjali bomo s posebno bazensko tehniko barvanja papirja, ki ji rečemo akvatipija. V veliko posodo z vodo bomo vmešali barve, dodali papir in ga tako obarvali v pisane vzorce. Papir pisanih vzorcev in oblik bomo obesili kot zastavice in ga posušili.

    24 september petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Slepe pege materinstva – preseganje družinskih vzorcev

    Večkrat mame opažamo, da nam izziv predstavljajo zelo različne situacije. Kar je nekaterim enostavno, je drugim težko in obratno. Najpogosteje do tega prihaja zato, ker izhajamo iz različnih družin, kjer so stisko zbujale različne situacije. Tokrat se bomo poglobile v naše primarne družine in bomo skušale izluščiti, katere čustvene slepe pege imamo in kako te čustvene zagate razvozlati.

    12:00

    Gozdne poti

    GOZDNA POT 32 - GOLOVEC

    Izhodišče tokratne poti je na naslovu Pot k ribniku 8.

    RAZIŠČI POT.

    slika 4 3

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    25 september sobota

    DOMAČE ŽIVALI NA VRTIŠČU

    V soboto bodo Vrtišče obiskale domače živali! Ne zamudite priložnosti, da pobožate kozo in jo s povodcem odpeljete na sprehod, ali pa se naučite, kako ujeti kokoško in si jo od blizu ogledati! 

    Ker pa se je že pričela koledarska jesen, nas na zelenjavnem vrtu čaka še veliko dela. Pobirali bomo pridelke spomladanskih sadik in opleli gredice. Ker imamo vsi radi korenček, bomo skupaj prekopali in pripravili gredico, v katero ga bomo posejali. Gredico bomo v izogib lačnim pticam in morebitnemu mrazu prekrili z zastirko. Prve plodove pričakujemo že aprila!

    11:00 3+

    Pravljica

    Lutke na paličicah (živali iz pravljice)

    Upodobili bomo naše najljubše živalske junake iz pravljice. Skupaj jih bomo izdelali kar iz papirja, da bodo postali lutke na paličicah. Z raznimi papirnimi tehnikami jim bomo naredili kljune, luske in smrčke... Zraven pa bomo izdelali še drug živalski in rastlinski domišljijski svet ter ga animirali v zgodbo.

    26 september nedelja

    DEŽELA SAMOROGOV

    Na ustvarjalnici bomo z Matejo in Simonom izdelovali unikatne samoroge, konjičke, ponije in druga pravljična bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam prinašala srečo.

    28 september torek
    17:00 3+

    GIBALNICA

    29 september sreda
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    16:30 3+

    Pravljica

    Zvezdno nebo 
    Danes se bomo na ustvarjalnici poigrali s svetlobo in barvami. Iz transparentnega papirja bomo izdelovali jesenske zvezdice, s katerimi boste doma lahko okrasili okna v svojih sobicah. Zagotovo pa bomo kakšno okno okrasili tudi v Mali ulici!

    30 september četrtek
    16:30 3+

    Pravljica

    SADNO DREVO

  • 11 marec petek