Otvoritev razstave ilustratorke Mateje Lukežič

Mateja Lukežič je ilustratorka in filmska pedagoginja, katere umetniško delo zaživi v ilustracijah za otroške knjige, igrače in revije. Njene ilustracije so našle dom pri priznanih založbah, med katerimi so National Geographic, Tiger Tales, Scholastic in številne druge. Z ilustracijami ustvarja čarobne svetove, ki privabljajo in navdušujejo mlade bralce. Matejin edinstveni slog se odraža v živahnih barvah, igrivosti in čutnih karakterjih.

Matejino izobraževalno delo temelji na spodbujanju otrokove domišljije in kreativnost. Svoje izkušnje in strast deli z mladimi ustvarjalci, jih navdihuje k odkrivanju vizualne umetnosti ter jih spodbuja k raziskovanju raznolikih izraznih možnosti. S svojim predanim delom odpira vrata v čarobni svet umetnosti, kjer se rojevajo nove zgodbe in ustvarjalne poti.

 

Ob otvoritvi razstave bomo izvedli tudi delavnico za otroke, na kateri se bomo podrobneje seznanili s poklicem ilustratorke/-ja. Mateja nas bo tokrat popeljala v svoj čudoviti svet ustvarjanja in upodabljanja sveta.