Koledar

 • 01 junij sobota

  Listje

  maple 2894122 1920

  Nabrali bomo čim več različnega listja ter določili vrste. Nato bomo iz nabranega listja ustvarili zanimiv izdelek!

  Joga in ples za otroke s Sonjo

  Vabljeni na sobotno delavnico joge s Sonjo!

  15:30 3+

  Ustvarjalnica

  Mašina pripovedovalnica

  masina pripovedovalnica2

  Čof, čof, kdo si upa skočiti v lužo resnice?

  Že res, da ima laž kratke noge! V zadnji Mašini pripovedovalnici pred poletnimi počitnicami bo kar začofotalo od resnice. Maša je za nadobudne male pravljičarje pripravila priredbo priljubljene orientalske pravljice, ki je do danes navdihnila že mnoge pripovedovalce po svetu. Poslušalci bodo v prvem delu pripovedovalnice spoznali ponižno putko, ki je nekega dne našla pšenično zrno in se ga odločila posejati. K poljedelskemu opravilu je želela povabiti še svoje prijatelje: gospoda goloba, ponosnega petelina, razvajeno raco in osladnega osla. Prijatelji pa taki! Nihče izmed putkinih prijateljev ji ni želel pomagati, zato se je morala pernata junakinja sama polotiti dela. Pšenica je rasla in rasla, a putka ni dočakala žetve, da bi lahko pripravila okusen kolač iz pšenične moke. Nekdo je namreč neke noči vso pšenično klasje pojedel, tako da od njega ni ostalo niti prgišča več. Ponižne putke to ni ustavilo, saj je s pomočjo luže resnice naposled le odkrila lažnivca in fičfiriča, ki je snedel njeno pšenico.

  Zabavni pravljici, ki se tematike vztrajnosti pri delu, požrešnosti in lažnivosti dotika z veliko mero preprostosti in smeha, bo sledil drugi del pripovedovalnice, kjer se bodo otroci še sami lahko pomerili v preoblikovanju zabavne zgodbice.


  Mašina pripovedovalnica je namenjena otrokom od 3. leta starosti dalje ter je zasnovana tako, da poudarja pomembno vlogo pripovedništva, izražanja, spodbujanja domišljije ter interaktivnega ustvarjanja. Pripovedovalnica poteka v pripovednem gozdičku v prostorih družinskega centra Mala ulica ter je sestavljena iz
  dveh delov. V prvem delu so otroci povabljeni, da prisluhnejo pripovedi na določeno temo. Drugi del pripovedovalnice je namenjen skupnemu ustvarjanju. S pomočjo številnih že napisanih pravljic, zgodb, slikanic ter lutk Maša spodbudi otroke, da skupaj ustvarijo novo pravljico, ki se navezuje na temo pripovedi iz prvega dela
  pripovedovalnice. Tovrsten pristop omogoča, da otroci niso zgolj pasivni poslušalci pripovedi, temveč tudi njeni aktivni soustvarjalci. Živa beseda, literatura, domišljija in skupno delo so recept za prijetno sobotno druženje.

  16:45 3+

  Ustvarjalnica

  Radovednice Čarobne ladje: Pisana beležka

  Iz svojih priljubljenih barv bomo izdelali svojo beležko, ki jo bomo uporabljali za zapisovanje svojih spominov ali načrtov.  


  Otroški svet je prostor, v katerem raziskujemo sebe, svoje zmožnosti, odkrivamo domišljijski svet, talente in morda celo svoje poslanstvo. Ob naši Čarobni ladji se bomo igrali Radovednice. Skupaj z vsestransko ustvarjalko Rado bomo ustvarjali našo ladjo in vse, kar bomo na potovanju potrebovali. Ob sobotah se bomo k njej z veseljem vračali in ob njej vedno kaj novega pričarali.

