GOZDNE POTI MALE ULICE

Pozdravljeni gozdni raziskovalci! 

Z nami se podajte na dogodivščino raziskovanja mestnih gozdov. Naj bo dež, sonce, sneg ali temna noč, obujte si čevlje in se podajte na pot. Ker ste pravi raziskovalci, s seboj vedno vzemite:

- pohodni čevlji,

- nahrbtnik,

- polno plastenko vode,

- malico,

- povečevalno steklo,

- svinčnik in dnevnik gozdne poti.

Vendar pozor, na poti morate biti oprezeni! Najprej poiščite tablo, ki označuje začetek poti, nato pa sledite mušnicam, ki vas bodo pripeljale do skrinje, kjer te čaka štampiljka. Odtisnite jo v dnevnik gozdnih poti, katerega prvo stran lično opremite s svojim imenom in portretom. Poleg odtisov vanj lahko zapišete ali narišete še svoje vtise. Vsak teden se postavi nova pot, z vsako novo potjo pa vas na koncu v zaboju čaka tudi nova štampiljka. V vaš dnevnik gozdnih poti vestno zbirajte odtise in ko zberete 6 različnih, le urno do Male ulice po nagrado za najbolj vestne gozdne raziskovalce!

Svoje vtise in foto utrinke nam lahko pošljete na mail ali jih objavite na naši FB strani.

 

AKTUALNA GOZDNA POT


 

Gozdna pot 118 - ZAJČJA DOBRAVA

Gozdna pot 118 - ZAJČJA DOBRAVA

(1. 3. 2024 - 6. 3. 2024)

IZHODIŠČE: Cesta v Zajčjo Dobravo, 1260 Ljubljana - Polje

Google maps 

OPIS POTI:

Gozdna pot vas tokrat vabi k raziskovanju krajinskega parka Zajčja dobrava. Svoje avtomobile ali kolesa parkirajte pri gostilni Zajčja dobrava, poiščite tablo Gozdne poti in pričnite z novo gozdno avanturo. Mušnice vas vodijo naprej po širši makadamski poti mimo otroškega igrišča.

Tik ob lesenih igralih, levo od poti, zavijte desno v gozd, po poti, ki se kmalu zoži. Mušnice vas na prvem razpotju usmerijo desno po poti, skozi gosto porasel gozd z podrastjo, vse do polja. Nadaljujte pot po obronku gozda, kot vas vodijo naše ljubke markacije. Bodite pozorni na ozko uhojeno pot, ki vas bo zopet popeljala levo v gozd.

Previdno stopajte med robidovjem in podrtimi drevesi in pozorno spremljajte mušnice, ki vas bodo pripeljale do mesta, kjer se že skriva skrinja s štampiljko.

Ob povratku poiščite prvo mušnico na samem začetku makadamske poti, ki je vzporedna z dovozno potjo do gostišča.

 

 

Juhu, mušnice so ponovno tu!

PRETEKLE GOZDNE POTI

Arhiv poti