Koledar

 • 03 september sobota

  DEŽELA LISIC

  Na ustvarjalnici bomo izdelovali unikatne lisice, volkove, pse in njihove bližnje ter daljne sorodnike, pa tudi nove, še neodkrite vrste. Delavnico vodita Simon in Mateja.

  dezela lisic 1

  04 september nedelja
  11:00 3+

  Ustvarjalnica

  Poletna ustvarjalnica z ilustratorko Matejo Lukežič: Morsko kraljestvo

  Pod morsko gladino se skriva kup zanimivih prebivalcev voda. Nekatere  smo morda že spoznali, drugi pa se skrivajo globoko v temnih predelih kjer do njih le s težavo pridemo. Skozi zgodbo bodo do nas priplavali različni morski prebivalci. S pomočjo domišljije pa bomo ustvarili svoja vodna bitja, jih morda ujeli ali pa ponovno spustili v svet okoli nas.

  16 september petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  Česa nas učijo dojenčki?

  Pregovorno se reče, da se ob otroku rodi tudi mama. Tudi v praksi se pogosto izkaže, da izkušnja materinstva ženske spremeni, saj drobno bitjece s svojo nebogljenostjo zahteva, da začnemo na marsikatero samoumevno stvar gledati drugače. Tokrat klepetamo, kaj vse je tisto, kar smo ob dojenčku začele dojemati drugače.

  23 september petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  Skrb zase ob otroku

  Biti mama in razvijati starševstvo je pomembno poslanstvo, ki pride skupaj z otrokom. Vseeno pa ženske nismo samo mame, čeprav čustveni napor porodniške včasih pusti bolj malo manevrskega prostora za še kaj drugega. Tokrat bomo skupaj raziskovale, kako nas je materinstvo zaznamovalo in katere so tiste strasti, ki v nas še tlijo.

  30 september petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK (v živo)

  Miti materinstva in moja realna izkušnja

  Biti sodobna mama je lahko velik izziv predvsem zaradi raznih pričakovanj, kakšne bi morale biti. Te predstave nam pogosto ponujajo množični mediji, nemalokrat pa tudi drugi družinski člani ali pa se z nedosegljivimi ideali obremenjujemo kar same. Pot lastne preobrazbe, ki jo ustvarja materinstvo, pa ima povsem svojo logiko. Tokrat se bomo pogovarjale, kam nas je ta pot pripeljala in kaj vse smo se na njej naučile.