  Izvajalka: Rada Kikelj Drašler, samozaposlena v kulturi, performerka in intermedijska ustvarjalka

  02 junij nedelja
  11:00 3+

  Ustvarjalnica

   Ustvarjalnica z Galerijo C.C.U: Vikinške ladje

  ladje in barke

  Tokrat se obeta s Simonom in Matejo prava pomorska ustvarjalna dogodivščina. 

  Vsak si bo izdelal čisto svojo unikatno vikinško ladjo, jo poimenoval in z njo odplul po pravljičnih morjih.

   

  16:00 3+

  Ustvarjalnica

  Ujeta pomlad

  picking flowers 391610 1920

  Še malo in pomlad se bo prevesila v poletje; preden se to zgodi, bomo s pisanim kolažem iz odpadnega cvetja ujeli vtis spreminjajočega cvetočega travnika, ki nas bo spominjal na pretekle dni pomladi.

  17:00 3+

  Mala terasa

  Mala terasa

  Tudi letos bomo z vami vsako nedeljo ob 17.00 na vrtu družinskega centra Mala ulica. Godalkanje od letos nastopa z izbrano najstniško bando "Slovenian Fiddle Gang". Letos so že navdušili publiko vseh starosti v Belgiji, Luxemburgu, Italiji in v Sloveniji. Vodili jih bodo Bojan Cvetrežnik, Barja Drnovšek, Nika Vistoropski in morda še kdo. Poskočne viže iz vse Evrope bodo v ušesih malčkov spet tekmovale med sabo. Sodnik bo Pajek Inke. Na Mali terasi na Mali ulici preizkusite, ali se je na gugalnici lažje gugati ob živi glasbi v ritmu irske, švedske, istrske ali slovenske polke!

  03 junij ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  Razvojno-gibalne urice za dojenčke od 3. meseca do odriva od podlage

  10:30

  Pedokinetika

  Razvojno-gibalne urice za dojenčke od odriva od podlage do premikanja v prostoru

  11:30

  Pedokinetika

  Razvojno–gibalne urice za dojenčke, ki se že premikajo v prostoru do hoje

  13:00

  Pedokinetika

  Razvojno-gibalne urice za dojenčke od 3. meseca do odriva od podlage

  14:00

  Pedokinetika

  Razvojno-gibalne urice za dojenčke od odriva od podlage do premikanja v prostoru

  Igramo se z angleščino

  english 2724442 1920

  Ali bi morali morda reči, da se igramo v angleščini? Kakorkoli, Filipe, native speaker, ima na zalogi neskončno število igric, pesmic in zabavnih besednih iger, ki bodo vašega malčka tako očarale, da še opazil ne bo, da Filipe ne zna slovensko.

  Pravljica za lahko noč

  04 junij torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  Vadba za mame po porodu

  11:15 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  Vadba za mame po porodu

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica z Borisom: Zmaji

  paper dragon 527482 1920

  Iz papirja, lesa ter vrvi si bomo ustvarili zmaje. Nato jih bomo pobarvali ter preizkusili.

  18:00 3+

  Ustvarjalnica

  Gibalnica z Alešo

  run 1321278 1920

  Otroci se premalo gibljejo! Vabimo vas k raznovrstnim vajam in igram, kot so lovljenje žoge, preskakovanje ovir, tekmovanje na poligonu, lovljenje ravnotežja …, vključili pa bomo tudi elemente plesa in joge.

  Otroci se bodo razgibali, spoznali osnovne telovadne veščine in se vsaj malo utrudili in morda tako zvečer bolj umirjeno zaspali.

  Pravljica za lahko noč

  Joga, čuječnost in priprava na porod

  joga nosecnice nike small

  05 junij sreda
  10:15 2-4

  Fun Little Gym

  Gym for parents and children

  11:15 2-4

  Fun Little Gym

  Gym for parents and children

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica z Borisom: Skakalci

  Iz različnih materialov si bomo ustvarili predmete vsemogočih oblik, s katerimi bomo tekmovali v skoku v daljino.

