Mateja Fi: KOVČEKTETA NA OBISKU

"Kaj vse se skriva v kovčkih, ki jih je s sabo prinesla ta gospa? Poglej jo: gosenica leze ven, sliši se pesem in tam pri kraju se kaže nenavadno živo-modro glasbilo, ki je bilo nekoč, tako pravi gospa, plinska jeklenka. Kovček zdaj čisto odpre in iz njega na plano skoči velika šatulja z izbranimi pesmimi! Ene so ljudske, druge si je izmislila ta gospa. Pravi, da je prišla danes od daleč in, da je dolgo na kup nabirala pesmi in zgodbe, lep čas iskala glasbila in vse te zanimive predmete, na katere bomo skupaj zaigrali."

Glasbena urica življenjskih dogodivščin, domiselno prepletenih z ljudskimi in avtoričinimi pesmimi. Pred otroki se odprejo svetovi z dežele ob morju, pa oni iz zavetja jablanovih vej ter iz srede žitnega polja. Z eno zgodbo – pesmijo sedejo na vrtiljak in pristanejo v mestnem vrvežu. Nakar pa spet, hop, pot pod noge in čez reko do otoka z gusarji!

Koncert in glasbena predstava, kjer izvajalka skozi igro predstavi izvirna doma narejena glasbila, otrokom ponudi nazorne ideje, kako si lahko nekatera od njih izdelajo sami doma. Interaktivno raven dogodka dopolnjuje preizkus izvirnih glasbil iz vsakdanjih predmetov ter ostalih inštrumentov, ki jih izvajalka pripelje s seboj. Ljudske in Matejine avtorske pesmi, ki bodrijo duha, kličejo v pustolovščine in osvetljujejo lepote bivanja.