Koledar

Rezervacij ne sprejemamo. Vstop v Malo ulico je možen do zapolnitve kapacitet. Za razumevanje se zahvaljujemo.

  • 03 maj ponedeljek
    09:30

    Pedokinetika

    04 maj torek
    11:00 Za mamice

    KLEPETEK

    POVEŽI SE TUKAJ.

    06 maj četrtek
    18:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    07 maj petek
    16:00 6+

    Gozdni sprehodi

    Zbirno mesto je na Rakovniku.

    PBWR5337

    08 maj sobota

    VRTIČKANJE

    Na prvi letošnji delavnici na Vrtišču bomo spoznali naš zelenjavni vrt, si ogledali kompostnik, pregledali in si pripravili potrebno orodje, zavihali rokave in začeli z delom.

    Na vrtu bom prekopali kakšno gredico, ki je še od lanskega leta ostala nezrahljana in bo pripravljena za semena ali sadike letos. Poznate razliko med semeni in sadikami? Veste, zakaj nekatera semena lahko položimo neposredno v zemljo, nekatera semena pa je potrebno najprej gojiti doma v manjših lončkih, da vzklijejo, preden jih damo v zemljo? Na to vprašanje bomo skušali poiskati odgovor. Vsekakor bomo še kaj posejali, gredice pa tudi lično opremili z oznakami, da bomo vedeli, kaj bo nekega dne pokukalo iz zemlje. Pripravili bomo tudi odganjalec za ptiče, ki imajo zelo radi sveže posejane vrtove, saj na njih hitro pridejo do hrane.

    Skratka, dolgčas nam ne bo – preživeli bomo prijetno sobotno dopoldne. Vabljeni otroci, starši in stari starši!

     VRTISCE naslovka

    16:00 Za očke

    Aktivni očka

    10 maj ponedeljek
    09:30

    Pedokinetika

    11 maj torek
    11:00 Za mamice

    KLEPETEK

    POVEŽI SE TUKAJ.

    14 maj petek
    10:00

    Gozdne poti

    GOZDNA POT 26

    Izhodišče 26. Gozdne poti je pri LPP avtobusni postaji Bilečanska, v Štepanjskem naselju.

    RAZIŠČI POT

    33

     

    18:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    15 maj sobota

    Vrtičkanje

    Po ljudskem izročilu na današnji dan, ko goduje sveta Zofija, rado dežuje, zato dnevu pravimo kar »polulana Zofka«. Poleg Zofke so za vrtičkarje pomemnbni tudi ledeni možje – to so sveti Pankracij, Servacij in Bonifacij – ki godujejo med 12. in 14. majem. Nekoč so prav tem možem pripisovali krivdo za mrzlo in mokro vreme, ki se še lahko pojavi v tem mesecu, zato dobro podučeni vrtnarji menijo, da je s sajenjem dobro počakati, da le-ti minejo in se zemlja dovolj ogreje.

    Mi verjamemo ljudskemu izročilu, prav tako pa tudi vremenski napovedi, zato danes paradižnikov in drugih plodovk ne bomo sadili. Ker pa za druženje in ustvarjanje ni slabega vremena (so le slaba oblačila!), zato bomo skupaj naredili strašilo, ki bo odganjalo radovedne in lačne ptiče. Morda nam bo ostalo še kaj časa in volje ter glede na setveni koledar še kaj posejali.

    Pridi in se nam pridruži! Potrebuješ le dobro voljo in primerna oblačila!

    16:00 Za očke

    Aktivni očka

    17 maj ponedeljek
    09:30

    Pedokinetika

    16:30 3+

    Pravljica

    KROKORAČEK

    Med pravljicami na Pravljičnem vrtu je tudi zgodba o krokoračku - o jajcu v račjem gnezdu, iz katerega se izvali nekoliko nenavaden raček, na videz bolj podoben krokodilu. Prebrali bomo slikanico, na igrišču poiskali izgubljeno jajce in s tehniko kolaža ustvarjali nove nenavadne vrste živali - kako bi izgledal ptič v mišji družini, ali pa slon med žirafami, polž s krili, ali tiger z rilcem ...?

    18 maj torek
    11:00 Za mamice

    KLEPETEK

    POVEŽI SE TUKAJ.