  Pravljica za lahko noč

  06 junij četrtek
  11:15 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  Vadba za mame po porodu

  17:00 3+

  Origami

  Umetnost zgibanja papirja z Natašo Brunec

  2019 06 06 modularni origami mozaik primer

  Več kot 1000 let stara umetnost zgibanja papirja ni le prijetna, ampak izjemno koristna za otroke in odrasle. Raziskave možganov potrjujejo koristne učinke origamija na možgane: razvoj fine motorike, potrpežljivosti, razumevanja matematičnih konceptov in prostorske predstave, urjenje spomina in natančnosti.

  V ustvarjalnico so vabljeni tudi starši, ki lahko pomagajo otrokom ali pa izdelajo svoj origami. Ustvarjalnico vodi Nataša Brunec, ki se z origamijem ukvarja že vrsto let.

  Pravljica za lahko noč

  07 junij petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  Midva odkar smo trije 

  Postati starši je ena najdragocenejših izkušenj mladega para, a po drugi strani tudi ena največjih preizkušenj, ki se zgodijo v partnerstvu. Skoraj vsi pari po prihodu otroka čutijo (vsaj začasno) precejšnji upad zadovoljnosti v odnosu. Čeprav je to običajno, stiska mladih staršev zato ni nič manjša. Klepetamo torej o tem, kako razviti sodelovanje v starševstvu in ob tem ohraniti povezanost, predanost in ljubezen.

  Joga, čuječnost in priprava na porod

  joga nosecnice nike small

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  Raznobarvno s cvetjem

  flower field 250016 1920

  Ni tako težko naslikati cvetja, kaj pa naslikati cvetje s cvetjem? Iz odpadlih venčnih listov pisanih cvetov si bomo izdelali barve in z njimi naslikali cvetoče polje ali delček svoje barvite domišljije.

  Pravljica za lahko noč

  08 junij sobota

  Igrače

  forest 317112 1920

  Iz različnih naravnih materialov si bomo naredili vsak svojo igračo. Ob tem bomo seveda spoznali, občutili ter raziskovali gozd.

  Ambasadorji nasmeha: Zala Špegu in pes Knut

  slika ambasadorji nasmeha2

  Ambasadorji nasmeha so prostovoljci v društvu s humanitarnim statusom, ki že 13 let skupaj z zvestimi in pridnimi živalmi razveseljujejo z obiski mlado in staro ter rišejo nasmehe tistim, ki nimajo nobenega razloga za nasmeh.
  Spoznali boste, kako se pravilno in odgovorno ravna z različnimi živalmi, ki jih imamo doma za svoje ljubljenčke, kako lahko beremo z nasmehom, kako se pravilno pristopi do psa, se mu da priboljšek, kje se ga lahko poboža, kako počeše in nauči trikec. Znamo pa tudi odpraviti strah pred psom, da je potem življenje lagodnejše! 
  Ker je že znanstveno potrjeno in mi vemo, da se boste v naši družbi počutili prijetno, nasmejano in sproščeno, skoraj tako kot, da bi jedli čokolado, vas vabimo k druženju z nami!

  16:45 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica z Evo

  09 junij nedelja
  11:00 3+

  Ustvarjalnica

  Sladka Katka: Ježki iz hrušk

  pear 1448907 1920

  Zavihali bomo rokave, si umili roke, nadeli predpasnike potem pa iz hrušk naredili ježke. Za bodice bomo uporabili zobotrebce, nanje pa bomo nabadali sezonsko sadje. Pripravili bomo odlično osvežilno, sladko malico. 

  16:00 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica s Katjo: Slikanje s "špricljami" za vodo

  watercolour 4117467 1920

  Postavljeno razstavo na prostem, ki smo jo naslikali z mega velikimi čopiči, bomo nadgradili z ustavrjanjem s "špricljami za vodo, v katere bomo primešali različne odtenke mavričnih barv.

