Zimsko počitniško varstvo 2022 v Zavetišču Gmajnice (1. - 5. razred)

  • Lokacija: Zavetišče Ljubljana, Gmajnice 30
  • Datum: 21. 2. 2022 - 25. 2. 2022
  • Ure: 7:30 - 16:00
  • Starostna skupina: 1. - 5. razred
  • Število otrok v skupini: 10 - 15
  • Cena za udeležence s stalnim bivališčem v MOL: 80 € (sorojenec/-ka ima 30% popust), dnevno varstvo 18 €
  • Cena za udeležence s stalnim bivališčem izven MOL: 160 € (dnevno varstvo 34 €)

Počitnice v Zavetišču na Gmajnicah bodo potekale vsak dan od 7.30 do 16.00. V skupini bo od 10 do 15 otrok, za katere bosta skrbeli dve usposobljeni sodelavki. Otroci bodo spoznavali poklic oskrbnika živali in veterinarja, ob druženju z živalmi pa se bodo učili odgovorne skrbi za živali, spoznavali njihove potrebe in drugačnost. Odgovorili bomo na vsa otroška vprašanja v zvezi s hišnimi živalmi, imeli pa bomo čas tudi za ustvarjanje in spoznavanje neposredne okolice Zavetišča. In, ker bo pred nami še pust, si bomo izdelali maske z živalskimi ali drugačnimi motivi, s katerimi bomo tudi letos preganjali zimo in v svojo družbo vabili sončne in vroče dni. Počitniški teden bomo zaključili s pustnim rajanjem. 

Počitnice so primerne za otroke od 1. do 5. razreda OŠ, še posebej za tiste, ki imajo radi živali, si jih želijo ali zanje že skrbijo doma.

Zaradi epidemičnih razmer bodo letošnje počitnice prilagojene, vendar v skladu z navodili NIJZ in ukrepi Vlade RS. Skupina otrok bo manjša, od 10 do največ 15 otrok, z njimi pa bodo trije odrasli. V primeru spremembe vladnih ukrepov, si pridržujemo pravico do spremembe programa in možnost odpovedi izvedbe novoletnega počitniškega varstva.

Ker se zavedamo resnosti trenutnih epidemičnih razmer, spoštujemo spremembe in dopolnitve Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 177/21 in št. 174/21), ki ga je Vlada sprejela z namenom izvajanja obveznega samotestiranja učencev od 1. do 5. razreda oziroma izpolnjevanja pogoja PCT. Ob upoštevanju trenutno veljavnih odlokov otroci samotestiranje ob prisotnosti staršev opravijo pred prihodom v varstvo.

Poskrbeli bomo za fizično razdaljo med otroci, umivanje in razkuževanje rok, higieno kašlja in druge ukrepe, ki jih priporočajo pristojne institucije. Starši boste ob prvem prihodu otroka podpisali izjavo o odsotnosti znakov bolezni.

Za dodatne informacije v zvezi z organizacijo počitniškega varstva smo vam na voljo na info@malaulica.si. Prijave na počitniško varstvo bomo zbirali do zapolnitve mest.

Prednost imajo otroci s stalnim bivališčem v MOL. Drugi otrok ima 30 % popust na tedensko prijavo. Pridržujemo si pravico do spremembe programa.