    16:30 3+

    Pravljica

    USTVARJAMO IZ GOZDNIH MATERIALOV

    Narisali bomo gozdno prigodo, nato pa iz vej, vejic, listov, korenin ter koreninic ustvarili zanimiv okvir za našo sliko.

    19 maj sreda
    16:30 3+

    Pravljica

    JAGODE

    »Štiri črne mravljice so hodile čez gmajno. »Vsaka jagoda, ki jo najdem, je veselje,« je rekla prva. »In bolj kot je rdeča, večja je sreča,« je rekla druga. »In bolj je zrela, bolj sem vesela,« je rekla tretja.«
    Prisluhnite pravljici in izvedeli boste modrost četrte mravljice. Na ustvarjalnici bomo v velike lonce sadili jagode, jih skrbno zalili, potem pa le še čakali in opazovali… da zrastejo!

    Zoom pravljica z ustvarjalnico 1

     

    20 maj četrtek
    16:30 3+

    Pravljica

    MOJ DEŽNIK JE LAHKO BALON (Ela Peroci)

    Jelka se je skrila pod svoj dežnik, ga močno prijela za kljuko, zaprla oči in zašepetala: »Moj dežnik je lahko balon.« In res je poletel visoko v nebo. Kam vse jo je odnesel?
    Na ustvarjalnici bomo v origami in kolaž tehniki izdelali vsak svoj pravljični klobuk, s katerim se bomo lahko, tako kot Jelkini družinski člani, spremenili v nekoga prav posebnega.

    21 maj petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Čustveni razvoj dojenčka

    V Mali ulici veliko govorimo o čustvih, tokrat pa se jim bomo še bolj poglobljeno posvetile. Pogledale bomo, ob kateri starosti v dojenčku vzniknejo določena čustva in kako ta obdobja prepoznati. Seveda pa ne bo manjkalo tudi debate o tem, kako določene čustvene vozlje, ki jih pri sebi prepoznavamo, ob otroku predelati.

    16:00 6+

    Gozdni sprehodi

    Dobimo se pri križišču Šišenske ceste in ceste Pod hribom. (blizu Thai centra).

    PBWR5337

    16:00 6+

    Gozdni sprehodi

     Dobimo se pri baru Lepa žoga, v Tivoliju.

    20210226 124150

    16:30 3+

    Pravljica

    PADALA, ZMAJI, LETALA …

    Iz vreč za smeti, papirja in raznobarvnih lepilnih trakov bomo izdelali padala, letala, zmaje, vrtopirje … Splezali bomo na najvišje plezalo igralnice in opazovali njihov polet. Pred tem pa bomo prebrali še zgodbo o Oliverju in njegovem zmaju, ki se je zataknil na drevesu in s tem pošteno zapletel dečkov dan.

     zmaj

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    22 maj sobota

    Vrtičkanje

    Ledeni možje in polulana Zofka so za nami, zato bomo na današnji delavnici sadike pora, paradižnika, kumar in bučk presadili na naš vrtiček. To nam veleva tudi setveni koledar, ki pravi, da ja prav ta dan primeren za presajanje. Ob tem bomo spoznavali dobre in slabe sosede. Saj ste vedeli, da so tudi neka-tere zelenjavne vrste med seboj boljše prijateljice, nekatere pa to niso in jih zato nikakor ne smemo posaditi skupaj? Spoznali se bomo tudi z v vrtnarskim metrom, ki nam bo pri posajanju pomagal, da bomo sadike zasadili dovolj narazen.
    Delavnica bo potekala v vsakem vremenu. Vabljeni!

    vrtickanje3

    10:30 6+

    Gozdni sprehodi

    Dobimo se pri križišču Šišenske ceste in ceste Pod hribom. (blizu Thai centra).

    PBWR5337

    10:30 3+

    Pravljica

    SHH! IMAMO NAČRT!

    Gozd, modrih odtenkov, in sredi njega pisana ptica. ''Shh! Imamo načrt; ujeli jo bomo!'' pripravijo mreže, ''Ena, dva tri ...'' Jim bo uspelo? Pridruži se nam, prisluhni zgodbi Chrisa Haughtona in izvedel boš. Nadaljevali bomo z ustvarjanjem pisanih ptic ter preizkusili njihov let v višave.

    shh

    16:00 Za očke

    Aktivni očka

    V maju bomo snovali in gradili krušno peč, izdelali opornike za različne rastline in se spoznali z osnovnimi tehnikami obdelovanja lesa in drugih gradbenih materialov.