  17:00 3+

  Mala terasa

  Mala terasa

  Tudi letos bomo z vami vsako nedeljo ob 17.00 na vrtu družinskega centra Mala ulica. Godalkanje od letos nastopa z izbrano najstniško bando "Slovenian Fiddle Gang". Letos so že navdušili publiko vseh starosti v Belgiji, Luxemburgu, Italiji in v Sloveniji. Vodili jih bodo Bojan Cvetrežnik, Barja Drnovšek, Nika Vistoropski in morda še kdo. Poskočne viže iz vse Evrope bodo v ušesih malčkov spet tekmovale med sabo. Sodnik bo Pajek Inke. Na Mali terasi na Mali ulici preizkusite, ali se je na gugalnici lažje gugati ob živi glasbi v ritmu irske, švedske, istrske ali slovenske polke!

  10 junij ponedeljek
  09:30

  Pedokinetika

  Razvojno-gibalne urice za dojenčke od 3. meseca do odriva od podlage

  10:30

  Pedokinetika

  Razvojno-gibalne urice za dojenčke od odriva od podlage do premikanja v prostoru

  13:00

  Pedokinetika

  Razvojno-gibalne urice za dojenčke od 3. meseca do odriva od podlage

  14:00

  Pedokinetika

  Razvojno-gibalne urice za dojenčke od odriva od podlage do premikanja v prostoru

  16:30 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica s Katjo: Pollockov glavomet

  Na veliki površini bosta dve moštvi z žlicami problikovanimi v nogometaše - glavometaše igrali žlični glavomet. Pri igri bomo žogico pomočili v barvo, na podlagi pa se nam bo slikala slika Jacksona Pollocka.

  Igramo se z angleščino

  english 2724442 1920

  Ali bi morali morda reči, da se igramo v angleščini? Kakorkoli, Filipe, native speaker, ima na zalogi neskončno število igric, pesmic in zabavnih besednih iger, ki bodo vašega malčka tako očarale, da še opazil ne bo, da Filipe ne zna slovensko.

  11 junij torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  Vadba za mame po porodu

  11:15 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  Vadba za mame po porodu

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica z Borisom: Papirnata letala

  paper plane 1607340 1920

  Naučili se bomo zgibati vsa mogoča papirnata letala. Nato jih bomo še pobarvali, ter seveda preizkusili v različnih disciplinah kot so - let v daljavo, največ časa v zraku ter akrobacije.

  Joga, čuječnost in priprava na porod

  joga nosecnice nike small

  12 junij sreda
  10:15 2-4

  Fun Little Gym

  Gym for parents and children

  11:15 2-4

  Fun Little Gym

  Gym for parents and children

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  SLIKAMO Z VELIKIM BARVNIM NIHALOM

  V Družinskem centru Mala ulica bomo od 7. do 21. junija vsak dan ob 16.30 s predšolskimi otroki počeli vse, kar je v domači dnevni sobi prepovedano:

  packali, risali in čečkali bomo z gigantskimi čopiči, se šli Pollockov glavomet, priredili vodne igre in pihali mega milne mehurčke. Ne bojte se - idej, barve in vode imamo na zalogi dovolj, da vam niti en sam dan pri nas ne bo dolgčas!

  Nihalo bomo naredilo sami, s pomočjo palic, vrvi, lončka ter veliko količino barv, katera bo pronicala skozi malo luknjico v kozarčku in ustvarjali velike barvne slike.

  13 junij četrtek
  11:15 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  Vadba za mame po porodu

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica z Borisom: Vrtavke

  fidget spinner 2533863 1920

  Ustvarili si bomo velike, male, pisane, čudne ter malo manj čudne vrtavke. Pri ustvarjanju bomo uporabili tako naravne, kot reciklirane materiale.

