Prvo počitniško varstvo Male ulice v Centru Rog (1. - 4. razred)

  • Lokacija: Center Rog, Trubarjeva ulica 72, Ljubljana
  • Datum: 19. 2. 2024 - 23. 2. 2024
  • Ura: 8:00 - 16:00
  • Starostna skupina: 1. - 4. razred
  • Število otrok: 12
  • Cena za udeležence s stalnim bivališčem v MOL: 110 € (sorojenec/ka ima 30% popust na tedensko varstvo)
  • Cena za udeležence s stalnim bivališčem izven MOL: 220 €

Počitniško varstvo Male ulice med zimskimi počitnicami prvič pripravljamo v sodelovanju s Centrom Rog. Program bo potekal vsak dan od 8.00 do 16.00 ure. Z otroki bomo v novem izdelovalniškem prostoru obiskali različne proizvodne laboratorije, kjer se bomo spoznali z rokovanjem in uporabo tako tradicionalnih kot tudi sodobnih, digitalnih tehnologij.

Ukvarjali se bomo z otipljivimi izzivi – iz odpadnega olja in naravnih pigmentov bomo izdelali voščenke v zelenem labu, spoznali laserski rezalnik in 3D printer ter ustvarjali s tekstilom in glino. Časa ne bo zmanjkalo niti za obisk enote Mestne knjižnice Ljubljana, igranje družabnih iger, proste igre na zunanji ploščadi in napetega raziskovanja Centra Rog v vsej razsežnosti.

Počitnice so primerne za otroke od 1. do 4. razreda OŠ, še posebej tiste, ki radi ustvarjajo z rokami. V skupini bo 12 otrok, za katere bomo skrbeli mentor_ice iz Centra Rog in dve usposobljeni sodelavki Male ulice.

Ob oddaji in prevzemu otroka, ki obiskuje počitniško varstvo, vam je na voljo 15 minutno brezplačno parkiranje v garaži Centra rog. Dostop do garaže je s strani Petkovškovega nabrežja.

Dnevni ritem varstva bomo prilagajali vsebini in programu, tudi vremenu in prostim dejavnostim na ploščadi pred Centrom Rog, okvirno pa bo potekal tako:

8:00 - 8:30 prihod otrok, spoznavne igre in prosta igra

8:30 - 9:30 priprava zajtrka in zajtrk

9:30 - 12:30 tema dneva (delavnica v fablabu, keramičarskem, tekstilnem, zelenem in kuharskem labu)

12:30 - 13:30 kosilo

13:30 - 15:00 ustvarjanje, družabne igre, obisk knjižnice in prosta igra na zunanji ploščadi

15:30 - 16:00 popoldanska malica, odhod otrok

Za dodatne informacije v zvezi z organizacijo počitniškega varstva smo vam na voljo na info@malaulica.si, več informacij o kreativnem in družabnem središču Center Rog pa lahko najdete tukaj: www.center-rog.si

Lokacija: Center Rog, Trubarjeva ulica 72, Ljubljana

Prednost imajo otroci s stalnim bivališčem v MOL. Drugi otrok ima 30 % popust na tedensko prijavo. Pridržujemo si pravico do spremembe programa.