    23 maj nedelja
    10:30 3+

    Pravljica

    Popravljalnica igrač

    V igralnici je ogromno igrač, ki so odslužene in niso več primerne za javno uporabo. Zaradi odlomljenega kolesa je lahko tovornjak nesprejemljiva igrača - lahko pa je tudi igrača, ki spodbuja otroke, da se igrajo mehanično delavnico in jo popravijo ... Pobrskali bomo po omarah in popravili vse, kar se nam je po nesreči polomilo, pokvarilo, uničilo.

    24 maj ponedeljek
    16:30 3+

    Pravljica

    OPTIČNE IGRAČE

    Prebrali bomo poljubno slikanico, si izbrali najljubši lik, ga narisali, ta pa bo zaplesal, poskočil, se skril … Zanimive gibajoče risbe bomo ustvarjali z izdelavo preprostih optičnih igrač, kot sta slikofrc in tavmatrop.

    25 maj torek
    16:30 3+

    Pravljica

    ČLOVEK, NE JEZI SE Anja Štefan (Iz zbirke Gugalnica za vse)

    »Medved in medvedek sta se igrala človek, ne jezi se. Medvedu je šlo dobro, medvedku pa slabo. Kocka ga ni ubogala, nobene šestice ni dobil…«

    Tako se je razjezil, da je sredi igre stekel na vrt in se zamotil in pomiril z drugimi opravili. Prisluhni pravljici, naredili bomo svojega medvedka in ga umestili v svoj prenosni vrtiček.

    26 maj sreda
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    16:30 3+

    Pravljica

    Okrepčevalnica Pri cvetu

    V kolikor si želiš v teh toplih mesecih opazovati metulje in druge žuželke, pridi danes v Malo ulico, kjer bomo na ustvarjalnici naredili hranilnico. Za metulje in druge ljubitelje živih barv bomo pripravljeno okrepčevalnico postavili med rože bodisi na vrtu bodisi na balkonu.

    Za okrepčevalnico bomo potrebovali prazno plastenko, akrilne barve, gobico za umivanje, ravno palico, sladkor in vodo ter seveda obilo dobre volje! Vabljeni!

    27 maj četrtek
    16:30 3+

    Pravljica

    28 maj petek
    10:00

    Gozdne poti

    GOZDNA POT 28

    IZHODIŠČE: DESNO ZA HALO TIVOLI; izhodišče za Gozdno pot pri Lepi žogi

    RAZIŠČI POT.

     28. pot slika 1

     

     

    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Kako vem, da sem (dovolj) dobra mama?

    Najboljši starši na svetu so ponavadi tisti, ki otrok nimajo J Realna izkušnja starševstva pa je pogosto ta, da se soočamo z mnogimi izzivi in stiskami, ki v nas zbujajo vprašanja, ali smo sploh dovolj dobre mame in kaj bi lahko še naredile drugače ali boljše. Ogledale si bomo, po čem strokovnjaki presojajo ustreznost starševstva, prav tako pa bomo razmislile, kako v sebi začutiti, kaj je tisto, kar od nas naš otrok zares potrebuje.

    16:30 3+

    Pravljica

    ŽABE IN ŽABONI

    Prebrali bomo zgodbo Arnolda Lobela, Regec in Kvakec za vse večne čase. Spoznavali bomo glavna junaka, žabona Regca in Kvakca in izvedeli, kako je mogoče, da čokoladni sladoled povzroči preplah v gozdu. Po prebrani zgodbi bomo izdelali svoje žabe in žabone z dolgimi jeziki in vedno lačnimi želodčki.

    29 maj sobota

    Vrtičkanje

    Na vrtu nas čaka še veliko dela, saj nam vreme v tem mesecu ne prizanaša. Sadike, ki čakajo na toplejše vreme so pripravljene. Posadili bomo tiste, ki nam so nam ostale iz preteklega tedna. Med delom bomo klepetali o vsem, kar se tiče vsakega vrtnarja.