  14 junij petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  Kako lahko pomagam razdraženemu otroku? Kolike, evening blues, neutolažljivost,… 

  Kolike, evening blues, sitnoba, … Veliko besed imamo za situacijo, v kateri se slej ko prej znajde vsaka mama. Včasih enostavno pride do trenutka, ko se zdi, da otroka sploh ne znamo več pomiriti in se sprašujemo, kaj nam še sploh preostane. Ta petek bo namenjen klepetanju o različnih načinih, kako otroka pomiriti, kako predvideti sitnost in s katerimi ukrepi jo že vnaprej vsaj ublažiti.

  Joga, čuječnost in priprava na porod

  joga nosecnice nike small

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  Nebo - oblaki

  nature 3048299 1920

  Vzeli si bomo trenutek in se zazrli v nebo; na kaj te spominja ta in na kaj oni oblak tam? Po opazovanju bomo skupaj ustvarili širno nebo, polno puhasto oblačnih oblik.

  15 junij sobota

  Barve

   rainbow 436183 1920

  Ste pomislili, kako pisan je gozd? Lotili se bomo iskanja barv, ki se nahajajo v gozdu. Mislite, da nam uspe narediti mavrico?

  10:30 3+

  Ustvarjalnica

  Ganski akrobat Eric Adonbila

  New Project 5

  Eric Adonbila je ganski akrobat in obenem vodja in manager akrobatske skupine Black Star Acrobats, katere člani zdaj večinoma nastopajo po Nemčiji.

  Eric Adonbila se je z akrobatiko začel ukvarjati, ko je bil star devet let, pod okriljem ganskih akrobatskih strokovnjakov, saj je akrobatika v Gani močno razvita in uveljavljena. Udeležil se je tudi številnih akrobatskih tečajev v Beninu in Slonokoščeni obali in organiziral akrobatske in žonglerske delavnice. Kariero je nadaljeval v tujini - na ladji na Cipru, kjer so z njegovo skupino z akrobatskimi nastopi zabavali goste. Potem pa ga je delo poneslo na festivale, v varieteje in cirkuse na različne konce sveta: na Japonsko, v Dubaj, na Nizozemsko, v Belgijo, Nemčijo, Švico in nazadnje v Singapur in Malezijo, kjer je delal na veliki ladji za križarjenje.

  V zadnjem letu živi in nastopa v Sloveniji s svojo predstavo »Žehta«, ki jo bo predstavil tudi v Mali ulici. S to predstavo prikaže posebnost ganske akrobatske šole - virtuozno vrtenje pisanih aluminijastih »lavorjev«, ki so v Gani sicer v vsakdanji rabi za nošenje vode, pomivanje posode ali pranje »žehte«, saj vodovod ni samoumevna stvar. Gre za ponazoritev iskanja ravnovesja v našem vsakdanu, v katerem žongliramo z več opravki naenkrat. Po tej kratki predstavi pa bo pokazal še žongliranje z žogami in ganskimi klobuki, kdor bo želel, se mu bo lahko tudi pridružil. Lahko vas nauči, kako se kaj reče v ganskih jezikih (Ga, Twi in FraFra so le trije od kakšnih 70 lokalnih plemenskih jezikov), vi pa ga lahko naučite kakšne nove slovenske besede. Povedal bo tudi kaj o Gani, državi v Zahodni Afriki – če vas kaj zanima, kako živijo tam daleč v vroči Afriki, le pripravite vprašanja, z veseljem bo odgovoril nanje.

