Koledar

Rezervacij ne sprejemamo. Vstop v Malo ulico je možen do zapolnitve kapacitet. Za razumevanje se zahvaljujemo.

  • 01 marec petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Slepe pege starševstva – preseganje družinskih vzorcev

    Večkrat mame opažamo, da nam izziv predstavljajo zelo različne situacije. Kar je nekaterim enostavno, je drugim težko in obratno. Najpogosteje do tega prihaja zato, ker izhajamo iz različnih družin, kjer so stisko zbujale različne situacije. Tokrat se bomo poglobile v naše primarne družine in bomo skušale izluščiti, katere čustvene slepe pege imamo in kako te čustvene zagate razvozlati.

    16:00 3+

    Pravljica

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    Z NIKO RUPNIK BOMO USTVARJALI Z ZAMAŠKI IZ PLUTE

    02 marec sobota

    DEŽELA KONJIČEV

    Na ustvarjalni delavnici bomo najprej prisluhnili pravljici, nato pa izdelovali unikatne konjičke, samoroge in druga pravljična bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam prinašala srečo. Delavnico vodita Simon in Mateja.

    konjic 3

     

    Z Diano bomo kvačkali, pletli in bili predvsem zelo spretni z rokami!

    03 marec nedelja

    1001 PRAVLJICA

    Ksenija in Mateja najdeta knjigo 1001 pravljica. Skupaj z junakoma, pridno deklico, ki jo mama pošlje k babici in nagajivim dečkom, ki se najraje potepa po gozdu, se odpravita skozi pravljični labirint. V vrtincu znanih zgodb se pravljična junaka spopadeta z najrazličnejšimi ovirami. Z vztrajnostjo, pogumom in medsebojno pomočjo premagata vse preizkušnje. Ob tem pa spoznata, kaj pomeni imeti ob sebi prijatelja.

    Predstava traja 35 minut, primerna za vse od 3. leta dalje.

    IMG 29 b

    (Fotografija: Lucija Čermelj)

    04 marec ponedeljek
    09:00

    Pedokinetika

    10:00

    Pedokinetika

    11:00

    Pedokinetika

    16:00 3+

    Pravljica

    BANANIN KOLAČ S ČOKOLADO

    05 marec torek
    16:00 3+

    Pravljica

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    USTVARJALNICA Z BORISOM

    06 marec sreda
    16:00 3+

    Pravljica

    07 marec četrtek
    16:00 3+

    Pravljica

    16:30 3+

    Mojster Luka

    mojster luka

    08 marec petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Ženstvenost in materinstvo

    Ženska ima mnogo vlog: partnerica, mama, hčerka, sestra, teta, zaposlena, … In vendar v želji, da bi dobro opravljale naloge, ki jih s seboj prinesejo vse te identitete, najhitreje pozabimo na tisto vlogo, ki se skriva pod vsemi drugimi – biti ženska. Tokrat razmišljamo o tem, kaj ženstvenost pomeni nam osebno, kaj nam pomeni za odnos z otrokom in partnerjem ter kako jo razvijati ob zahtevah vseh drugih nalog, ki jih vsakodnevno srečujemo.

    16:00 3+

    Pravljica

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    USTVARJALNICA Z EVO

    09 marec sobota

    Konj, moja najljubša žival

    Ste vedeli, da je imel konj nekoč prste? Na delavnici za ljubitelje konj bomo spoznali zanimivosti o konjih in izdelali vsak svojo konjeniško rozeto, ki bo zasedla posebno mesto v domači zbirki osvojenih pohval, diplom in kolajn. Pika, Blisk in Čoko so le nekateri izmed konjičkov na palici, ki jih boste lahko nahranili in počesali. Z njimi se boste preizkusili v jezdenju in preskakovanju ovir ter se lahko navdušili nad hobbyhorsingom, novim športom 21. stoletja za otroke.

