Koledar

Rezervacij ne sprejemamo. Vstop v Malo ulico je možen do zapolnitve kapacitet. Za razumevanje se zahvaljujemo.

  • 28 maj petek
    10:00

    Gozdne poti

    GOZDNA POT 28

    IZHODIŠČE: DESNO ZA HALO TIVOLI; izhodišče za Gozdno pot pri Lepi žogi

    RAZIŠČI POT.

     28. pot slika 1

     

     

    01 junij torek
    16:30 3+

    Pravljica

    Štampiljkanje – grafika

    Velike grafične podlage bomo potiskali z vzorčki. Štampiljke bomo izrezali in jih potukali v pisane barve. Z njimi bomo poštampiljkali ogromen papir in ustvarili raznovrstne vzorce. Skupaj bomo izdelali prostrano grafiko, sestavljeno z idejami vseh udeležencev. Ideje bomo črpali v počitnicah in poletju. Čolnički, plavutke in sončna očala bodo naša glavna inspiracija!

    02 junij sreda
    16:30 3+

    Pravljica

    GLINENA ZGODBA

    Kaj vse se da ustvariti iz kupčka gline? Grad, torto, tigra? Mali kiparji bodo z gnetenjem, valjanjem, mečkanjem in lepljenjem gradili nove svetove, upodabaljajoč podobe iz svoje domišljije. Morda pa jih bo navdihnila tudi zabavna pravljica! Z nastalimi kipci bomo nato sestavili majhno skupinsko glineno instalacijo.

    03 junij četrtek
    16:30 3+

    Pravljica

    O ČEM KLEPETAJO ŽIVALI? (Žiga X Gombač)

    Te zanima, o čem se pogovarjajo veverice in o čem sanja divji prašič? Pridruži se nam ob poslušanju pravljice in na ustvarjalnici izdelaj čisto svoj čarobni gozd. Če napneš ušesa, boš iz njega morda zaslišal šepet kakšne prav posebne živalce.

    04 junij petek
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Varna navezanost v predšolskem obdobju

    Tokrat bo rdeča nit pogovora tekla okoli varne navezanosti in vprašanja, kako se vzpostavi. Varna navezanost je namreč tista, ki otroke najboljše opremi za življenje v čustveno polnih odnosih. Čas, v katerem se najintenzivneje razvija, pa je omejen na zgodnje otroštvo, zato je globina odnosa, ki ga z otrokom spletemo v predšolskem obdobju, ključnega pomena.

    12:00

    Gozdne poti

    GOZDNA POT 29

    RAZIŠČI POT

    gozdni sprehod3

    16:30 3+

    Pravljica

    ZAKAJ? ZATO

    Zakaj pada dež? Zakaj je morje modro? Ker tako pač je. Vabljeni vsi radovedneži, ki vam dan odgovor ni dovolj. Skupaj bomo prebrali slikanico, ki bo podala, morda ne resnične, vsekakor pa zanimive odgovore; vsak od njih bo v nečem vsakdanjem, prikazal nekaj čarobno nenavadnega. Da si bomo lahko čaroben svet pričarali tudi mi, bomo skupaj izdelali različne svetilke.

    Chris Haughton

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    05 junij sobota

    Vrtičkanje

    Sadike, ki čakajo na toplejše vreme so pripravljene. Posadili bomo tiste, ki nam so nam ostale iz preteklega tedna. Med delom bomo klepetali o vsem, kar se tiče vsakega vrtnarja.

    Pridite vsi otroci, ki vas zanima pridelovanje lastne zelenjave in s seboj pripeljite tudi svoje starše oziroma stare starše in druge odrasle spremljevalce.

    V kolikor bo vreme zopet bolj kislo, bomo ustvarjali pod streho. Slabega vremena ni, so le slaba oblačila.

    vrtickanje3

    10:00 Za očke

    Aktivni očka

    06 junij nedelja
    09:30

    Pedokinetika

    DEŽELA KONJIČEV

    Na ustvarjalni delavnici bomo s Simonom in Matejo izdelovali unikatne konjičke, samoroge in druga pravljična bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam prinašala srečo.

    konjic6

    07 junij ponedeljek
    11:30

    Pedokinetika

    16:30 3+

    Pravljica

    Grafični eksperiment

    Čas za trganje, barvanje in valjčkanje! Z grafično tehniko kolažnega tiska bomo raziskovali pojme teksture, vzorca, svetlega in temnega. Ob poslušanju razburljivih pripovedk se bomo zakopali v velik kup različnih tkanin in iz njega izbrskali na otip in pogled najbolj zanimive koščke. Z razporejanjem oblik po papirju bomo izumili še neodkrite pokrajine, nenavadne stavbe in fantastična bitja in jih povezali v skupno domišljijsko zgodbo.

    08 junij torek
    16:30 3+

    Pravljica

    TRIJE PRAŠIČKI (Angleška ljudska pravljica)

    Prebrali bomo vsem že dobro poznano angleško ljudsko pravljico o treh prašičkih. Slišali bomo kako so se trije prašički lotili zidanja hišk, kdo je sezidal najtrdnejšo in kdo je bil tisti nenasitnež, ki je uničeval domove malih pujsov. Po pravljici sledi ustvarjalnica na kateri bodo otroci izdelali hiške malih pujskov, v katere so se skrili pred požrešnim volkom. Bodo te bolj trdne?

    09 junij sreda
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    16:30 3+

    Pravljica

    TO SEM JAZ - AVTOPORTRET

    Marsikateri umetnik je znan po svojem avtoportretu - to pa ni slika njegovega avta, temveč slika njega samega, kot se je doživljal in videl v trenutku ustvarjanja. Na delavnici bomo ustvarili avtoportret iz odrezkov različnih revij, pred tem pa prisluhnili pravljici Zrcalce.

    10 junij četrtek
    16:30 3+

    Pravljica

    USTVARJALNICA Z GLINO

    Sproščeno ustvarjanje nas bo popeljalo v svet keramike, kjer se bodo otroci srečali z osnovnimi tehnikami oblikovanja gline. Z gnetenjem, dodajanjem ali odvzemanjem gline si bo vsak udeleženec izdelal unikatno posodico ali skodelico.

    11 junij petek
    16:00 6+

    Gozdni sprehodi

    Zbirno mesto je pod Rožnikom, pri Švicariji.