  Ambasadorji nasmeha

  slika ambasadorji nasmeha2

  Ambasadorji nasmeha so prostovoljci v društvu s humanitarnim statusom, ki že 13 let skupaj z zvestimi in pridnimi živalmi razveseljujejo z obiski mlado in staro ter rišejo nasmehe tistim, ki nimajo nobenega razloga za nasmeh.
  Spoznali boste, kako se pravilno in odgovorno ravna z različnimi živalmi, ki jih imamo doma za svoje ljubljenčke, kako lahko beremo z nasmehom, kako se pravilno pristopi do psa, se mu da priboljšek, kje se ga lahko poboža, kako počeše in nauči trikec. Znamo pa tudi odpraviti strah pred psom, da je potem življenje lagodnejše! 
  Ker je že znanstveno potrjeno in mi vemo, da se boste v naši družbi počutili prijetno, nasmejano in sproščeno, skoraj tako kot, da bi jedli čokolado, vas vabimo k druženju z nami!

  Lesarska ustvarjalnica z Blažem

  16:45 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica z Manco

  16 junij nedelja
  11:30 3+

  Ustvarjalnica

  SVETOVNI ZAJTRK – SRBIJA IN ANGLIJA

  Svetovni zajtrki

  Mala ulica je že od trenutka, ko je odprla svoja vrata malim in velikim otrokom zadala pomemben pečat mestni igralnici, ki pa ste jo najbolj očitno zaznamovali prav vi obiskovalci, s svojo večkulturnostjo in odprtostjo misli in duha.

  Vsekakor v Mali ulici vidimo večkulturnost kot veliko prednost in privilegij, da naše male in velike uličarje učimo strpnosti, jim širimo obzorja, spodbujamo solidarnost in prijateljstvo kljub vsem raznolikostim, ki nas družijo in nikakor ne razdvajajo.

  S Svetovnimi zajtrki bomo v Mali ulici pričeli s sklopom 1x mesečnih kulinaričnih druženj, preko katerih ne boste spoznali le slastnih tipičnih jedi posamezne države, temveč tudi kulturo in način življenja naših rednih obiskovalcev, ki prihajajo iz vseh koncev sveta.

  16:00 3+

  Ustvarjalnica

  RAČKA RADA KVAČKA PISANO PREPROGO

  crochet 2139618 1920

  Na delavnici bodo mali ustvarjalci in njihovi starši urili svoje prstke v kvačkanju. Iz raznobarvnih bombažnih niti bodo otroci in starši pretikali niti in vztajno večali našo mavrično prerogo, ki smo jo pričeli kvačkati že na Malem festivalu. Otroci in starši se bodo tako naučili osnov kvačkanja, hkrati pa ob prepletanju niti, spodbujali fino-motoriko.

  17:00 3+

  Mala terasa

  Mala terasa

  Tudi letos bomo z vami vsako nedeljo ob 17.00 na vrtu družinskega centra Mala ulica. Godalkanje od letos nastopa z izbrano najstniško bando "Slovenian Fiddle Gang". Letos so že navdušili publiko vseh starosti v Belgiji, Luxemburgu, Italiji in v Sloveniji. Vodili jih bodo Bojan Cvetrežnik, Barja Drnovšek, Nika Vistoropski in morda še kdo. Poskočne viže iz vse Evrope bodo v ušesih malčkov spet tekmovale med sabo. Sodnik bo Pajek Inke. Na Mali terasi na Mali ulici preizkusite, ali se je na gugalnici lažje gugati ob živi glasbi v ritmu irske, švedske, istrske ali slovenske polke!

  17 junij ponedeljek

  Igramo se z angleščino

  english 2724442 1920

  Ali bi morali morda reči, da se igramo v angleščini? Kakorkoli, Filipe, native speaker, ima na zalogi neskončno število igric, pesmic in zabavnih besednih iger, ki bodo vašega malčka tako očarale, da še opazil ne bo, da Filipe ne zna slovensko.

  18 junij torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  Vadba za mame po porodu

  11:15 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  Vadba za mame po porodu

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica z Borisom: Jo-Jo

  Iz različnih materialov, si bomo ustvarili vsak svoj Jo-jo. Nato ga bomo pobarvali ter okrasili. Mogoče se nam uspe naučiti tudi kakšen jo-jo trik in vragolijo!

