Koledar

 • 01 september nedelja

  ČAROBNA LOKOMOTIVA

  Izdelali si bomo svojo lokomotivo, jo veselo pobarvali in se z njo odpeljali v svet domišljije. 

  02 september ponedeljek
  11:30

  Pedokinetika

  RIBIČ GRE NA LOV

  Na ustvarjalnici bomo obujali spomine na poletne počitnice in raziskali morsko dno. Vsak si bo izdelal svojo ribiško palico in skupaj bomo lovili ribice.

  03 september torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  ČUSTVENČKI

   Ali vam sreča nariše kdaj nasmeh na obrazu? In kdaj ste nazadnje potočili kakšno solzo od žalosti? Ali jeze? Pogovarjali se bomo o čustvih in si izdelali svojega čustvenega prijatelja. 

  04 september sreda

  USTVARJAMO IZ GOZDNIH MATERIALOV-OKVIR

  Narisali bomo čudovito gozdno prigodo ali dogodek, nato pa si bomo iz vej, vejic, listov, korenin ter koreninic ustvarili zanimiv okvir za našo risbo.

   

  05 september četrtek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  PAPIRNATI LETALCI

  Iz različnih vrst papirja bomo ustvarjali raznorazne letalne naprave. Nato jih bomo še pobarvali in testirali.

   

  06 september petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  Uvajanje hrane po BLW

  Baby led weaning – zadnji krik mode, ki dviguje veliko prahu. Kako se tega sploh lotiti? Katera hrana je primerna in kako jo naj sploh pripravim? Kaj naj naredim, če otrok samo meče hrano in nič ne poje? Zakaj otrok hoče samo sadje? Kaj, če mu pade košček hrane v grlo? Vse to in še mnogo več ta petek!

  ORIGAMI-HIŠICE IZ PAPIRJA

  Beseda origami je skovanka iz besed ori (ki v Japonščini pomeni zgibanje) in kami (Japonska beseda za papir).

  Tokrat bomo prepogibali in zgibali ter iz papirja naredili prave hiške. Vsak bo izbral svojo najljubšo barvo in iz papirja naredil svojo hiško za domov. Vanjo bomo nato postavili tudi stanovalce in pohištvo.  

  07 september sobota

  ČAROBEN BALON

  Čaroben balon je prostor, ki ga bomo skupaj z otroci ustvarili. V ta varen prostor, pa se nam bo vsakič nekdo izmuznil. Vsi ostali pa bomo z zaprtimi očmi ugotavljali, kdo je v skritem prostoru.

  PRAVLJIČNA VREČA

  V pripovedno lutkovni predstavi se bomo srečali z vrečo, v kateri bodo najrazličnejši miniaturni predmeti. S pomočjo naprstnih lutkic bomo sestavljali zgodbe.

  08 september nedelja

  POTOVALNI KOVČEK

  Škatlo za čevlje bomo spremenili v potovalni kovček in z njim odšli na potep.  

  09 september ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  ZABAVNA ARHITEKTURA-SOBA

   

  Mi oblikujemo prostor in prostor nas. Podali se bomo v svet arhitekture in skozi igro raziskovali njegove razsežnosti. 

  Poznaš miško Minko? Si jo že kdaj obiskal? Pokukali bomo v njeno hiško in odkrivali prostore ter pohištvo, ki se v njej skrivajo. Razmišljali bomo o njihovem namenu in uporabi. Iz kartona bomo izdelali postavljanko oziroma igralno knjigo svojega doma.

  10 september torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  POBEGLA ČEBELA

   Brez čebel ne bi bilo toliko različnih vrst sadja in zelenjave, pa tudi lepih barv na travniku ne. Ste vedeli, da bi brez čebel ostali brez hrane?  Na ustvarjalnici bomo ustvarili  dom za čebelo. Naša čebela se zelo rada potepa naokoli, zato jo v njenem domu težko zadržimo.

  11 september sreda
  10:15 1-4

  Fun Little Gym

  USTVARJAMO IZ GOZDNIH MATERIALOV-NAKIT

  Iz različnih gozdnih materialov bomo ustvarjali čudovite ogrlice, uhane ter prstane.

