Koledar

 • 02 avgust petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  Najina družina v primežu generacij

  Pravijo, da cela vas vzgaja otroka. In vendar so babice, dedki, strici in tete lahko včasih res blagoslov, včasih pa tudi v breme. Ključno vprašanje je, kako ohraniti tople odnose in ob tem vzpostaviti ustrezne razmejitve, da lahko nova družinica resnično zaživi po svoje. Tokrat o vsem tem, pa tudi o načinih, kako ukrotiti divjo taščo ☺

  03 avgust sobota

  LUTKA “NOGAVIČKA ROKAVIČKA”

  Kaj se zgodi, ko nogavica postane rokavica? Izbulji oči, zraste ji čupa in že je tu jezikava ročna lutkica, ki voha, gleda in odkriva svet, v katerega jo bomo skupno ustvarili.

  ŽONGLERSKE ŽOGICE

  Prosite kako damo za dva para svilenih nogavic, prinesite še tri pesti riža iz shrambe in pridite na Izdelovanje žogice, s katerimi se bomo naučili žonglirati in spoznali žongliranje kot zabaven način za gibanje telesa, možganov in duha.

  04 avgust nedelja

  MORSKE POŠASTI

   morske posasti2

  Z Matejo in Simonom se bomo potopili v pravljične morske globine in ustvarjali tako strašne kot tudi strašno prijazne morske pošasti, ki bodo nato zaplavale v morskem gledališču. 

   

  09 avgust petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  Vzgojne dileme

  Želite svojega otroka vzgajati sočutno, permisivno, avtoritativno, po metodi montessori ali pa morda še kako drugače? Potrošniška družba nam je dala res ogromno izbire ☺ Starši, ki želijo svojemu otroku nuditi optimalen razvoj, ob tem pa ne želijo biti niti preveč trdi in hkrati tudi ne preveč razpuščeni, se ob tem upravičeno počutijo izgubljene. Ravno zato bomo tokrat klepetale o individualnem razvijanju starševstva in lastnega odnosa z otrokom.

  10 avgust sobota

  OŽIVIMO ŽIVALSKI VRT

  Otroci bodo skupaj risali živali. Ko bodo risbe narejene, jih bomo postavili v labirint na različne lokacije. Nato pa se bomo skozi labirint premikali kot vse živali, ki smo jih vanj postavili.

  TAKTILNE MORSKE ŽIVALI

  Iz kartona bomo izrezljali poljubno morsko žival, ter jo polepili z različnim materialom. Navsezadnje bodo živali na otip različne.

  11 avgust nedelja

  MAGIČNI NAKIT

  nakit magicni

  Z unikatno poslikavo trakov papirja bomo ustvarjali prav poseben nakit za vse priložnosti in okuse. Delavnico vodita Simon in Mateja.

  17 avgust sobota

  MINI ČUTNI LABIRINT

  Vsak otrok bo izdelal svoj kos labirinta, s povdarkom na teksturi, otipu - lahko 2 ali 3D. S kosi kartona, tetrapaki, palčkami, posodicami s pisano vodo, risbami. Nekateri deli bodo proizvajali zvok, drugi bodo predvsem za otip. Labirint bomo sproti sestavljali in dopolnjevali ter se po njem sprehajali z rokami in ušesi.

  RisTanc

  Vsak udeleženec si bo izbral svojo zamisel za ples iz taktilnega labirinta; ter našel svoje gibe in ples za ponazoritev čutenja, ki se ob zamisli rodi v domišljiji in telesu. Sledi sestavljanje skupnega plesa. Nato slikanje doživetega z voščenkami in z riževo tempero na platno, iz časar oblikujemo nekaj urno parkovno  postavitev ob skupinski plesni predstavi ob koncu ustvarjanja.

  18 avgust nedelja

  AMULETI CeCeUji

  amuleti ceceuji

  S Simonom in Matejo bomo s pluto, preobraženo v zanimive oblike, ustvarjali pisana čudežna bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam kot amuleti  prinašala srečo.

  23 avgust petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  Uvajanje v vrtec – priprava za starše  

  Na prvem od dveh srečanj, namenjenih uvajanju v vrtec, bomo spregovorile o izzivih, ki jih uvajanje v vrtec odpira za starše. Nekateri starši se sprašujejo, kako bodo prenesli otroški jok in protest, spet drugi pa imajo drugačne, morda samo logistične izzive, ki jih morajo še dodelati. Spregovorile bomo o vsem od načrtovanju logistike samega uvajanja pa vse do načinov, kako z vzgojiteljicami vzpostaviti takšne odnose, ki bodo v korist našemu otroku.

  24 avgust sobota

  POSTANIMO CIRKUSANTI

  Otroci se bodo spremenili v čisto prave cirkusante.  Vsak si bo izdelal svoje hodulje. Prostor v Mali ulici pa bomo spremenili v prostor cirkuških vragolij in ukan.

  ŽIVALSKI MOBILE

  Ptički, gosenice in še kakšna živalica se bo prepogibnila izpod naših rok. Rezali, lepili in zgibali  bomo živalice, ki bodo na koncu poletele v mobilu.

  25 avgust nedelja
  17:00 3+

  Mala terasa

  Mala terasa

  30 avgust petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  Uspešno uvajanje otroka v vrtec

  Drugo srečanje na temo uvajanja v vrtec bo posvečeno raziskovanju načinov, kako lahko starši otroku olajšamo vstop v vrtec. Od prvega obiska pa do mirnega bivanja v vrtcu, gre otrok skozi različne faze izgrajevanja stika z vzgojiteljicami. Izvedele boste, na kakšne načine lahko otroku ta prehod olajšamo in kaj vse je pomembno, da pri tem upoštevamo.

  31 avgust sobota

  SLIKANJE Z VOLNO - Nit na nit

  Doživeli bomo pravo inovativno tehniko slikanja z volno in filcem in se prepustili naši mehki domišljiji.

  PLESNO GIBALNI DIALOG

  V uvodnem pozdravu se bomo uglasnili z našim telesom in okolico. Skozi socialne igre se bomo povezovali v skupino in sproščali razne napetosti skozi gibalne dejavnosti.