  Joga, čuječnost in priprava na porod

  joga nosecnice nike small

  19 junij sreda
  10:15 2-4

  Fun Little Gym

  Gym for parents and children

  11:15 2-4

  Fun Little Gym

  Gym for parents and children

  20 junij četrtek
  11:15 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  Vadba za mame po porodu

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica z Borisom: Mavrice

  clouds 1834809 1920

  Najprej se bomo pogovorili, kako izgleda mavrica ter kako nastane. Nato jo bomo na našem vrtu zares naredili ter narisali.

  21 junij petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  Miti materinstva in moja realna izkušnja 

  Biti sodobna mama je lahko velik izziv predvsem zaradi raznih pričakovanj, kakšne bi morale biti. Te predstave nam pogosto servirajo množični mediji, nemalokrat pa tudi drugi družinski člani ali pa si z nedosegljivimi ideali postrežemo kar same. Pot lastne preobrazbe, ki jo ustvarja materinstvo, pa ima čisto svojo logiko. Tokrat se bomo pogovarjale, kam nas je ta pot pripeljala in kaj vse smo se na njej naučile.

  Joga, čuječnost in priprava na porod

  joga nosecnice nike small

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  Mavrična cesta

  soap bubble 3490954 1921

  S preprostim ekperimentom bomo belo cesto obarvali v čudovite barve mavrice.

  17:00 3+

  Ustvarjalnica

  Zaključek festivala Junij v Ljubljani

  Junij v Mali ulici bomo zaključili 21. junija z interaktivnim koncertom Bojana Cvetrežnika in njegovega Godalkarskega orkestra.

  22 junij sobota

  Gozdne medalje

  Za zaključek gozdnih sprehodov do konca poletja si bomo vsi prisotni izdelali vsak svojo gozdno medaljo. 

  MINI LABIRINT

  Na otvoritveni delvnici bomo popestrili našo scenografijo, ki bo iz filca izrezljana v figurice otrok. Poslikali jih bomo z bravo, kar bo krasilo in oznanjalo vse nadaljne sobotne dogodke skozi celo poletje.

  SLIKE ZA ZAPRTIMI VEKAMI

  Kaj vidim ko zaprem oči? Kakšne podobe vidimo za zaprtimi vekami? Ali vidimo barve, oblike? Poskušali jih bomo narisati ali naslikati z barvami na tekstil, ki bo ustvarjal labirint.

  23 junij nedelja
  11:00 3+

  Ustvarjalnica

  Sladka Petra

  16:00 3+

  Ustvarjalnica

  Nočno nebo – luna in zvezde

  moon 3144648 1920

  Če imaš za prijateljico luno, ti ni nikoli dolgčas; z njo se lahko loviš, potepaš s čolnom, preštevaš komete, ko zaspiš, pa te luna pazi vso noč – pravi Andreja Peklar v zgodbi Luna in jaz. Če je tako, je dobro, da si tudi sami izdelamo obešanko z luno in zvezdami, ki bo razsvetlila naše temne noči.

  17:00 3+

  Mala terasa

  Mala terasa

  Tudi letos bomo z vami vsako nedeljo ob 17.00 na vrtu družinskega centra Mala ulica. Godalkanje od letos nastopa z izbrano najstniško bando "Slovenian Fiddle Gang". Letos so že navdušili publiko vseh starosti v Belgiji, Luxemburgu, Italiji in v Sloveniji. Vodili jih bodo Bojan Cvetrežnik, Barja Drnovšek, Nika Vistoropski in morda še kdo. Poskočne viže iz vse Evrope bodo v ušesih malčkov spet tekmovale med sabo. Sodnik bo Pajek Inke. Na Mali terasi na Mali ulici preizkusite, ali se je na gugalnici lažje gugati ob živi glasbi v ritmu irske, švedske, istrske ali slovenske polke!

