Koledar

Rezervacij ne sprejemamo. Vstop v Malo ulico je možen do zapolnitve kapacitet. Za razumevanje se zahvaljujemo.

  • 01 september torek
    17:00 3+

    GIBALNICA

    02 september sreda
    03 september četrtek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Zakaj mi gre otrok včasih na živce ter kako pomagati njemu in sebi?

    Čeprav je to stisko včasih težko priznati, je mater, ki jim gredo njihovi otroci včasih dobesedno na živce, veliko. Tokrat bomo skupaj govorile o tem, zakaj do tega sploh pride ter kako lahko pomagamo sebi in našemu otroku, da bo v naši družini manj slabe volje.

    04 september petek
    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    ČAROBNA SKODELICA
    Čudili se bomo čarobni kavni skodelici, saj bodo vanjo ena za drugo izginjale stiroporne figurice, ki jih bomo izdelali. Pridruži se nam in izvedel boš, kaj je skrivna snov, ki jo potrebuješ, da ustvariš to navidezno čarovnijo.

    Interaktivni koncert - tokrat Specialke z oprodama

    05 september sobota

    Delavnica na vrtu na Rakovi Jelši

    MOJA PRVA KREMA

    Na tokratni delavnici bomo vonjali, okušali in mešali popolnoma naravna rastlinska masla in olja. Izpod naših čarobnih prstov bo nastala dišeča puhasta krema. Shranili jo bomo v svoj kozarec in zanjo izdelali posebno nalepko. S kremo si boste lahko otroci mazali lička vsak dan pred šolo ali vrtcem. Vabljeni vsi mali radovedneži in ustvarjalci.

    07 september ponedeljek
    09:30

    Pedokinetika

    08 september torek
    10:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    SAMOPODOBA IN SKRB ZASE PO ROJSTVU OTROK

    Biti mama in razvijati starševstvo je pomembno poslanstvo, ki pride skupaj z otrokom. Vseeno pa ženske nismo samo mame, čeprav čustveni napor porodniške včasih pusti bore malo manevrskega prostora za še kaj drugega. Tokrat bomo skupaj raziskovale, kako se je ob materinstvu spremenilo naše doživljanje  sebe ter katere so tiste strasti, ki v nas še tlijo.

    17:00 3+

    GIBALNICA

    09 september sreda
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    KRALJIČNA NA ZRNU GRAHA (Hans Christian Andersen)

    Na nevihtno noč se v grad zateče dekle, ki trdi, da je kraljična. Mlademu kraljeviču je dekle všeč, a sumničava mati kraljica se mora najprej prepričati, če dekle res govori resnico. Pod vse žimnice in pernice, na katerih naj bi spalo dekle, položi zrno graha…

    Na ustvarjalnici bomo izdelovali kronice za kraljične in kraljeviče.

    11 september petek

    INTERAKTIVNI KONCERT 

    12 september sobota

    DELAVNICA NA VRTU NA RAKOVI JELŠI

    DIŠEČE RAZPRŠILO ZA PROSTOR
    Tokrat bomo ustvarjali nekaj zelo dišečega in uporabnega. Sami boste zmešali svoje razpršilo za prostor, ki bo poskrbelo za osvežitev vaših domov ali sobic. Uporabljali bomo le naravne dišave. Pripravimo nosove na dišečo dogodivščino.

    13 september nedelja
    11:00 3+

    Ustvarjalnica

    PACKARIJA
    Razgrnili bomo velike kose papirja, si iz odpadnega materiala izdelali vrtavke, pripravili
    pipalke, barvo in packarija z vrtenjem ter škropljenjem se lahko začne.

    15 september torek
    10:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Otrokovo komuniciranje – od joka do besed

    Materinstvo v prvem letu verjetno najbolj okrona čarobnost, ko iz otrokovih ust slišimo: »Mama«. Otrokovo učenje komuniciranja pa se v resnici začne že mnogo prej, tako rekoč od rojstva naprej. Otrok se celotno prvo leto uči, s katerimi dejanji vzpostavlja stik in kako se svet na njegovo iniciativnost odziva. Kaj je tisto, kar v otroku zaneti željo, da bi nekaj povedal in vero, da bo v tem tudi slišan? Tokrat bomo pokrile vse o otrokovemu komuniciranju, razumevanju govora in sposobnosti izražanja.

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    OKVIRJI
    Narisali bomo čudovito gozdno sliko, nato bomo pa iz vej, vejic, listov, korenin ter koreninic ustvarili zanimiv okvir za našo sliko.

    16 september sreda
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    FOTOGRAFIJA

    Prvi filmi so bili črno-beli, nato ročno pobarvani; včasih je bila v tem primeru barva dodana le obleki ali ozadju in se je tekom filma tudi spreminjala. Ogledali si bomo zelo kratek film in tudi sami poskusili podobno. Posneli bomo črno-bele fotografije, jih umestili v okvir ter jih ročno pobarvali.