   

  12 september četrtek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  13 september petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  »Spim kot dojenček«

  Po rojstvu otroka ta fraza dobi čisto nov pomen. Na tokratnem srečanju se bomo poglobile v razvoj otroških možganov in hormonskega sistema. S tem si bomo razložile, kako potekajo otroški spalni ritmi in ugotovile, kakšno vlogo imamo pri tem starši. Pogovarjale se bomo, na kakšne načine lahko otroku pomagate, da lažje in bolje spi ne samo danes, ampak tudi na dolgi rok.

  TO JE ŽOGA (Matt & Beck Stanton)

  Kako bi bilo, če bi danes mačka imenovali pes in bi vse pse preimenovali v mačke? Zakaj solati rečemo solata in ne kvadrat? V zmešnjavo zamešanih pojmov bomo vstopili z interaktivno slikanico To je žoga, nato pa nadaljevali z razmišljanjem o posameznih besedah ter izmišljanjem kratkih zgodb.

   

  14 september sobota

  ČAROVNIŠKA DELAVNICA

  Na delavnici bomo najprej izdelovali čarovniške palčke, izvedeli nekaj zanimivosti o zgodovini čaranja in se naučili kakšen preprost čarovniški trik.

  SLEPI POTNIKI

  Najprej bomo skupaj oblikovali pot iz jajčnih škatel. Po želji jih bomo tudi porisali. Nato bodo udeleženci s prevezanimi očmi hodili po škatlah in s sledenjem poti našli pot iz labirinta.

  15 september nedelja

  ZEMLJEVID NEZNANO KAM

  Naslikali bomo svoj zemljevid, ki vodi ravno tja, kamor želimo.   

  16 september ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  ZABAVNA ARHITEKTURA-MESTO

   

  Mi oblikujemo prostor in prostor oblikuje nas. Podali se bomo v svet arhitekture in skozi igro raziskovali njegove razsežnosti.  

  Arhitekti in urbanisti se že stoletja trudijo načrtovati prebivalcem prijazna mesta. Kakšno pa je tvoje sanjsko mesto? Kako bi izgledalo mesto, načrtovano in zgrajeno po tvojih željah? Izdelali bomo maketo mesta in razmišljali, kako se posamezni elementi v njem med seboj povezujejo.

   

  17 september torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  ČUDEŽNA KRILA

  Ste si kdaj želeli leteti? Na ustvarjalnici si bomo nadeli krila in skupaj poleteli na mestno ulico.

  18 september sreda
  10:15 1-4

  Fun Little Gym

  ZELO LAČNA GOSENICA (Eric Carl)

  Danes beremo še eno uspešnico med otroškimi knjigicami – Zelo lačna gosenica, avtorja Erica Carla. Branju pravljice sledi ustvarjalnica, na kateri bodo otroci iz raznobarvnega papirja izdelali svojo gosenico. Pri tem se bodo tisti mlajši otroci učili barv, nekoliko starejši pa jih ponovili.

  19 september četrtek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  TRIJE PRAŠIČKI (Angleška ljudska pravljica)

   Prebrali bomo vsem že dobro poznano angleško ljudsko pravljico o treh prašičkih. Slišali bomo kako so se trije prašički lotili zidanja hišk, kdo je sezidal najtrdnejšo in kdo je bil tisti nenasitnež, ki je uničeval domove malih pujsov. Po pravljici sledi ustvarjalnica, na kateri bodo otroci izdelali hiške malih pujskov, v katere so se skrili pred požrešnim volkom. Bodo te bolj trdne?

   

  20 september petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  Midva, odkar smo družina

   Postati družina je ena najdragocenejših izkušenj para, a po drugi strani tudi ena največjih preizkušenj, ki se zgodijo v partnerstvu. Skoraj vsi pari po prihodu otroka čutijo (vsaj začasno) precejšnji upad zadovoljstva v odnosu. Čeprav je to običajno, stiska mladih staršev zato ni nič manjša. Tokrat klepetamo o tem, kako razviti sodelovanje v starševstvu in ob tem ohraniti povezanost, predanost in ljubezen.

   

  PESMICE Z USTVARJALNICO

  Prebrali bomo nekaj pesmi iz zbirke pesmic Anje Štefan »Sadje z naše ladje«. Avtorica svojo zbirko pesmi posveča različnemu sadju. In ker je september čas trgatve grozdja in nabiranja različnega sadja, kot so jabolka in hruške; kostanj pa se tudi že tako debeli in zori, da bo kmalu čas tudi za nabiranje le tega, pa bomo na ustvarjalnici, ki sledi, iz plastelina oblikovali sadje po okusu otrok.