    16:30 3+

    Pravljica

    Črta, črtica

    Na tokratni ustvarjalnici bomo raziskovali različna risala. Kaj izžarevajo, v čem se razlikujejo med sabo in kako delujejo v kombinaciji z drugimi? Ustvarjali in opazovali bomo različne debelosti linij ter nasičenost barv. Zakaj se nekje oblike prekrivajo, drugje pa zmešajo med sabo? Kako se počutimo ob določeni barvi? Čas je za svobodno risanje, pravi ustvarjalni nered!

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    12 junij sobota

    VRTIČKANJE

    Na našem vrtu imamo že kar nekaj rastlin posejanih. Veselimo se zelja, paradižnika, bučk, kumar, feferona, peteršilja, jagod, rukole, solate in še bi se kaj našlo. Zeliščarski vrt je že bogat, pred raznimi škodljivci pa jih branita dve mesojedki. Ko ne dežuje, so temperature že kar visoke, zato bomo tudi tokratno delavnico vrtičkanja začeli z zalivanjem, nato pa rastlinam dodali še mrežo, na katero se bodo lahko vzpenjale kumare in bučke; prostora pa bo dovolj še za postavitev prekel, ki bodo služile kot opora visokemu fižolu. Tudi tega bomo posejali. V kolikor bo vreme slabo, se primerno oblecite in obujte, kajti delo na ali za vrt poteka v vsakem vremenu.

    vrtickanje3

    10:00 Za očke

    Aktivni očka

    HOTEL ZA ŽUŽEKE

    To soboto bomo poskrbeli tudi za opraševalce! Uredili jim bomo kar dva hotela za žuželke, v katerem se bodo žuželke lahko skrile pred vročim poletnim soncem.

    hotel za zuzelke a

    11:00 3+

    Pravljica

    AFRIŠKI PRAVLJIČNI SVET

    Pokukajte v pravljični svet daljne Afrike z Leo in Issiako, kjer boste srečali mogočne slone, divje leve in elegantne žirafe, spekli koruzni kruh, bosih nog zaplesali, zapeli afriško tradicionalno pesem ter se preizkusili v bobnanju na pravih afriških bobnih.

    Prepustite se glasnim afriškim ritmom in čudoviti afriški glasbi!
    Primerno za najmlajše, od 2 leta dalje.

    Delavnica je nastala v okviru projekta Afriški pravljični svet
    Organizator Studio 25, zavod za kulturne dejavnosti v sodelovanju z Javnim zavodom Mala Ulica
    Projekt podpira JSKD.

    O Lei in Issiaki
    Lea Menard je igralka, plesna pedagoginja, video ustvarjalka in lutkovna animatorka. Pravkar je zaključila magistrski študij umetnosti govora na ljubljanski AGRFT. Ustvarja avtorske predstave za otroke (Pasjedivščina, Trobla in Ključ, Ko bom velik..., Čebula itd) ter po vrtcih in drugod po Sloveniji izvaja delavnice za otroke - afriške urice.
    Issiaka Sanou je tolkalec iz Burkine Faso, ki je svoje znanje igranja na afriške instrumente pridobival pri svetovno znanih glasbenikih, ki prihajajo iz Afrike. Njegova želja in cilj je, da bo preko svojega delovanja, igranja na afriška glasbila in z učenjem afriških bobnov širši množici približal svojo - afriško glasbo in kulturo.

    Ustvarjalnica bo potekala na zunanjem igrišču. V primeru dežja odpade!

    IMG 4441

    13 junij nedelja

    VIKINŠKE LADJE

    Tokrat se obeta prava pomorska ustvarjalna dogodivščina. Vsak si bo izdelal čisto svojo unikatno vikinško ladjo, jo poimenoval in z njo odplul po pravljičnih morjih. Delavnico vodita Simon in Mateja.

    vikinske ladje2

    14 junij ponedeljek
    17:00 3+

    Pravljica

    Akvarelni eksperiment

    Prelivajočim se barvnim lužam na papirju bomo dodajali različne snovi, jih prekrivali, prerisovali in mečkali ter tako ustvarjali zanimive teksture, barvne kombinacije in oblike. Prepustili se bomo domišljiji in presenečenjem v ustvarjanju prečudnih vodnih slikarij.

    17:00 3+

    Pravljica

    15 junij torek
    17:00 3+

    Pravljica

    16 junij sreda
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    17:00 3+

    Pravljica

    ZELO LAČNA GOSENICA (Eric Carl)

    Danes beremo še eno uspešnico med otroškimi knjigicami –Zelo lačna gosenica, avtorja Erica Carla. Branju pravljice sledi ustvarjalnica na kateri bodo otroci z raznobarvnega papirja izdelali svojo gosenico. Pri tem se bodo tisti mlajši otroci učili barv, nekoliko starejši pa jih ponovili.

    17 junij četrtek
    17:00 3+

    Pravljica

    MAMICA, KJE SI?

    Po tem, ko bomo prebrali znano pesnitev Julie Donaldson, se bodo naši prstki lotili izdelave metuljčkov. Rezali bomo, lepili, risali in barvali, nato pa bomo skupaj razmislili, kako bi lahko metuljčke pritrdili, da bodo lahko vsaj malo leteli po zraku.

    18 junij petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Midva in najine družine – odnos s širšo družino po rojstvu otrok

    Bi po vikendu, preživetem s širšo družino, potrebovale kak dan dodatnega dopusta?  Niste edine! Tokrat klepetamo o večnih vprašanjih, zakaj nam je ob najbližjih včasih najtežje in kaj je tisto, kar nas ob njih najbolj spravi na obrate. Pogovor bo tekel o medgeneracijskih prenosih čustvenih blokad in kako jih razvozlati, da našim otrokom kasneje ne bo tako težko biti ob nas.

    16:00 6+

    Gozdni sprehodi

    Dobimo se pri ribi, v Tivoliju.

    17:00 3+

    Pravljica

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    19 junij sobota

    VRTIČKANJE

    Sadike, ki čakajo na toplejše vreme so pripravljene. Posadili bomo tiste, ki nam so nam ostale iz preteklega tedna. Med delom bomo klepetali o vsem, kar se tiče vsakega vrtnarja.

    Pridite vsi otroci, ki vas zanima pridelovanje lastne zelenjave in s seboj pripeljite tudi svoje starše oziroma stare starše in druge odrasle spremljevalce.

    V kolikor bo vreme zopet bolj kislo, bomo ustvarjali pod streho. Slabega vremena ni, so le slaba oblačila.

    vrtickanje3

    20 junij nedelja

    MALA PISANA BITJA

    S Simonom in Matejo bomo ustvarjali pisana čudežna bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam prinašala srečo.