    Delavnico izvaja arhitektka Raša Böhm Vidmar, ki želi otrokom približati čudoviti svet konj na ustvarjalen način. Več o konjih na palici zapisuje na portalu hobbyhorsing.si, njene ‘naredi sam’ prispevke pa lahko spremljate na hijahop.si.

    MalaUlica Hobbyhorsing2 jan24

    10 marec nedelja
    11:00 3+

    Mojster Luka

    mojster luka

    LOV NA MEDVEDA

    Pojdimo na lov za medvedom! Čaka nas pestro glasbeno-zvočno-pripovedno-gibalno in raziskovalno druženje. Za navdih nam bo služila istoimenska slikanica Michaela Rosena, ki jo bomo ozvočili in pretočili v svoj glas, gib in muziko. Otroci izkusijo, kako lahko oživijo knjigo, kako pisana beseda zazveni na presenetljivo svež način.

    Predstava, delavnica, gibalnica, vse v enem? Jaaaa!!!!

    IMG 7016

    11 marec ponedeljek
    09:00

    Pedokinetika

    10:00

    Pedokinetika

    11:00

    Pedokinetika

    16:00 3+

    Pravljica

    HITRO JOGURTOVO PECIVO S SADJEM

    12 marec torek
    10:00 1-4

    Fun Little Gym

    16:00 3+

    Pravljica

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    USTVARJALNICA Z BORISOM: GREGORČKI

    13 marec sreda
    16:00 3+

    Pravljica

    14 marec četrtek
    09:30 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    10:30 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    11:30 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    16:00 3+

    Pravljica

    16:30 3+

    Mojster Luka

    mojster luka

    15 marec petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Varna navezanost – kaj je to in zakaj je pomembna?

    Večina staršev se vsaj tu in tam sprašuje, ali so v svoji vlogi dovolj dobri in kako bi lahko svoje starševstvo še izboljšali. Na tokratnem Klepetku bomo ugotavljale, po čem strokovnjaki presojajo ustreznost starševstva. Naučile se bomo prepoznati različne tipe navezanosti in bomo tudi skušale ugotoviti, v katero skupino spadamo same. Ob tem pa bomo tudi razmislile, kako v sebi začutiti, kaj je tisto, kar od nas naš otrok zares potrebuje.

    16:00 3+

    Pravljica

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    POJEMO S KARMEN

    16 marec sobota

    GOZDNA POT

    Gozdna pot Male ulice vas vabi na igriv in zvedav sprehod skozi gozd, ki je poln izzivov. V našo družbo vabimo predvsem dedke in babice z vnuki (vabljene seveda tudi vse družine). Skupaj se bomo podali na pot, na kateri bomo sledili lesenim mušnicam. Ljubke markacije z nalogami nas bodo vodile po sprehajalnih poteh Rožnika in nato do obronka mestnega parka Tivoli. Pot bomo s skupnim druženjem zaključili na letnem gledališču ob Mednarodnem grafičnem likovnem centru.

    Prijava in informacije: manca.kaliman@malaulica.si

    V času festivala Bobri se lahko na pot podate tudi sami.

    Več informacij na spletni strani TUKAJ.

    IMG 20240118 WA0000

    LETALO

    Kako bi bilo poleteti v nebo? Lahko poskusimo! Potrebovali bomo spretne prste in pisan papir. Le nekaj zgibanja papirja nas loči od neba. Pa začnimo!

    20230910 112844

     

    16:30 3+

    Radovednice

    METULJI NAVDIHA

    Počasi se prebuja pomlad in navdih v metuljevih krilih. Izdelajmo svoje pisane metulje in jih naučimo leteti.

    OTVORITVENA DELAVNICA

    V Mali ulici v sodelovanju z Bobri pripravljamo otvoritvene in zaključne delavnice, ki se navezujejo na temo festivala.

