Strokovnjak na obisku

 • Kdaj Torek ob 10:30
 • Vstopnina 20 eur
 • Kje v Mali ulici
 • Prijave obvezne: info@malaulica.si

V Mali ulici odpiramo prostor za vsa aktualna vprašanja, tudi za tista, ki nam jih je morda nerodno zastaviti. V sproščenem vzdušju in ob kavi zagotovo beseda teče lažje, zato vsak zadnji torek v mesecu povabimo na obisk določenega strokovnjaka. Predavanje je namenjeno staršem, ki si želijo dobrega pogovora in uporabnih nasvetov ob kavi. Medtem, ko se vi pogovarjate s strokovnjakom, mi poskrbimo za vaše otroke na ustvarjalnici. Varstvo je všteto v ceno obiska predavanja.

Marca bo z nami bo strokovnjakinja: Tanja Želj Zupančič, profesorica športne vzgoje in trenerka pilatesa ter varne vadbe v času nosečnosti in po porodu

Tema: VARNA IN SMISELNA AKTIVNOST PO PORODU

 

Vsi termini

 • 28. marec torek 10:30

  VARNA IN SMISELNA AKTIVNOST PO PORODU

  Nekateri strokovnjaki pravijo, da lahko napor ob porodu enačimo s tekom na maratonu. To pomeni, da se je potrebno na porod dobro tudi fizično pripraviti ter si po porodu vzeti čas za okrevanje in krepitev razrahljanih mišic.

  Na delavnici se bomo seznanile o tem, da obstajajo 3 poporodna obdobja. Vsako obdobje je specifično, zato je dobro vedeti, kaj lahko v posameznem obdobju počnemo in česa ne oz. se odsvetuje, zato da si ne bi škodovale in čas za regeneracijo koristno obrnile sebi v prid. V primeru prisotnih težav, kot so uhajanje urina, povečan razmik trebušnih mišic (diastaza) ali bolečine v medenici/križu, se z ustrezno strokovno obravnavo ne sme odlašati. V primeru carskega reza ali drugih ran, je potrebno rane najprej dobro zaceliti in z gibanjem pričeti v kasnejših poporodnih mesecih.

  Delavnico vodi Tanja Želj Zupančič, profesorica športne vzgoje in trenerka pilatesa ter varne vadbe v času nosečnosti in po porodu, ki bo hkrati odgovorila tudi vsa vprašanja na temo gibanja in aktivnosti po porodu. 

  postnatal