    Mala pisana bitja avtor fotografije Simao Bessa

    21 junij ponedeljek
    17:00 3+

    Pravljica

    22 junij torek
    17:00 3+

    Pravljica

    23 junij sreda
    17:00 3+

    Pravljica

    ZVERJASEC

    Glina, ki prijetno drsi med prsti, je posebno senzorično doživetje. Morda bodo vaši prstki kar sami od sebe ustvarili kakšno zanimivo obliko, morda pa boste želeli ustvariti čisto pravega Zverjasca? V vsakem primeru bo fino, packasto in zabavno!

    24 junij četrtek
    17:00 3+

    Pravljica

    AFRIŠKI PRAVLJIČNI SVET

    Pokukajte v pravljični svet daljne Afrike z Leo in Issiako, kjer boste srečali mogočne slone, divje leve in elegantne žirafe, spekli koruzni kruh, bosih nog zaplesali, zapeli afriško tradicionalno pesem ter se preizkusili v bobnanju na pravih afriških bobnih.

    Prepustite se glasnim afriškim ritmom in čudoviti afriški glasbi!
    Primerno za najmlajše, od 2 leta dalje.

    Delavnica je nastala v okviru projekta Afriški pravljični svet
    Organizator Studio 25, zavod za kulturne dejavnosti v sodelovanju z Javnim zavodom Mala Ulica
    Projekt podpira JSKD.

    O Lei in Issiaki
    Lea Menard je igralka, plesna pedagoginja, video ustvarjalka in lutkovna animatorka. Pravkar je zaključila magistrski študij umetnosti govora na ljubljanski AGRFT. Ustvarja avtorske predstave za otroke (Pasjedivščina, Trobla in Ključ, Ko bom velik..., Čebula itd) ter po vrtcih in drugod po Sloveniji izvaja delavnice za otroke - afriške urice.
    Issiaka Sanou je tolkalec iz Burkine Faso, ki je svoje znanje igranja na afriške instrumente pridobival pri svetovno znanih glasbenikih, ki prihajajo iz Afrike. Njegova želja in cilj je, da bo preko svojega delovanja, igranja na afriška glasbila in z učenjem afriških bobnov širši množici približal svojo - afriško glasbo in kulturo.

    V primeru dežja delavnica odpade!

    25 junij petek
    17:00 3+

    Pravljica

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    26 junij sobota
    11:00 3+

    Pravljica

    ŠTAMPILJKANJE – GRAFIKA

    Velike grafične podlage bomo potiskali z vzorčki. Štampiljke bomo izrezali in jih potunkali v pisane barve. Z njimi bomo poštampiljkali ogromen papir in ustvarili raznovrstne vzorce. Skupaj bomo izdelali prostrano grafiko, sestavljeno z idejami vseh udeležencev. Ideje bomo črpali v počitnicah in poletju. Čolnički, plavutke in sončna očala bodo naša glavna inspiracija!

    27 junij nedelja

    MAGIČNI NAKIT

    Z unikatno poslikavo trakov papirja bomo ustvarjali prav poseben nakit za vse priložnosti in okuse. Delavnico vodita Simon in Mateja.

    nakit magicni2

    28 junij ponedeljek
    17:00 3+

    Pravljica

    PISANE OBEŠANKE

    Ko v toplih poletnih dneh skozi okna in vrtove zapihlja veter, se spomnimo na zvoke morja in narave. Tam drevesa pokljajo in izvajajo ritme, ki nam pričarajo pravo poletno vzdušje. Obešanke bomo izdelali iz naravnih materialov, ki oddajajo zvoke in čarajo melodije. Barvite razgibane obešanke si lahko obesimo doma na balkonu na vrtu ali pa odnesemo s seboj na poletni potep.

    29 junij torek
    17:00 3+

    Pravljica

    30 junij sreda
    17:00 3+

    Pravljica

    LEŠNIKI, LEŠNIKI (Anja Štefan)

    Prebrali bomo eno izmed zgodbic Anje Štefan iz zbirke Lešniki, Lešniki. Zgodbice so zapisane v obliki slikopisa, zato bodo pri branju lahko sodelovali vsi otroci, ne glede na starost. Po prebrani pravljici bomo tudi sami ustvarili svoje pravljice v obliki risbic ali slikopisov.

    17 julij sobota

    MORSKE POŠASTI

     Z Matejo in Simonom se bomo potopili v pravljične morske globine in ustvarjali tako strašne kot tudi strašno prijazne morske pošasti, ki bodo nato zaplavale v morskem gledališču.

    morske posasti4

  • 28 maj petek
    10:00

    Gozdne poti

    GOZDNA POT 28

    IZHODIŠČE: DESNO ZA HALO TIVOLI; izhodišče za Gozdno pot pri Lepi žogi

    RAZIŠČI POT.

     28. pot slika 1

     

     

    01 junij torek
    16:30 3+

    Pravljica

    Štampiljkanje – grafika

    Velike grafične podlage bomo potiskali z vzorčki. Štampiljke bomo izrezali in jih potukali v pisane barve. Z njimi bomo poštampiljkali ogromen papir in ustvarili raznovrstne vzorce. Skupaj bomo izdelali prostrano grafiko, sestavljeno z idejami vseh udeležencev. Ideje bomo črpali v počitnicah in poletju. Čolnički, plavutke in sončna očala bodo naša glavna inspiracija!

    02 junij sreda
    16:30 3+

    Pravljica

    GLINENA ZGODBA

    Kaj vse se da ustvariti iz kupčka gline? Grad, torto, tigra? Mali kiparji bodo z gnetenjem, valjanjem, mečkanjem in lepljenjem gradili nove svetove, upodabaljajoč podobe iz svoje domišljije. Morda pa jih bo navdihnila tudi zabavna pravljica! Z nastalimi kipci bomo nato sestavili majhno skupinsko glineno instalacijo.

    03 junij četrtek
    16:30 3+

    Pravljica

    O ČEM KLEPETAJO ŽIVALI? (Žiga X Gombač)

    Te zanima, o čem se pogovarjajo veverice in o čem sanja divji prašič? Pridruži se nam ob poslušanju pravljice in na ustvarjalnici izdelaj čisto svoj čarobni gozd. Če napneš ušesa, boš iz njega morda zaslišal šepet kakšne prav posebne živalce.

    04 junij petek
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Varna navezanost v predšolskem obdobju

    Tokrat bo rdeča nit pogovora tekla okoli varne navezanosti in vprašanja, kako se vzpostavi. Varna navezanost je namreč tista, ki otroke najboljše opremi za življenje v čustveno polnih odnosih. Čas, v katerem se najintenzivneje razvija, pa je omejen na zgodnje otroštvo, zato je globina odnosa, ki ga z otrokom spletemo v predšolskem obdobju, ključnega pomena.

