Dobrodelna dražba, 4. 12. 2023

DRAŽBA JE ZAKLJUČENA!

Z veseljem vam sporočamo, da smo na včerajšnji dobrodelni dražbi printov ilustracij Damijana Stepančiča in otroških pesmi slovenskih pesnikov iz že davno razprodane zbirke Sončnica na rami založbe (založba Mladinska knjiga) zbrali 11.250,00 €. Celoten izkupiček bo namenjen izvajanju podpornih psihosocialnih programov v soseski Polje. 

VABILO

Spoštovane prijateljice in prijatelji Male ulice, podporniki in podpornice, sodelavke in sodelavci!

Vabimo vas na dobrodelno dražbo, ki bo v ponedeljek, 4. decembra ob 17. uri v Rdeči dvorani na Magistratu, Mestni trg 1.

Častni pokrovitelj dobrodelne dražbe je župan Ljubljane, g. Zoran Jankovič, dražbo pa bo vodil g. Mitja Meršol.

"… Jaz bi, da prihajate še kakšen dan v tednu. Kar vsak dan. Vsaj ni dolgčas pol."

Mala ulica ni samo družinski center za igro in kavico - Mala ulica dela tudi na ulici. Delamo na ulicah sosesk z veliko socialnimi stanovanji, iz katerih se otroci nikoli ne bodo prišli igrat v Malo ulico. Ena takšnih sosesk je soseska Polje, od koder prinašamo gornjo izjavo. In lahko bi jo dopolnili tudi z "… pa še pomagate nam pri domačih nalogah in najemo se … “.

Potrebe po naših podpornih psihosocialnih programih za starše in otroke so vedno večje, kot jih finančno in kadrovsko zmoremo - še posebej hudo se to kaže v post-covidnem času. Trenutno najbolj nujno potrebujemo sredstva za izvedbo uličnega dela ter podpornih psihosocialnih programov v soseski Polje za depriviligirane otroke in njihove starše. Program, ki smo ga januarja pričeli v tej soseski s 500 socialnimi stanovanji, že daje določene rezultate - majhne, ampak velikih čez noč niti nismo pričakovali. So pa to zelo pomembni koraki za vsakega otroka posebej, za starše, za sosesko, za mesto in celotno družbo.

Prav zato vas vabimo na dobrodelno dražbo printov ilustracij Damijana Stepančiča in otroških pesmi slovenskih pesnikov iz že davno razprodane zbirke Sončnica na rami založbe Mladinska knjiga. (Skoraj) vsi printi so opremljeni z originalnimi podpisi avtorjev, ogledate pa si jih lahko spodaj v nadaljevanju oziroma tukaj

Izklicna cena posamezne slike bo 100 € oz. 150 € za slike s podpisom obeh avtorjev.

Vsa sredstva, ki jih bomo zbrali z dobrodelno dražbo, bodo namenjena izvedbi preventivnega uličnega dela z otroki in programe, namenjene njihovim staršem, vi pa boste prejeli krasno sliko za otroško sobo - ali za spomin na svoje otroštvo - in na dobro delo, ki ste ga storili.  

Na dražbi se nam bo pridružilo tudi nekaj avtorjev, zato bo druženje ob dražbi še posebej zanimivo.

Vabljeni!

Več o podpisanih printih ilustracij Damijana Stepančiča in otroških pesmi slovenskih pesnikov iz izbirke Sončnica na rami v našem predstavitvenem videu.  

IMG 6562

1. Naslovnica: Sončnica na rami, originalni podpis avtorja ilustracije Damijana Stepančiča

 

IMG 6566

2. Engelbert Gangl: Zajec, originalni podpis avtorja ilustracije Damijana Stepančiča

 

IMG 6567

3. Radivoj Rehar: Medvedov ples, originalni podpis avtorja ilustracije Damijana Stepančiča

 

IMG 6617

4. Srečko Kosovel: Dete na travi, originalni podpis avtorja  ilustracije Damijana Stepančiča (REZERVIRANO)

 

IMG 6620

5. Srečko Kosovel: Otrok s sončnico, originalni podpis avtorja ilustracije Damijana Stepančiča (REZERVIRANO)

 

IMG 6623

6. Branko Rudolf: Krokodil, originalni podpis avtorja ilustracije Damijana Stepančiča

 

IMG 6570

7. Tone Pavček: Kako raste mama, Kaj vse je tata, originalni podpis avtorja ilustracije Damijana Stepančiča

 

IMG 6572

8. Originalno podpisana ilustracija avtorja Damijana Stepančiča str. 160, 161 (REZERVIRANO)

 

IMG 6574

9. Originalno podpisana ilustracija avtorja Damijana Stepančiča str. 174, 175   (REZERVIRANO)

 

IMG 6576

10. Originalno podpisana ilustracija avtorja Damijana Stepančiča str. 184, 185 (REZERVIRANO)

 

IMG 6629

11. Miroslav Košuta: Kje stanuješ, mala miška, originalni podpis avtorja ilustracije Damijana Stepančiča

 

IMG 6577

12. Niko Grafenauer: Mama, originalna podpisa avtorja pesmi Nika Grafenauerja in avtorja ilustracije Damijana Stepančiča

 

IMG 6578

13. Originalno podpisana ilustracija avtorja Damijana Stepančiča str. 254, 255 (REZERVIRANO)

 

IMG 6586

14. Boris A. Novak: Pssttihotapska ter Šivilja in ptica, originalna podpisa avtorja pesmi Borisa A. Novaka in avtorja ilustracije Damijana Stepančiča

 

IMG 6588

15. Boris A. Novak: Vesela jutranja uspavanka in Vsemirje je vserimje, originalna podpisa avtorja pesmi Borisa A. Novaka in avtorja ilustracije Damijana Stepančiča

 

IMG 6594

16. Lila Prap: Kdaj veš, da si odrasel in Uspavanka za ovčke, originalna podpisa avtorice pesmi Lile Prap in avtorja ilustracije Damijana Stepančiča

 

IMG 6598

17. Vinko Mӧderendorfer: Skrivati se in Včasih greš, originalna podpisa avtorja pesmi Vinka Mӧderendorferja in avtorja ilustracije Damijana Stepančiča (REZERVIRANO!)

 

IMG 6601

18. Barbara Gregorič Gorenc: Jeza, originalna podpisa avtorice pesmi Barbare Gregorič Gorenc in avtorja ilustracije Damijana Stepančiča (REZERVIRANO)

 

 IMG 6603

19. Anja Štefan: Devet pogumnih miši in Miška vzela je s poličke originalna podpisa avtorice pesmi Anje Štefan in avtorja ilustracije Damijana Stepančiča (REZERVIRANO)

 IMG 6568

20. Originalno podpisana ilustracija avtorja Damijana Stepančiča str. 374 (REZERVIRANO)