16. FESTIVAL BOBRI

Mala ulice tudi letos sodeluje z Bobri! Naše uvodne in zaključne delavnice so na festivalu BOBRI vsekakor vsako leto nepogrešljive in zelo zabavne! Letos se festivalu pridužimo tudi s predstavitvijo ene izmed naših aktivnosti: tokrat boste z Manco in Borisom odrinili na pohod po gozdni pot!

16. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri bo otroke in mlade od 16. marca do 6. aprila razveseljeval s kulturnimi prireditvami, in sicer na 58 prizoriščih v Ljubljani, 5 v Domžalah ter 1 v Sežani. Letos bo v Ljubljani 62 producentov pripravilo 140 dogodkov, ki se jih bo lahko udeležilo več kot 13.000 obiskovalcev.

Festival, katerega tema bo letos prepletanja, se prične v soboto, 16. marca, ob 10.00 uri v Lutkovnem gledališču Ljubljana, in sicer s senčno predstavo režiserja Fabrizia Montecchija Moj dedek je bil češnjevo drevo v produkciji Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Zaključil se bo že tradicionalno v Centru urbane kulture Kino Šiška, v soboto, 6. aprila, ob 17.00 uri s premiero razgibanega koncerta Drobtine iz mišje doline v produkciji Laure Zafred, v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Maribor in Mladinsko knjigo. Oder bo razživilo trinajst glasbenikov in pripovedovalka Anja Štefan.

Prirediteljica festivala je Mestna občina Ljubljana, izvršni producent Slovensko mladinsko gledališče ter koproducent Javni zavod Kinodvor.


Novost letošnjega festivala je medgeneracijski projekt Bobrova izmenjevalnica misli, ki obiskovalce festivala vabi, da s svojimi lepimi željami, mislimi, spodbudnimi besedami in modrostmi nekomu polepšajo dan. NABIRALNIK s praznimi karticami najdete tudi pri nas, v družinskem centru Mala ulica na Prečni 7!