    Pridite vsi otroci, ki vas zanima pridelovanje lastne zelenjave in s seboj pripeljite tudi svoje starše oziroma stare starše in druge odrasle spremljevalce.

    V kolikor bo vreme zopet bolj kislo, bomo ustvarjali pod streho. Slabega vremena ni, so le slaba oblačila.

    vrtickanje3

    10:30 6+

    Gozdni sprehodi

     Dobimo se pri baru Lepa žoga, v Tivoliju.

    20210226 124150

    10:30 3+

    Pravljica

    POSLIKAVA OBRAZA

     

    16:00 Za očke

    Aktivni očka

    V maju bomo snovali in gradili krušno peč, izdelali opornike za različne rastline in se spoznali z osnovnimi tehnikami obdelovanja lesa in drugih gradbenih materialov.

    30 maj nedelja
    10:30 3+

    Pravljica

    Lutke na paličicah – živali iz pravljice

    Upodobili bomo naše najljubše živalske junake iz pravljice. Skupaj jih bomo izdelali kar iz papirja, da bodo postali lutke na paličicah. Z raznimi papirnimi tehnikami jim bomo naredili kljune, luske in smrčke... Zraven pa bomo izdelali še drug živalski in rastlinski domišljijski svet ter ga animirali v zgodbo.

    31 maj ponedeljek
    16:30 3+

    Pravljica

    MALI ZELENI OSLIČEK

    Zakaj je mali osliček postal zelen? Pridruži se nam in prisluhni zgodbi Anuske Allepuz. Ko bomo ugotovili, kaj je razlog spremenjeni barvi, bomo iz izbrane modelirne mase, ustvarili svojo najljubšo žival, postavljeno v zgodbo, podobno osličkovi.

    Chris Haughton 1

    17 julij sobota

    MORSKE POŠASTI

     Z Matejo in Simonom se bomo potopili v pravljične morske globine in ustvarjali tako strašne kot tudi strašno prijazne morske pošasti, ki bodo nato zaplavale v morskem gledališču.

    morske posasti4

  • 03 maj ponedeljek
    09:30

    Pedokinetika

    04 maj torek
    11:00 Za mamice

    KLEPETEK

    POVEŽI SE TUKAJ.

    06 maj četrtek
    18:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    07 maj petek
    16:00 6+

    Gozdni sprehodi

    Zbirno mesto je na Rakovniku.

    PBWR5337

    08 maj sobota

    VRTIČKANJE

    Na prvi letošnji delavnici na Vrtišču bomo spoznali naš zelenjavni vrt, si ogledali kompostnik, pregledali in si pripravili potrebno orodje, zavihali rokave in začeli z delom.

    Na vrtu bom prekopali kakšno gredico, ki je še od lanskega leta ostala nezrahljana in bo pripravljena za semena ali sadike letos. Poznate razliko med semeni in sadikami? Veste, zakaj nekatera semena lahko položimo neposredno v zemljo, nekatera semena pa je potrebno najprej gojiti doma v manjših lončkih, da vzklijejo, preden jih damo v zemljo? Na to vprašanje bomo skušali poiskati odgovor. Vsekakor bomo še kaj posejali, gredice pa tudi lično opremili z oznakami, da bomo vedeli, kaj bo nekega dne pokukalo iz zemlje. Pripravili bomo tudi odganjalec za ptiče, ki imajo zelo radi sveže posejane vrtove, saj na njih hitro pridejo do hrane.

    Skratka, dolgčas nam ne bo – preživeli bomo prijetno sobotno dopoldne. Vabljeni otroci, starši in stari starši!

     VRTISCE naslovka

    16:00 Za očke

    Aktivni očka

    10 maj ponedeljek
    09:30

    Pedokinetika

    11 maj torek
    11:00 Za mamice

    KLEPETEK

    POVEŽI SE TUKAJ.

    14 maj petek
    10:00

    Gozdne poti

    GOZDNA POT 26

    Izhodišče 26. Gozdne poti je pri LPP avtobusni postaji Bilečanska, v Štepanjskem naselju.