  24 junij ponedeljek
  16:30 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica s Katjo: Pajkova mreža

  Z vrvicami in nitkami zavitimi v klopke bomo kot pridni pajki pletli mrežo med igrali, stebri, ograjo in mizami, stoli.

  25 junij torek
  10:00 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  Vadba za mame po porodu

  11:15 Za mamice

  Pilates: mami in dojenček

  Vadba za mame po porodu

  16:30 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica s Katjo: Senzorična steza

  bare 565017 1920

  Bose otroške noge se bodo sprehodile po senzorični stezi prvič ob spremstvu staršev, drugič se bodo otroci sprehodili sami, zadnjič pa bodo to poskusili narediti z zavezanimi očmi in poskusili ugotoviti po čem hodijo. 

  Joga, čuječnost in priprava na porod

  joga nosecnice nike small

  26 junij sreda
  16:30 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica s Katjo: Potapljanje ladjic

  New Project 2

  Preizkušali bomo kateri materiali plavajo na vodi in kateri se potopijo. Iz teh, ki plavajo bomo naredili ladjice iz tistih, ki potonejo, pa bomo naredili bombice, s katerimi bomo poskrbeli, da naša ladja z zakladom , za vedno ostane na dnu morje.

  27 junij četrtek
  16:30 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica s Katjo: Mega mehurčkanje

  milni mehurcki4

  Pihali bomo velike in male milne mehurčke. Ponekod bomo z obarvano milnico risali slike počenih milnih mehurčkov, drugod bomo pihali milne kače. V venem od kotičkov pa se bomo slikali v milnem mehurju. 

  Joga, čuječnost in priprava na porod

  joga nosecnice nike small

  28 junij petek
  16:30 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica s Katjo: Avtopralnica

  kid 1350663 1920

  Naredili bomo veliko "rampo", in dirkalno stezo, po kateri bodo otroci vozili avtomobile, tovornjake in delovne stroje čez blato, luže in barvne bazene. Ob koncu vožnje jih bodo očistili v avtopralnici.

  29 junij sobota

  MORSKE POČASTI

  Iz naplavin na morski obali bomo sestavili in pobarvali preproste marionete in jih oživeli.

  VISEČI PTIČI IN COFKI

  Iz raznobarvne volne bomo izdelali cofke in jih obesili na lesene palčke. V nadaljevanju se  bodo cofkom pridružili še ptiči. Ptičke bomo ustvarili s  prepogibanjem papirja (origami) in jih poljubno pobarvali.

  30 junij nedelja
  11:00 3+

  Ustvarjalnica

  Ustvarjalnica Aleša

  16:00 3+

  Ustvarjalnica

  Nočno nebo – tema in ozvezdja 

  star gazing 1149228 1920

  Orion se boji marsičesa, od vsega najbolj pa se boji teme. Ko pa se z njo sreča in odpravi na potep ugotovi, da je neznano teme, pravzaprav čudovito, zanimivo in magično. Košček temnega nočnega neba si bomo iz plute izdelali tudi mi ter z žebljički in elastikami ter s pomočjo zvezdnih kart vanj vpeli svetlobo ozvezdij.

  17:00 3+

  Mala terasa

  Mala terasa

  Tudi letos bomo z vami vsako nedeljo ob 17.00 na vrtu družinskega centra Mala ulica. Godalkanje od letos nastopa z izbrano najstniško bando "Slovenian Fiddle Gang". Letos so že navdušili publiko vseh starosti v Belgiji, Luxemburgu, Italiji in v Sloveniji. Vodili jih bodo Bojan Cvetrežnik, Barja Drnovšek, Nika Vistoropski in morda še kdo. Poskočne viže iz vse Evrope bodo v ušesih malčkov spet tekmovale med sabo. Sodnik bo Pajek Inke. Na Mali terasi na Mali ulici preizkusite, ali se je na gugalnici lažje gugati ob živi glasbi v ritmu irske, švedske, istrske ali slovenske polke!