    12:00

    Gozdne poti

    GOZDNA POT 29

    RAZIŠČI POT

    gozdni sprehod3

    16:30 3+

    Pravljica

    ZAKAJ? ZATO

    Zakaj pada dež? Zakaj je morje modro? Ker tako pač je. Vabljeni vsi radovedneži, ki vam dan odgovor ni dovolj. Skupaj bomo prebrali slikanico, ki bo podala, morda ne resnične, vsekakor pa zanimive odgovore; vsak od njih bo v nečem vsakdanjem, prikazal nekaj čarobno nenavadnega. Da si bomo lahko čaroben svet pričarali tudi mi, bomo skupaj izdelali različne svetilke.

    Chris Haughton

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    05 junij sobota

    Vrtičkanje

    Sadike, ki čakajo na toplejše vreme so pripravljene. Posadili bomo tiste, ki nam so nam ostale iz preteklega tedna. Med delom bomo klepetali o vsem, kar se tiče vsakega vrtnarja.

    Pridite vsi otroci, ki vas zanima pridelovanje lastne zelenjave in s seboj pripeljite tudi svoje starše oziroma stare starše in druge odrasle spremljevalce.

    V kolikor bo vreme zopet bolj kislo, bomo ustvarjali pod streho. Slabega vremena ni, so le slaba oblačila.

    vrtickanje3

    10:00 Za očke

    Aktivni očka

    06 junij nedelja
    09:30

    Pedokinetika

    DEŽELA KONJIČEV

    Na ustvarjalni delavnici bomo s Simonom in Matejo izdelovali unikatne konjičke, samoroge in druga pravljična bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam prinašala srečo.

    konjic6

    07 junij ponedeljek
    11:30

    Pedokinetika

    16:30 3+

    Pravljica

    Grafični eksperiment

    Čas za trganje, barvanje in valjčkanje! Z grafično tehniko kolažnega tiska bomo raziskovali pojme teksture, vzorca, svetlega in temnega. Ob poslušanju razburljivih pripovedk se bomo zakopali v velik kup različnih tkanin in iz njega izbrskali na otip in pogled najbolj zanimive koščke. Z razporejanjem oblik po papirju bomo izumili še neodkrite pokrajine, nenavadne stavbe in fantastična bitja in jih povezali v skupno domišljijsko zgodbo.

    08 junij torek
    16:30 3+

    Pravljica

    TRIJE PRAŠIČKI (Angleška ljudska pravljica)

    Prebrali bomo vsem že dobro poznano angleško ljudsko pravljico o treh prašičkih. Slišali bomo kako so se trije prašički lotili zidanja hišk, kdo je sezidal najtrdnejšo in kdo je bil tisti nenasitnež, ki je uničeval domove malih pujsov. Po pravljici sledi ustvarjalnica na kateri bodo otroci izdelali hiške malih pujskov, v katere so se skrili pred požrešnim volkom. Bodo te bolj trdne?

    09 junij sreda
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    16:30 3+

    Pravljica

    TO SEM JAZ - AVTOPORTRET

    Marsikateri umetnik je znan po svojem avtoportretu - to pa ni slika njegovega avta, temveč slika njega samega, kot se je doživljal in videl v trenutku ustvarjanja. Na delavnici bomo ustvarili avtoportret iz odrezkov različnih revij, pred tem pa prisluhnili pravljici Zrcalce.

    10 junij četrtek
    16:30 3+

    Pravljica

    USTVARJALNICA Z GLINO

    Sproščeno ustvarjanje nas bo popeljalo v svet keramike, kjer se bodo otroci srečali z osnovnimi tehnikami oblikovanja gline. Z gnetenjem, dodajanjem ali odvzemanjem gline si bo vsak udeleženec izdelal unikatno posodico ali skodelico.

    11 junij petek
    16:00 6+

    Gozdni sprehodi

    Zbirno mesto je pod Rožnikom, pri Švicariji.

    16:30 3+

    Pravljica

    Črta, črtica

    Na tokratni ustvarjalnici bomo raziskovali različna risala. Kaj izžarevajo, v čem se razlikujejo med sabo in kako delujejo v kombinaciji z drugimi? Ustvarjali in opazovali bomo različne debelosti linij ter nasičenost barv. Zakaj se nekje oblike prekrivajo, drugje pa zmešajo med sabo? Kako se počutimo ob določeni barvi? Čas je za svobodno risanje, pravi ustvarjalni nered!

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    12 junij sobota

    VRTIČKANJE

    Na našem vrtu imamo že kar nekaj rastlin posejanih. Veselimo se zelja, paradižnika, bučk, kumar, feferona, peteršilja, jagod, rukole, solate in še bi se kaj našlo. Zeliščarski vrt je že bogat, pred raznimi škodljivci pa jih branita dve mesojedki. Ko ne dežuje, so temperature že kar visoke, zato bomo tudi tokratno delavnico vrtičkanja začeli z zalivanjem, nato pa rastlinam dodali še mrežo, na katero se bodo lahko vzpenjale kumare in bučke; prostora pa bo dovolj še za postavitev prekel, ki bodo služile kot opora visokemu fižolu. Tudi tega bomo posejali. V kolikor bo vreme slabo, se primerno oblecite in obujte, kajti delo na ali za vrt poteka v vsakem vremenu.

    vrtickanje3

    10:00 Za očke

    Aktivni očka

    HOTEL ZA ŽUŽEKE

    To soboto bomo poskrbeli tudi za opraševalce! Uredili jim bomo kar dva hotela za žuželke, v katerem se bodo žuželke lahko skrile pred vročim poletnim soncem.

    hotel za zuzelke a

    11:00 3+

    Pravljica

    AFRIŠKI PRAVLJIČNI SVET

    Pokukajte v pravljični svet daljne Afrike z Leo in Issiako, kjer boste srečali mogočne slone, divje leve in elegantne žirafe, spekli koruzni kruh, bosih nog zaplesali, zapeli afriško tradicionalno pesem ter se preizkusili v bobnanju na pravih afriških bobnih.

    Prepustite se glasnim afriškim ritmom in čudoviti afriški glasbi!
    Primerno za najmlajše, od 2 leta dalje.

    Delavnica je nastala v okviru projekta Afriški pravljični svet
    Organizator Studio 25, zavod za kulturne dejavnosti v sodelovanju z Javnim zavodom Mala Ulica
    Projekt podpira JSKD.