    RAZIŠČI POT

    33

     

    18:00 Za mamice

    Pilates: mami in dojenček

    15 maj sobota

    Vrtičkanje

    Po ljudskem izročilu na današnji dan, ko goduje sveta Zofija, rado dežuje, zato dnevu pravimo kar »polulana Zofka«. Poleg Zofke so za vrtičkarje pomemnbni tudi ledeni možje – to so sveti Pankracij, Servacij in Bonifacij – ki godujejo med 12. in 14. majem. Nekoč so prav tem možem pripisovali krivdo za mrzlo in mokro vreme, ki se še lahko pojavi v tem mesecu, zato dobro podučeni vrtnarji menijo, da je s sajenjem dobro počakati, da le-ti minejo in se zemlja dovolj ogreje.

    Mi verjamemo ljudskemu izročilu, prav tako pa tudi vremenski napovedi, zato danes paradižnikov in drugih plodovk ne bomo sadili. Ker pa za druženje in ustvarjanje ni slabega vremena (so le slaba oblačila!), zato bomo skupaj naredili strašilo, ki bo odganjalo radovedne in lačne ptiče. Morda nam bo ostalo še kaj časa in volje ter glede na setveni koledar še kaj posejali.

    Pridi in se nam pridruži! Potrebuješ le dobro voljo in primerna oblačila!

    16:00 Za očke

    Aktivni očka

    17 maj ponedeljek
    09:30

    Pedokinetika

    16:30 3+

    Pravljica

    KROKORAČEK

    Med pravljicami na Pravljičnem vrtu je tudi zgodba o krokoračku - o jajcu v račjem gnezdu, iz katerega se izvali nekoliko nenavaden raček, na videz bolj podoben krokodilu. Prebrali bomo slikanico, na igrišču poiskali izgubljeno jajce in s tehniko kolaža ustvarjali nove nenavadne vrste živali - kako bi izgledal ptič v mišji družini, ali pa slon med žirafami, polž s krili, ali tiger z rilcem ...?

    18 maj torek
    11:00 Za mamice

    KLEPETEK

    POVEŽI SE TUKAJ.

    16:30 3+

    Pravljica

    USTVARJAMO IZ GOZDNIH MATERIALOV

    Narisali bomo gozdno prigodo, nato pa iz vej, vejic, listov, korenin ter koreninic ustvarili zanimiv okvir za našo sliko.

    19 maj sreda
    16:30 3+

    Pravljica

    JAGODE

    »Štiri črne mravljice so hodile čez gmajno. »Vsaka jagoda, ki jo najdem, je veselje,« je rekla prva. »In bolj kot je rdeča, večja je sreča,« je rekla druga. »In bolj je zrela, bolj sem vesela,« je rekla tretja.«
    Prisluhnite pravljici in izvedeli boste modrost četrte mravljice. Na ustvarjalnici bomo v velike lonce sadili jagode, jih skrbno zalili, potem pa le še čakali in opazovali… da zrastejo!

    Zoom pravljica z ustvarjalnico 1

     

    20 maj četrtek
    16:30 3+

    Pravljica

    MOJ DEŽNIK JE LAHKO BALON (Ela Peroci)

    Jelka se je skrila pod svoj dežnik, ga močno prijela za kljuko, zaprla oči in zašepetala: »Moj dežnik je lahko balon.« In res je poletel visoko v nebo. Kam vse jo je odnesel?
    Na ustvarjalnici bomo v origami in kolaž tehniki izdelali vsak svoj pravljični klobuk, s katerim se bomo lahko, tako kot Jelkini družinski člani, spremenili v nekoga prav posebnega.

    21 maj petek
    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Čustveni razvoj dojenčka

    V Mali ulici veliko govorimo o čustvih, tokrat pa se jim bomo še bolj poglobljeno posvetile. Pogledale bomo, ob kateri starosti v dojenčku vzniknejo določena čustva in kako ta obdobja prepoznati. Seveda pa ne bo manjkalo tudi debate o tem, kako določene čustvene vozlje, ki jih pri sebi prepoznavamo, ob otroku predelati.

    16:00 6+

    Gozdni sprehodi

    Dobimo se pri križišču Šišenske ceste in ceste Pod hribom. (blizu Thai centra).

    PBWR5337

    16:00 6+

    Gozdni sprehodi

     Dobimo se pri baru Lepa žoga, v Tivoliju.

