Zamislice

  • Cena: 5,00 € (stroški dostave so vključeni v ceno)
AddToCartFormLegend.LEGEND_TITLE

Spletna trgovina omogoča nakupe fizičnim osebam. Z nakupom na naši spletni strani se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine.

Naročila pravnih oseb obravnavamo posamično. Naročilo lahko oddate na info@malaulica.si.

 

Kako se igrati z novorojenčkom? Kako igra vpliva nanj? Kaj lahko storimo za vsestranski razvoj svojega otroka? Mali priročnik za starše dojenčkov do 1. leta starosti bo pomembno vplival na otrokov čustveni, socialni, intelektualni in motorični razvoj.

Prihodnost otrok je v prvem letu skorajda izključno v rokah staršev.

Izkušnje v prvih mesecih in letih otrokovega življenja so ključnega pomena za uresničitev otrokovega potenciala, saj so osnova za njegov razvoj in učenje. Izsledki številnih raziskav s področij nevroznanosti, razvojne psihologije, pedagogike in drugih disciplin dokazujejo, da pri otrocih izkustva do tretjega leta izjemno močno pozitivno ali negativno vplivajo na uresničevanje njihovega socialnega, telesnega in umskega potenciala. Otroški možgani se najhitreje razvijajo v prvih letih življenja – in ustvarjajo podlago za učenje v prihodnosti.

S pomembnostjo zgodnjih interakcij bi radi seznanili vse novopečene starše – še posebej pa tiste, ki ne želijo brati debelih knjig o vzgoji otrok. Prav zato vam ne ponujamo knjige, ampak obesek (ki lahko služi tudi kot mobile na vozičku). Droben, a pomemben pripomoček, ki na 30 priročnih karticah ponuja ideje (zamislice) za preproste aktivnosti z dojenčki kjerkoli in kadarkoli, s katerimi spodbujate celostni razvoj otroka. Poleg opisa konkretne dejavnosti je navedena tudi kratka razlaga, zakaj je ta dejavnost pomembna oz. kaj/ katero področje pri otroku razvija. S tem želimo starše opogumiti in jih spodbuditi k aktivnostim z otroki. Želimo ozavestiti pomembnost še tako “nepomembnih” dejanj, kot je petje, ples ali štetje prstkov… vse to ni le igra, ampak dejavnost, ki intenzivno spodbuja razvoj otroških možganov. In oblikuje njihovo prihodnost.

Spoštovani uporabniki in uporabnice Zamislic, iskreno upamo, da vam bodo Zamislice v pomoč in veselje. Da bi s projektom lahko nadaljevali in ga ustrezno nadgradili, bi radi o Zamislicah slišali tudi vaše mnenje. Prosimo vas, da izpolnite evalvacijski vprašalnik, ki se nahaja tukaj: https://www.malaulica.si/sl/zamislice/.
Za sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo!