Večerni klepetki z Aleksandro (Zoom)

 • Termin Vsako sredo
 • Ura 19:30
 • Pogovore vodi Aleksandra Klopčič, družinska in zakonska terapevtka
 • Cena brezplačno
 • Kje Srečanje na ZOOM-u

Ko otroci zaspijo, ponavadi delamo obračun dne, ki je za nami. Pogosto gredo razmisleki v smeri vprašanja: "Kako bi lahko reagiral/-a bolje?” Odslej boste to lahko naredili v družbi psihoterapevtke!

Večerni klepetki so namenjeni staršem, ki so v zagati, ki bi radi kaj konkretnega vprašali ali pa samo poklepetali. V varnem krogu bomo raziskovali in delili izkušnje, na kakšne načine lahko izboljšamo in poglobimo odnos z otroci.

Se vidimo v sredo zvečer! POVEŽI SE TUKAJ.

Vsi termini

 • 25. maj sreda 19:30

  Razvoj otrokovih možganov

  Otroški možgani se v prvih letih življenja najbolj intenzivno razvijajo. Obenem pa niso samo skrivnostna črna skrinjica, v kateri se odvijajo nenavadne spremembe, ampak so socialni organ in s tem v prvi vrsti odvisni od odnosov, v katerih živijo. Tokrat bomo klepetale, s katerimi preprostimi in čisto vsakdanjimi, a hkrati tudi znanstveno utemeljenimi načeli lahko starši pripomoremo k čim bolj optimalnemu razvoju otroških možganov.

 • 01. junij sreda 19:30

  Otroška trma in učinkovito postavljanje mej

  Slej ko prej se naši otroci pričnejo vesti na načine, ki jih morda nismo pričakovali: jokavost, trma, cviljenje, ljubosumnost … Zakaj do tega pride in kako postopati, bomo razmišljale na tem srečanju. Razmišljale bomo, kako ob uveljavljanju starševske avtoritete še vseeno ohraniti pristen in srčen stik z otrokom, izvedele pa boste tudi več o razvojnih funkcijah trme.

 • 08. junij sreda 19:30

  Svet skozi oči predšolskega otroka – čustveni razvoj otrok

  Tokrat se bomo s pomočjo strokovne literature poglobile v način, kako predšolski otroci doživljajo svet, s čimer bomo krepile lastne sposobnosti vživljanja v otrokov notranji svet. Tako se bomo približale razumevanju otrokovega doživljanja sveta.

 • 15. junij sreda 19:30

  Skrb zase ob otroku

  Biti mama in razvijati starševstvo je pomembno poslanstvo, ki pride skupaj z otrokom. Vseeno pa ženske nismo samo mame, čeprav nam med čustveno napornim obdobjem porodniške pogosto zmanjka časa še za kaj drugega - kot biti mama. Tokrat bomo skupaj raziskovale, kako se je ob materinstvu spremenilo naše doživljanje sebe ter katere so tiste strasti, ki v nas še vedno tlijo.

 • 22. junij sreda 19:30

  Predpočitniški večerni klepet

  S šolskim letom se zaključuje tudi naša sezona večernih Klepetkov. Na tokratnem srečanju bomo ovrednotili, kako so se skozi leto razvijali naši otroci in kako smo ob njih kot starši rasli tudi mi.