    O Lei in Issiaki
    Lea Menard je igralka, plesna pedagoginja, video ustvarjalka in lutkovna animatorka. Pravkar je zaključila magistrski študij umetnosti govora na ljubljanski AGRFT. Ustvarja avtorske predstave za otroke (Pasjedivščina, Trobla in Ključ, Ko bom velik..., Čebula itd) ter po vrtcih in drugod po Sloveniji izvaja delavnice za otroke - afriške urice.
    Issiaka Sanou je tolkalec iz Burkine Faso, ki je svoje znanje igranja na afriške instrumente pridobival pri svetovno znanih glasbenikih, ki prihajajo iz Afrike. Njegova želja in cilj je, da bo preko svojega delovanja, igranja na afriška glasbila in z učenjem afriških bobnov širši množici približal svojo - afriško glasbo in kulturo.

    Ustvarjalnica bo potekala na zunanjem igrišču. V primeru dežja odpade!

    IMG 4441

    13 junij nedelja

    VIKINŠKE LADJE

    Tokrat se obeta prava pomorska ustvarjalna dogodivščina. Vsak si bo izdelal čisto svojo unikatno vikinško ladjo, jo poimenoval in z njo odplul po pravljičnih morjih. Delavnico vodita Simon in Mateja.

    vikinske ladje2

    14 junij ponedeljek
    17:00 3+

    Pravljica

    Akvarelni eksperiment

    Prelivajočim se barvnim lužam na papirju bomo dodajali različne snovi, jih prekrivali, prerisovali in mečkali ter tako ustvarjali zanimive teksture, barvne kombinacije in oblike. Prepustili se bomo domišljiji in presenečenjem v ustvarjanju prečudnih vodnih slikarij.

    17:00 3+

    Pravljica

    15 junij torek
    17:00 3+

    Pravljica

    16 junij sreda
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    17:00 3+

    Pravljica

    ZELO LAČNA GOSENICA (Eric Carl)

    Danes beremo še eno uspešnico med otroškimi knjigicami –Zelo lačna gosenica, avtorja Erica Carla. Branju pravljice sledi ustvarjalnica na kateri bodo otroci z raznobarvnega papirja izdelali svojo gosenico. Pri tem se bodo tisti mlajši otroci učili barv, nekoliko starejši pa jih ponovili.

    17 junij četrtek
    17:00 3+

    Pravljica

    MAMICA, KJE SI?

    Po tem, ko bomo prebrali znano pesnitev Julie Donaldson, se bodo naši prstki lotili izdelave metuljčkov. Rezali bomo, lepili, risali in barvali, nato pa bomo skupaj razmislili, kako bi lahko metuljčke pritrdili, da bodo lahko vsaj malo leteli po zraku.

    18 junij petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Midva in najine družine – odnos s širšo družino po rojstvu otrok

    Bi po vikendu, preživetem s širšo družino, potrebovale kak dan dodatnega dopusta?  Niste edine! Tokrat klepetamo o večnih vprašanjih, zakaj nam je ob najbližjih včasih najtežje in kaj je tisto, kar nas ob njih najbolj spravi na obrate. Pogovor bo tekel o medgeneracijskih prenosih čustvenih blokad in kako jih razvozlati, da našim otrokom kasneje ne bo tako težko biti ob nas.

    16:00 6+

    Gozdni sprehodi

    Dobimo se pri ribi, v Tivoliju.

    17:00 3+

    Pravljica

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    19 junij sobota

    VRTIČKANJE

    Sadike, ki čakajo na toplejše vreme so pripravljene. Posadili bomo tiste, ki nam so nam ostale iz preteklega tedna. Med delom bomo klepetali o vsem, kar se tiče vsakega vrtnarja.

    Pridite vsi otroci, ki vas zanima pridelovanje lastne zelenjave in s seboj pripeljite tudi svoje starše oziroma stare starše in druge odrasle spremljevalce.

    V kolikor bo vreme zopet bolj kislo, bomo ustvarjali pod streho. Slabega vremena ni, so le slaba oblačila.

    vrtickanje3

    20 junij nedelja

    MALA PISANA BITJA

    S Simonom in Matejo bomo ustvarjali pisana čudežna bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam prinašala srečo.

    Mala pisana bitja avtor fotografije Simao Bessa

    21 junij ponedeljek
    17:00 3+

    Pravljica

    22 junij torek
    17:00 3+

    Pravljica

    23 junij sreda
    17:00 3+

    Pravljica

    ZVERJASEC

    Glina, ki prijetno drsi med prsti, je posebno senzorično doživetje. Morda bodo vaši prstki kar sami od sebe ustvarili kakšno zanimivo obliko, morda pa boste želeli ustvariti čisto pravega Zverjasca? V vsakem primeru bo fino, packasto in zabavno!

    24 junij četrtek
    17:00 3+

    Pravljica

    AFRIŠKI PRAVLJIČNI SVET

    Pokukajte v pravljični svet daljne Afrike z Leo in Issiako, kjer boste srečali mogočne slone, divje leve in elegantne žirafe, spekli koruzni kruh, bosih nog zaplesali, zapeli afriško tradicionalno pesem ter se preizkusili v bobnanju na pravih afriških bobnih.

    Prepustite se glasnim afriškim ritmom in čudoviti afriški glasbi!
    Primerno za najmlajše, od 2 leta dalje.

    Delavnica je nastala v okviru projekta Afriški pravljični svet
    Organizator Studio 25, zavod za kulturne dejavnosti v sodelovanju z Javnim zavodom Mala Ulica
    Projekt podpira JSKD.

    O Lei in Issiaki
    Lea Menard je igralka, plesna pedagoginja, video ustvarjalka in lutkovna animatorka. Pravkar je zaključila magistrski študij umetnosti govora na ljubljanski AGRFT. Ustvarja avtorske predstave za otroke (Pasjedivščina, Trobla in Ključ, Ko bom velik..., Čebula itd) ter po vrtcih in drugod po Sloveniji izvaja delavnice za otroke - afriške urice.
    Issiaka Sanou je tolkalec iz Burkine Faso, ki je svoje znanje igranja na afriške instrumente pridobival pri svetovno znanih glasbenikih, ki prihajajo iz Afrike. Njegova želja in cilj je, da bo preko svojega delovanja, igranja na afriška glasbila in z učenjem afriških bobnov širši množici približal svojo - afriško glasbo in kulturo.

    V primeru dežja delavnica odpade!

