Koledar

Rezervacij ne sprejemamo. Vstop v Malo ulico je možen do zapolnitve kapacitet. Za razumevanje se zahvaljujemo.

  • 01 avgust nedelja
    11:00 3+

    Pravljica

    Po živalskih sledeh z Matejo

    Skozi sedem srečanj bomo sledili različnim živalskim sledem. Spoznali bomo gozdne in domače živali. Pridi in raziskuj z nami!
    Svobodni
    Lahko se plazimo, plezamo, skačemo ali letimo. Ali pa morda nič od tega. Vas zanima katera žival bomo tokrat postali? Po odtisu nog bomo poskusili najti pravo, si izdelali masko in se prelevili vanjo.

    Po zivalskih sledeh 5

    02 avgust ponedeljek
    17:00 3+

    Pravljica

    ZASTAVICE

    Ste že bili kdaj v Indiji in v Nepalu? Ste videli pisane zastavice, ki jih razobešajo po
    hišah?
    Pričarali si bomo azijski svet vetra in majhnih hišk, tako da bomo izdelali zastavice na
    vrvicah. Zastavice bomo seveda porisali z vzorci! Plapolale bodo v vetru in pričarale
    prav posebno vzdušje.

    03 avgust torek
    17:00 3+

    Pravljica

    Kako ujeti zvezdni utrinek? (Heidi in Daniel Howarth)
    Ste že kdaj videli zvezdni utrinek? Mislite, da ga je mogoče ujeti? Medvedek v zgodbi sedi in čaka na svoj zvezdni utrinek. Čaka ga, ker si želi, da mu izpolni željo …
    Ustvarili bomo zvezde utrinke in nanje zapisali ali narisali svoje želje.

    04 avgust sreda
    17:00 3+

    Pravljica

    Najprisrčnejši velikan (Julia Donaldson)
    Julia Donaldson je poleg uspešnic "Zverjasca, Zverjaščka" in "Bi se gnetli na tej metli?", zapisala tudi prigode in nadloge Najprisrčnejšega velikana. Na delavnici, ki bo sledila, bodo otroci z obrisom svojega telesa, narisali svojega velikana.

    05 avgust četrtek
    17:00 3+

    Pravljica

    Zrcalce (Grigor Vitez)
    Prebrali bomo zgodbo Grigorja Viteza z naslovom Zrcalce. Na gozdni jasi je ležalo zrcalce. Kdo ga je izgubil, se ne ve. Kaj pa se zgodi, koga najdejo zajec, veverica, šoja in medved?
    Po prebrani pravljici bomo ustvarili svoja ogledala z uporabo tršega papirja, alu folije in pisal.

    06 avgust petek
    17:00 3+

    Pravljica

    Trije prašički (Angleška ljudska pravljica)
    Prebrali bomo vsem že dobro poznano angleško ljudsko pravljico o treh prašičkih. Slišali bomo kako so se trije prašički lotili zidanja hišk, kdo je sezidal najtrdnejšo in kdo je bil tisti nenasitnež, ki je uničeval domove malih pujsov. Po pravljici sledi ustvarjalnica na kateri bodo otroci izdelali hiške malih pujskov, v katere so se skrili pred požrešnim volkom. Bodo te bolj trdne?

    07 avgust sobota

    Dinozavri ponovno na pohodu

    Na dinozavrski ustvarjalnici se obeta razburljivo popotovanje v pradavnino. Po navdihu slikanice Lile Prap DINOZAVRI?! bomo izdelovali skoraj čisto prave arheopterikse, elazmozavre in njihove sorodnike ter z njimi naselili Dinozavrijo.

    08 avgust nedelja
    11:00 3+

    Pravljica

    Po živalskih sledeh z Matejo

    Skozi sedem srečanj bomo sledili različnim živalskim sledem. Spoznali bomo gozdne in domače živali. Pridi in raziskuj z nami!
    Domači in divji
    Poznamo različne živali, ki jih je človek udomačil in druge, ki so divje. Se pa zgodi, da je določena živalska vrsta, ki nam je blizu in jo redno srečujemo, povezana s tako, ki jo le redko vidimo. Poskusili bomo ugotoviti za katero žival gre in se prelevili vanjo.

    Po zivalskih sledeh 6

    09 avgust ponedeljek
    17:00 3+

    Pravljica

    Odtisi poletja

    Na kaj vse pomisliš, ko slišiš besedo poletje? Kopalna brisača, kopalke, natikači, očala, školjka, kamenjem … Zbrali bomo kup poletnih predmetov, jih pomočili v barvo ter jih odtiskovali. Med odtisi bo zagotovo prostor tudi za odtis naših dlani in bosih nog, saj to je tudi del poletja, kajne?