    20210226 124150

    16:30 3+

    Pravljica

    PADALA, ZMAJI, LETALA …

    Iz vreč za smeti, papirja in raznobarvnih lepilnih trakov bomo izdelali padala, letala, zmaje, vrtopirje … Splezali bomo na najvišje plezalo igralnice in opazovali njihov polet. Pred tem pa bomo prebrali še zgodbo o Oliverju in njegovem zmaju, ki se je zataknil na drevesu in s tem pošteno zapletel dečkov dan.

     zmaj

    INTERAKTIVNI KONCERT NA ZUNANJEM IGRIŠČU MALE ULICE

    22 maj sobota

    Vrtičkanje

    Ledeni možje in polulana Zofka so za nami, zato bomo na današnji delavnici sadike pora, paradižnika, kumar in bučk presadili na naš vrtiček. To nam veleva tudi setveni koledar, ki pravi, da ja prav ta dan primeren za presajanje. Ob tem bomo spoznavali dobre in slabe sosede. Saj ste vedeli, da so tudi neka-tere zelenjavne vrste med seboj boljše prijateljice, nekatere pa to niso in jih zato nikakor ne smemo posaditi skupaj? Spoznali se bomo tudi z v vrtnarskim metrom, ki nam bo pri posajanju pomagal, da bomo sadike zasadili dovolj narazen.
    Delavnica bo potekala v vsakem vremenu. Vabljeni!

    vrtickanje3

    10:30 6+

    Gozdni sprehodi

    Dobimo se pri križišču Šišenske ceste in ceste Pod hribom. (blizu Thai centra).

    PBWR5337

    10:30 3+

    Pravljica

    SHH! IMAMO NAČRT!

    Gozd, modrih odtenkov, in sredi njega pisana ptica. ''Shh! Imamo načrt; ujeli jo bomo!'' pripravijo mreže, ''Ena, dva tri ...'' Jim bo uspelo? Pridruži se nam, prisluhni zgodbi Chrisa Haughtona in izvedel boš. Nadaljevali bomo z ustvarjanjem pisanih ptic ter preizkusili njihov let v višave.

    shh

    16:00 Za očke

    Aktivni očka

    V maju bomo snovali in gradili krušno peč, izdelali opornike za različne rastline in se spoznali z osnovnimi tehnikami obdelovanja lesa in drugih gradbenih materialov.

    23 maj nedelja
    10:30 3+

    Pravljica

    Popravljalnica igrač

    V igralnici je ogromno igrač, ki so odslužene in niso več primerne za javno uporabo. Zaradi odlomljenega kolesa je lahko tovornjak nesprejemljiva igrača - lahko pa je tudi igrača, ki spodbuja otroke, da se igrajo mehanično delavnico in jo popravijo ... Pobrskali bomo po omarah in popravili vse, kar se nam je po nesreči polomilo, pokvarilo, uničilo.

    24 maj ponedeljek
    16:30 3+

    Pravljica

    OPTIČNE IGRAČE

    Prebrali bomo poljubno slikanico, si izbrali najljubši lik, ga narisali, ta pa bo zaplesal, poskočil, se skril … Zanimive gibajoče risbe bomo ustvarjali z izdelavo preprostih optičnih igrač, kot sta slikofrc in tavmatrop.

    25 maj torek
    16:30 3+

    Pravljica

    ČLOVEK, NE JEZI SE Anja Štefan (Iz zbirke Gugalnica za vse)

    »Medved in medvedek sta se igrala človek, ne jezi se. Medvedu je šlo dobro, medvedku pa slabo. Kocka ga ni ubogala, nobene šestice ni dobil…«

    Tako se je razjezil, da je sredi igre stekel na vrt in se zamotil in pomiril z drugimi opravili. Prisluhni pravljici, naredili bomo svojega medvedka in ga umestili v svoj prenosni vrtiček.

    26 maj sreda
    10:30 1-4

    Fun Little Gym

    16:30 3+

    Pravljica

    Okrepčevalnica Pri cvetu

    V kolikor si želiš v teh toplih mesecih opazovati metulje in druge žuželke, pridi danes v Malo ulico, kjer bomo na ustvarjalnici naredili hranilnico. Za metulje in druge ljubitelje živih barv bomo pripravljeno okrepčevalnico postavili med rože bodisi na vrtu bodisi na balkonu.