    25 junij petek
    17:00 3+

    Pravljica

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    26 junij sobota
    11:00 3+

    Pravljica

    ŠTAMPILJKANJE – GRAFIKA

    Velike grafične podlage bomo potiskali z vzorčki. Štampiljke bomo izrezali in jih potunkali v pisane barve. Z njimi bomo poštampiljkali ogromen papir in ustvarili raznovrstne vzorce. Skupaj bomo izdelali prostrano grafiko, sestavljeno z idejami vseh udeležencev. Ideje bomo črpali v počitnicah in poletju. Čolnički, plavutke in sončna očala bodo naša glavna inspiracija!

    27 junij nedelja

    MAGIČNI NAKIT

    Z unikatno poslikavo trakov papirja bomo ustvarjali prav poseben nakit za vse priložnosti in okuse. Delavnico vodita Simon in Mateja.

    nakit magicni2

    28 junij ponedeljek
    17:00 3+

    Pravljica

    PISANE OBEŠANKE

    Ko v toplih poletnih dneh skozi okna in vrtove zapihlja veter, se spomnimo na zvoke morja in narave. Tam drevesa pokljajo in izvajajo ritme, ki nam pričarajo pravo poletno vzdušje. Obešanke bomo izdelali iz naravnih materialov, ki oddajajo zvoke in čarajo melodije. Barvite razgibane obešanke si lahko obesimo doma na balkonu na vrtu ali pa odnesemo s seboj na poletni potep.

    29 junij torek
    17:00 3+

    Pravljica

    30 junij sreda
    17:00 3+

    Pravljica

    LEŠNIKI, LEŠNIKI (Anja Štefan)

    Prebrali bomo eno izmed zgodbic Anje Štefan iz zbirke Lešniki, Lešniki. Zgodbice so zapisane v obliki slikopisa, zato bodo pri branju lahko sodelovali vsi otroci, ne glede na starost. Po prebrani pravljici bomo tudi sami ustvarili svoje pravljice v obliki risbic ali slikopisov.

    17 julij sobota

    MORSKE POŠASTI

     Z Matejo in Simonom se bomo potopili v pravljične morske globine in ustvarjali tako strašne kot tudi strašno prijazne morske pošasti, ki bodo nato zaplavale v morskem gledališču.

    morske posasti4

  • 28 maj petek
    10:00

    Gozdne poti

    GOZDNA POT 28

    IZHODIŠČE: DESNO ZA HALO TIVOLI; izhodišče za Gozdno pot pri Lepi žogi

    RAZIŠČI POT.

     28. pot slika 1

     

     

    01 junij torek
    16:30 3+

    Pravljica

    Štampiljkanje – grafika

    Velike grafične podlage bomo potiskali z vzorčki. Štampiljke bomo izrezali in jih potukali v pisane barve. Z njimi bomo poštampiljkali ogromen papir in ustvarili raznovrstne vzorce. Skupaj bomo izdelali prostrano grafiko, sestavljeno z idejami vseh udeležencev. Ideje bomo črpali v počitnicah in poletju. Čolnički, plavutke in sončna očala bodo naša glavna inspiracija!

    02 junij sreda
    16:30 3+

    Pravljica

    GLINENA ZGODBA

    Kaj vse se da ustvariti iz kupčka gline? Grad, torto, tigra? Mali kiparji bodo z gnetenjem, valjanjem, mečkanjem in lepljenjem gradili nove svetove, upodabaljajoč podobe iz svoje domišljije. Morda pa jih bo navdihnila tudi zabavna pravljica! Z nastalimi kipci bomo nato sestavili majhno skupinsko glineno instalacijo.

    03 junij četrtek
    16:30 3+

    Pravljica

    O ČEM KLEPETAJO ŽIVALI? (Žiga X Gombač)

    Te zanima, o čem se pogovarjajo veverice in o čem sanja divji prašič? Pridruži se nam ob poslušanju pravljice in na ustvarjalnici izdelaj čisto svoj čarobni gozd. Če napneš ušesa, boš iz njega morda zaslišal šepet kakšne prav posebne živalce.

    04 junij petek
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Varna navezanost v predšolskem obdobju

    Tokrat bo rdeča nit pogovora tekla okoli varne navezanosti in vprašanja, kako se vzpostavi. Varna navezanost je namreč tista, ki otroke najboljše opremi za življenje v čustveno polnih odnosih. Čas, v katerem se najintenzivneje razvija, pa je omejen na zgodnje otroštvo, zato je globina odnosa, ki ga z otrokom spletemo v predšolskem obdobju, ključnega pomena.

    12:00

    Gozdne poti

    GOZDNA POT 29

    RAZIŠČI POT

    gozdni sprehod3

    16:30 3+

    Pravljica

    ZAKAJ? ZATO

    Zakaj pada dež? Zakaj je morje modro? Ker tako pač je. Vabljeni vsi radovedneži, ki vam dan odgovor ni dovolj. Skupaj bomo prebrali slikanico, ki bo podala, morda ne resnične, vsekakor pa zanimive odgovore; vsak od njih bo v nečem vsakdanjem, prikazal nekaj čarobno nenavadnega. Da si bomo lahko čaroben svet pričarali tudi mi, bomo skupaj izdelali različne svetilke.

    Chris Haughton

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    05 junij sobota

    Vrtičkanje

    Sadike, ki čakajo na toplejše vreme so pripravljene. Posadili bomo tiste, ki nam so nam ostale iz preteklega tedna. Med delom bomo klepetali o vsem, kar se tiče vsakega vrtnarja.

    Pridite vsi otroci, ki vas zanima pridelovanje lastne zelenjave in s seboj pripeljite tudi svoje starše oziroma stare starše in druge odrasle spremljevalce.

    V kolikor bo vreme zopet bolj kislo, bomo ustvarjali pod streho. Slabega vremena ni, so le slaba oblačila.

    vrtickanje3

    10:00 Za očke

    Aktivni očka

    06 junij nedelja
    09:30

    Pedokinetika

    DEŽELA KONJIČEV

    Na ustvarjalni delavnici bomo s Simonom in Matejo izdelovali unikatne konjičke, samoroge in druga pravljična bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam prinašala srečo.

    konjic6

    07 junij ponedeljek
    11:30

    Pedokinetika

    16:30 3+

    Pravljica

    Grafični eksperiment

    Čas za trganje, barvanje in valjčkanje! Z grafično tehniko kolažnega tiska bomo raziskovali pojme teksture, vzorca, svetlega in temnega. Ob poslušanju razburljivih pripovedk se bomo zakopali v velik kup različnih tkanin in iz njega izbrskali na otip in pogled najbolj zanimive koščke. Z razporejanjem oblik po papirju bomo izumili še neodkrite pokrajine, nenavadne stavbe in fantastična bitja in jih povezali v skupno domišljijsko zgodbo.