    Tudi na letošnjem, že 16. ljubljanskem festivalu kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, ki bo potekal med 16. marcem in 6. aprilom 2024, bomo s pripravo uvodne delavnice na temo prepletanja sodelovali pri otvoritvi festivala in otroke po izvedbi senčne predstave Moj dedek je bil češnjevo drevo (ki se prične ob 16. uri) povabili na oder pod zvezdami Lutkovnega gledališča Ljubljana! 

    V družbi mentoric in zunanjih izvajalk Male ulice vas bomo po zaključku predstave popeljali med krošnje češnjevih dreves. V prepletu raziskovanja, igre in rabe recikliranih vsebin bomo vsi skupaj zacveteli v svoji kreativnosti in ustvarjalnosti!

    Moj dedek je bil cesnjevo drevo jakaVarmuz 2021 LGL DREVO 4

    17 marec nedelja

    KOVČEKTETA NA OBISKU

    Interaktivna glasbena predstava, kjer izvajalka skozi igro predstavi izvirna glasbila in zvočila, poje različne ljudske in avtorske pesmi in pripoveduje zanimive zgodbe ter dogodivščine. Vse to je prinesla z vseh vetrov, s svojih potovanj in druženj. Vezna nit je zgodba popotovanja po različnih deželah Slovenije in sveta.

    Otroke vzpodbudi, da je glasba doma povsod in, da v sebi vsak od nas nosi svojo pesem. Poslušalci dobijo tudi ideje, kako si lahko nekatera preprosta glasbila izdelajo kar sami doma. Interaktivno raven dogodka dopolnjuje preizkus izvirnih glasbil iz vsakdanjih predmetov ter ostalih inštrumentov, ki jih izvajalka pripelje s seboj. Ljudske in Matejine avtorske pesmi, ki bodrijo duha, kličejo v pustolovščine in osvetljujejo lepote bivanja.

    Kovcekteta na obisku MatejaFi 2

    18 marec ponedeljek
    10:00

    Pedokinetika

    UVODNA UČNA URA

    16:00 3+

    Pravljica

    16:30 3+

    Kuhamo z Borisom

    19 marec torek
    10:00 1-4

    Fun Little Gym

    16:00 3+

    Pravljica

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    20 marec sreda
    16:00 3+

    Pravljica

    21 marec četrtek
    16:00 3+

    Pravljica

    16:30 3+

    Mojster Luka

    mojster luka

    17:00 Za očke

    Klepetalnica za očke

    KAKO ZDRŽIM NEPRIJETNOST OMEJEVANJA IN PREPOVEDI?

    22 marec petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Delavnica terapevtske poezije

    Tokrat bo Klepetek drugačen, kot ponavadi. Raziskovale bomo jezik človeških čustev: poezijo. Teme, ki nam jih odpira materinstvo, bomo najprej raziskovale skozi pogovor in nekatere vaje, nato pa bomo ta občutja zapisale in spravile v smiselno obliko. Na delavnici so – kot vedno – dojenčki dobrodošli!

    16:00 3+

    Pravljica

    23 marec sobota
    11:00 3+

    Ustvarjalnica

    ROŽICE ZA MAMICO

    sajenje druzinska ustvarjalnica

    24 marec nedelja

    DIČI, DIČA!

    V svoji sobi je deklica. Osamljeno se prestopa po sobi, dokler ne zagleda zelene vrvice, ki visi iz njenega zabojčka za igrače. In na koncu vrvice je privezan majhen lesen konjič. Kar naenkrat se konjiček začne gugati sam od sebe, zelena vrvica pa na steni izrisuje neznano, čarobno pokrajino. Deklica najde vedno nove predmete in igrače, ki oživijo v črtni risbi sveta na steni.

    Predstava je kolaž otroške poezije Otona Župančiča v sodobni in sveži glasbeni preobleki. Vsak izmed koščkov kolaža s svojo zgodbo in likovno podobo, ki temelji na otroških risbah, pričara celostno gledališko izkušnjo za najmlajše.

    dici dica urska boljkovac 60

     

     

    Večer nam bosta z latinskoameriškimi ritmi popestrila Urban Lutman in Matija Koritnik iz skupine Batista Cadillac. Poskrbeli bomo za pijačko in prigrizek, ve se samo prijavite TUKAJ in … pripeljite prijateljice!