    Za okrepčevalnico bomo potrebovali prazno plastenko, akrilne barve, gobico za umivanje, ravno palico, sladkor in vodo ter seveda obilo dobre volje! Vabljeni!

    27 maj četrtek
    16:30 3+

    Pravljica

    28 maj petek
    10:00

    Gozdne poti

    GOZDNA POT 28

    IZHODIŠČE: DESNO ZA HALO TIVOLI; izhodišče za Gozdno pot pri Lepi žogi

    RAZIŠČI POT.

     28. pot slika 1

     

     

    10:30 Za mamice

    KLEPETEK

    Kako vem, da sem (dovolj) dobra mama?

    Najboljši starši na svetu so ponavadi tisti, ki otrok nimajo J Realna izkušnja starševstva pa je pogosto ta, da se soočamo z mnogimi izzivi in stiskami, ki v nas zbujajo vprašanja, ali smo sploh dovolj dobre mame in kaj bi lahko še naredile drugače ali boljše. Ogledale si bomo, po čem strokovnjaki presojajo ustreznost starševstva, prav tako pa bomo razmislile, kako v sebi začutiti, kaj je tisto, kar od nas naš otrok zares potrebuje.

    16:30 3+

    Pravljica

    ŽABE IN ŽABONI

    Prebrali bomo zgodbo Arnolda Lobela, Regec in Kvakec za vse večne čase. Spoznavali bomo glavna junaka, žabona Regca in Kvakca in izvedeli, kako je mogoče, da čokoladni sladoled povzroči preplah v gozdu. Po prebrani zgodbi bomo izdelali svoje žabe in žabone z dolgimi jeziki in vedno lačnimi želodčki.

    29 maj sobota

    Vrtičkanje

    Na vrtu nas čaka še veliko dela, saj nam vreme v tem mesecu ne prizanaša. Sadike, ki čakajo na toplejše vreme so pripravljene. Posadili bomo tiste, ki nam so nam ostale iz preteklega tedna. Med delom bomo klepetali o vsem, kar se tiče vsakega vrtnarja.

    Pridite vsi otroci, ki vas zanima pridelovanje lastne zelenjave in s seboj pripeljite tudi svoje starše oziroma stare starše in druge odrasle spremljevalce.

    V kolikor bo vreme zopet bolj kislo, bomo ustvarjali pod streho. Slabega vremena ni, so le slaba oblačila.

    vrtickanje3

    10:30 6+

    Gozdni sprehodi

     Dobimo se pri baru Lepa žoga, v Tivoliju.

    20210226 124150

    10:30 3+

    Pravljica

    POSLIKAVA OBRAZA

     

    16:00 Za očke

    Aktivni očka

    V maju bomo snovali in gradili krušno peč, izdelali opornike za različne rastline in se spoznali z osnovnimi tehnikami obdelovanja lesa in drugih gradbenih materialov.

    30 maj nedelja
    10:30 3+

    Pravljica

    Lutke na paličicah – živali iz pravljice

    Upodobili bomo naše najljubše živalske junake iz pravljice. Skupaj jih bomo izdelali kar iz papirja, da bodo postali lutke na paličicah. Z raznimi papirnimi tehnikami jim bomo naredili kljune, luske in smrčke... Zraven pa bomo izdelali še drug živalski in rastlinski domišljijski svet ter ga animirali v zgodbo.

    31 maj ponedeljek
    16:30 3+

    Pravljica

    MALI ZELENI OSLIČEK

    Zakaj je mali osliček postal zelen? Pridruži se nam in prisluhni zgodbi Anuske Allepuz. Ko bomo ugotovili, kaj je razlog spremenjeni barvi, bomo iz izbrane modelirne mase, ustvarili svojo najljubšo žival, postavljeno v zgodbo, podobno osličkovi.

    Chris Haughton 1

    17 julij sobota

    MORSKE POŠASTI

     Z Matejo in Simonom se bomo potopili v pravljične morske globine in ustvarjali tako strašne kot tudi strašno prijazne morske pošasti, ki bodo nato zaplavale v morskem gledališču.

    morske posasti4

  • 11 marec petek