   

  21 september sobota

  GLASBENI ZEMLJEVID

  Iz zamaškov steklenic in bambusovih palic bomo izdelali glasbila (»zvončke«). Vse skupaj bomo aranžirali na labirint ali pa se z igranjem inštrumentov iskali po različnih delih labirinta. Igrali se bomo v parih in se iskali z zavezanimi očmi.

  GRAFIKA S PENO

  Otroci bodo na peno izdelali matrico za tisk na določeno temo, ki jo bodo potem z grafičnimi barvami odtisnili na papir in platno.

  22 september nedelja

  PISANE TIRNICE

   Lokomotivi bomo izdelali pisane tirnice, da bo lažje vozila po svoji mavrični poti.

  23 september ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  SI VIDEL LEVA? (Daniil Harms)

  Si videl leva s krili in modro grivo? Si videl leva z rilcem in petimi nogami? Pridruži se nam na safari pustolovščini, kjer bomo spoznavali  in ustvarjali svoj domišljijski svet živali.

   

  24 september torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  JESENSKO DREVO

  Jesenski dnevi so ravno pravšnji, da narišemo veliko jesensko drevo in s pomočjo odtisov naših dlani pričaramo ptice na vejah. Za vsakega otroka se bo našla vejica na drevesu za njegovo čarobno ptico.

  25 september sreda
  10:30 1-4

  Fun Little Gym

  ORIGAMI - ŠKATLICE IZ PAPIRJA

  Škatlice iz papirja so klasični origami izdelek. Naredimo jih hitro in preprosto, a vseeno dobro držijo, da jih lahko kasneje uporabimo tudi za shranjevanje manjših stvari. Vsak bo izbral svojo najljubšo barvo in si naredil svojo škatlico ali dve.

  26 september četrtek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  TO SEM JAZ - AVTOPORTRET

  Marsikateri umetnik je znan po svojem avtoportretu. To pa ni slika njegovega avta, temveč slika njega samega, kot se je doživljal in videl v času ustvarjanja. Na delavnici bomo ustvarili avtoportret iz odrezkov različnih revij, pred tem pa prisluhnili pravljici Zrcalce. 

  27 september petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  Razvoj otrokovih možganov

  V prvem letu gredo otrokovi možgani skozi najbolj neverjetne spremembe. Čeprav so znanstveniki dolgo časa verjeli, da so te spremembe avtomatične, se danes dobro ve, da je razvoj otrokovih možganov močno odvisen od odnosov, v katerih otrok živi. Zakaj je stik s starši tako pomemben in kako lahko k optimalnemu razvoju otrokovih možganov pripomoremo starši, bo rdeča nit tega srečanja.

  MOJ DEŽNIK JE LAHKO BALON (Ela Peroci)

  Jelka se je skrila pod svoj dežnik, ga močno prijela za kljuko, zaprla oči in zašepetala: »Moj
  dežnik je lahko balon.« In res je poletel visoko v nebo. Kam vse jo je odnesel?
  Na ustvarjalnici bomo izdelali vsak svoj pravljični klobuk, s katerim se bomo lahko, tako kot
  Jelkini družinski člani, spremenili v nekoga prav posebnega.

  28 september sobota

  MOJ VITRAŽ

  Izdelovali bomo pisane vitraže, ki bodo popestrili naš mini labirint. Lahko ga bomo odnesli domov, kjer bo postal čudovit okras v naši sobi. 

  JOGA

  Dotaknili se bomo motorike, koordinacije, moči, gibljivosti, zavedanja in obvladovanja telesa, samozavesti, telesne drže, zbranosti in ustvarjalnosti.

  29 september nedelja

  JESENSKO TIHOŽITJE

  Prišla je jesen in spodobi se, da jo ovekovečimo z našo slikanico. 

   

  30 september ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  10:30

  Pedokinetika

  11:30

  Pedokinetika

  ČAROBNA KRILA

  Ste si kdaj želeli leteti? Na ustvarjalnici si bomo naredili svoja čarobna krila in skupaj poleteli na mestno ulico. Pridite, čarobno bo!

   

 • 22 junij ponedeljek