    08 junij torek
    16:30 3+

    Pravljica

    TRIJE PRAŠIČKI (Angleška ljudska pravljica)

    Prebrali bomo vsem že dobro poznano angleško ljudsko pravljico o treh prašičkih. Slišali bomo kako so se trije prašički lotili zidanja hišk, kdo je sezidal najtrdnejšo in kdo je bil tisti nenasitnež, ki je uničeval domove malih pujsov. Po pravljici sledi ustvarjalnica na kateri bodo otroci izdelali hiške malih pujskov, v katere so se skrili pred požrešnim volkom. Bodo te bolj trdne?

    09 junij sreda
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    16:30 3+

    Pravljica

    TO SEM JAZ - AVTOPORTRET

    Marsikateri umetnik je znan po svojem avtoportretu - to pa ni slika njegovega avta, temveč slika njega samega, kot se je doživljal in videl v trenutku ustvarjanja. Na delavnici bomo ustvarili avtoportret iz odrezkov različnih revij, pred tem pa prisluhnili pravljici Zrcalce.

    10 junij četrtek
    16:30 3+

    Pravljica

    USTVARJALNICA Z GLINO

    Sproščeno ustvarjanje nas bo popeljalo v svet keramike, kjer se bodo otroci srečali z osnovnimi tehnikami oblikovanja gline. Z gnetenjem, dodajanjem ali odvzemanjem gline si bo vsak udeleženec izdelal unikatno posodico ali skodelico.

    11 junij petek
    16:00 6+

    Gozdni sprehodi

    Zbirno mesto je pod Rožnikom, pri Švicariji.

    16:30 3+

    Pravljica

    Črta, črtica

    Na tokratni ustvarjalnici bomo raziskovali različna risala. Kaj izžarevajo, v čem se razlikujejo med sabo in kako delujejo v kombinaciji z drugimi? Ustvarjali in opazovali bomo različne debelosti linij ter nasičenost barv. Zakaj se nekje oblike prekrivajo, drugje pa zmešajo med sabo? Kako se počutimo ob določeni barvi? Čas je za svobodno risanje, pravi ustvarjalni nered!

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    12 junij sobota

    VRTIČKANJE

    Na našem vrtu imamo že kar nekaj rastlin posejanih. Veselimo se zelja, paradižnika, bučk, kumar, feferona, peteršilja, jagod, rukole, solate in še bi se kaj našlo. Zeliščarski vrt je že bogat, pred raznimi škodljivci pa jih branita dve mesojedki. Ko ne dežuje, so temperature že kar visoke, zato bomo tudi tokratno delavnico vrtičkanja začeli z zalivanjem, nato pa rastlinam dodali še mrežo, na katero se bodo lahko vzpenjale kumare in bučke; prostora pa bo dovolj še za postavitev prekel, ki bodo služile kot opora visokemu fižolu. Tudi tega bomo posejali. V kolikor bo vreme slabo, se primerno oblecite in obujte, kajti delo na ali za vrt poteka v vsakem vremenu.

    vrtickanje3

    10:00 Za očke

    Aktivni očka

    HOTEL ZA ŽUŽEKE

    To soboto bomo poskrbeli tudi za opraševalce! Uredili jim bomo kar dva hotela za žuželke, v katerem se bodo žuželke lahko skrile pred vročim poletnim soncem.

    hotel za zuzelke a

    11:00 3+

    Pravljica

    AFRIŠKI PRAVLJIČNI SVET

    Pokukajte v pravljični svet daljne Afrike z Leo in Issiako, kjer boste srečali mogočne slone, divje leve in elegantne žirafe, spekli koruzni kruh, bosih nog zaplesali, zapeli afriško tradicionalno pesem ter se preizkusili v bobnanju na pravih afriških bobnih.

    Prepustite se glasnim afriškim ritmom in čudoviti afriški glasbi!
    Primerno za najmlajše, od 2 leta dalje.

    Delavnica je nastala v okviru projekta Afriški pravljični svet
    Organizator Studio 25, zavod za kulturne dejavnosti v sodelovanju z Javnim zavodom Mala Ulica
    Projekt podpira JSKD.

    O Lei in Issiaki
    Lea Menard je igralka, plesna pedagoginja, video ustvarjalka in lutkovna animatorka. Pravkar je zaključila magistrski študij umetnosti govora na ljubljanski AGRFT. Ustvarja avtorske predstave za otroke (Pasjedivščina, Trobla in Ključ, Ko bom velik..., Čebula itd) ter po vrtcih in drugod po Sloveniji izvaja delavnice za otroke - afriške urice.
    Issiaka Sanou je tolkalec iz Burkine Faso, ki je svoje znanje igranja na afriške instrumente pridobival pri svetovno znanih glasbenikih, ki prihajajo iz Afrike. Njegova želja in cilj je, da bo preko svojega delovanja, igranja na afriška glasbila in z učenjem afriških bobnov širši množici približal svojo - afriško glasbo in kulturo.

    Ustvarjalnica bo potekala na zunanjem igrišču. V primeru dežja odpade!

    IMG 4441

    13 junij nedelja

    VIKINŠKE LADJE

    Tokrat se obeta prava pomorska ustvarjalna dogodivščina. Vsak si bo izdelal čisto svojo unikatno vikinško ladjo, jo poimenoval in z njo odplul po pravljičnih morjih. Delavnico vodita Simon in Mateja.

    vikinske ladje2

    14 junij ponedeljek
    17:00 3+

    Pravljica

    Akvarelni eksperiment

    Prelivajočim se barvnim lužam na papirju bomo dodajali različne snovi, jih prekrivali, prerisovali in mečkali ter tako ustvarjali zanimive teksture, barvne kombinacije in oblike. Prepustili se bomo domišljiji in presenečenjem v ustvarjanju prečudnih vodnih slikarij.

    17:00 3+

    Pravljica

    15 junij torek
    17:00 3+

    Pravljica

    16 junij sreda
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    17:00 3+

    Pravljica

    ZELO LAČNA GOSENICA (Eric Carl)

    Danes beremo še eno uspešnico med otroškimi knjigicami –Zelo lačna gosenica, avtorja Erica Carla. Branju pravljice sledi ustvarjalnica na kateri bodo otroci z raznobarvnega papirja izdelali svojo gosenico. Pri tem se bodo tisti mlajši otroci učili barv, nekoliko starejši pa jih ponovili.

