Otvoritev razstave ilustracij Ane Zavadlav

Ob obeleževanju Svetovnega dneva družine bo ta vikend (11. in 12. maj 2024) v družinskem centru Mala ulica ponovno pestro in razigrano!

Poleg raznolikega dopoldanskega in popoldanskega programa, ki se bo vsak dan zaključil z ogledom lutkovne predstave, bo ponovno zaživel galerijski prostor v stolpu Male ulice - tokrat z ilustracijami Ane Zavadlav.

_________________________________________________

Ana Zavadlav (1970) je akademska slikarka in ilustratorka.

Diplomirala je na Oddelku za slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani in tam zaključila študij na specialki za grafiko. Dela kot samostojna kulturna ustvarjalka. Je redna sodelavka revij Ciciban in Cicido. Od leta 2002 se posveča predvsem knjižni ilustraciji za otroke in mladino. Ilustrirala je dela Barbare Hanuš, Nataše Konc Lorenzutti, Lojzeta Kovačiča, Nine Mav Hrovat, Slavka Pregla, Cvetke Sokolov, Petra Svetine, Gaje Kos … Skupaj z Natašo Bucik sta ustvarili serijo priljubljenih slikanic Igrajmo se s Kukujem. Ilustrirala je tudi pesniško zbirko Zadnja pomlad Janeza Menarta.

Njene ilustracije iz knjige Čriček in temačni občutek Toona Tellegena so bile razstavljene na 34. knjižnem sejmu otroške in mladinske literature v Bologni (2019). Svoja dela je razstavila na več samostojnih in skupinskih razstavah. Tokrat pa si bomo lahko njena dela ogledali tudi pri nas v družinskem centru Mala ulica.