Večerni klepetki z Aleksandro (Zoom)

 • Termin Vsako sredo
 • Ura 19:30
 • Pogovore vodi Aleksandra Klopčič, družinska in zakonska terapevtka
 • Cena brezplačno
 • Kje Srečanje na ZOOM-u

Ko otroci zaspijo, ponavadi delamo obračun dne, ki je za nami. Pogosto gredo razmisleki v smeri vprašanja: "Kako bi lahko reagiral/-a bolje?” Odslej boste to lahko naredili v družbi psihoterapevtke!

Večerni klepetki so namenjeni staršem, ki so v zagati, ki bi radi kaj konkretnega vprašali ali pa samo poklepetali. V varnem krogu bomo raziskovali in delili izkušnje, na kakšne načine lahko izboljšamo in poglobimo odnos z otroci.

Se vidimo v TOREK zvečer! POVEŽI SE TUKAJ.

Vsi termini

 • 04. oktober torek 19:30

  Družina med družinami

  Kako zelo smo različni, začutimo zlasti takrat, ko srečamo druge ljudi in spoznamo, da imajo drugačen pogled na vzgojo, telesni stik z otrokom, kaznovanje … In še znotraj ene same družine so včasih pravila različna, glede na razvojne faze otrok in nenazadnje tudi glede na količino utrujenosti staršev. Tokrat bomo klepetali o tistih trenutkih, ko smo sami pri sebi ali pa s sorodniki, sosedi in prijatelji ugotovili, kako zelo različni smo ter o vprašanju, kako te situacije najbolj elegantno izpeljati. 

 • 11. oktober torek 19:30

  Igranje z otrokom (ter zakaj se igrati z otrokom, čeprav se ti včasih ne da)

  Za otroke je igra resno delo, to že vemo. Vemo tudi, da je igra – zlasti prosta igra – za otrokov psihofizični razvoj izjemnega pomena. Rado pa se zatakne pri tem, da je otroška igra včasih za odrasle oči brez smisla, repetitivna in občasno celo dolgočasna. Igranje z otrokom je veščina, ki se jo da priučiti, prav tako pa se lahko z nekaj triki predela izzive, ki jih otroška igra predstavlja odraslim. 

 • 18. oktober torek 19:30

  Socializacija in socialno kompetenten otrok

  O socializaciji se da veliko slišati, žal tudi netočnih informacij. Na tokratnem srečanju se bomo iz tega razloga poglobili v vprašanje, kaj socializacija sploh je, kako poteka, zakaj je pomembna in v katerih socialnih krogih se sploh odvija. Pogovarjali se bomo tudi, kako je videti socialno kompetenten otrok in seveda, kako pomagati otroku, za katerega se nam zdi, da še potrebuje nekaj spodbude pri razvoju socialnih veščin.