    17 junij četrtek
    17:00 3+

    Pravljica

    MAMICA, KJE SI?

    Po tem, ko bomo prebrali znano pesnitev Julie Donaldson, se bodo naši prstki lotili izdelave metuljčkov. Rezali bomo, lepili, risali in barvali, nato pa bomo skupaj razmislili, kako bi lahko metuljčke pritrdili, da bodo lahko vsaj malo leteli po zraku.

    18 junij petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Midva in najine družine – odnos s širšo družino po rojstvu otrok

    Bi po vikendu, preživetem s širšo družino, potrebovale kak dan dodatnega dopusta?  Niste edine! Tokrat klepetamo o večnih vprašanjih, zakaj nam je ob najbližjih včasih najtežje in kaj je tisto, kar nas ob njih najbolj spravi na obrate. Pogovor bo tekel o medgeneracijskih prenosih čustvenih blokad in kako jih razvozlati, da našim otrokom kasneje ne bo tako težko biti ob nas.

    16:00 6+

    Gozdni sprehodi

    Dobimo se pri ribi, v Tivoliju.

    17:00 3+

    Pravljica

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    19 junij sobota

    VRTIČKANJE

    Sadike, ki čakajo na toplejše vreme so pripravljene. Posadili bomo tiste, ki nam so nam ostale iz preteklega tedna. Med delom bomo klepetali o vsem, kar se tiče vsakega vrtnarja.

    Pridite vsi otroci, ki vas zanima pridelovanje lastne zelenjave in s seboj pripeljite tudi svoje starše oziroma stare starše in druge odrasle spremljevalce.

    V kolikor bo vreme zopet bolj kislo, bomo ustvarjali pod streho. Slabega vremena ni, so le slaba oblačila.

    vrtickanje3

    20 junij nedelja

    MALA PISANA BITJA

    S Simonom in Matejo bomo ustvarjali pisana čudežna bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam prinašala srečo.

    Mala pisana bitja avtor fotografije Simao Bessa

    21 junij ponedeljek
    17:00 3+

    Pravljica

    22 junij torek
    17:00 3+

    Pravljica

    23 junij sreda
    17:00 3+

    Pravljica

    ZVERJASEC

    Glina, ki prijetno drsi med prsti, je posebno senzorično doživetje. Morda bodo vaši prstki kar sami od sebe ustvarili kakšno zanimivo obliko, morda pa boste želeli ustvariti čisto pravega Zverjasca? V vsakem primeru bo fino, packasto in zabavno!

    24 junij četrtek
    17:00 3+

    Pravljica

    AFRIŠKI PRAVLJIČNI SVET

    Pokukajte v pravljični svet daljne Afrike z Leo in Issiako, kjer boste srečali mogočne slone, divje leve in elegantne žirafe, spekli koruzni kruh, bosih nog zaplesali, zapeli afriško tradicionalno pesem ter se preizkusili v bobnanju na pravih afriških bobnih.

    Prepustite se glasnim afriškim ritmom in čudoviti afriški glasbi!
    Primerno za najmlajše, od 2 leta dalje.

    Delavnica je nastala v okviru projekta Afriški pravljični svet
    Organizator Studio 25, zavod za kulturne dejavnosti v sodelovanju z Javnim zavodom Mala Ulica
    Projekt podpira JSKD.

    O Lei in Issiaki
    Lea Menard je igralka, plesna pedagoginja, video ustvarjalka in lutkovna animatorka. Pravkar je zaključila magistrski študij umetnosti govora na ljubljanski AGRFT. Ustvarja avtorske predstave za otroke (Pasjedivščina, Trobla in Ključ, Ko bom velik..., Čebula itd) ter po vrtcih in drugod po Sloveniji izvaja delavnice za otroke - afriške urice.
    Issiaka Sanou je tolkalec iz Burkine Faso, ki je svoje znanje igranja na afriške instrumente pridobival pri svetovno znanih glasbenikih, ki prihajajo iz Afrike. Njegova želja in cilj je, da bo preko svojega delovanja, igranja na afriška glasbila in z učenjem afriških bobnov širši množici približal svojo - afriško glasbo in kulturo.

    V primeru dežja delavnica odpade!

    25 junij petek
    17:00 3+

    Pravljica

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    26 junij sobota
    11:00 3+

    Pravljica

    ŠTAMPILJKANJE – GRAFIKA

    Velike grafične podlage bomo potiskali z vzorčki. Štampiljke bomo izrezali in jih potunkali v pisane barve. Z njimi bomo poštampiljkali ogromen papir in ustvarili raznovrstne vzorce. Skupaj bomo izdelali prostrano grafiko, sestavljeno z idejami vseh udeležencev. Ideje bomo črpali v počitnicah in poletju. Čolnički, plavutke in sončna očala bodo naša glavna inspiracija!

    27 junij nedelja

    MAGIČNI NAKIT

    Z unikatno poslikavo trakov papirja bomo ustvarjali prav poseben nakit za vse priložnosti in okuse. Delavnico vodita Simon in Mateja.

    nakit magicni2

    28 junij ponedeljek
    17:00 3+

    Pravljica

    PISANE OBEŠANKE

    Ko v toplih poletnih dneh skozi okna in vrtove zapihlja veter, se spomnimo na zvoke morja in narave. Tam drevesa pokljajo in izvajajo ritme, ki nam pričarajo pravo poletno vzdušje. Obešanke bomo izdelali iz naravnih materialov, ki oddajajo zvoke in čarajo melodije. Barvite razgibane obešanke si lahko obesimo doma na balkonu na vrtu ali pa odnesemo s seboj na poletni potep.

    29 junij torek
    17:00 3+

    Pravljica

    30 junij sreda
    17:00 3+

    Pravljica

    LEŠNIKI, LEŠNIKI (Anja Štefan)

    Prebrali bomo eno izmed zgodbic Anje Štefan iz zbirke Lešniki, Lešniki. Zgodbice so zapisane v obliki slikopisa, zato bodo pri branju lahko sodelovali vsi otroci, ne glede na starost. Po prebrani pravljici bomo tudi sami ustvarili svoje pravljice v obliki risbic ali slikopisov.

    17 julij sobota

    MORSKE POŠASTI

     Z Matejo in Simonom se bomo potopili v pravljične morske globine in ustvarjali tako strašne kot tudi strašno prijazne morske pošasti, ki bodo nato zaplavale v morskem gledališču.

    morske posasti4

  • 11 marec petek