    10 avgust torek
    17:00 3+

    Pravljica

    Zgodba v steklenici

    Si že kdaj našel naplavljeno steklenico s sporočilom? Morda bo pa tokrat prvič. Skupaj si bomo namreč naslikali neverjetno zgodbo, ki bi se lahko zgodila pod gladino morja in jo skrbno spravili v steklenico. Pred tem bomo prebrali še slikanico o Ribku – majhni ribi z veliko domišljije – njegove zgodbe nam bodo lahko dobra iztočnica za zamišljanje nepričakovanega.

     

    11 avgust sreda
    17:00 3+

    Pravljica

    Potovanje

    Morski polž je prelezel že vso skalo, a mu to ni bilo dovolj. Koprneče si je zamišljal globino morja in prostranost sveta; kako zelo si je želel potovati. Nekega dne so se mu sanje končno uresničile. Prebrali bomo slikanico J. Donaldson, ki nam bo razkrila čudovito potovanje polža na kitovem repu. Nato bomo prelistali star atlas in zemljevide dopolnili ter tako ustvarili različne sanjske otoke.

     

    12 avgust četrtek
    12:00 Za mamice

    KLEPETEK

    OTROŠKA TRMA IN UČINKOVITO POSTAVLJANJE MEJA

    Ponavadi se že prvo leto začnejo naši otroci vesti na načine, ki jih definitivno nismo pričakovali: jokavost, trma, cviljenje, ljubosumnost … Zakaj do tega pride in kako postopati? Razmišljale bomo, kako ob uveljavljanju starševske avtoritete ohraniti kakovostni stik z otrokom, izvedele pa boste tudi, kakšne razvojne funkcije ima trma.

    17:00 3+

    Pravljica

    Kitov vrt

    Kit iz zgodbe Toona Tellegena si je na hrbtu zaželel vrt, na katerem bi gostil svoje prijatelje. Pa mu bo uresničena želja res prinesla zadovoljstvo? Prebrali bomo zgodbo, ugotovili odgovor ob tem pa opazovali čutne ilustracije Annemarie van Haeringen, ki združujejo izrazito linijo tuša in nežne barve akvarela. Nato bomo skupaj ogromnemu kitu na našem dvorišču z velikimi čopiči in razpršilkami pričarali čaroben vrt.

    13 avgust petek
    17:00 3+

    Pravljica

    Ledeno

    V vročem mestu si bomo v senčnem kotičku našega zunanjega igrišča pod prijetnimi pršilniki ustvarili leden kotiček. Ledene gore bomo barvali s tempera barvami in jih topili, malo na soncu, malo na listu papirja in malo s soljo – kaj bo najhitreje? Pri zabavni igri v vodi se nam bodo pridružile tudi različne živali.

    14 avgust sobota

    Ladje in barčice

    Na delavnici bomo ustvarjali unikatne ladje in ladjice, barke in barčice, parnike, trajekte, starodavne galeje, sodobne jadrnice in čolničke, ki nam bodo polepšali poletne dni. Delavnico vodita Simon in Mateja.

    15 avgust nedelja
    11:00 3+

    Pravljica

    Po živalskih sledeh z Matejo

    Skozi sedem srečanj bomo sledili različnim živalskim sledem. Spoznali bomo gozdne in domače živali. Pridi in raziskuj z nami!
    Glasni
    Včasih zna biti prav nadležen s svojim zvokom in nam ne pusti spati. Prav zagotovo pa je eleganten in njegove varovanke mu pridno sledijo. Z malo ustvarjalnosti bo pod našimi prsti nastala današnja žival, ki bo poskakovale v naših rokah.

     

    Po zivalskih sledeh 6

    16 avgust ponedeljek
    17:00 3+

    Pravljica

    Kolažepnica

    Z japonsko tehniko zgibanja papirja origami pripravimo žepke iz papirja. Žepki so pisani, porisani in polepljeni. Vanj vstavimo risbice in kolaže, ki jih prav tako sami napackamo. Potem žepek uporabljamo kot knjigo, skladišče ali pa kar tako za ustvarjalne drobnarije.
    Pomembno je, da imamo ustvarjalni material nekam za pospraviti. V žep!

     

    17 avgust torek
    17:00 3+

    Pravljica

    Podvodna odprava

    Dolgočasno sivo cesto na dvorišču Male ulice bomo s pomočjo barvnih kred preobrazili v mavrično podmorsko stezo, kjer se med algami skrivajo bleščeče školjke, kjer rastejo pisane korale in se plazijo skrivnostne morske kače… Nato se bomo skupaj podali na raziskovalno odpravo po morskem dnu!

    18 avgust sreda
    17:00 3+

    Pravljica

    19 avgust četrtek
    12:00 Za mamice

    KLEPETEK

    MIDVA ODKAR SMO TRIJE

    Postati družina je ena najdragocenejših izkušenj para, a po drugi strani tudi ena največjih preizkušenj, ki se zgodijo v partnerstvu. Skoraj vsi pari po prihodu otroka čutijo (vsaj začasno) precejšnji upad zadovoljstva v odnosu. Čeprav je to običajno, stiska mladih staršev zato ni nič manjša. Tokrat klepetamo o tem, kako razviti sodelovanje v starševstvu in ob tem ohraniti povezanost, predanost in ljubezen.

