Koledar

 • 03 april petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  STARŠEVSKE NAPAKE - ZAKAJ JIH POČNEMO IN KAKO SI JIH ODPUSTIMO?

  Starševstvo od nas pogosto zahteva, da v trenutku odreagiramo, kot vemo in znamo. Super je, če nam uspe narediti prav, a kaj, ko včasih ne zmoremo odreagirati pravilno? To je čisto človeško in edino zares pomembno je, kaj z zdrsi, ki se neizogibno dogajajo, naredimo. Tokratna debata bo tekla o manj sijajnih situacijah, ob tem pa bomo raziskale, kaj se lahko iz njih naučimo zase in za naprej.

  10 april petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  OTROKOVO KOMUNICIRANJE - OD JOKA DO BESED

  Materinstvo v prvem letu verjetno najbolj okrona čarobnost, ko iz otrokovih ust slišimo: »Mama«. Otrokovo učenje komuniciranja pa se v resnici začne že mnogo prej, tako rekoč od rojstva naprej. Otrok se celotno prvo leto uči, s katerimi dejanji vzpostavlja stik in kako se svet na njegovo iniciativnost odziva. Kaj je tisto, kar v otroku zaneti željo, da bi nekaj povedal in vero, da bo v tem tudi slišan? Tokrat bomo pokrile vse o otrokovemu komuniciranju, razumevanju govora in sposobnosti izražanja.

  14 april torek
  17:00 Za mamice

  Delavnica za nosečnice

  17 april petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  KAKO VEM, DA SEM (DOVOLJ) DOBRA MAMA

  Večna tema materinstva. Odpira se predvsem takrat, ko s strani okolice poslušamo, da bi nekaj, kar v srcu čutimo, da je prav, morale delati drugače. Pogosto pa tudi takrat, ko materinstvo pred nas postavlja izzive, za katere še ne vemo, ali smo jim kos. Kdaj torej vemo, da smo dovolj dobre mame in kako ohranjati notranjo svobodo, da lahko delamo tako, kot je prav za nas in našega otroka? Na srečo razvojna psihologija ponuja kar nekaj indicev, ki si jih bomo ogledale ta petek.

  24 april petek
  10:30 Za mamice

  KLEPETek

  ODVAJANJE OD PLENIČK

  Prihajajo topli dnevi, kar je lahko idealni čas za prve poskuse življenja brez pleničk. Kdaj je otrok za ta korak zrel in kje je meja med spodbujanjem in siljenjem v svet brez plenice? To so pogosta vprašanja, ki se odpirajo staršem, ki bi si želeli svoje otroke počasi odvaditi od plenice, vendar še niso čisto prepričani, ali je čas že pravi, prav tako pa se veliko staršev sooča z dilemami, kako se sploh lotiti prvih korakov proti suhosti. V tej smeri bo tekel tudi pogovor, ki ga bomo dopolnile z nekaj najpomembnejšimi  načeli brezpleničenja, ki so lahko v pomoč vsakemu staršu.

  25 april sobota
  10:30 2+

  Sladki prstki

  SADNA NABODALA S ČOKOLADNIM PRELIVOM

  April velja za deževni mesec. Sivino aprilskega deževja lahko med drugim preženemo s pestro barvno paleto raznolikih sadežev. Zato za aprilsko ustvarjalnico pripravljamo sadno poslastico. Sladki prstki se bodo tokrat urili v fini motoriki, saj bomo sadje natikali na paličice. Zmešali bomo še domač čokoladni preliv, ki bo naša sadna nabodalca obogatil. Mnjam, kako bo to dobro.

  26 april nedelja

  AMULET CECEUJI

  S Simonom in Matejo bomo s pluto, preobraženo v zanimive oblike, ustvarjali pisana čudežna bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam kot amuleti prinašala srečo.