    Pastel Pink Divorced Party Facebook Event Cover 1

    25 marec ponedeljek
    09:00

    Pedokinetika

    10:00

    Pedokinetika

    11:00

    Pedokinetika

    16:00 3+

    Pravljica

    26 marec torek
    10:00 1-4

    Fun Little Gym

    16:00 3+

    Pravljica

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    27 marec sreda
    16:00 3+

    Pravljica

    28 marec četrtek
    16:00 3+

    Pravljica

    16:30 3+

    Mojster Luka

    mojster luka

    29 marec petek
    16:00 3+

    Pravljica

    16:30 3+

    Ustvarjalnica

    30 marec sobota

    Velikonočni zajec ne bi bil zajec, če ne bi okretno preiskal vseh skritih kotičkov Male ulice in vanje skril čokoladna jajčka. A ker je v nasprotju z Dedkom Mrazom plašen, se skrije, še preden ga lahko otroci vidijo, Mala ulica pa se bo z njegovo pomočjo ta dan prelevila v pravi labirint čokoladnih jajčk. Zato otroci, prinesite svoje velikonočne košarice ali si jih naredite na ustvarjalnici in se pridružite sladkemu lovu na jajčka. 

    11:00 3+

    Ustvarjalnica

    Ustvarjalnica s Špelo: KOKOŠKA ROBOTKA IN NJENA JAJČKA

    velikonocna ustvarjalnica2

    12:00 3+

    Ustvarjalnica

    NAREDI SI SAM_A: KOŠARICA, ZAJČKI IN PIŠČANČKI

    Dragi otroci. Predstavljajte si, da imate na voljo ves material, prostor, predvsem pa čas in ljudi, ki so vedno nekje blizu, da vam lahko hitro priskočijo na pomoč ali vam ponudijo nasvet. Sliši se mamljivo, kajne? Kot da bi nas obiskala Mary Poppins in nam ponudila roko, mi pa bi z njo in njenim dežnikom odleteli v svetove, kjer je vse mogoče! Košarice, zajčki ali piščančki bodo tokrat takšni, kot si jih boste sami zamislili in naredili!

    Časa bomo imeli dovolj, saj bomo sami v prijetni družbi ustvarjali od 12. do 18. ure!

    iStock 1471778223

    31 marec nedelja
    10:00 3+

    Ustvarjalnica

    NAREDI SI SAM_A: KOŠARICE, ZAJČKI IN PIŠČANČKI

    Dragi otroci. Predstavljajte si, da imate na voljo ves material, prostor, predvsem pa čas in ljudi, ki so vedno nekje blizu, da vam lahko hitro priskočijo na pomoč ali vam ponudijo nasvet. Sliši se mamljivo, kajne? Kot da bi nas obiskala Mary Poppins in nam ponudila roko, mi pa bi z njo in njenim dežnikom odleteli v svetove, kjer je vse mogoče! Košarice, zajčki ali piščančki bodo tokrat takšni, kot si jih boste sami zamislili in naredili!

    Časa bomo imeli dovolj, saj bomo sami v prijetni družbi ustvarjali od 10. do 18. ure!

    iStock 1308616178

    Velikonočni zajec ne bi bil zajec, če ne bi okretno preiskal vseh skritih kotičkov Male ulice in vanje skril čokoladna jajčka. A ker je v nasprotju z Dedkom Mrazom plašen, se skrije, še preden ga lahko otroci vidijo, Mala ulica pa se bo z njegovo pomočjo ta dan prelevila v pravi labirint čokoladnih jajčk. Zato otroci, prinesite svoje velikonočne košarice ali si jih naredite na ustvarjalnici in se pridružite sladkemu lovu na jajčka.