    18 september petek

    INTERAKTIVNI KONCERT

    19 september sobota

    DELAVNICA NA VRTU NA RAKOVI JELŠI

    11:00 3+

    GIBALNICA

    20 september nedelja
    11:00 3+

    Mojster Luka

    LESARSKA USTVARJALNICA

    21 september ponedeljek
    22 september torek
    10:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Razvijanje otrokovega odnosa do hrane – od prvih žličk do zdravih malčkov

    Ne glede na to, ali vas uvajanje čvrste hrane šele čaka ali pa vaš mali jedec že spretno vihti žličko, je odnos do hrane nekaj, kar se v resnici razvija vse otroštvo. Tokrat bomo govorile o tem, kako otroku pomagati, da razvije zdrave prehranjevalne navade in odnos do hrane. To je tista prava naložba v otrokovo vseživljenjsko zdravje. Dotaknile se bomo tudi motenj hranjenja pri otrocih in kako se lahko preprečijo.

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    LJUDSKE PRAVLJICE – TRIJE MEDVEDI

    Zgodba Trije medvedi je ruska ljudska pravljica, kar pomeni, da se je dolga leta le pripovedovala iz roda v rod – babice so jo pripovedovale svojim vnukom in ko so ti odrasli, so jo pripovedovali svojim otrokom – tako se je zgodba ohranila vse do danes.

    Pravljici sledi ustvarjalnica, kjer bodo otroci pobarvali in izrezali pravljične junake, jih pritrdili na slamice in z njimi morda ponovno obudili slišano pravljico še skozi igro.

    23 september sreda
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    KDO ŽIVI V STOLPU MALE ULICE?

    V najvišjem kotičku Male ulice domujejo tri zanimive vrste živali, med njimi tudi madagaskarski sikajoči ščurki, ki jih bomo spoznali. Ugotovili bomo, koliko imajo nog, kaj počnejo s tipalkami, s čim se prehranjujejo itd. Očistili bomo njihovo domovanje in jim iz papirnatih tulcev izdelali skrivališča. Pozdravili bomo tudi drugi dve vrsti živali, ki naj za enkrat ostaneta skrivnost.

    24 september četrtek
    10:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Otroška trma in učinkovito postavljanje meja

    Ponavadi se že prvo leto začnejo naši otroci vesti na načine, ki jih definitivno nismo pričakovali: jokavost, trma, cviljenje, ljubosumnost … Zakaj do tega pride in kako postopati, bomo razmišljale na tem srečanju. Razmišljale bomo, kako ob uveljavljanju starševske avtoritete še vseeno ohraniti kakovostni stik z otrokom, izvedele pa boste tudi, kakšne razvojne funkcije ima trma.

     

    11:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    25 september petek

    DELAVNICA NA VRTU NA RAKOVI JELŠI

    26 september sobota

    DELAVNICA NA VRTU NA RAKOVI JELŠI

    11:00 3+

    Ustvarjalnica

    27 september nedelja
    10:30

    Pedokinetika

    28 september ponedeljek
    29 september torek
    10:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    11:00 Za mamice

    KLEPETEK

    Vzgoja otrok – med avtoritarnim, permisivnim in mojim notranjim občutkom

    Že v prvem letu se rade odprejo dileme, kako si želimo vzgajati svoje otroke. Zdi se, da nam svet ponuja dva pristopa: stara šola promovira pogosto pretrde pristope, ki veliko staršev odbija; po drugi strani pa tudi permisivna vzgoja mnogim ne diši, saj starši ostanejo brez avtoritete. Tokrat se bomo pogovarjale, zakaj je avtoritativna vzgoja škodljiva in zakaj tudi permisivna vzgoja ni ničkaj prijazna do otrok. Seveda pa se bomo dotaknile tudi najpomembnejše teme, in sicer: kako razviti harmonično sodelovanje z otrokom, ki ne bo oviralo niti naše avtoritete, niti otrokovega razvoja avtonomnosti.

    17:00 3+

    GIBALNICA

    30 september sreda
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    17:00 3+

    Ustvarjalnica

    PAPIRNA KAŠA

    Zavihali bomo rokave in ustvarjalno uporabili star kup časopisnega papirja; izdelali bomo papirno kašo. Po trganju, mešanju, stiskanju bomo iz nje oblikovali različne podobe - morda najljubšo žival, morda sliko iz sanj ali pa idejo o izgledu nezemljanov.

  • 17 julij sobota

    MORSKE POŠASTI

     Z Matejo in Simonom se bomo potopili v pravljične morske globine in ustvarjali tako strašne kot tudi strašno prijazne morske pošasti, ki bodo nato zaplavale v morskem gledališču.

    morske posasti4

  • 11 marec petek