Gozdni sprehodi

  • Cena: 6 €
  • Starost: 6+
  • Prijave: boris.jurc@malaulica.si
  • Število otrok: 8
  • Zbirno mesto: se spreminja (poglejte pod datum dogodka na dnu strani)

Gozdna pedagogika je razmeroma mlada veda, ki jo Javni zavod Mala ulica izvaja kot eden prvih ponudnikov v Ljubljani. Temelji na načelu, da otroka ne poučujemo z vnaprej pripravljenim kurikulom, ampak mu sledimo in sproti odgovarjamo na vprašanja, ki se mu ob aktivnostih v naravi porajajo.

Opažamo, da otroci brez težav, zelo ustvarjalno in z velikim veseljem preživijo dan brez računalnika in drugih elektronskih naprav. Gozd ponuja neskončno veliko materialov in predmetov, na podlagi katerih otrokom posredujemo zelo konkretna znanja in razumevanja s področja biologije, kemije, fizike, matematike, logike … vse ob stalnem gibanju, ki spodbuja telesno in fino motoriko ter domišljijo.

Gozdne sprehode, ki jih vodita izkušena gozdna pedagoga Boris in Manca, bomo izvajali vsak petek in soboto do konca šolskega leta. 

Vsak teden se po različnih poteh povzpnemo na  Golovec ali Rožnik, kjer na zabaven način spoznavamo gozd in pripravimo različne gozdne ustvarjalnice. Gozdni sprehodi potekajo v vseh vremenskih razmerah, le program prilagodimo vremenu.

PRIJAVA OTROKA: 6+ 

Prosimo vas, da prijavo (ime in priimek otroka ter rojstni datum in mobilno telefonsko številko, na kateri boste dosegljivi v času gozdnega sprehoda) obvezno pošljete na boris.jurc@malaulica.si.  Prijavnino 6 € plačate na TRR SI56 0126 1600 0002 610.

Gozdni sprehod se izvede v primeru najmanj dveh prijavljenih otrok.

Zbirno mesto se spreminja (poglejte pod datum dogodka na dnu strani).

Otroci naj bodo primerno oblečeni in obuti. S seboj naj imajo nahrbtnik z rezervno obleko, manjši prigrizek in polno plastenko vode. Prosimo vas, da vaš otrok na gozdne urice pride brez elektronskih naprav, mobilnega telefona in vrednejših predmetov.

Gozdni sprehodi se bodo izvedeli samo za prijavljene otroke!