Koledar

Rezervacij ne sprejemamo. Vstop v Malo ulico je možen do zapolnitve kapacitet. Za razumevanje se zahvaljujemo.

 • 05 januar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Regulacija ali utišanje?

  Regulacija čustev zveni zelo preprosto, vendar pa v zadnjem času odpira precej vprašanj. Kakšna regulacija čustev je »prava«? Ali to, da je cilj tolažbe, da otrok neha jokati, pomeni, da smo ga utišale? Bi otrok moral jokati? Vprašanj je zares veliko in prav je, da si jih zastavljamo. S tem rastemo in zorimo kot mame. Na tokratnem Klepetku bomo v sproščenem vzdušju iskale naše lastne odgovore na ta vprašanja, pogledale pa bomo tudi, kaj na vse skupaj pravi znanost.

  12 januar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Otroška trma in učinkovito postavljanje mej

  Ponavadi se že prvo leto začnejo naši otroci vesti na načine, ki jih definitivno nismo pričakovali: jokavost, trma, cviljenje, ljubosumnost … Zakaj do tega pride in kako postopati, bomo razmišljale na tem srečanju. Razmišljale bomo, kako ob uveljavljanju starševske avtoritete še vseeno ohraniti kakovostni stik z otrokom, izvedele pa boste tudi, kakšne razvojne funkcije ima trma.

  19 januar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Razvijanje otrokovega odnosa do hrane – od prvih žličk do zdravih malčkov

  Ne glede na to, ali vas uvajanje čvrste hrane šele čaka ali pa vaš mali jedec že spretno vihti žličko, je odnos do hrane nekaj, kar se v resnici razvija vse otroštvo. Tokrat bomo govorile o tem, kako otroku pomagati, da razvije zdrave prehranjevalne navade in odnos do hrane. To je tista taprava naložba v otrokovo vseživljenjsko zdravje. Dotaknile se bomo tudi motenj hranjenja pri otrocih in kako se lahko preprečijo.

  26 januar petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETEK

  Zakaj mi gre otrok včasih na živce ter kako pomagati njemu in sebi?

  Čeprav je to stisko včasih težko priznati, je mater, ki jim gredo njihovi otroci včasih dobesedno na živce, veliko. Tokrat bomo skupaj govorile o tem, zakaj do tega sploh pride ter kako lahko pomagamo sebi in našemu otroku, da bo v naši družini manj slabe volje.