Gozdne poti

Gozdna pot družinam in vzgojiteljem ponuja ideje, kako sprehode po ljubljanskih gozdovih z otroki preživeti na zabaven in poučen način. Zasledovanje mušnic z igrivimi izzivi otrokom predstavlja pomembno motivacijo pri hoji v hrib.

Gozdno pot tedensko selimo na drugo lokacijo, vse poti pa ostajajo v območju LPP-ja. Gozdne poti so primerne za otroke vseh starosti in so dolge od 1 do 2 kilometra.

Izhodišče gozdne poti je označeno s tablo, na kateri so zapisani osnovni napotki. Po poti vas vodijo lesene mušnice, ki služijo kot markacije. Le-te so pritrjene bodisi na vejah dreves bodisi so zapičene v zemljo. Zatorej, oči na peclje in plašnice z njih!

Na koncu vsake poti se nahaja rdeče-bela skrinja, v kateri se z vsakim tednom izmenjujejo štampiljke z različnimi motivi, ki jih odtisnite v gozdni dnevnik. Slednjega si lahko otroci napravijo sami (glej napotke v nadaljevanju: NAREDI SI SVOJ DNEVNIK GOZDNE POTI) ali pa v domačih predalih pobrskate za starimi in neuporabljenimi zvezki in beležkami, v katere naj se otroci podpišejo, priložijo svojo fotografijo ali avtoportret, vanj pa nadalje vestno zbirajo odtise štampiljk in vtise s poti. Če imate doma tiskalnik, si lahko dnevnik gozdnih poti tudi natisnete. 

Ko otroci zberejo 6 različnih, pridite v Malo ulico po nagrado za najbolj vestne gozdne raziskovalce/-ke! 

Na naši spletni strani in FB strani vsak petek objavimo opis gozdne poti z začetno in končno točko. Tisti, najbolj zagnani pustolovci, ki želijo pot do skrinje odkriti kar sami, pa se lahko vsak petek veselijo mušnic, ki kažejo pot … Zdaj pa nahrbtnik na rame in hop v gozd!

Veseli bomo vaših komentarjev, foto-utrinkov, pobud in predlogov pri izboljšavi gozdnih poti. Vse to lahko objavite na našem FB profilu ali nam pošljete na mail (boris.jurc@malaulica.si in manca.kaliman@malaulica.si).

SPOZNAJ GOZDNE POTI.