IGRIŠČE IZZIVOV

Na zunanjem igrišču Male ulice smo pripravili različne igrive izzive za otroke. Vabljeni, da nas obiščete vsak delovnik med 12. in 18. uro.
Prosimo, da ob obisku igrišča upoštevate priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

 

Pravljično igrišče

18.3. – 30.4.


Na pravljičnem igrišču otroci spoznavajo različne pravljice, njihove avtorje in ilustratorje knjig.
Na izzivih zapisanih v različnih kotičkih pa otroke spodbudimo k aktivnemu razmišljanju o vsebini zgodb. Otroci bodo tako lahko prašičkom pomagali zgraditi trdno hiško, iskali krokoračkovo jajce, vstopili v trebuh lačnega volka, v pravljičnem gledališču pa si izmislili svojo pravljico in jo odigrali z različnimi predmeti iz zaprašenega kovčka. Uporabite domišljijo in se prepustite svetu pravljic!

 

Znanstveni poligon

19.1. -  19.2.

NAPOTKI

Igrišče Male ulice je po novem prepreden s pajkovo mrežo in različnimi naravoslovnimi nalogami. Da jih boš lahko rešil, pridi opremljen kot pravi raziskovalec.

Potrebuješ: plastenko vode, list papirja, svinčnik, svetilko in veliko radovednosti. Opazuj, štej, primerjaj … in svoje ugotovitve ter vtise zabeleži v knjigo v lopi. Tam te čaka tudi rebus, katerega geslo te pripelje do skrinjice z nagrado.

Namig: Starši, vzpodbudite otroke, da rešijo rebus do konca, preden jim natisnete in izročite nagrado.

Tukaj je skrita nagrada, ki si jo odkril s svojo radovednostjo in uspešno rešenim rebusom. Ohrani vedoželjnost in raziskuj naprej!