Koledar

 • 02 avgust nedelja

  MANDALE V GIBANJU

  mandala

  Na ustvarjalnici bomo z Matejo in Simonom spoznali svet mandal, nato pa si bomo izdelali čisto svoje pisane mandale v poljubni likovni tehniki, ki bodo postale optične igrače.

  03 avgust ponedeljek

  MEDUZE

  Danes bomo iz kartona naredili nagajive meduze. Iz volne jim bomo spletli pisane lovke in jim narisali vsaki svoj obraz. Postavili jih bomo v modro morje in se z njimi igrali, kasneje pa jih odnesli s seboj domov.

  meduza

  04 avgust torek
  05 avgust sreda

  GUMBOŽER

  Na današnji reciklažni ustvarjalnici se bomo pozabavali z gumbi in tulci. Iz njih bomo naredili zabavne Gumbožerje, s katerimi se bodo otroci lahko igrali tudi doma.

  06 avgust četrtek

  ZAPESTNICE IN PERLICE

  Podali se bomo v barvit svet perlic, volne in domišljije. Vsak otrok si bo po svojih željah spletel unikatno zapestnico ali pa nanjo nanizal najrazličnejše perlice. Lahko jo bo komu podaril ali pa jo nosil kar sam.

  07 avgust petek

  RECIKLAŽNA LEPLJENKA

  08 avgust sobota

  FIŽOLČEK V LONČKU
  Posadili bomo fižolček v svoj pravljični lonček. Izdelek bomo odnesli domov in zanj skrbeli, da bo pridno rasel.

  Carobni fizocek

  09 avgust nedelja

  PRAVLJIČNI MOZAIKI

  pravljicni mozaik2

  Najprej bomo z Matejo in Simonom narisali domišljijske slike in jih okvirili, zatem pa bomo z oblikovanjem raznobarvnega papirja okvirje preobrazili v pisane pravljične mozaike.

   
  10 avgust ponedeljek
  12 avgust sreda
  17:00 3+

  Mojster Luka

  LESARSKA USTVARJALNICA

  13 avgust četrtek
  14 avgust petek
  15 avgust sobota

  ŠTAMPILJKASTA SLIKA
  Tokrat se bomo igrali štampiljkanje. S pomočjo različnih velikosti pene, ki jo bomo pomakali v različne barve, bomo izdelali svojo slikanico in jo štampiljkasto uokvirili.

  16 avgust nedelja

  AMULET CECEUJI

  amuleti ceceuji2

  S Simonom in Matejo bomo s pluto, preobraženo v zanimive oblike, ustvarjali pisana čudežna bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam kot amuleti prinašala srečo.

   

  19 avgust sreda
  20 avgust četrtek
  10:30 Za mamice

  KLEpetek

  Miti materinstva in moja realna izkušnja

  Biti sodobna mama je lahko velik izziv predvsem zaradi raznih pričakovanj, kakšne bi morale biti. Te predstave nam pogosto servirajo množični mediji, nemalokrat pa tudi drugi družinski člani ali pa si z nedosegljivimi ideali postrežemo kar same. Pot lastne preobrazbe, ki jo ustvarja materinstvo, pa ima čisto svojo logiko. Tokrat se bomo pogovarjale, kam nas je ta pot pripeljala in kaj vse smo se na njej naučile.

  21 avgust petek

  ZAPESTNICE IN PERLICE

  Podali se bomo v barvit svet perlic, volne in domišljije. Vsak otrok si bo po svojih željah spletel unikatno zapestnico ali pa nanjo nanizal najrazličnejše perlice. Lahko jo bo komu podaril ali pa jo nosil kar sam.

  22 avgust sobota

  POTUJOČI BALON
  S pomočjo barvnega kolaža bomo izdelali čudovit balon, ki bo ponesel košaro v svet. Koga pa nosi v svoji košari? Pridi in ustvari.

  23 avgust nedelja

  SONČNA USTVARJALNICA

  Na ustvarjalni delavnici bomo z Matejo in Simonom izdelovali male in velike pisane sončnice z mozaično sredico, ki nam bodo polepšale dan.

  soncna ustvarjalnica

  24 avgust ponedeljek

  Ker se v vročih dneh prileže malo vodne osvežitve, bomo tokrat namesto s čopiči slikali z barvnimi škropilkami, kapalkami in spužvami. Čudili se bomo svobodnemu prelivanju barv v potočke in lužice na papirju. 

   

  25 avgust torek
  10:30 Za mamice

  KLEpetek

  Kaj lahko od dojenčka in otroka pri določeni starosti pričakujem?

  Na tokratnem Klepetku si bomo izposodile dognanja nevro znanstvenikov in preučile, kdaj je otrok dejansko zmožen določeno stvar razumeti. Preučile bomo, ali so naša pričakovanja glede vedenja dojenčkov realna in iz kje sploh prihajajo ideje, kakšen bi dojenček in otrok morala biti.

  27 avgust četrtek
  10:30 Za mamice

  KLEpetek

  UVAJANJE V VRTEC

  Za vse tiste, ki vas kmalu poletjem čaka uvajanje v vrtec, bomo tokrat spregovorile o tem, kako otrokov odhod v vrtec narediti čim bolj sproščen, nežen in seveda tudi uspešen. Med izzivi, o katerih bomo spregovorile, bodo: ustrezna jutranja rutina, kvaliteten odnos z vzgojiteljico, separacijska tesnoba, različni občutki ob zaključku porodniške … Seveda pa bo veliko prostora na voljo tudi za individualna vprašanja.

  28 avgust petek

  Glineno ustvarjanje
  Kaj vse se da ustvariti iz kupčka gline? Mali kiparji bodo z gnetenjem, valjanjem, mečkanjem in lepljenjem gradili nove svetove, upodabljajoč podobe iz svoje domišljije, morda pa jih bo navdihnila tudi zabavna pravljica... Osredotočili se bomo na sam proces ročnega modeliranja in kepi gline vdahnili različna življenja in osebnosti, nato pa z nastalimi kipci sestavili majhno skupinsko glineno instalacijo.

   

  30 avgust nedelja

  ČUDEŽNI SVET ŽUŽELK

  Na delavnici bomo z Matejo in Simonom spoznali čudežni svet žuželk, ki živijo v našem okolju ter jih z recikliranjem upodobili v različnih likovnih tehnikah.

  zuzelke2

   

 • 17 julij sobota

  MORSKE POŠASTI

   Z Matejo in Simonom se bomo potopili v pravljične morske globine in ustvarjali tako strašne kot tudi strašno prijazne morske pošasti, ki bodo nato zaplavale v morskem gledališču.

  morske posasti4