Malo gledališče

 • Cena: vključeno v ceno vstopnice
 • Termin: vsako nedeljo ob 17.00 uri

Vsako nedeljo od oktobra do aprila ob 17. uri otroke razveseljuje lutkovna predstava. Izbor predstav je pester, vse predstave pa so namenjene predšolskim otrokom različnih starosti od 2 let starosti dalje.

V Mali ulici gostujejo različne ustvarjalne gledališke skupine in posamezniki, med njimi Teatro Papelito, Lutkovno gledališče Pupilla, Nika Solce, Bičikleta, Glasbeno gledališče Melite Osojnik, Gledališče Lalanit, Gledališče Zapik, Lutkovno gledališče 3, Teater Cizamo in drugi. Naslov in izvajalca posamezne predstave najdete v Koledarju.

Slika: Peteršiljka (Lutkovno gledališče Pupilla)

Vsi termini

 • 24. februar nedelja 17:00

  Gledališče Lalanit: Travnik čarobne lepote

  lalanit travnik carobne lepote

  Predstava Travnik čarobne lepote govori o vrednotah prijateljstva, plemenitosti srca, spodbuja otrokovo ustvarjalnost in zaupanje vase. Prijazna, nenasilna igrica govori o darovih, ki jih ima vsak od nas skrite v sebi, o naši dragocenosti in notranji lepoti, zato je lahko velika spodbuda vsakemu otroku na poti odraščanja, ko je marsikdaj soočen z vrednotami, ki so v nasprotju z razvijanjem ustvarjalne in srečne osebnosti. Ustvarjalke predstave menimo, da otroci, tako kot pravzaprav tudi mi, njihovi starši in vzgojitelji, v svojem vsakdanjem življenju potrebujemo tovrstno spodbudo. Verjamemo, da je pomembno, da jo dajemo drug drugemu in da je umetnost lahko čudovita priložnost, da nas spomni na tiste preproste, a resnično pomembne stvari v življenju.

  PRODUCENT Otroško gledališče Potujoča hišica

  KOPRODUCENT Mestno gledališče Ptuj

  REŽISERKI IN IZVAJALKI Iuna Ornik in Romana Ercegović

  AVTORICA BESEDILA, DRAMATURGINJA, AVTORICA SONGOV IN GLASBE Romana Ercegović

  IDEJNA ZASNOVA SCENOGRAFIJE IN LUTK Iuna Ornik

  TEHNOLOGIJA IN IZDELAVA SCENE/LUTK Maja Peterlin

  GLASBENA SPREMLJAVA Peter Novljan Oblikovanje svetlobe in zvoka: Danijel Vogrinec

  PREMIERA:3.oktobra 2008 v Mestnem gledališču Ptuj

  Predstava je primerna za otroke od tretjega leta dalje in traja 35 minut. Predstavo je sofinanciralo Ministrstvo za kulturo RS

 • 14. april nedelja 17:00

  Gledališče UŠ lutke: Pavliha 

  Pavliha in Zupa

  Predstava je sestavljena iz treh zgodb. V prvi zgodbi Pavliha sadi kure, da mu bodo jajca zrastla in bo lahko barval pirhe. Med tem ga zmoti krojač Bucka, ki je prišel po svoje plačilo. V drugi zgodbi pride Pavliha do župana Župa Janko in ga prosi za travnik, kjer bi fantje lahko igrali nogomet. In v zadnji zgodbi, Pavliha napačno parkira osla Fička in ga zato preganja mestno oslovsko redarstvo. Kazen: Fičko na hrbet dobi »ne preveč živo« lisico.
  Predstavo spremlja živa glasba: harmonika.


   

  Režija, tekst, igra: Renata Kalemba
  Likovna zasnova: akad. kipar Primož Seliškar
  Avtorska glasba in izvedba: Luka Jerončič

  Ob lepem vremenu bo predstava zunaj.

 • 28. april nedelja 17:00

  Gledališče UŠ lutke: Žiga Špaget gre v širni svet

  cnd ziga spaget gre v sirni svet b

  Žiga je špaget, ki mu je bilo dosti italijanske kuhinje, zato pobegne iz lonca in gre v širni svet. Naleti na jabolko, misleč, da je paradižnik. Tudi jabolko je v zmoti, da je Žiga črv. Ko razrešita nesporazum, se spoprijateljita, obiščeta svetova drug drugega in ugotovita, da je kljub razlikam njuno prijateljstvo najbolj pomembno.