    17:00 3+

    Pravljica

    Sanjarski koralnjaki

    Skupaj se bomo podali v pisan podvoden svet, kjer se bomo spoznali z različnimi koralami, ki rastejo v tropskih morjih. S pomočjo papirnatih tulcev, pisanih barv in ščepcem domišljije bodo mali kiparji ustvarili čisto svoje čarokrasne korale!

    20 avgust petek
    17:00 3+

    Pravljica

    Kako čudaška riba!

    Ustvarili bomo ribe, ki niso ptice, ampak letijo! Morske ptice morda? Izbezali bomo najbarvitejše papirje ter zanimiva risala in čudaške ribe bodo že kmalu »odplavutale« po zraku…

    21 avgust sobota

    Sončna ustvarjalnica

    Na ustvarjalni delavnici bomo z Matejo in Simonom izdelovali male in velike pisane sončnice z mozaično sredico, ki nam bodo polepšale dan in še dolgo zatem cvetele.

    Soncna delavnica

    22 avgust nedelja
    11:00 3+

    Pravljica

    Po živalskih sledeh z Matejo

    Skozi sedem srečanj bomo sledili različnim živalskim sledem. Spoznali bomo gozdne in domače živali. Pridi in raziskuj z nami!
    Mali in hitri
    Rahlo zašumi in pohiti. Včasih se skrije, drugič pa radovedno raziskuje. Najraje bi ga odnesli domov, čeprav vemo, da njegov dom je gozd. Občasno potrebuje tudi našo pomoč. Te zanima o kom je govora? Pridi in spoznaj ga tudi ti. Naredili ga bomo tudi mi in odšel bo z nami domov.

    Po zivalskih sledeh 6

    23 avgust ponedeljek
    17:00 3+

    Pravljica

    Pojoči mobile

    Kako poje podvodna pesem? Kaj nam pripovedujejo valovi? Z nizanjem školjčnih lupin in drugih cingljajočih predmetov bomo izdelali podvodni mobile, ki bo krožil, lebdel in nam zapel tako čarobno, da se bo Mala ulica v trenutku spremenila v morsko plažo.

    24 avgust torek
    17:00 3+

    Pravljica

    Poletni okrasek, ki meče senco

    Iz prozornega materiala izrežemo oblike in jih nanizamo na vrvice. Ko skozenj posije sonce, pa začuda meče senco. Ta senca je pisana in ima razne vzorce. Če prozorne oblike
    poškropimo še z vodo, pa z njimi odplavamo v domišljijski svet!

    25 avgust sreda
    17:00 3+

    Pravljica

    26 avgust četrtek
    12:00 Za mamice

    KLEPETEK

    UVAJANJE V VRTEC

    Za vse tiste, ki vas še pred poletjem čaka uvajanje v vrtec, bomo tokrat spregovorile o tem, kako otrokov odhod v vrtec narediti čim bolj sproščen, nežen in seveda tudi uspešen. Med izzivi, o katerih bomo spregovorile, bodo: ustrezna jutranja rutina, kvaliteten odnos z vzgojiteljico, separacijska tesnoba, različni občutki ob zaključku porodniške … Seveda pa bo veliko prostora na voljo tudi za individualna vprašanja.

    17:00 3+

    Pravljica

    27 avgust petek
    17:00 3+

    Pravljica

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    28 avgust sobota

    Dežela pingvinov

    Na poletni ustvarjalnici nas bo osvežilo pravljično popotovanje v mrzle kraje, kjer bomo ustvarjali unikatne lutke pingvinov in drugih pravljičnih bitij, ki nas bodo razveseljevale in nam polepšale poletje. Delavnico vodita Simon in Mateja.

    pingvini

    29 avgust nedelja
    11:00 3+

    Pravljica

    Po živalskih sledeh z Matejo

    Skozi sedem srečanj bomo sledili različnim živalskim sledem. Spoznali bomo gozdne in domače živali. Pridi in raziskuj z nami!
    Previdni
    Malo zašumi in že je več ni. Če pa jo le opazimo, jo največkrat vidimo v daljavi travnika ali kje v gozdu. Lahkotno in elegantno se premika. Poskusili bomo posnemati njene stopinje in biti elegantni kar se da.

    Po zivalskih sledeh 6

    30 avgust ponedeljek
    16:30 3+

    Pravljica

    31 avgust torek
    17:00 3+

    Pravljica

    SENCE

    Kaj je tisto, kar te ob sončnih dnevih za pete drži, za tabo hiti in te do večera iz rok ne izpusti? Prav si uganil/a, to je SENCA. Naše sence bomo tokrat preslikali na papir in jih s pomočjo naše domišljije spremenili v pisane slike.

  • 11 marec petek