Ajda Tomazin: ODPRTI PREDALI

RAZGIBANA PLESALNICA

3, 2, 1 … čas je za miganje.

Skozi igro se bomo podali na edinstvene plesne zgodbe, ki bodo obarvane z umetnostjo, pravljicami, naravnimi pojavi, hudomušnimi zgodbami, gibalnimi igrami,… Domišljiji in telesu bomo pustili prosto pot, da bomo skupaj ustvarjali edinstvene plesne zgodbe.

Ples nudi sprostitev, razvija samozavest/samopodobo, vpliva na socialni, čustveni in umetniški razvoj otroka ter krepi čut za estetike. Otroci bodo skozi vodene vaje in improvizacije razvijali domišljijo, urili motoriko, koordinacijo v telesu in prostoru ter razvijali plesno izražanje.

Kdor ne pleše, ta lovi!

Ajda Tomazin je zaključila plesno gimnazijo, diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani ter magistrirala iz koreografije in performansa na Inštitutu za Aplikativne gledališke znanosti na Univerzi v Giessnu. Deluje interdisciplinarno kot oblikovalka in koreografinja. Je avtorica številnih projektov in predstav, kreativna sodelavka pri mnogih ustvarjalnih procesih in pedagoginja. Projektom doprinese celostne koncepte, ki zaobjemajo koreografijo in oblikovanje, te lastnosti pa se vpisujejo v izvirne predstave, katerih kakovost vse bolj prepoznava tudi širša mednarodna strokovna javnost.

Kot pedagoginja se že leta posveča delu z najmlajšimi, ki jih poučuje plesne urice ustvarjalnega plesa, pripravlja tudi plesne predstave za najmlajše, ki so mednarodno nagrajene. Je prejemnica nagrade Ksenije Hribar 2019 za izjemne dosežke na področju sodobne plesne umetnosti ter listine Mete Vidmar za dosežke na plesnem področju.

Avtorici fotografij: Maša Pirc, Katarina Kolenc